Sari la conținut

Cu oamenii strazii eu cred ca nu avem solutie…

Acum cateva zile asteptam pe cineva la gara. Si cum trenul a intarziat, ceea ce nu trebuie sa ne mai mire, am stat in masina vreo 40 de minute, undeva in zona iesirii de pe Dinicu Golescu.

La un moment dat a aparut un om al strazii, undeva pe la vreo 50 ani. Cu greu isi misca piciorul de la un trecator la altul pentru a le cere ceva. Un 5 lei, o tigara, ceva de mancare… etc.

Politia comunitara, fiind in zona, il abordeaza. Nu-i cer omului sa se legitimeze sau ceva, probabil politistii il cunosteau prea bine, stiu ca nu avea acte, si-l roaga, respectuos, sa paraseasca zona.

Cu greu, omul nostru se indeparteaza.

Nu trec 10 minute de cand a plecat politia si omul revine. Isi reia timid activitatea uitandu-se in stanga si in dreapta. Dupa alte cateva minute, iar apare politia, iar il roaga sa plece si povestea continua in acelasi mod.

Si atunci ma gandesc ca asta este tot ce poate sa faca organul. Sa-l trimita din zona. N-au cum sa-l ridice, n-au cum sa-i dea amenda (pentru ca daca-i dau, omul tot nu are cum sa o plateasca, ca n-are) n-au pur si simplu ce sa-i faca.

Tin sa precizez ca politistii s-au purtat exemplar, nu ma asteptam sa vorbeasca asa politicos de fiecare data.

Omul nostru parea ca intelege, nu opunea nici el rezistenta. Cu toate ca se deplasa greu, avea ceva probleme, parasea locul de cate ori politia il cerea asta. Dar apoi revenea.

Ma intreb cata rabdare trebuia sa aiba anumiti oameni pentru a juca acest joc de-a soarecele si pisica zile intregi, saptamani intregi, luni intregi?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. mardum 28 Feb 2013 @ 17:20

    pe primul rand, gara, nu gata :-)

    Raspunde
  2. criserb 28 Feb 2013 @ 17:37

    @mardum – merci ;)

    Raspunde
  3. florin 28 Feb 2013 @ 19:45

    pai… Cristi ! fiecare cu meseria lui.parerea mea! tu cum scrii pe blog zi de zi ,luna de luna,an dupa an? cum de nu te plictisesti ??? :)

    Raspunde
  4. criserb 28 Feb 2013 @ 20:23

    @florin – sincer sa fiu, ma mai plictisesc si eu. Sunt momente in care nu scriu pentru ca pur si simplu nu am chef, dar la mine nu este un job, este un hobby si din cand in cand mai ies niste bani. Dar nu sunt obligat sa fac asta. Totusi, mi-am facut niste cititori, nu stiu inca exact de ce ma citesc, si incerc sa scriu chiar si cand nu am chef…

    Raspunde
  5. florin 28 Feb 2013 @ 20:36

    :):):) exact !!! asta e si la el. :) chiar daca nu are chef tot o face pentru ca iese ceva.. Diridarii…!

    Raspunde
  6. Sabina Cornovac 1 Mar 2013 @ 00:44

    Eu iti mai spun ceva: daca avea pe cineva care il controleaza si il urmarea si il obliga sa revina? Ca sunt atatia mahari care au o haita de 10-20 de cersetori care la finalul zilei le dau toti banii …

    Raspunde
  7. criserb 1 Mar 2013 @ 01:05

    @Sabina – este posibil, dar nu stiu ce sa zic, nu parea genul… dar e posibil sa ai dreptate.

    Raspunde
  8. maddy 1 Mar 2013 @ 09:12

    avem o solutie si e foarte simpla: sa nu le mai dam bani. poate daca treci pe langa un cersetor te ia mila si iti vine sa ii dai de pomana dar gandeste`te ca vine apoi unul care probabil e mai bogat decat tine si strange toti banii de la cersetorii din reteaua lui.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)