Sari la conținut

Daca va intrebati ce mai fac

Sau cum se misca echipa la mine acasa, va spun ca totul este aproape in grafic.

wtf-girl-photo-those-are-huge-blue-prints

Aproape, pentru ca deh, au mai intervenit unele neprevazute, dar inca nu foarte mari.

Acum ne-am apucat de cautat mobila de bucatarie. Am inceput sa cerem oferte de preturi si lumea se pare ce se misca. Chiar am primit si raspunsuri.

Voi de unde v-ati facut mobila in casa? Ati putut face mobila fara sa vedeti alta realizata inainte de aceeasi firma/om? Ca mie mi se mai sugereaza sa fac cu X sau cu Y dar nu am posibilitatea sa vad ce au facut acestia pana acum.

Ce ma sfatuiti sa aiba o mobila de bucatarie si ce sa nu aiba? Sa fie din MDF, sa nu fie. Sa aiba sisteme "destepte" sau sunt bune oricare?

As vrea sa stiu in ce se merita sa investesc si in ce nu. Ii intreb asta pe cei ce si-au mai facut pana acum mobila de bucatarie si pot sa zic ca deja au experienta.

Mai am nevoie de dressinguri. Astea am auzit ca pot sa le fac "direct in perete" sau sa fie niste dulapuri care vin bagate ulterior in perete…

Cam cat costa niste dressinguri? Dar care e pretul decent pe care ar trebui sa-l dau pe o mobila de bucatarie de 3.5m?

Vedeti cate probleme am?

Sa nu va mai zic ca tre’ sa cumpar niste spoturi si n-am gasit mai ieftine de 200 ron bucata :( Mai caut, incerc sa le iau de pe ebay daca de la noi nu se poate…

Pana acum am reusit sa cumparam doar gresia mai avem nevoie si de parchet dar pot sa zic ca problema aia e rezolvata. Am gasit unul pe gustul nostru la kika cu 50lei/mp. Nu e iestin dar noua ne place si in plus e de 12mm ceea ce am auzit ca e ok.

Va dati seama ca vorbesc in mare din auzite pentru ca pana acum nu m-am mai lovit de problemele astea :)

In plus, intre mine si Dana e un permanent "razboi" eu vreau una, ea alta. Voi cum ati rezolvat asta? Sa nu-mi ziceti ca amandoi aveati aceleasi gusturi :)

P.S. Cand ar trebui sa alegeti intre "ieftin" si "calitate" voi ce-ati alege? (firesc ca "calitate" inseamna mai multi bani)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
16 comentarii
  1. Ghiocel07 25 Jan 2011 @ 16:42

    Mai mama, a noastra este de 30 de ani si nu as da-o pe una din zilele noastre chiar si scumpa. Sigur ca sunt modele si culori care-ti iau ochii dar esential este cum o intreti si ce grija ai cand o folosesti. Valabil la orice lucru, cu atat mai mult cu cat il cumperi din banii munciti de tine. Tu sti ca avem lucruri si de peste 50 de ani si sunt in stare perfecta de funcitionare. Asa ca ….spor la cautat. Mie mi-au placut cele de la Lem’s si nu erau scumpe. Acum na, mofturile costa…..

    Raspunde
  2. Manuel 25 Jan 2011 @ 16:49

    Orice ai lua, nu uita masina de spalat vase. Cand vine vorba de un mic party e un chin sa tot speli vase cu mana. A, si un frigider care iti face inghetata ar fi o idee buna, sau cu orice fel de dozator.

    Raspunde
  3. jules 25 Jan 2011 @ 16:57

    1. Mobila de bucatarie. Ghencea pe la HD Mall si pe linga. Am vazut la 20 mil un set interesant. Personal mi-am facut la comanda si m-a costat 20 mil la cheie cum s-ar spune. Doar ca are vreo 5m lungime, ca am bucatarie mare si nu am vrut corpuri suspendate. Daca vrei sa-ti las un numar de telefon, arunca cu un email. Nu conteaza atit de mult materialul. Parerea mea. MDF sau PAL sau dracu stie ce o mai fi, tot acolo esti ca aspect si durabilitate.

    2. Dressing. Eu fac tip dulap. Pe principiul ca nu imi place sa gauresc aiurea peretii. Plus ca pot sa protejez mai bine de praf si alte chestii ce pun inauntru. Si oricum trebuie sa-l fac la comanda ca e la mansara, deci nu pot sa-l cumpar gata facut ca tavanul e in panta.

    1+2: la orice mobila facuta la comanda sau nu, vor fi mici detalii aiurea de genul alinierea nu e perfecta. Se mai regleaza, se mai face, altele ramin asa. Eu zic sa fiti pregatiti sufleteste pentru astfel de situatii. In cazul meu s-a reglat si a iesit bine. Nu excelent, insa chiar nu am pretentii de ABSOLUT fara cusur. Daca dadeam 2000 euro pe o mobila, atunci aveam.

    3. Parchet. Cu siguranta o sa gasesti parchet is la un pret mai decent si oricum nu in KIKA. Acolo ar trebui mers doar pentru a face o poza si sa dai mai departe la cineva sa-ti faca. Sa nu aud de calitate si profesionalism ca va iau de minuta si va fac turul magazinului si va demonstrez calitatea produselor pentru pretul afisat. Pentru parchet te duci frumos la Hornbach/ Brico/ etc. Sau Valea Cascadelor :). Acolo am vazut un model tot pe 50 de lei mp foarte misto si pe care nu l-am mai vazut nicaieri. Eu am luat Stejar auriu de la Hornbach la un pret chiar bun. Si aparuse si varianta cu 5 lei mai scumpa si izolatia aia lipita de placa.

    4. Spoturi. Nu crezi ca ai de-a face cu spoturile alea cam peste tot unde mergi ? Chiar le vrei si in casa ? Eu sint impotriva si nu recomand asa ceva, asa cum nu recomand chestii cromate si stralucitoare prin casa, in afara de baie sa spunem.

    5. Diferentele de opinie. NU ai ce face. Ori ajungeti la o intelegere, ori va impartiti: bucataria si livingul le alegi tu si eu restul. Sau apelati la un prieten recunoscut de ambele parti pentru priceperea la design interior. Face minuni :)

    ps: calitate unde stiu ca e greu de schimbat si umblat, ieftin unde stiu ca nu o sa ma doara buzunarul peste un an de zile. Ideal, pe la mijloc, usor spre calitate. Dupa 6 luni, inca nu am probleme majore in ce ma priveste.

    Raspunde
  4. criserb 25 Jan 2011 @ 17:33

    @Ghiocel07 – Lem’s NU face mobila pe comanda :( am sunat la ei si mi-au zis.

    @Manuel – Deocamdata nu, avem de mobilat o casa intreaga, mai asteptam cu masina de spalat vase :)

    @jules – 1+2 Man, eu sunt designer si pentru mine detaliile conteaza. Adica mobila trebuie sa fie “la linie”, e defect profesional ca sa zic asa, nu am ce face :(

    3. Am cautat in multe locuri (in toate cele zise de tine) parchetul de ne-a placut. Nu l-am gasit nici unde in afara de kika. Sau l-am gasit dar e de 7mm ceea ce eu zic ca e putin pe langa 12mm.

    4. Spoturile sa stii ca nici mie nu-mi placeau dar incerc sa urmaresc designul apartamentrului (vezi aici) care noua chiar ne-a placut.

    5. Avem un designer, avem deja o schita, ti-am dat link mai sus.

    Cam asa am zis si eu cand e vorba de “ieftin” sau “calitativ” ;)

    Raspunde
  5. hardcoded 25 Jan 2011 @ 17:34

    asta e continut premium

    Raspunde
  6. octavian 25 Jan 2011 @ 19:58

    Ma gandeam sa renovez si eu in vara cu “echipa ta” dar inca nu stiu unde s-a trimit pe mada :)

    Raspunde
  7. Ghiocel07 25 Jan 2011 @ 22:25

    @octavian-la Viena, o saptamana. :-*

    Raspunde
  8. GGD 25 Jan 2011 @ 22:37

    Serb, anu asta vreau sa-mi renovez si eu apartamentul! ce zici, imi poti pastra numarul de tel al echipei care lucreaza la tine? :D
    In legatura cu mobila, am un prieten f. bun care face mobila de casa la comanda, daca vrei sa-ti dau numarul lui imi zici.

    Raspunde
  9. Andrea S. 26 Jan 2011 @ 09:01

    deci asa cum mai zicea cineva- bucataria nu mi-as mai putea-o imagina fara masina de vase…multe-putine- iti ia timp…acum nu stiu cit gateste Dana…dar in zilele noastre sint multe chitibusuri care-ti fac viata mai usoara…deci noi am folosit spatiul pina sus in tavan cu dulapuri …deoarece in bucatarie se string multe lucruri necesare.

    Raspunde
  10. octavian 26 Jan 2011 @ 10:26

    @Ghiocel07 mai bine la mama :D

    Raspunde
  11. cezi 26 Jan 2011 @ 10:28

    Un singur sfat iti dau:sa decorezi casa e bine sa lasi intiietate femeii si, ai sa vezi ca vei fi intrebat de orice alegere ar face ea!Referitor la alegerile de mobila incearca sa-ti faci o opinie cu ce e pe piata si cind sunteti hotariti si stiti ce vreti exact va fi usor sa alegeti.Totul depinde de voi!

    Raspunde
  12. Andrea S. 26 Jan 2011 @ 14:40

    @ octavian…adica tu la mama, ea la Viena ;))si echipa la voi ;)

    Raspunde
  13. Dana 26 Jan 2011 @ 15:11

    @Cezi – Mersi Cezar:*

    Raspunde
  14. ionut 26 Feb 2011 @ 23:22

    Buna seara. In legatura cu renovarea apartamentelor va pot ajuta eu impreuna cu echipa mea. Avem mai multe lucrari de referinta pt cei care nu au incredere.

    Raspunde
  15. criserb 27 Feb 2011 @ 02:18

    Eu nu am nevoie de ajutor. Am avut o echipa care s-a descurcat de minune si nu mi-a provocat dureri de cap :) Au lucrat foarte bine si pot sa zic ca sunt multumit. Eu, care sunt destul de greu de multumit ;)

    Multumesc oricum pentru oferta

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)