Sari la conținut

Îmi fac RCA online, rapid și comod

Sunt ceva ani de când m-am obișnuit să-mi fac RCA-ul online și asta este o treabă foarte bună.

Îmi aduc aminte de vremurile de mult trecute când pentru a face RCA-aul trebuia să merg la un asigurator, să stau să completez tot felul de date și la final să plec cu o poliță, poliță ce nu aveam convingerea că este cea mai bună variantă pentru mine.

Cum ziceam, mi-am adus aminte de subiectul ăsta, acum când trebuie să-mi reînnoiesc asigurarea la Polo.

Intru frumos, pe eMAG RCA și am deja toate datele completate. Bine, le-am completat și eu la o primă asigurare făcută, dar acum sunt acolo, nu am nimic de făcut decât să-mi aleg mașina pentru care fac RCA-ul. Da, am două mașini, de când cu viață la țară a fost nevoie de două mașini.

Ah, astăzi am primit prețurile astea, pentru Polo-ul meu.

Din cei de mai sus tind să-i aleg pe cei de la Omniasig, dar na, fiecare alege după cum crede.

Principiul de funcționare e același.

O să primesc pe mail asigurarea, rapid, apoi o să vină într-o zi sau două prin curier.

Toată operațiunea m-a luat 30 de secunde, în timp ce pe vremuri, când completam hârtii pierdeam timp prețios pe drumuri și pe la cozi.

De fapt asta voiam să vă spun, dacă vă pasă de timpul vostru încercați și voi să vă faceți asigurările online, economisiți timp, nervi și bani. Ah, nu vă imaginați că este mai ieftin pe eMAG, prețurile sunt aceleași peste tot, doar că e mult mai repede și pentru a merge la asigurator vă costă. Fie vă costă benzina, fie vă costă taxiul sau mijlocul de transport cu care mergeți până acolo.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Ciprian 26 Sep 2017 @ 17:13

    E ceva ciudat cu clasa ta de bonus malus.
    Citeste un pic aici, cred ca poti obtine o reducere https://www.rcapedia.ro/sistemul-bonus-malus/

    PS: Stiu ca nu se aplica la tine exemplul urmator, dar ca idee, am cumparat o masina, iar pe cea vehce am vandut-o dupa 3 luni. Am facut cerere la firma de asigurare si mi-a facut transferul clasei de BM de pe cea veche pe cea noua si am primit diferenta de bani inapoi.

    In cazul tau, daca pe cealalta masina ai o clasa mai buna BM, cred ca poti sa faci ceva asemanator. Acum pe RCA ai clasa B2?

    Raspunde
  2. Doru 27 Sep 2017 @ 01:00

    @Ciprian – dacă ai cumpărat o mașina si pe cea veche ai vândut-o după 3 luni in linkul dat de tine scrie ca mașina noua preia automat BM celei vechi.
    Deci nu înțeleg ce bani ti-au fost dați înapoi … ?

    Raspunde
  3. criserb 27 Sep 2017 @ 09:50

    @Ciprian – Nu-i nimic ciudat sau cel puțin așa deduc eu. Am avut două incidente, și na, mi-a scăzut 4 clase, acum se pare că am mai recuperat una. Uite aici.Mai am nevoie de 3 ani să-mi revin.

    Totuși nu înțeleg cum sunt astea, pentru că am permis de 20 de ani, mașina asta de 10 și totuși am B3.

    Teoretic, trebuia să fiu la B8 din care să se scadă 2 clase pentru fiecare incident. Teoretic, practic, de unde naiba pot să aflu habar nu am :(

    Raspunde
  4. Ciprian 27 Sep 2017 @ 16:16

    @criserb – aici era de ajutor un broker, sa verifice un pic prin bazele de date sa vad exact ce s-a intamplat; poti sa dai si tu un email pe la firma de asigurari unde ai facut polita sa intrebi cum s-a calculat clasa BM… e gratis :)

    @doru – pe legea veche prelua automat clasa BM daca vindeai masina veche inainte sa o inmatriculezi (sa ii faci RCA) celei noi. Eu am facut cerere dupa vanzare sa imi recalculeze pretul politei pe baza clasei de BM de la masina veche (pe care am vandut-o dupa ce am cumparat-o pe cea noua), astfel de la B0 am trecut la B8 si de aici diferenta de bani pe care am primit-o.

    Acum in lege vad ca este o precizare care teoretic trebuie sa ii avantajeze pe cei cu doua sau mai multe masini, dar nu spune clar ce se intampla daca ai o masina si mai cumperi una.

    “In situatia in care un asigurat persoana fizica detine mai multe vehicule, asiguratul beneficiaza de aceeasi clasa a sistemului bonus-malus pentru toate vehiculele; la data intrarii in vigoare a prezentei norme, reinnoirea contractului de asigurare incheiat de catre persoanele fizice care detin mai multe vehicule se incadreaza in cea mai favorabila clasa de bonus-malus corespunzatoare istoricului de daunalitate al asiguratului.”

    Raspunde
  5. Ciprian 27 Sep 2017 @ 16:19

    Uite aici mai multe detalii pentru cazul in care ai mai multe masini. Aceasta norma nu era valabila inainte. Daca aveai o masina si mai cumparai una, cea noua incepea de la B0.

    https://www.rcapedia.ro/uniformizare-clasa-bm-pf/

    Raspunde
  6. criserb 27 Sep 2017 @ 16:34

    @Ciprian – am două, dar una e a soției, deci pe numele ei, nu mă afectează pe minie în niciun fel, doar revizii, plinuri, mentenanță etc. În acte este a ei :)

    Raspunde
  7. tibi 1 Oct 2017 @ 21:51

    Anul trecut în martie aveam Bonus 15, maxim.Poliță pe 1 an:275 lei.
    Luna trecută mi-au dat Bonus 8, maxim.Deci, am fost penalizat.
    Poliță pe 1 an:285 lei.
    Carnet din 2003 fără nici un accident și 1 mașină pe numele meu.

    Raspunde
  8. CarsOnTheWeb 3 Oct 2017 @ 15:08

    Nu mi se pare mare diferente de pret intre cele online si cele offline…

    Raspunde
  9. criserb 4 Oct 2017 @ 09:48

    @CarsOnTheWeb – nu-i vorba de preț, e și de comoditate :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)