Sari la conținut

Cum ma scoate din sarite (iar) administratorul

De cateva zile mi-am gasit cutia postala inchisa. Cu cheie.

Nu ma omor eu dupa cutia postala si corespondenta ce-mi vine, dar mi-am facut un obicei ca atunci cand ma duc acasa sa-mi arunc un ochi in cutia postala si sa o golesc de spam.

Eh, de cateva zile cutia mea postala este inchisa cu cheia. Nush cine a inchis-o, nush de ce a facut asta si na, m-am dus si eu la administrator sa intreb. Banuiam eu ca el a facut treaba asta…

Cum i-am zis despre ce e vorba a inceput sa tipe la mine ca vezi doamne cutia postala trebuie sa stea inchisa ca-mi fura nush cine corespondenta.

I-am zis ca nu-I treaba lui cum imi tin eu cutia postala si ca eu am venit sa-l intreb daca stie cine le-a inchis. Atata tot. Iar daca le-a inchis el sa mi-o deschida ca eu n-am cheie.

Iar a inceput sa tipe, ca e vina mea ca n-am cerut cheie de la vechiul proprietar, ca bla bla.

Deci, eu stau de peste un an in apartamentul asta si pana acum n-am avut cheie de la cutia postala si cutia mi-a stat deschisa (cum de altfel sta la toata scara) si pana acum nu mi-a furat nimeni nimic din ea. Sau poate mi-a furat dar nu am de unde sa stiu :)

Ma rog, m-am mai certat putin cu el si am plecat. Nu o scoteam la capat in nici un fel cu mosul.

Dupa discutia asta ma duc la presedintele de bloc care sta usa in usa cu mine. Cu el ma inteleg, un om normal la cap, nu ca administratorul.

Imi explica ca nu stie care e problema si se ofera omul sa-mi dea cheia lui. Nu mi-a trebuit-o, l-am rugat sa-mi deschida si mie cutia cand trece pe langa ea si sa o lase deschisa.

Din vorba in vorba am ajuns la discutii despre apa calda.

La noi in bloc o parte au apometre, o parte n-au. Mai exact 2 apartamente nu au apometre, restul au.

A venit factura la apa si cum era firesc aparea o diferenta intre indexul scarii si suma indexurilor fiecarui apartament. Firesc de altfel, pentru ca asa cum am zis unii n-au apometre, plus ca mai exista si pierderi.

Ce s-a gandit administratorul nostru?

Sa ne puna noua, celor cu apometre un 15% in plus la ceea ce am consumat ca sa acopere diferenta aia. Astfel ceea ce a ramas din suma a impartit-o la cei care n-au apometre si lor le-a venit de plata 7 lei.

Adica eu cu apometru am platit 100 lei apa calda iar ala fara apometru a platit 7 lei.

Presedintele de bloc nu i-a semnat hartiile si acum cauta un alt administrator.

Partea proasta e ca se pare ca treaba asta a facut-o de cateva luni si noi, cei cu apometre, am platit 15% in plus, luna de luna, sa-si sustinem si pe cei fara apometre…

Inca nu m-am intalnit cu mosul sa-l pun sa-mi arate toate hartiile si sa stiu exact ce platesc. Eu declar in fiecare luna X mc de apa dar la afisier nu apar metri cubi declarati de mine. La afisier am doar o valoare in lei, atat.

Cred ca sunt ultimele zile ale mosului ca administrator. M-am asociat cu presedintele si acum strangem semnaturi de la vechini sa-l schimbam. Partea buna e ca vecinii nu-l inghit nici ei pe mos si majoritatea vor sa-l schimbe.

De cand e blocul, administratorul e tot ala si nu face nimic. De 20 de ani scara in care stau nu a fost zugravita niciodata, cu toate ca bani sunt. La noi nu banii sunt problema ci faptul ca administratorul nu face nimic pentru bloc. Si ar fi normal sa faca pentru ca noi il platim sa fie administrator, nu o face din placere…

Sunt convins ca nu toti administratorii sunt la fel, insa bauiesc ca povestea mea nu este nici un caz izolat.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Alexandru P. 22 Mar 2012 @ 11:32

    Interesant , se pare ca asta nu e o problema intalnita doar la tine , eu in ultimii ani am tot stat cu chirie si am dat numai de administratori batrani , ba mosi ba …. babe :)) Cam toti sunt jigodii parerea mea.Numai bine.

    Raspunde
  2. elaul 22 Mar 2012 @ 11:48

    eu te vad deja..administrator:))

    Raspunde
  3. anca 22 Mar 2012 @ 12:26

    eu zic sa candidezi…stii un om bun pentru renovari…te si vad facand carduri de acces locatarilor, trimitand mailuri celor din bloc cu costurile de intretinere, dandu-le un cont in care sa si plateasca :)
    eu zic ca ai sanse…daca sunt vecin de cartier te pot vota?:)

    Raspunde
  4. Ghiocel07 22 Mar 2012 @ 12:41

    De acuma-ti scriu scrisori sa ai ce primi la cutia postala :)

    Raspunde
  5. un Prost 22 Mar 2012 @ 12:41

    Administratorul blocului unde locuiesc este opusul administratorului tau. Luna de luna mai schimba ceva. A zugravit scara blocului, a schimbat usa de la intrare in bloc (3000 de euro a costat), a pus pavele la intrarea, a schimbat gardul de la gradina, a plantat copaci in gradina si gazon, a pus neoane pe toata scara blocului si multe altele care nu imi mai vin in minte.

    Toate astea in ultima perioada. Deja m-am saturat cati bani am dat pentru toate imbunatatirile astea. Urmatoarele investiti ar fi izolarea blocului si un lift nou. Asa zicea cand am vorbit cu el.

    Parca nu e bine nici ca la tine, dar nici ca la mine.

    Raspunde
  6. Shadow 22 Mar 2012 @ 13:16

    In asentimentul lui @ un Prost. Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca.

    Raspunde
  7. criserb 22 Mar 2012 @ 15:21

    Daca as fi eu administrator as revolutiona blocul dar totusi inca nu imi doresc acest lucru. Tre’ sa umblii sa platesti tot felul de facturi, e mult de lucru cu birocratia si asta nu-mi place. Dar daca ar fi doar de gasit solutii si implemintat chestii misto mi-ar placea ;)

    Raspunde
  8. valentint 22 Mar 2012 @ 19:17

    La mine a afisat intretinerea abia pe luna august 2011 !!! Deci iti dai seama ce frumos stam.

    Raspunde
  9. criserb 22 Mar 2012 @ 20:39

    Hai ca asta e tare, aveti o intarziere de peste juma’ de an? Da’ ce a facut toata iarna, a hibernat? :)

    Raspunde
  10. mircea 22 Mar 2012 @ 22:41

    si eu te sustin ca administrator, ai fi foarte bun; si nu te speria ca trebuie sa platesti facturi, se pot plati online. criserb administrator!!! jos sasiu!!!

    Raspunde
  11. criserb 22 Mar 2012 @ 22:45

    @mircea – hai sa fim seriosi, nu merita sa-mi bat capu’. E mai comod asa :)

    Raspunde
  12. Iulian 24 Mar 2012 @ 09:58

    Sa vezi ce surpriza am gasit ieri cand s-a afisat noua foaie. Am centrala termica, dar au ramas tevile care trec prin apartament pentru restul retelei de incalzire. Stii cat am de plata la caldura pentru tevile alea? 90 ron :D Tare nu? De la inceputul iernii am observat ca platesc un 30-40 ron pentru caldura, si am decis ca eu nu mai platesc nimic pana nu imi explica treaba. Sa fie sanatosi.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)