Sari la conținut

Cum e sa faci pana prostului in fata la Unirii?

pana-prostului-in-fata-la-unirii

Va spun eu, simplu :P

Eu am un prieten deosebit. El reuseste sa ma surprinda de fiecare data. Azi mi-a dat telefon sa ma duc sa-l remorchez pentru ca a ramas in “pana prostului” in fata magazinului Unirea.

Au fost multe momente in care ma gandeam ca pot sa raman si eu asa, chiar acolo unde din cate stiti sunt multe benzi, vreo 7 daca nu ma insel. Uite ca eu am scapat dar el nu.

M-am dus sa-l iau, era acolo cu un politist care incerca sa-l convinga sa paraseasca zona. Firesc ca nu putea sa o paraseasca pentru ca nu avea motorina :)) se terminase.

L-am remorcat pana la un peco si acolo sa vedeti poveste. Sa fiti si voi atenti la ce va zic acum ca nu se stie niciodata.

Dupa ce ramaneti fara motorina (stiu ca voua nu vi se poate intampla) si reusiti sa alimentati, sa stiti ca masina nu o  sa porneasca. Trebui sa ii dati cateva chei, 10 – 20 dati fara nici o problema. In felul asta pompa de motorina trage combustibil in instalatie, pana ajunge la motor. In cele din urma o sa porneasca. Nu va speriati daca dureaza 10 minute, o sa porneasca.

Si da e prietenul meu, stiu ca cine se aseamana se aduna ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
16 comentarii
  1. Robert 1 Jun 2011 @ 13:33

    Patasti! :)
    Cred ca trebuia sa-i acoperi nr. de inmatriculare… Nu de alta, dar sa nu-l arate altii cu degetul cand il vad in trafic :D

    Raspunde
  2. Iulian 1 Jun 2011 @ 13:36

    Daca iti zic de cate ori am ramas si eu… Oricum, e o senzatie ciudata cand mergi prin centru cu o canistra de benzina in mana, toata lumea se uita lung la tine. Creca se intreaba, oare isi da foc? Ca idee totusi, persoanele care raman in pana prostului, si eu, si unchiul meu, avem un har, nu oricine poate.

    Raspunde
  3. AdrianG 1 Jun 2011 @ 13:52

    Eu sincer nu prea inteleg cum poti ramane fara combustibil. Toate masinile iti indica clar in bord cu suficient timp inainte sa ramai pe zero. Sunt persoane care chiar se ambitioneaza sa vada cat de mult pot merge “pe rosu”, sau cum?

    Nu degeaba se numeste pana prostului.

    Raspunde
  4. Iulian 1 Jun 2011 @ 14:27

    @AdrianG: De asta ziceam ca nu oricine poate ramane fara benzina. E ceva ce tine de persoana. Mie de exemplu nu imi plac benzinariile, am probleme cu alergiile, mirosurile intense, cum ar fi si cel de benzina, si incerc sa trec cat pot de rar pe acolo.

    Raspunde
  5. devils 1 Jun 2011 @ 14:30

    @AdrianG

    Degeaba iti arata masina ca mai faci 10 km cu combustibilul ramas, daca in drumul tau de 3 km pana la benzinarie dai de un ambuteiaj!Risti sa ramai fara din cauza ca mergi cu viteza foarte mica.
    Si unii prefera un anumit lant de benzinarii.Eu personal detest OMV Cosbuc din cauza benzinei de proasta calitate!

    Sa ramai fara benzina in oras nu e o tragedie, problema adevarata este atunci cand ramai pe autostrada sau prin paduri noaptea!Atunci nu ai scuza!

    Raspunde
  6. Andy 1 Jun 2011 @ 14:42

    Eh, poate ar trebui sa nu mai alimenteze mai des… de exemplu cand ajunge pe la jumatate. In felul asta nu ar mai risca sa ramana in pana undeva ca oricate ambuteiaje ar gasi tot ar avea timp sa alimenteze.

    Cat despre diesel, din cate stiu eu este o pompa de amorsare care se foloseste exact pentru situatiile in care ramai fara motorina. Deschizi capota, dai la pompa si dupa aia porneste fara probleme. Zic din auzite, ca n-am patit desi era sa patesc cand mi s-a stricat usita de la rezervor…

    Raspunde
  7. criserb 1 Jun 2011 @ 14:55

    Eh, la el a fost vorba de timp si de lene, atata tot. Iar astea se platesc din cand in cand :P

    Raspunde
  8. AdrianG 1 Jun 2011 @ 15:06

    @devils: nu stiu ce masina conduci tu, dar nu e vorba de 10 km, mai degraba vreo 50-70. Pana si la Dacia 1310 am testat si era vorba de vreo 40 de km, iar aia nici nu avea computer de bord, ci un banal plutitor in rezervor.

    Raspunde
  9. Crox 1 Jun 2011 @ 15:49

    Skodele astea pe motorina au si un mic rezervor de rezerva in care mai intra pana la 10 litri. Nu stiu daca toate, dar merita investigat si acest aspect. Te poate scuti de o asemenea rusine.
    Se umple acel rezervor atunci cand se face plinul prin actionarea unei mici trape cu ștuțul de alimentare.

    Raspunde
  10. Crox 1 Jun 2011 @ 15:52

    @AdrianG computerul de bord crezi ca numara moleculele ramase in rezervor? Tot pe baza de banal plutitor functioneaza si am vazut si la bmw-uri cum acel plutitor se mai rataceste prin rezervor si indica 80% plin in loc de 100% (si-a revenit dupa cateva ore).

    Raspunde
  11. AdrianG 1 Jun 2011 @ 15:58

    @Crox: da, numai ca computerul de bord estimeaza cati km mai ai de parcurs cu ajutorul consumului mediu calculat tot de el. De-aia cand pleci de acasa scrie poate 70 de km si dupa ce ai mers 10 minute mai ai doar 50 etc. La asta ma refeream cand spuneam ca dacia nu avea asa ceva.

    Raspunde
  12. criserb 1 Jun 2011 @ 16:07

    @Crox – nu doar scodele au rezervorul ala. Multe masini au, dar benzina/motorina din el se consuma de la sine dupa ce aia din rezervorul mare e gata.

    Raspunde
  13. jules 1 Jun 2011 @ 17:56

    Vezi ca nu trebuie sa dai la cheie, ci doar sa pui contactul de citeva ori. Daca dai la cheie ( adica la starter sa invirta motorul ) mai rau faci, ca risti sa strici diverse.
    Si mai terminati cu rezervorul separat ca nu exista asa ceva.

    Raspunde
  14. criserb 1 Jun 2011 @ 18:51

    @jules – ai dreptate, probabil nu am fost eu destul de clar, nu trebuie dat cheie, ci doar pus contactul!

    Raspunde
  15. raca 2 Jun 2011 @ 00:28

    Bre, stati ca n-ati inteles nimic:

    @Robert, numarul de inmatriculare nu e ala, l-a modificat :P

    @AdrianG: n-ai inteles, eram extrem de informat ca nu mai am benzina. Becul mi s-a aprins de ieri, computerul de bord imi zicea ca mai am 60km. Intre timp computerul a ajuns sa zica “0 km”, dupa care am mai mers inca 10-15km, toti prin oras. Cu ocazia asta am aflat si cum e la Skoda/VW cu aproximarea computerului de bord si cat poti intinde coarda.

    @devils: dupa cum vezi in poza, nu am fost blocat in trafic – era trafic lejer. Pur si simplu nu am crezut ca raman in pana. Ma grabeam sa ajung undeva si, trecand pe langa multe benzinarii, ma gandeam ca pun benzina mai tarziu… vorba lui Iulian, iti trebuie un har.

    @Andy: asa e, cica ar fi o pompa de amorsare, la Skoda/VW cica e localizata pe langa blocul cu sigurante. Eu am aflat dupa ce am rezolvat problema, dar va dau detalii data viitoare cand fac pana :D

    @Crox: rezerva e altceva. Pe scurt poti baga mai multa benzina in rezervor, apasand clapeta scoti aerul si intra mai mult combustibil. Dar odata intrat se consuma normal – singura diferenta e ca acul de benzina ramane la maxim pentru mai multi km. Iar legat de precizia computerului de bord… e foarte precis :)

    Sper ca sunt utile informatiile, daca mai aveti intrebari va pot raspunde fie acum fie la urmatoarea pana a prostului.

    Raspunde
  16. Cristian 2 Jun 2011 @ 09:51

    Nu-i adevarat (faza cu cheile). Sau cel putin nu in cazul benzinarelor. Sau poate al Daciilor. Am luat de la Adras un Sandero aproape nou. Sos. Oltenitei, un km distanta de OMV Eroii Revolutiei. Acul – pe zero. Iesisem pe poarta, n-am mai cerut o cana de benzina. Cu 2-300 de metri inainte de OMV a murit, se uscase rezervorul. Am dat telefon, a venit dealerul cu un bidon, a turnat vreo 5 litri. A pornit la prima cheie. Deci?

    PS1: Nu, morala nu e sa-ti iei Dacie.

    PS2: Da, stiu ca ai precizat clar motorina. Totusi, benzina n-are acelasi traseu?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)