Sari la conținut

Cum am redus costul tigarilor la mai mult de jumatate

Sunt vreo 2 luni de cand am renuntat sa mai fumez tigari din comert. Am ajuns sa-mi fac singur tigarile. Nu credeam ca o sa fac asa ceva, dar e chiar misto.

Totul a pornit de la un post citit pe blogul lui Bogdan (nihasa).

Consideram de ceva vreme ca dau prea multi bani pe tigari, dar postul lui Bogdan mi-a deschis ochii spre noi posibilitati.

So, am inceput la fel ca el prin a-mi rula singur tigarile. O vreme am dus-o asa dar tigarile rulate nu aratau prea bine si mai si erau incomod de facut, chiar daca aveam o tabachiera d’aia smechera care le face singura. (vedeti la el pe blog, da?)

Cu timpul am gasit o alta solutie, si anume tigarile injectate. Practic trebuie sa cumpar niste tigari goale, niste tutun si imi fac tigarile singur.

Sunt cateva avantaje in acest (nou, pentru mine) mod de fuma.

In primul rand banii. Un pachet de tigari ma costa acum cca 6 lei in loc de 12,5 cat sunt pe piata.

In al doilea rand, daca iti faci tigarile atunci cand ai chef sa fumezi o sa fumezi mai putin. E mai comod sa scoti o tigara dintr-un pachet deja facut decat sa-ti faci una singur, credeti-ma :) Astfel am redus numarul de tigari.

Inainte fumam un pachet si ceva pe zi, acum am scazut mult sub un pachet.

Pe langa asta eu cred ca tigarile astea facute sunt mai sanatoase decat cele de la magazin. In primul rand tutunul este curat, fara tot felul de aditivi bagati in el, conform normelor europene. Nu zic ca este sanatos, nu zice nimeni asta, dar contine mai putine toxine. In general tutunul turcesc, ei nu sunt in UE, pe ei nu-i obliga nimeni sa bage tot felul de chestii in tutun. Ei ti-l vand asa cum il produc, natural :)

Tiagrile sunt mai sanatoase si pentru ca nu se sting singure. Nu au in continutul lor substanta aia care le face sa se stinga daca nu tragi din ele. Deci sunt putin mai sanatoase. Sau mai putin nocive, ca sanatoase sigur nu sunt.

Tutun-de-rulat-tigari-Bali-Mellow-Virginia-largeAm peste doua luni de cand fac asta ,si pot sa va zic niste chestii pe care eu nu le-am stiut si nici nu m-a invatat nimeni. O sa va povestesc putin din experienta mea.

Tutunul, daca il iei din comert este undeva la 40 lei 40g. Se gaseste la Mega Image. Cel putin de acolo l-am luat eu initial. Il vedeti in imaginea din stanga. Sunt mai multe sortimente cu diferite arome.

Daca te apuci sa cauti putin pe net o sa gasiti tutun mai ieftin la jumate de pret sau chiar mai putin. Este vorba tot de tutun ambalat dar importat din Ungaria. Acolo se pare ca este mai ieftin, astfel la noi ajunge cu un pret de cca 16-18 lei aceleasi pachete de 40g.

In cazul in care gasiti cantitati mai mari, 200 – 250 – 1000g, pretul lui o sa scada considerabil.

Acum fumez tutun Marlboro, facut la noi in tara. Costa 65 lei punga de 250g. Este cel mai avantajos de pana acum.

Inca nu sunt multumit de tutunul asta, mai caut. Am incercat o multime de sortimente dar n-am ajuns la unul care sa imi placa mai mult. Toate sunt ok, sa nu ma intelegeti gresit, dar eu caut ceva mai slab si cu o aroma altfel. Ceva mai apropiat de Kent, tigarile pe care le fumam inainte.

Daca cineva poate sa-mi recomande un tutun mai bun, chiar il rog sa o faca.

Tutun se gaseste asa cum am zis, pe net. Sunt o gramada de sortimente, unele cunoscute, ca si tigarile existente pe piata, altele no-name. No-name pentru mine, pentru fumatori probabil sunt cunoscute.

Bun. Ca sa fumati astfel de tigari aveti nevoie de “tigarile goale”, adica tuburile in care o sa bagati tutunul. Ele arata ca in imaginea de mai jos:

tuburi-club-classic~l_2044775

Pot sa fie cu filtru alb sau colorat, dupa preferinte. Se gasesc si ele pe net si un pret ok pentru ele este 6 lei pentru 250 de bucati. Eu le prefer pe cele albe dar na, fiecare cu gustul lui.

Pe langa tuburi si tutun aveti nevoie de un aparat care sa introduca tutunul in tigara. Sunt de mai multe feluri. De la cele manuale, care fac o tigara, la cele electrice care fac o gramada de tigari pe minut.

Mai jos aveti cateva modele.

imgres1324197910_292358238_1-Fotografii-de--Aparat-de-facut-tigari-electricAparat-de-injectat-tutun-Twin-Tube-large

Eu am ceva asemanator cu primul. Nu vreau productivitate, pentru ca asa cum v-am zis, productivitatea nu cred ca e buna. Uite, acum as fuma o tigara dar pentru ca nu o am, o sa fumez mai tarziu, cand o sa ma deplasez de la calculator sa imi fac.

Tigarile se fac asa cum vedeti in filmuletul de mai jos:

Cam asta e povestea cu redusul banilor pe care ii dau pe tigari, am ajuns de la cca 500 lei pe luna pe care ii dadeam pe tigari ,la 100 si ceva de lei. Maxim 150.

Fumez mai putin si continui sa incerc sa ma las.

Cand am sa reusesc am sa va zic, pana atunci, macar sa fac economie la bani :)

Daca si voi fumati asa ceva, chiar puteti sa-mi impartasiti din experienta voastra. Sa-mi ziceti de unde va luati tutunul, care va place mai mult, chestii d’astea.

P.S. Tutunul dauneaza grav sanatatii!!!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
124 comentarii
  1. ovi sirb 12 Jan 2012 @ 23:42

    Şi acum ghiceşte cum am redus costul ţigărilor cu 100% :D

    Raspunde
  2. criserb 12 Jan 2012 @ 23:44

    Sper sa reusesc si eu. Am mai reusit acum cativa ani. M-am lasat vreo 2. Am zis stop si stop a fost. Pana cand… am zis ca m-am ingrasat si m-am apucat iar :( mare bou am fost… dar intr-o zi am sa zic iar stop. Sper ca ziua aia sa vina cat mai repede ;)

    Raspunde
  3. Madsnick 12 Jan 2012 @ 23:45

    Ai incercat cu cartea lui Allen Carr “In sfarsit nefumator”? Eu prima data nu am reusit pentru ca nici nu voiam sa renunt si am citit cartea ca pe ..o provocare sa zic asa, ceva in genul :” Hai ma sa te vad..!!!” Apoi chiar mi-am dorit si am reusit. Din nefericire nu am respectat ce scria si m-am apucat din nou. Ti-o recomand, poate tu vei reusi. Oricum nu ai nimic de pierdut. E o lectura placuta!

    Raspunde
  4. criserb 12 Jan 2012 @ 23:47

    @Madsnick – am citit-o :( Din pacate pentru mine nu a avut nici un efect. Poate si pentru ca la momentul ala nu-mi doream cu adevarat sa ma las…

    Raspunde
  5. Madsnick 12 Jan 2012 @ 23:50

    Sigur de aceea nu a functionat. Daca esti sigur ca vrei, mai incearca inca o data sa o citesti. Eu tot aman sa o recitesc pentru ca stiu ca o sa ma las din nou. Exact cum spune el in carte! Dar cu siguranta o sa ma las din nou pentru ca a fost atat de bine sa fiu nefumator..

    Raspunde
  6. Alex B 12 Jan 2012 @ 23:50

    Pai si ce faci? Umbli cu injectorul dupa tine, tigarile goale si cu tutunul? Inteleg cum este ca si eu am fumat tutun si ma gandesc sa ma reapuc din nou, dar nu aveam injector ci o tabachera, fltre, foite si tutun.

    Raspunde
  7. Valy 12 Jan 2012 @ 23:52

    Mai bine le lasi de tot. Vorba lu’ Sirb. Reduci 100% costul :)).

    Raspunde
  8. criserb 12 Jan 2012 @ 23:54

    @Alex B – nu. Acasa imi fac tigari atunci cand am nevoie, cand ies din casa imi fac mai multe, le pun intr-un pachet si asta e :)

    @Valy – stii cat e de usor de zis?

    Raspunde
  9. Alex B 12 Jan 2012 @ 23:59

    @criserb – aha, mie nu imi prea surade ideea de a le face inainte, pentru ca esti tentat sa fumezi mai mult..

    Raspunde
  10. criserb 13 Jan 2012 @ 00:03

    @Alex B – d’aia nici nu imi fac decat atunci cand ies. Am constatat ca acasa fumez cel mai mult, cand stau asa aiurea pe net. Daca le am langa mine fumez daca nu, nu. La munca in schimb le am puse frumos in pachet dar acolo nu fumez foarte mult pentru ca tre’ sa ies afara iar asta nu prea imi place :)

    Raspunde
  11. Cat 13 Jan 2012 @ 00:27

    Mno, asta cu ingrasatu’ din cauza lipsei de tigari e ca faimoasa replica pe care mi-a dat-o o madama, la prima mea vizita la un cabinet de planning familial: “- Si… ingrasa anticonceptionalale astea?” “Domnisoara, anticonceptionalele nu ingrasa. Mancatul ingrasa.” Eu am urmat modelul lui Alex si, dupa 16 ani, am reusit sa ma las. Si da, sunt paranoica in legatura cu greutatea si am trecut in extrema cealalta: mananc mult mai putin si am dublat orele de sport. Guess what? Am slabit si e a cincea saptamana fara tutun. Asa ca, hai la sala si dieta personalizata promit ca-ti compun eu. Pe cuvant ca punem si pizza sau tort, daca nu poti fara ele :D

    Raspunde
  12. criserb 13 Jan 2012 @ 00:30

    @Cat – in prima faza nu se vede. M-am ingrasat dupa 2 ani. Atunci am decis sa ma apuc iar. Stiu am fost prost, recunosc. Era mai bine gras si nefumator :)

    O sa reusesc iar intr-o zi…

    Raspunde
  13. badonyx 13 Jan 2012 @ 00:46

    In alte zone ale lumii se fumeaza de ffffffff mult timp asemenea tigari,iar sortimentele sunt diverse,nu mai spun de arome,De exemplu eu sunt in Cipru de 4 ani,si am rxersat si eu asemenea tigari,pachetul de tutun variind in jurul a 5-6 € ,cel de 40 g.Avantajul este ca ai de unde alege aici,ciprioti fiind pe primul loc ,ca fumatori.

    Raspunde
  14. Amzis 13 Jan 2012 @ 04:04

    interesant. si in Germania vad multa lume care isi fac tigarile . Si sa vezi ce dexteritate au unii . In 30-45 de secunde a facut-o :) Cred ca o sa incep si eu sa imi fac propriile tigari tinand cont ca aici sunt dublu la pret fata de Romania.

    Raspunde
  15. Alex 13 Jan 2012 @ 08:20

    @Cat – costurile’s mult mai mari in varianta aleasa de tine;)
    Subscriu, fumezi mai putin atunci cand trebuie sa-ti faci tigarile. Nu stiam de tigarile goale, insa am vazut in uk unele facute foarte ok “din bucati” – filtre, hartie, tutun puse in masini de dimensiuni reduse si care aratau chiar bine. Cel mai bine este insa sa te convingi sa te lasi, insa daca fumezi de placere…. e si pacat sa te lasi:)

    Raspunde
  16. anatati 13 Jan 2012 @ 09:12

    Bun, până te laşi de tot, pot să-ţi spun cum procedează familia mea (mai puţin eu). Soră-mea fumează Domingo Blond (200 gr. se găseşte la aprox. 70 de lei cu tot cu filtre în Timişoara, puţin mai mult prin Bucureşti). Din câte spun specialiştii cică ar fi cel mai bun tutun de injectat.

    Soţul meu, tata şi mama fumează Silverado Blue care este un tutun la fel de light ca Domingo da’ ceva mai uscat. Ca să mergi din Bucureşti cel mai probabil nu merită, însă noi din Timişoara cumpărăm pentru 1 lună (sau 2) din Mako (prima localitate după graniţa cu Ungaria). Poţi să treci vama cu 1 kg/persoană. 1 kg ajunge cam 1 lună. Nu te controlează la vamă, însă nouă nu ne place să riscăm. Noi mergem cu maşina plină de oameni şi e ok.

    Aş recomanda să cauţi pe ocazii să cumperi de la cineva Domingo Blond să încerci o lună. E aromat şi fin. Cu Silverado i-am prostit eu pentru că se “fac” mai bine şi mai uniform.
    Ah, şi filtrele, dacă le foloseşti pe cele din poză ar trebui să ştii că nu-s cu filtru de cărbune. Cele mai bune tuburi sunt Primus şi Sopianae (ambalaj albastru cu scris alb). Ai mei preferă toţi Sopianae. Vezi că şi Primus există cu şi fără cărbune. Primus cu cărbune au ambalajul cu gri, cele fără cărbune au ambalajul cu galben.

    Şi ştiu atâtea pentru că ei le fumează şi eu le fac ţigările pentru că e incredibil de relaxant. Am ajuns la performanţa de a face un cartuş în 3-4 ore maxim.

    Dacă nu găseşti Domingo defel şi vrei pot să-ţi trimit o cutie prin februarie când mergem la unguri. Dacă vrei mai multe detalii de achiziţie, e-mail me.

    Raspunde
  17. anatati 13 Jan 2012 @ 09:13

    Ah şi ca efecte privind cât este de “sănătos”, pe soţul meu nu-l mai doare stomacul de când fumează tutun (adică de vreo 6 luni), iar tata nu mai tuşeşte dimineaţa. ŞI absolut toţi au redus numărul de ţigări fumate pe zi.

    Raspunde
  18. octavian 13 Jan 2012 @ 09:35

    eu nu i-as recomanda nici un tutun pentru ca daca nu ii place are sanse sa se lase de fumat, dar daca gaseste unu care ii place atunci e calr, nu? :)

    Raspunde
  19. anatati 13 Jan 2012 @ 09:42

    Octavian, :)) probabil eşti nefumător. Şi fără alte vicii. M-am lămurit eu cum stă treaba că-s ani de zile de când mă rog de toţi să le lase: dacă voia să se lase, se lăsa până acuma. Unii zic că nu pot (ai mei, toţi). Eu zic că nu vor.

    Raspunde
  20. mardum 13 Jan 2012 @ 10:29

    Eu m-am lasat pentru 3 ani, apoi, anul trecut in primavara m-am reapucat din cauza unei tipe cu care eram si ea fuma. Recunosc, o mare prostie. Acum, vreau sa ma las din nou, dar tot intarzii momentul.

    Raspunde
  21. Crox 13 Jan 2012 @ 11:34

    Nu e deloc greu sa te lasi de fumat. Eu m-am lasat pentru a nu stiu cata oara :)

    Raspunde
  22. Soacra 13 Jan 2012 @ 11:57

    Am incercat si eu treaba asta, dar m-a costat destul de mult..o punga mi-a ajuns pentru 3-4 zile max si am dat 45 Ron pe punga… in fine… Nu mi s-a parut rentabil, probabil nu am stiut de unde sa iau ieftin

    Raspunde
  23. criserb 13 Jan 2012 @ 12:15

    @anatati – Am fumat si eu Domingo Bold si chiar mi-a placut. Din pacate n-am gasit (atunci cand am cautat) la 200g si pachetele de 40g nu sunt prea rentabile. Chiar asa, ai idee cat costa Domingo Bold in Ungaria? Nu de alta dar mai am prieteni care merg pe acolo si ii pot ruga sa imi aduca.

    Merci de sfatul cu filtrele, chiar nu stiam. O sa incerc sa cumpar si eu Sopianae de alea de care zici.

    @Crox – asa si eu, ma las de fiecare data cand sting tigara, nu e greu de loc :)

    @Soacra – daca ai dat 45lei pe o punga de 40g normal ca e scump, dar daca dai (cum am dat eu acum) 65 lei pe o punga de 250g cred ca alta treaba ;) Trebuie doar sa cauti. E plin netul de tutun. Mai greu e la inceput pana gasesti modelul care iti place tie mai mult.

    Raspunde
  24. BogDan 13 Jan 2012 @ 12:23

    Eu am ales rulatul. Am trecut prin Bali Shag-ul de pe piaţă, ca şi prin Drum. Trebuie să spun că din astea prefer Drum. Am fumat şi Busman, o cutie de vreo 80 de grame, cred, mi s-a părut greţos. Acum m-am stabilit de luni buni la Domingo, pe care-l cumpăr de la un tip care aduce din Ungaria. 18 lei pachetul de 40 grame. Cheltuieli reduse, dimineaţa nu mai pute camera ca la balamuc şi se simte că nu are atâtea mizerii în el.
    Am mai “îmbolnăvit” un prieten de sportul ăsta, tot pe Domingo e şi el şi, de curând, maică-mea a decis şi ea să nu mai bage atâţia bani în buzunarele magazinelor. Şi ea tot Domingo, se pare că se împacă foarte bine cu el :)

    Raspunde
  25. anatati 13 Jan 2012 @ 12:48

    Da, ştiu. Domingo la 200 gr. e undeva la 48 de lei, iar fitrele sunt 5 lei. Filtrele Sopianae nu se găsesc uşor în Mako, cel mai adesea Primus. Da-s la fel de ok şi Primus, mie-mi plac Sopianae pentru că se comportă mai bine atunci când faci ţigările. Rezultă un cartuş de ţigări din 200 gr de tutun.
    Domingo se găseşte mai greu către Bucureşti, ştiu că şi soră-mea se tot chinuia …

    Raspunde
  26. BogDan 13 Jan 2012 @ 12:54

    @anatati – Cică ar fi apărut Domingo la Real Berceni/Bucureşti, numai că e la 35 lei pachetul de 40 gr, ceea ce este jenant. Cu 18 lei ajunge la mine, asta după ce este cumpărat şi la el adaugă ceva bani şi cel care-l cumpără, şi cel de la care-l iau :) Cam aiurea, dar nu mă miră, avem nişte adaosuri de zici că suntem cea mai bogată ţară a lumii…

    Raspunde
  27. anatati 13 Jan 2012 @ 13:01

    Da, cel mai bun lucru e de găsit un furnizor din Timişoara sau Arad, Oradea (zone de graniţă) care să vrea să livreze în Bucureşti. Cei care cumpără de la unguri şi vând la Timişoara, vând cu 75 de lei Domingo la 200 gr. + filtre. S-au scumpit puţin de când a crescut TVA-ul la unguri.

    Raspunde
  28. Marcela 13 Jan 2012 @ 13:09

    Cand mai merg parintii tai la Crocna sa ii zici sa iti aduca de acolo fiindca s-a inceput sa se cultive tutun in sat asa ca ar fi unul bio plus cu parfum de Crocna !

    Raspunde
  29. Ghiocel07 13 Jan 2012 @ 13:56

    :-O X_X

    Raspunde
  30. Ciprian 13 Jan 2012 @ 15:32

    De prin 2008 imi rulez, asta fiind una dintre primele chestiuni adoptate dupa descalecatul in Oradea si stabilit relatii de prietenie cu reprezentanti de seama ai poporului vecin, ungurii. Adica ne ducem la ei sa cumparam branza, varza si viezuri ca e mai ieftin :)

    Initial am folosit si eu injectorul dar tutunul se usuca repede. Din cauza asta imi rulez manual (in timp le faci foarte frumoase, am un prieten, evident ungur, care le face cu o singura mana in timp ce pedaleaza) sau folosesc o tabachera ca a lui Nihasa. Cel putin in perioada sezonului rece e mai ok cu tabachera, te misti mai cu talent. Tutunul putin umed este mai bun si se poate rula foarte usor.

    Ce cumparati voi de pe Okazii sau alte surse d’astea, are in general pret dublu. Nu stiu acum cat costa deoarece s-a marit TVA-ul in Ungaria de la 1 Ianuarie dar anul trecut cumparam tutun cu pret intre 8 si 12 lei pachetul de 40gr. Aceleasi sortimente sunt si la cutie de 200gr dar nu-s mai ieftine.

    Tutun sub 600 Ft (cca 8 lei) este prost. Pana in 750-800 Ft e acceptabil iar ce este peste e mai bun. Folosind foite bune, in .hu sunt intre 0.5 bani si 1 leu, economisesti si mai mult decat cu tuburile. Recomand Rizla, Smoking sau OCB. Gasesti pungute cu filtre la 2-3 lei daca te deranjeaza contactul buzelor/limbii cu tutunul.

    Apropiat de Kent ar fi Domingo Blond sau Virginia Blend. In Decembrie am gasit Camel la 10 lei si i-am golit raftul :) Reteaua Lidl din Ungaria comercializeaza doar Claridge care este putin mai tare decat Domingo Original. Drum ajunge pe la 17-18 lei dar am gasit destul de rar. Primus, Golden Gate, Red Bull, Sophiane (astea am vazut ca se vand pe okazii) sunt mai nasoale.

    Raspunde
  31. Amzis 14 Jan 2012 @ 02:27

    mi-am luat si eu tutun. se cheama Pepe . Nu prea imi place si plus de asta nu prea stiu sa le rulez … trebuie sa mai exersez.

    Raspunde
  32. criserb 14 Jan 2012 @ 11:10

    @Ciprian – merci de info. Uite acum aflu ca tre’ sa imi gaesc si eu pe cineva sa-mi aduca din Ungaria. Nu are rost sa dau bani dublu pe Okazii.

    @Amzis – de Pepe asta chiar n-am auzit :) Cat despre rulat, la inceput e mai greu dar sa stii ca se invata destul de repede. Eu am si o tabachera ca a lu Nihasa si se fac destul de usor dar nici eu n-am stiut de la inceput. Asa e la inceput, mai greu. Tre sa incerci diferite tutunuri pana gasesti unu’ care e pe gustul tau. La fel ca cei care au comentat mai sus, mie imi place Domingo Bold sau Domingo Original. Incearca astea.

    Raspunde
  33. nihasa 15 Jan 2012 @ 10:44

    Eu cum ziceam fumez tutun Primus cu aroma de vanilie si cirese. E singurul care ma multumeste. Am incercar Drum si Bali Shaq dar nu m-am inteles cu ele.

    Raspunde
  34. criserb 15 Jan 2012 @ 22:25

    @nihasa – Drum si Bali nu-mi plac nici mie, dar Domingo chiar e ok. Poti sa-l incerci, are si asta mai multe arome ;)

    Raspunde
  35. yneedtrust 17 Jan 2012 @ 20:30

    hello
    si eu fumez:-),dar cred ca chiar imi place,nu ma gindesc inca sa ma las:-)
    eu nu iti recomand tigari sau tutun,daca vrei iti dau pe mail cartea care am auzit ca functioneaza de minune..’in sfarsit nefumator’.
    ps: toti prietenii mei care au citit-o ,s-au lasat de fumat..deci,daca o doresti,da-mi mail si ti-o trimit:-)
    seara buna:-)

    Raspunde
  36. BogDan 17 Jan 2012 @ 22:10

    @yneedtrust – Dacă te referi la prostia aia a lui Alan Carr, află că ai trecut printr-o programare neuro-lingvistică de succes. Nu este nevoie să-ţi spun mai multe, da? :)
    Altfel, eu nu am văzut pe nimeni de aici că ar vrea să se lase de fumat, discuţia era despre altceva.

    Raspunde
  37. hristo's 1 Apr 2012 @ 16:04

    @criserb,nu exista tutun Domingo Bold.
    Marlboro nu produce si nu comercializeaza, pe aceste minunate taramuri, tutun pentru injectat sau pentru rulat.Tutunul caruia’i zici marlboro e produs d’un plutas vanjos,pe Somes in jos…probabil p’un mal frumos.
    Rulez de mai bine de un an Golden Virginia si Old Holborn.

    Raspunde
  38. Mihai 9 Apr 2012 @ 16:44

    Care ar fi cel mai slab tutun?

    Raspunde
  39. Mihai 9 Apr 2012 @ 16:44

    Care ar fi cel mai slab tutun?Domingo?

    Raspunde
  40. criserb 9 Apr 2012 @ 16:55

    @Mihai – din ce-am testat eu, Domingo Blond.

    Raspunde
  41. Diana 20 Apr 2012 @ 00:04

    Cristi, eu iti recomand Van nelle-numai ca se gaseste doar in Amsterdam si am mai vazut prin Grecia. Asadar, daca ai pe cineva cu drum pe acolo, sa-i rogi sa-ti aduca (si pt. mine un pachet :)!). N-are nici o treaba cu ce-ai fumat pana acum, te asigur :).

    Raspunde
  42. criserb 20 Apr 2012 @ 00:42

    @Diana – eu te cred dar pentru asta ar trebui sa am pe cineva regulat care sa-mi aduca si e mai greu :) Am sa incerc daca o sa am ocazia, asa pentru ca mi-ai recomandat tu iar eu am incredere in gusturile tale :P

    Raspunde
  43. Luka87 29 Apr 2012 @ 19:47

    Ce parere aveti despre tutunul vrac ?

    Raspunde
  44. andrei 13 May 2012 @ 18:06

    cel mai rentabil este sa cumparati tutun la 1kg de pe net,dar sa aveti grija cum este.(faceti optiune de deschidere la primire..)tuburi la 275 de bucati4 cutii.costul este fix 150 lei. si ajunge 1 luna intreaga.(1kg=1000 tigari)salut!

    Raspunde
  45. Laura 17 May 2012 @ 15:38

    Buna in legatura cu tutunul este adevarat ca reduci fumatul si cheltuelele.Eu sunt in italia de multi ani fumez aproapre 2 pachete pe zi care ma costa 10 euro(un pachet 5 euro),fac o medie pe luna ajung in jur de 200 si ceva de euro,sunt aproape 900 de lei in romania mai mult de un salar romanesc.Ce vroiam sa zic este ca acuma am 2 saptamani de cand nu mai fumez tigarile de pe piata si fumez doar tabac(tutun) care nu imi vine sa cred fumez mult mai putin pt ca mi le fac la moment si nu mi le fac cu aceasta machinarie ci cu una mai usoara unde tigarile iti es ff bn si comoda poti purta tutunul cu tn si foitele si stai 5 secunde sa tio faci,eu fumez golden virginia care 40g costa 3,50 euro si il am aproape 2 saptamani pt ca tigarile es mult mai subtiri.

    Raspunde
  46. ediii 26 May 2012 @ 01:27

    deci am analizat si vad ca va cam place sa mintiti…..in primul rand am un an de cand fumez tabac..sunt in italia,laura spune ca un virginia gold este 3 euro 50 nu este deloc asa chiar azi sa scumpit de la 6 euro sa facut 7 si 20 deci laura spunemi si mie magazinu tau minune cu preturile la jumate:))))in al doilea rand cel mai practic mod si cel mai ieftin din punctul meu de vedere este rulatul tigarilor fara masinuta fara nimic la mana….. foite ,filtre ,saliva si o buna de dexteritate a mainilor:))….si in al treilea rand pentru cel care a postat cel mai bun tabac mi se pare a fi tilbury imi place foarte mult …acum nu stiu unde il poti gasi,dupa cum am spus eu stau in italia il cumpar din tabacherie la pretu de 7 euro 20….in fine daca ai de unde sa il iei nu ezita mergi pe mana mea am incercat peste 30 de tipuri pana acum cred:)))))) si in ultimul rand nu vreau fratilor sa mai aud povesti de genuuu un pachet de 40 de grame imi tine o saptamana,2 saptamani,,,10 zile,,,18zile etc. mie imi tine un pachet de 40 de grame maxim 4 zilee si cred ca daca le faceam la modu tau (prin injectare)2 zile….mie rulatul mi se pare cel mai bun pentru ca prin injectare consuma mult mai mult tabac !ok atat am avut de zis ..care va simtiti jigniti imi cer scuze !!!salutari din italy

    Raspunde
  47. sabrina 31 May 2012 @ 00:04

    Va multumesc si eu pentru sfaturi, de azi m-am apucat si eu de tigari injectate.. din pacate , nu m-am documentat f bine despre tutun si tuburi am am luat ceva care echivaleaza cu Carpati cred:(( sunt extrem de tari si miros f urat 170g / 40 lei . pachetul nu are nimic inscris pe el. imi cautam ceva mai slab . pana ieri am fumat marlboro gold . sper data viitoare sa gasesc ceva mai aromat si mai fin.

    are cineva vre-un nr de tel sau link a cuiva ce aduce din Ungaria si vinde in Bucuresti?

    Raspunde
  48. Pachis Laurentiu 12 Jul 2012 @ 16:46

    Salutare, si eu am fumat tutun vrac in ambele variante, rulat manual si prin injectare,
    mi-am luat din Bucuresti de la Nic din Amzei DRUM cu 47 de lei 50 de g, enorm, as vrea sa stiu de unde iti iei tu marlboro din Bucuresti 180 de g cu 60 de lei.
    Multumesc!

    Raspunde
  49. criserb 12 Jul 2012 @ 17:06

    @Pachis Laurentiu – l-am luat de pe okazii, din Brasov nu din Bucuresti…

    Raspunde
  50. Amberdark 21 Aug 2012 @ 18:06

    Tutunul din cate stiu e cel mai ieftin de luat din Ungaria, chiar primul sat la iesire din Bors – Artand (avantajul meu fiind ca sunt din Oradea), acolo se gaseste Domingo Original sau Blond 200g la 4150Ft (~65RON) si Austin rosu sau albastru 160g la 2770Ft (~45RON).

    Am avut si eu aceasi problema, fumam Kent Silver inainte sa-mi deschid fabrica mea personala din living.. Am incercat initial Domingo Blond cu tuburi/filtre Sopiane care inca mi se pareau putin cam tari, chiar in prima zi am zis sa fac o incercare si anume sa vad daca defapt problema e de la tutun sau de la filtru asa ca am scos o tigara Kent Silver, am scos tutunu in ea -> l-am bagat in injector si l-am fumat cu un tub Sopiane si l-am simtit mult mai tare decat tutunul Domingo Blond, am facut o noua tigara cu tutun Domingo, am rupt filtrul vechi si am pus filtrul de la tigara Kent rupta.. era ca si cum as fuma Kent White (vechiul 1) extrem de fina si light, asadar filtrul are un cuvant greu de spus in cat de light e tigara

    Raspunde
  51. Mariur B 28 Aug 2012 @ 19:14

    Salut ! Am cumparat tutun vrac Virginia si f tare. Exista vreo metoda pentru a-l face mai slab ? Data trecuta am avut Burley dar mi s-a parut ca aroma e prea dura. Acum am nimerit prea tare, dar vanzatorul mi-a spus ca e tratat/fermentat. In plus, e taiat cam mare. Care se pricepe, sa-mi dea un sfat va rog. Efectiv, trag 2 – 3 fumuri si parca ametesc si imi impietresc plamanii…
    Multumesc !

    Raspunde
  52. hristo's 4 Sep 2012 @ 18:56

    @criserb In Bucuresti gasesti Van Nelle halfzware shag la 27 ron 40gr. Am luat si Drum original si bright blue(mai slab si mai aromat decat original) la 22 sau 23 ron, nu mai stiu exact.

    Raspunde
  53. MARILENA 6 Sep 2012 @ 15:25

    O MARE RUGAMINTE – de 5 zile am trecut pe tigari rulate si de 3 zile ma doare capul de iau pastile si nu imi trece. Am ajuns sa beau algocalmin fiole. Dar nu ma las. De la un pachet acum fumez max.9/zi. Am inteles de aici ca cel mai slab tutun este de la Domingo Blond si Nan nelle. Care este cel mai slab? Va rog din suflet ajutor ca altfel o sa fac intoxicatie cu medicamente. Acum fumez Bali Nature. Sotul meu a inceput acum 3saptamini si de cca. o saptamina are si el dureri de cap cam ciudate. Sigur este de la taria tutunului. Ne trebuie tutun care este cel mai usor de pe piata ( magazin sau adus). Multumesc si astept raspunsuri.

    Raspunde
  54. suntonlain 6 Oct 2012 @ 10:18

    Excelent sit.
    Căutam să găsesc tutun vărsat şi datorită acestui thread am găsit o carte interesantă despre cum să mă las de fumat.
    Mai am una cumpărată din târg acum vreo 20 de ani, şi ţin minte că fumam ţigare de la ţigare citindo. Cartea se numea dacă nu mă înşel “Cum să te laşi de fumat în 7 zile” şi în ea spunea că ţigarea pe lângă sumedenia de nenorociri, conţine totuşi şi ceva bun: AcetilColina, care cică este un excelent neurostimulent.
    Recunosc faptul că deja m-am lăsat de cumpărat sistematic pachete întregi de multă vreme, achiziţionând ţigări la bucată sau cerşind pur şi simplu ţigări.
    Urmează să plec la piaţă şi mă gândeam la cele două ţigări pe care le voi cumpăra, dar ca urmare a cărţii recomandate aici de către yneedtrust, m-am hotărât ca să amân achiziţionarea lor.
    Alt câştig al meu ca urmare a acestui sit, este că am dat peste o grămadă de adrese interesante. Vizitându-le am remarcat profesionalismul cu care sunt realizate paginile de web, şi cred că proprietaiil acestor situri sunt specialşti în lucru cu cuvântul scris.

    Raspunde
  55. stefan 9 Oct 2012 @ 09:41

    spuneti-mi va rog magazine in iasi daca stii de unde pot achizitiona tutun!

    Raspunde
  56. Popescu Horia 22 Oct 2012 @ 11:00

    Cel mai bine te lasi de fumat. Eu folosesc un aparat de injectat tutun in tuburi goale de tigara. Am mai multe tipuri si arome de tutun (le gasiti pe site-ul meu).

    Raspunde
  57. criserb 22 Oct 2012 @ 11:16

    @Popescu Horia – te-am lasat sa-ti faci reclama, sper ca accepti si criticile ;)

    Preturile tale sunt foarte mari. O cutie de 200g de Domingo se poate lua cu 70 lei (eu cu atat o iau) iar tu o dai cu 100 lei…. nu e cam mare diferenta? Intreb si eu.

    Raspunde
  58. Popescu Horia 22 Oct 2012 @ 17:11

    Iti multumesc pentru gazduire :),Accept criticile…Este corect ceea ce spui,incerc sa reduc preturile,pe masura ce-mi cresc si comenzile,pentru a-mi amortiza cheltuielile.Prefer sa fidelizez clientii decat sa cresc pretul :) diferente sunt si intre “Real” si ” Cora”,coincidenta este ca pretul de care spui tu este asemanatoror cu cel la care achizitionez si eu acest produs.:P:).Diferenta consta in seriozitate si de ce nu in reducerea pe care o aplic la alte produse. Sper sa nu te fi dezamagit raspunsul meu si-ti multumesc pentru coment.Sunt deschis catre orice colabore si sugestie :).Cu stima Horia Popescu

    Raspunde
  59. criserb 22 Oct 2012 @ 17:15

    @Popescu Horia – Ti-am zis, eu il iau cu 70 lei. Nu stiu cat castiga omul de la care il iau, habar nu am, iau de la el de mult timp si asta este pretul cu care am luat saptamana trecuta. Eu spun ca pentru a castiga din afacerea asta este nevoie sa scazi pretul, macar sub ceea ce se gaseste pe okazii.ro

    Daca tu ai un pret mai mic lumea o sa cumpere de la tine. O sa-ti cresti veniturile prin rulaj ;)

    Este parerea mea… acum tu decizi ce este mai bine pentru tine.

    Raspunde
  60. Popescu Horia 22 Oct 2012 @ 17:22

    criserb Apreciez si-ti respect parerea,orice inceput este anevoios,despre pretul aparatelor de umplut ce zici :P:)

    Raspunde
  61. criserb 22 Oct 2012 @ 17:37

    @Popescu Horia – nu stiu ce sa zic, cel de la OCB pare putin mai scump decat cel pe care l-am luat eu de la Mega Image. Totusi nu sunt sigur, l-am luat de peste 1 an, nu mai stiu exact. Restul par interesante.

    Cel electric este bun de ceva? :) Am inteles ca face tigari singur, dar tutunul este distribuit in mod egal in tigara sau il baga cu asa cum il pui tu.

    Poti sa setezi aparatul sa bage mai mult sau mai putin?

    Multumesc si spor in ceea ce faci!

    Raspunde
  62. Ciprian 22 Oct 2012 @ 17:40

    @Criserb

    Saptamana trecuta pachetul de Domingo de 40 gr a fost fix 840 Ft adica 14 lei iar o cutie de Domingo de 200 gr costa fix 840 x 5 Ft adica 69 lei!

    Camel este o idee mai scump, nesemnificativ insa. Restul marcilor comercializate pe .ro, okazii sau cum e siteul lui Horia, fie ca e vorba de pachet, cutii sau punga, este sub Domingo. Evident ca si calitativ.

    De tutunul vrac, nu stiu, n-am vazut si nici cumparat.

    Cine se apuca de fumat in acest fel din ratiuni economice dar foloseste aparatul de umplut si nu le ruleaza, nu rezolva absolut nimic, costurile lunare sunt asemanatoare, cantitatea de tutun folosita pt o tigara este mai mare. Poate doar daca-si cumpara chiar cel mai ieftin tutun dar si calitatea e pe masura.

    Raspunde
  63. criserb 22 Oct 2012 @ 17:53

    @Ciprian – sa stii ca eu economisesc :) Cam jumate. Si poate nu din costul tutunului, care asa cum zici este destul de mult de bagat intr-o tigara injectata, economisesc prin lenea de a le face. Nu am chef in fiecare moment sa-mi fac si nici nu imi fac pentru o zi intreaga. Si na… cand stau la calculator, acasa, pentru ca asta era cea mai mare problema, nu prea am chef sa fac tigari. Astfel fumez mai putin.

    Raspunde
  64. Popescu Horia 22 Oct 2012 @ 23:23

    Intr-o tigara rulata intra intre 03 si 06gr iar intr-un tub intre 06 si 08 gr functie de cat de indesata o faci si de tutunu folosit

    Raspunde
  65. Popescu Horia 22 Oct 2012 @ 23:36

    Ciprian “Saptamana trecuta pachetul de Domingo de 40 gr a fost fix 840 Ft adica 14 lei iar o cutie de Domingo de 200 gr costa fix 840 x 5 Ft adica 69 lei “, R : cat se poate de adevarat cat costa transportul? ce adus ai adauga? cat ai plati in plus sa nu fumezi matase de porumb sau sa gasesti gris in loc de tutun? astea sunt tepe pe care le-am luat si sunt sigur ca nu-s singurul

    Raspunde
  66. Popescu Horia 22 Oct 2012 @ 23:39

    adaos* ai practica scz

    Raspunde
  67. Popescu Horia 22 Oct 2012 @ 23:43

    Ciprian daca vrei putem colabora si imi iau angajamentul sa nu vand cu mai mult de 20% decat imi aduci tu cu taxele postale incluse :)

    Raspunde
  68. Ciprian 23 Oct 2012 @ 00:11

    Cred ca vreo 10 lei a costat benzina până la magazin. Cam 30 km, dus-întors, din centrul Oradiei și până la 2-3 km după vama Borș. Din Constanța s-ar putea să coste mai mult, depinde de combinațiile fiecăruia.

    Se împarte costul de transport la cate pachete/pungi/cutii vrea clientul final și adaugi cât sa fie bine pentru toată lumea. Pentru un fumător de 1 pachet/zi (țigări normale, ca să zic așa) din București, e ok să dea 20 de lei pe un pachet de Domingo. Dacă își rulează folosind așa numitele foițe “slow burning”, îi chiar un preț foarte bun.

    Raspunde
  69. Punct 28 Nov 2012 @ 18:56

    salut te rog sa bagi idul meu de mess [email protected] am niste lucruri sa te intreb sau daca poti sami lasi nr tau de telefon te rog din suflet

    Raspunde
  70. Amberdark 29 Nov 2012 @ 06:30

    @Cipirian trebuie sa iei totusi si in calcul ca nu e chiar legal sa treci vama cu camionu de cutii :)) pe mine m-a verificat sapt trecuta cand am intrat in tara, ca norocu ca eram cu inca o persoana si aveam 1 cutie / pers (echivalentul unui cartus)

    Raspunde
  71. Ciprian 29 Nov 2012 @ 10:55

    Probabil ca nu, habar n-am. Niciodata n-am luat mai mult de 10 pachete. Am fost si cu bicicleta si mi-am luat in rucsac si nu m-a intrebat nimeni de sanatate. Dar nu o data m-am nimerit la magazin cu persoane care isi incarcau portbagajul.

    Raspunde
  72. Mihail Kacso 4 Dec 2012 @ 19:57

    Daca vrei sa reduci costul fumatului la mine se gaseste tutun ieftin 50 lei kg , dai un numar de telefon si gata toate.

    Raspunde
  73. Danyeltrans 5 Dec 2012 @ 12:35

    Tutunul cel mai bun care l-am fumat este pe Belgia ..Marllboro la cutie de 180g(o saptamana jumatate ma tine) 15,50 euro . este fin si de calitate (gasesti in toate pecourile ).. Pe germania aceeasi marca este de cea mai proasta caliatate(15,90 euro si cutia de 120g facut se pare de Next tot o marca de tutun ; nu va recomand) in schimb pe germania gasesti toate marcile de tuburi chiar si lights…Cel mai ieftin tutun se poate achizitiona din Luxemburg (taxe ff mici chiar si la cafea si la combustibil) gasesti in toate pecourile

    Raspunde
  74. Coni 10 Feb 2013 @ 20:07

    Sa-mi trag palme, ce preturi sunt pe net, la tutunul Domingo… 110 lei cutia de 200g?! Are cineva un link spre mai ieftin de atat?

    Raspunde
  75. me 21 Feb 2013 @ 12:24

    Salut, imi zice si mie kreva unde gasesc pe net tutun Domingo la 200g mai ieftin? Un link ceva…pe okazii am gasit undeva la 83 lei – 200g…dar ma intrebam..oare pot sa ies mai ieftin? :) ms

    Raspunde
  76. andrei 7 Mar 2013 @ 19:57

    Sal din 50g de tutun cate tigari faci

    Raspunde
  77. Andrada 13 Apr 2013 @ 13:35

    uite o varianta si mai avantajoasa. cumperi tutun vrac, dar cauta netaiat (frunze). este cam 70 lei/kg. acest tutun este suta la suta natural, dar este foarte strong. sa ii iei din tarie procedezi in felul urmator: dai intr o oala apa in clocot, inchizi aragazul cand clocoteste, bagi tutunul frunze si il lasi 20 minute. dupa il scoti, il tai fasii de un cm grosime si il pui la uscat. cand se usuca este numai bun de injectat in tigari si are o tarie light-mediu. este nemaipomenit.fumez asa de aproximativ un an. inainte fumam un pachet si jumatate de tigari pe zi (21 lei/zi) acum, cu 100 lei (tutunul si tuburile) imi fac 1000 de pachete.

    Raspunde
  78. mihaimro 9 Jun 2013 @ 11:02

    Tutunul Vrac nu se poate fuma , am incercat eu , nu e fermentat . Nu incercati ca dati banii degeaba.

    Raspunde
  79. florin 12 Jun 2013 @ 15:15

    Am cumparat si eu tutun varsat si este umed si se usuca foarte greu….si este foarte tare,ce pot sa fac ca sa ii scot din taria tutunului

    Raspunde
  80. Ioan Mircea Radutiu-pensionar 18 Jun 2013 @ 11:34

    Salutare! la toata lumea. Datorita faptului ca si actualul nostru guvern-coalitie pe care de altfel am si votat-o cu mare veselie-cauta sa-si incropesca-cirpeasca bugetul in mare parte pe spinarea firmelor de tutun si alcool,deci implicit pe socoteala fumatorilor,respectiv a bautorilor,si avind in vedere pensiile noastre mizerabile,in prezent incerc si eu-ca multa lume-sa renunt la tigarile gata procesate si sa trec la tigarile home-made,care ori iti scad la circa jumatate pretul alocat,ori iti permit sa fumezi-la aceiasi bani-un numar dublu de tigari. Intrebarea mea este daca stie cineva cum poate fi procesat tutunul varsat,de asa natura ca sa ajunga la gustul-mirosul fostelor si-consider eu-exceptionalelor tigari PALL MALL super-long fara filtru in pachete de culoare rosie-visinie,daca le mai tine minte cineva,dar nu se poate sa fi fost uitate,asa ceva nu se poate uita! Cu multumiri anticipate,cu stima,I.M.R.

    Raspunde
  81. florin 18 Jun 2013 @ 15:49

    Am inceput sa ma obisnuiesc cu tutunul varsat si chiar imi place,eu am nimeit un tutun zic eu ca este bun desi era tare la inceput m-am apucat si l-am oparit si ia mai luat din tarie,acum am comandat niste aroma de pe net si incerc sa vad daca o sa fie si mai bun,adica acum fumul are miros ca si cum ai fuma un trabuc

    Raspunde
  82. Ana 26 Jun 2013 @ 13:23

    Buna,
    eu am luat tutun varsat din Turcia, si sunt foarte multumita pana acum. Am mai luat si ceva tutun impachetat (25-75 gr) dar inca n-am ajuns sa le incerc. N-am mai fumat tigari din comert si fumez mai putin pentru ca, sa fumezi o tigara rulata dureza mai mult, fiind ele mai tari si nu-ti mai vine sa fumezi mai multe una dupa cealalta. Un plus ce am observat din prima zi: nu-mi mai miroase gura a scrumiera :-)
    Sper ca dupa ce mi se termina stocul turcesc sa gasesc si p-aci tutun ok.

    Raspunde
  83. George 27 Jun 2013 @ 18:27

    1. tutunul vrac trebuie bagat in apa calda ca in metoda de mai sus. OK
    2. cum il aromam? cu ce gasim prin casa: rom+miere+cacao+scortisoara+tuica . nu ma intrebati de cantitati ca nu le cantaresc. si totul este ok.

    Raspunde
  84. sandman 30 Jul 2013 @ 09:31

    este pe okazii.ro tutun autentic romanesc la 60-70 lei kg. Iar o masina de taiat frunzele costa 70 de lei, insa daca ai rabdare il poti taia si cu foarfeca. Este cea mai ieftina si sanatoasa alternativa, cred eu.

    Raspunde
  85. loana 20 Aug 2013 @ 15:34

    buna. ma poti ajuta si pe mine cu un contact de unde iti procuri tutunul? pe net nu am gasit decat super preturi de ma costa mai mult decat pe piata…

    Raspunde
  86. loana 20 Aug 2013 @ 16:40

    ”decat pe piata” am vrut sa zic pachetele normale…

    Raspunde
  87. marian 5 Sep 2013 @ 20:12

    Salut.Exista vreun tip de tutun de injectat pe piata care sa semene la gust cu kent castelat lung sau Rothmans International din era teecuta?Akuma o paranteza:tigarile pe piata nu mai au tutun…ele se fabrica din hartie colorata ,aromata si tratata vai de capu’ ei si de aceea toate tigarile au acelasi gust ordinar.Va intreb :nu cumva si “tutunul” care-l cumparati dvs pt injectat e la fel?De altfel sunt interesat sa cumpar tigari colectie pt fumat la pret pana in 24 ron per pachet:[email protected]
    Cu respect!

    Raspunde
  88. Dumitrescu Valerica 16 Oct 2013 @ 12:42

    Nu cred ca mai exista astazi tigari care sa aiba aroma Kentului castel, Rothmans International (pachetul albastru caronat compartimentat), ca sa nu mai vorbim de Dunhil. Ehe… ce timpuri !

    Raspunde
  89. Aleks 14 Jan 2014 @ 10:24

    recomand tutunul Austin albastru de la unguri, iar daca vrei mai slab Helikon, foarte importante sunt si tuburile… daca vrei sa fie mai slabe incearca Primus Multifilter cu carbon , eu folosesc Mascotte x-long.. le gasesti pe ok..i

    Raspunde
  90. ludowik george 27 Jan 2014 @ 12:56

    @George – salut in primul rind tutunul nu se fierbe sau bagat in apa pt ca devine microbian el se trateaza natural lasind sa se usuce dela sine in forma lui bruta apoi se se tiune la matutat la murat .. circa 20 zile dupa care se afuma sau se abureste pt a da culoare si flexibilitate .. special pentru fumatori tutunul nu se amesteca cu nici o substanta de aroma luata din comert ex aroma de kent o faci in 45 de zile dela aburirea tutunului cu cit e mai vechi tutunul cu atit este mai soft exact ca un vin bun despre tutun pot sa sc multe ca sint fumator de tabac brut cultivat de mine . si de asemenea tratat..

    Raspunde
  91. George 10 Feb 2014 @ 21:30

    Am citit postarile si pare buna, antrenanta si “economicoasa” ideea si punerea ei in practica. Imi puteti recomanda un aparat, tuburi si tutun pentru tigari slims care sa se simta aproximativ ca cele din comert cu 5 gdron, 5 nicotina, 5 monoxid de carbon? Va multumesc anticipat!

    Raspunde
  92. ludowik george 13 Feb 2014 @ 11:44

    @George – aparate de injectat tutun se gasesc in comert sau pe net si costa circa 20 ….30 ron tuburi incepind dela 3.5 ron iar tutun de 5 gdron, 5 nicotina, 5 monoxid de carbon.. nu ai sa gasesti sint doar vrajeli si iluzii cel mai mic gdron este 9 si nic 10

    Raspunde
  93. cristina 24 Feb 2014 @ 12:53

    va rog sa ma ajutati, am cumparat tutun varsat la kg pe net si are un gust si miros de vechi. de ce? ce sa fac?

    Raspunde
  94. Fily 24 Feb 2014 @ 13:10

    @cristina – Sa nu mai procuri produsul de la respectivul furnizor.

    Raspunde
  95. ludowik george 24 Feb 2014 @ 13:22

    singura ta sansa (cristina) e sa cumperi aroma din magazin si sa ti tratezi tutunul . alceva nu ai ce sai faci a fost mucegait cred si spalat sau nu a fost uscat deajuns ..

    Raspunde
  96. George 24 Feb 2014 @ 20:14

    Multumesc ludowik george pentru raspuns… am ales tuburi Primus Multifilter si tutun Primus Cherry-Vanilla… o alegere intre lights-medium si buna zic eu…in plus de asta observ ca filtrele Primus Filter nu sunt aerate si probabil de aceea tigarile sunt mai mult medium decat lights… imi puteti recomanda tuburi mai bune pentru ca tigarile sa fie mai lights? Multumesc.

    Raspunde
  97. cinca claudiu 26 Feb 2014 @ 01:45

    Daca sunteti din alte judete si nu sunteti la granita cu Ungaria va pot aduce eu cu un comision mic
    imi spuneti ce doriti si vb

    Raspunde
  98. ludowik george 28 Feb 2014 @ 09:45

    @George – incearca primus mentol 100 buc la cutie si costa cam 5 lei alceva nu stiu eu fum,, tabac pur fara arome sau aditivi,,

    Raspunde
  99. Alina 1 Apr 2014 @ 10:16

    @cinca claudiu – Buna!As dori sa incerc sa fumez si eu tigari facute acasa(sunt mai ieftine),dar nu stiu ce anume…acum fumez Glamour menthol,crezi ca ma poti ajuta cumva?Multumesc anticipat!

    Raspunde
  100. paul 25 Apr 2014 @ 15:34

    @cinca claudiu- cat de repede imi poti trimite ceva tutun sau cum pot lua legatura cu tine ?

    Raspunde
  101. Adrian 11 May 2014 @ 15:29

    Buna ,locuiesc la granita cu ungaria , va pot trimite prin posta orce Tutun ,Filtre , Aparate de injectat , comisionul meu este mic

    ps: va recomand sa comandati tutun Pall Mall albastru sau galben + filtre Pall Mall ,mult mai bune decat o tigara din comert de acelasi fel

    Costul Unei pungi de Pall Mall de 110 grame + 200 de filtre = 45 lei in ungaria exista si de 200 grame costul este de 65 ron

    mailul meu unde ma puteti contacta [email protected]

    Raspunde
  102. Anton Catalin 9 Jun 2014 @ 23:28

    @cinca claudiu – Salut Claudiu.salut pe toti; Catalin Anton sint,moldovean, daca mai e valabila treaba cu adusul de tutun, da-mi un buzz ! [email protected] ; 0741762788 ! sa fumati ieftin sau deloc !

    Raspunde
  103. Grigore 10 Jul 2014 @ 12:10

    @criserb – sa sti ca si eu m-am apucat sa imi fac tigari si sunt 100% mai bune si ieftine

    Raspunde
  104. marian d. 22 Jul 2014 @ 12:03

    cel mai bun tutun l-am fumat de la un cetatean ( tel 0720820090 ) din constanta .pe langa faptul ca era fermentat , trecut prin procesele normale de tratare nu am facut mare diferenta la gust cu cel din ungaria.il avea la pret destul de ok ( 200 ron/ kg ) si m-a impresionat ca era firicel destul de subtire. oricum e greu sa mai cumpar de la el deoarece cand l-am sunat nu videa decat la abonati,clienti vechi sau la comanda cand te prograzeaza el. ultima data am luat tutun pentru tuburi si iti venea sa-l mananci asa de bine mirosea. sincer merita toate laudele acest om deoarece nu vinde direct de pe camp sau bete, gunoi si mai stiu eu ce cum fac “magraonii” de la bucuresti sau oltenii cu tutunul burley care nu e un tutun de larg consum deoarece nicotina poate ajunge la 23-24%mg destul de tare si nefumabil.pacat ca nu mai vinde decat la cunostinte. poate cine stie ii serveste pe cei care scriu mai sus de unde sa-si procure tutun ok dar sa fie si acceptabil la pret : 0720820090

    Raspunde
  105. Gabi 29 Sep 2014 @ 00:46

    @criserb – spune-mi si mie de unde iei tutun marlboro ?eu m-am dat pe domingo.e bun, are o aroma de tutun turcesc . Pot fi contactat pe adresa de email.

    Raspunde
  106. Rudnic Alin 13 Oct 2014 @ 15:39

    Buna, as vrea eu o cutie de domingo, se poate? Am auzit atatea despre acest tutun si vreau sa-l incerc…

    Raspunde
  107. maria.d 24 Mar 2015 @ 09:28

    a mai luat cineva de la nenea din constanta? am auzit ca cica a reluat vanzarea. doresc o parere de la cine a luat. mai e asa bun cum il stiam? m.s. m-am saturat de tepe de prin bucuresti.

    Raspunde
  108. kis alexandru 16 Apr 2015 @ 17:23

    buna ziua doresc sa cumpar tutun unguresc cine ma poate ajuta sa sune la nr 0744866491

    Raspunde
  109. Andrei 4 Aug 2015 @ 00:43

    Si eu fumez tigari rulate cmde ceva vreme si sunt foarte multumit. Tutunul pe care eu il folosesc se numeste Senator. Mai multe detalii am scris in acest articol:http://www.andreioprea.ro/cum-sa-fumezi-ieftin-tigari-rulate-si-tutun-injectat.html

    Raspunde
  110. Darius 8 Aug 2015 @ 19:58

    De un an si jumatate fumez numai tigari rulate, slim de 6 mm. Am incercat mai multe sortimente si m-am oprit la Silverado Blue, raport bun calitate/pret. Am economisit sute de euro cu aceasta varianta…

    Raspunde
  111. sebi 5 Oct 2015 @ 20:14

    As dori si ieu tutun la 200grame ma poate ajuta cineva

    Raspunde
  112. lucy 21 Mar 2016 @ 09:54

    @Andrada – m-ar interesa si pe mine daca nu te superi de unde ai luat tututnul ca as vrea sa incerc si eu

    Raspunde
  113. Relu 28 Mar 2016 @ 00:37

    Daca cunoasteti pe cineva cu tutun ok as dori sa iau 500gr. Astept mail. Merci

    Raspunde
  114. Tibi 4 May 2016 @ 02:49

    Si….ai gasit tutun asemanator cu kent-ul care il fuming?

    Raspunde
  115. Marius 6 May 2016 @ 05:48

    Si eu imi fac singur tigari doar ca am descoperit o metoda buna din a scoate tutun bun: http://www.okazii.ro/tigari-foi/tigari-din-foi-pegasus-55g-tutun-de-calitate-a178543020

    Raspunde
  116. Marius 13 May 2016 @ 12:46
    Raspunde
  117. Beatrice 1 Jun 2016 @ 19:21

    Buna, As vrea si eu tutun asemanator kent-ului sau pall mall albastru 110 g prin constanta,sau daca nu, daca vinde cineva din constanta..?

    Raspunde
  118. Adrian 10 Jun 2016 @ 23:09

    Buna seara numele meu este Adrian,lociuesc în Grecia,as vrea să cumpăr 2 kilograme tutun Marlboro de calitate buna pentru aici în Grecia,daca știe cineva să trimeata email,[email protected],va multumesc.

    Raspunde
  119. Liviu Andrei 1 Sep 2017 @ 21:54

    Problema este acum ce tutun sa alegem si personal iti recomand sa faci un astfel de articol :D

    Raspunde
  120. Catalina 20 Mar 2018 @ 21:33

    Buna, am si eu o intrebare! Cine a incercat tutunul pall mall?? As vrea sa.mi ccumpar…dar nu stiu cum este..

    Raspunde
  121. Lucia 19 Mar 2019 @ 00:13

    @anatati – cat mai e Domingo acum??

    Raspunde
  122. Adi 30 Sep 2019 @ 19:27

    Uite un video cum imi fac eu tigarile homemade https://youtu.be/gzsdOv7f_Ow

    Raspunde
  123. Huchy 25 Jan 2020 @ 06:59

    @marian d. – Bună dimineața! Mai există acel cetățean, că numai țepe am luat de pe okazii și publi .. Mulțumesc!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)