Sari la conținut

Cum sa ne aparam de cainii vagabonzi?

maidanez Ca detest cainii vagabonzi o stiti, v-am mai zis-o si poate am sa vi-o mai zic, dar alta problema se pune acum, pentru ca vedem ca nu putem scapa de ei, sa vedem cum ne putem apara de ei.

Vorbeam in seara asta cu Mo care imi povestea ca a fost incercuita de caini din astia comunitari, Mo care nu are frica de astfel de exemplare (nu are ea frica nici de exemplare cu 2 picioare si cu IQ-ul scazut) si totusi s-a speriat si de abia a scapat de ei. Zicea ca ar fi bine sa poarte la ea un spray din ala cu piper (ca tot il tine degeaba) si data viitoare sa-l foloseasca.

Eu presupun ca nu e bun, stiu ca am incercat in copilarie impreuna cu prietenul Colda un astfel de spray pe cainele lui, nu a avut ala nici o treaba, si atunci ma intreb ce efect ar avea asupra cainilor comunitari?

In afara de metodele clasice, un bolovan in cap, un picior pe unde apucam, bineinteles in caz ca nu avem alta optiune :P (sa nu ziceti ca va instig la violenta) cum am putea sa ne aparam de ei? Stie cineva?

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
97 comentarii
  1. Sby 24 Sep 2009 @ 08:03

    Exista un dispozitiv de autoaparare impotriva cainile prin ultra sunete. Am avut eu un asemenea dispozitiv care a functionat cu brio. Era ca un breloc ceva mai mare, mai exact era cat 2 baterii de 9volti (din alea patrate).

    De cate ori venea cate un caine comunitar spre maine (mai ales seara) apasam butonul si fugeau ca naiba, foarte eficent.

    Eu l-am cumparat dintr-un pet shop si a fost in jur de 150 ron acu vreo 4 ani.

    Din cate am inteles, dispozitivul scoate un sunet insuportabil pt caini dar inofensiv pt oameni. Adica cand apasam butonul eu nu auzeam nimic, vedeam doar led-ul ca se aprindea si vedem reactia instanta a cainilor.

    Problema ar fi daca dai peste un caine violent si surd…

    Raspunde
  2. criserb 24 Sep 2009 @ 08:28

    10x Seby, ai un link, ceva sa ma documentez? :)

    Raspunde
  3. MooNy 24 Sep 2009 @ 09:25
    Raspunde
  4. Katrina 24 Sep 2009 @ 09:27

    Cred ca despre acest produs este vorba.
    Dar din cate vad costa 7.5 ron, nu 150.
    Mai multe detalii gasiti aici.

    Raspunde
  5. MooNy 24 Sep 2009 @ 09:30

    Vroiam sa intreb de ce cu datele celelelate cu mailul moonysi…[email protected] si linkul meu nu mai apar comentariile? Am postat de nu stiu cate ori la tine si la Dana pe blog si nimic :-<

    Raspunde
  6. ipo 24 Sep 2009 @ 10:22

    Uite aici: http://www.dazer.ro/content/dazer.htm
    Nu are efect 100% garantat (scrie pe acolo ca reactia cainelui poate sa difere de la animal la animal) dar in general functioneaza genul asta de aparate. Si nu e scump.

    Raspunde
  7. criserb 24 Sep 2009 @ 10:22

    @MooNy chiar nu stiu, ti-am gasit aseara restul comentariilor in spam, le-am aprobat si acum e ok, dar nu am idee de ce intra in spam :(

    Raspunde
  8. MooNy 24 Sep 2009 @ 10:59

    Multumesc :D

    Si sa nu fiu fara obraz sa abordez si subiectul: am in jurul “casei” ceva curti cu caini. Cateaua vecinei mele este in calduri non stop. Fatã-fufu, iar fatã, iar fufu… continuu. In fata portii neamului idiot ce n-o castreaza sunt cel putin 4 caini. Plus o parte din puii ei. Ea cu neamu ei (de catei) uraste barbatii (nu intelege, doar pe ei ii latra, nu si pe fete…). Eu una m-am “imprietenit” cu ea, dar cu “pretendentii” nu. Asa ca in loc sa o iau catinel pe trotuar, tre` sa ocolesc cam pe sosea. Daca ai probleme mari in jurul blocului, e bine sa iti iei un dispozitiv pentru caini.

    Raspunde
  9. criserb 24 Sep 2009 @ 11:41

    Chiar as fi curios daca isi fac efectul :)

    Raspunde
  10. mybrainquit 24 Sep 2009 @ 12:00

    Stiu un alt dispozitiv de evitare a cainilor bagabonti. Carnati cu otrava. Am si vazut cum s-a testat. Primaria din Corbeanca acum 2 saptamani s-a gandit sa faca curatenie in fata casei alor mei (o haita de aproximativ 12 caini, inofensivi). Au venit cu tractorul, au umplut drumul , cainii (mai mult os decat piele) s-au infipt in ei instant. Dupa vreo 12 – 14 ore toti erau morti dupa ce au schelalait groaznic (asa am aflat din surse, eu nu eram acolo) toata noaptea. Dupa aceea au venit cu tractorul, au luat lesurile si au plecat. Scurt si la obiect. Cri, poate ar trebui sa te muti acolo :))

    Raspunde
  11. simona 24 Sep 2009 @ 14:01

    Aoleu da ce aveti frate cu cainii vagabonzi?? Au ei vreo vina ca n-au stapan??Auzi s-a ajuns la otrava!!Bietii caini!!Incearca frate sa ii ocolesti daca ti-e asa frica da nu omori bietele animale!Si hai sa zicem in cazu cainilor intr-adevar agresivi poti sa-ti iei si un dispozitiv care sa-i indeparteze.Nu toti cainii care latra, musca!!

    Raspunde
  12. mo 24 Sep 2009 @ 14:43

    simona,
    aseara daca aveam otrava, o foloseam cu siguranta!!! cand m au atacat 4 la nivelul solului si inca unul, care era pe o cladire micuta, si se pregatea sa sara pe mine, AM INGHETAT! cred ca am stat pe loc 8-10 min sa vb cu ei si sa incerc sa i potolesc, norocul meu a fost ca a mai iesit cineva din bloc facand zgomot…

    Raspunde
  13. mitza21 15 Nov 2009 @ 14:18

    simona daca esti atat de iubitoare de caini bagabonti de invitam sa fi stapana lor (da la absolut toti)
    in legatura cu caini de la tara care nu sunt legati
    am vazut 4 caini care au omorat un pui de caprioara
    parerea mea caini ar trebui tinuti legati sau numai in curtea stapanului
    si o alta problema cu acesti caini vagabonzi de la oras este ce a excrementelor care le lasa prin tot orasu

    Raspunde
  14. raluca 11 Jan 2010 @ 20:53

    Eu i-as omori unul cate unul . Mi-as face un hobby de weekend, mi-as cumpara un pistol si i-as impusca in cap. fin si fara durere. mama a fost muscata de 2 ori de caini, azi a fost atacata de 4 javre care au sarit de sub o masina(ea tocmai a coborat din taxi) si a avut mare noroc ca nu au mutilat-o. a muscat pe brat, aproape de gat. trantind-o la pamant. la spital erau o groaza de oameni, printre care si oameni maturi,in toata firea, muscati.
    imi vine sa imi iau o bata de baseball acum, sa merg sa ii omor pe nenorociti.
    si i-as scrie ceva de dulce individului care a dat legea impotriva eutanasierii si l-as pune in postura in care a fost azi mama. Basescu a facut bine ca a mai omorat din javre.
    trebuie lichidati toti.(daca nu se mai inmultesc nu inseamna ca nu pot musca). de ce sa astept eu sa rezolve timpul problema, pana mor de moarte naturala si pana atunci sa dau bani pe instrumente de aparare si sa stau cu frica ca daca ies din masina, imediat ma vor ataca ?
    ce organizatii de protectia animalelor-mai bine ar folosi acei bani pentru ajutarea batranilor, bolnavilor, copiilor orfani. Nu se cunosc prioritatile. Au ajuns, datorita unor inconstienti si a unor inculti, sa ne masacreze javrele in oras in plin centru-La unirii.

    chiar nu exista nici o solutie impotriva acestor animale? chiar trebuie sa suportam teroarea si jegul si mizeria acestora? pentru ce platesc statului impozit? sa aiba grija de mine. ei, prin grija, inteleg sa imi apere sanatatea si viata, mai presus de animale. ca animalele nu platesc impozite.

    Raspunde
  15. criserb 11 Jan 2010 @ 22:04

    Absolut de acord cu tine, si eu i-as omora maine pe toti fara nici un regret, dar nici unul…

    Raspunde
  16. cristina 17 Feb 2010 @ 10:04

    Draga Raluca imi cer scuze ca trebuie sa iti spun dar tu trebuie sa consulti urgent un psiholog ca ai mari probleme (deviere de comportament si tulburari obsesiv-compulsive) si toata ura si frustrarea pe care le ai ti e reversi pe bietele animale.Te-ai gindit vreodata din vina cui sint acei ciini pe strazi? Gindeste-te bine si mai mediteaza ca ai porniri prea violente pt o femeie…
    Cit despre tine – mybrainquit – daca ai ajuns sa te bucuri ca niste fiinte nevinovate au murit in chinuri cumplite din cauz otravii pusa de niste criminali nascuti fara creier si fara suflet , inseamna ca esti exact ca si ei…si la fel cum poti sa asisti la crima asupra animalelor, poti asista si la uciderea unui copil e valabil si pt Raluca – violenta ….Ma minunez in ce lume traim ….oare cit mai suporta Dzeu atrocitatile astea?

    Raspunde
  17. andreea 20 Mar 2010 @ 01:18

    Raluca, mare dreptate ai! ai fost foarte la obiect.
    nu stiu, poate ca am gasit prea tarziu subiectul asta, dar daca mai intrati pe aici (ma refer la cei realisti, nu la emotionalii plini de suspine) tare as vrea sa mai discutam. poate gasim impreuna o solutie, nu uitati, autoritatile i-au ascultat pe istericii care se dadeau de ceasul mortii ca-l omoara pe Grivei, deci probabil ca o solutie ar fi sa fim mai sonori.

    Raspunde
  18. DogKiller 2 Apr 2010 @ 22:48

    Cristina, esti complet idioata si drept urmare iti doresc spitalizare placuta dupa ce vei fi muscata de bestiile care bantuie toata strazile din toate orasele tarii.
    Raluca, nu puteam s-o spun mai bine nici eu. Azi mergeam pe strada si deodata au aparut 2 caini foarte agresivi la 1 m de mine si m-au latrat pe jumatate din lungimea strazii. Daca nu mergea cu fata spre ei ridicand amenintator o plasa de mai multe ori sunt convins ca ma si muscau. Am ajuns la bloc, am urcat in masina si m-am intors pe strada. Acolo nu era decat unul dintre cei 2 caini care mi-au pus integritatea fizica in pericol. Era intins si parea ca doarme. M-am apropiat cu masina incet si vazand ca inca nu s-a ridicat am accelerat si am trecut peste el, simtind o imensa satisfactie. Din pacate, din ce am vazut in oglinda retrovizoare, bestia s-a ridicat si a fugit, nefiind in stare critica :( . Insa a schelalait destul de tare cand masina a trecut peste ea ceea ce ma face sa sper ca a suferit macar niste traume interne. Nu-i nimic, maine mai dau o tura, poate voi avea mai mult succes de data asta. Si daca sunt si cuminte, poate iepurasul imi aduca in calea masinii si celalalt caine care m-a atacat. Te rog iepurasule …

    Raspunde
  19. alexandru elena 21 Apr 2010 @ 12:33

    sunt deacord in tot ce spune cu simona.
    de ce credei ca va ataca aceste animale? va ataca deoarece ii suprasucitati cu otrave cu pistol cu toate visele voastre de cacat ma-ti facut si sa spun prostii akm:-w
    daca nu va plac aceste animalute lasati-le in pace
    pe mn nu m-au atacat deaorece ele simt daca iti este fric de ele sau daca le iubesty…….
    hingherii sunt chemati tot de voi(oamenii) deci tot voi sunteti aia rai si tot voi chemati hingherii dc?
    daca voi nu ia-ti mai chemat ei poate se vor imblinzi ca e si normal ca si cainele sa riposteze cand este atacat de niste canibali ca voi.
    eu am o lupoaica care o data era afara singura si au venit hingherii si au luat-o
    a doua zi m-am dus dupa ea si cnd am adus-o acasa eea complt schimbata
    dupa o sapt.a inceput sa muste oamenii necunoscuti sa fie mai rea,tot din cauzi hingheriilor deoarece cnd vede un om necunoscut pe strada crede ca vrea sa ii faca rau si il ataca asta este este raspunsul la intrebarea voastra
    si credeti ca ,cainii isi pot purta singuri d grija?ca si cum ar fi un copil mic de 3 luni macar incercati sa le dati apa sau o bucata de paine sau macar sa-i mangaiati sa vedeti ce drag o sa prindeti de ei sa stati mai milt cu ei si atuncea o sa va placa si voua cainii
    bn eu am incercat sa va indubleg akm la concluzia dvs
    mi-a facut placere si daca mai vreti sa-mi spuneti cv legat despre caini eu va stau la dispozitie sa deacuma o sa intru aproape mereu sa mai citesc comentariile voastre paaaaaaa:-haaaaaaaaaaaa

    :-h :-h

    Raspunde
  20. Lilly 24 Apr 2010 @ 14:13

    Am o haita de vreo 10-12 caini agresivi pe strada care ma terorizeaza. Am ajuns sa-mi fie frica sa ies pe strada. Autoritatile nu fac nimic. In Romania, in capitala, in anul 2010, esti atacat de haite de caini pe strada. Daca ma puteti ajuta, va rog spuneti-mi cum sa fac rost de otrava sa rezolv eu problema, daca n-o face altcineva. Am destule dureri si griji ca sa ma tem incontinuu de cainii pe care parintii mei ii hranesc si care pe mine ma ataca constant. Va rog, ajutati-ma !

    Raspunde
  21. criserb 24 Apr 2010 @ 15:22

    @Lilly – Buna intrebare, chiar asa, ce otrava e buna pentru caini?

    Raspunde
  22. DogKiller 27 Apr 2010 @ 17:54

    @ Lilly & Criserb – intrebarea referitoare la otrava ma intereseaza si pe mine. As vrea sa stiu atat ce otrava e cea mai recomandata (si de unde o pot procura) cat si cum o pot adauga pe/la/in (habar n-am ) mancare.
    Sunt vreo 3 haite diferite de cate 4-5 caini fiecare pe care as vrea sa le ucid cu sange rece :))

    Raspunde
  23. Lilly 28 Apr 2010 @ 13:10

    Credeti-ma ca sunt cu nervii la pamant. Asta e ultimul lucru care-mi trebuia, sa ma lupt cu 10 caini agresivi zilnic. Am cautat si m-am documentat despre metode de aparare. Spray-ul paralizant nu e eficient pentru ca trebuie sa fii aproape de javra si nu trebuie sa bata vantul sa-l intoarca spre tine; aparatul cu ultrasunete unii spun ca e eficient, altii ca nu e deloc – asa ca nu stiu daca merita sa dau banii, mai ales ca nu am; de vorbit cu ei – come on, cum dracu’ sa vorbesti cu o haita de caini care te-au incoltit si care te-au infricosat, oricat de mult ai incercat sa-ti pastrezi calmul si curajul ?! de lovit nu prea ai cum, ca sunt multi si tabara pe tine (mai ales ca eu sunt femeie si poate port sandale sau fusta si e cu atat mai usor pentru ei sa ma manance); ce mai ramane ? sa faca autoritatile ceva si sa le pese de cetateni – dar care autoritati ?! sa te ajute cineva care trece pe acolo in momentul respectiv – dar de multe ori nu trece nimeni si, daca trece, nu se baga; mai ramane sa ocolesc strada, insa pentru Dumnezeu, e strada pe care stau de 30 de ani ! Sa nu pot merge pe strada mea ?! Si tot nu am nicio garantie. De aceea cred ca singura solutie e sa moara. Sa moara toti pana la unul, nenorocitii ! Insa, normal, si aici e o problema majora: in Romania, tara in care nu se mai produce nimic, nu exista otrava, nu se fabrica si nu ai de unde s-o iei ! Stiu, e revoltator. In ultima instanta, cica antigelul ar face treaba, insa cum ii faci sa-l bea ?! Am intrebat si la un cabinet veterinar – nu te pot ajuta. Bineinteles ca nu ! Am intrebat chiar si un dresor de caini cum trebuie sa ma port si ce au de ma ataca. Omul mi-a recomandat sa incep sa-i hranesc, ca ar fi cea mai sigura solutie. Dar nu vreau si nu pot. Deja sunt 10-12. Daca le e bine si se inmultesc, unde o sa se ajunga ? La 100 de caini ? Nu se poate, e inadmisibil. Nu stiu ce sa fac. Traim in comuna primitiva, unde se prefera ca oamenii sa fie omorati si sfasiati de caini decat sa se stranga toate javrele si sa fie eutanasiate (ceea ce ar fi foarte usor, daca s-ar vrea).

    Raspunde
  24. lucian 26 Jun 2010 @ 19:38

    daca vreti otrava pt cani e foarte simplu…..inmuiati o bucata de carne/os in antigel(care se foloseste la masina) si uratii o pofta buna lui grivei:d :d :d
    va spun asta din experienta am folosit de multe ori aceasta reteta si…..da rezultate buneee

    Raspunde
  25. adisor 30 Jun 2010 @ 14:57

    Eeee..cea mai buna metoda ca sa sufere (ca sa te razbuni in caz ca ai fost muscat)::carnati sau cremvursti cu bolduri bagate in ei…merge si la pisici!

    E criminala reteta, nu???=)) Sunt oameni exasperati..uiti de dragostea fata de animale si uiti sa fii om cand viata iti este pusa in pericol mai ales viata copiilor tai!!

    Asta e solutia pe care ne-o ofera statul roman pe langa alte avantaje =))!!!

    Raspunde
  26. adisor 30 Jun 2010 @ 15:10

    AAA…si vad ca sunt o gramada de aparatori ai animalelor! Sunt de acord cu voi! Dar ..de ce nu ii luati cu voi la tara sau in apartamentele voastre comfortabile si crestetii cum se cuvine! Mai ales sa si umblati cu pungute dupa voi sa le strangeti cacatu’ si sa se pise pe pantofii vostri si nu pe rotile noastre de la masini..aia e natura..

    Bagati bolduri multe in carnati ca nu pot mirosi animalele ca la otrava…nu o pot detecta si e moarte sigura…

    Am o bunica de 75 de ani care nu are curaj sa mearga sa isi ia paine..mie personal nu mie frica de caini si nu am fost muscat de ei ca sa prin frica..mereu ma feresc de cainii de rasa asta sunt imprevizibili cand le calci teritoriul..

    Io nu am inima sa le prepar retete de-astea dar daka sunt amatori sunt de acord cu ei! Asta e situatia!!

    Raspunde
  27. daniela 30 Jun 2010 @ 15:25

    pentru cei care se gandesc la metode cat mai crude si violente (gen cremvusti cu bolduri) pentru a omori cainii, nu merita sa traiasca, iar daca au fost muscati, bine le-a fost facut.
    cum naiba, ca om cu rationament, sa te pui la mintea unui caine infometat si poate speriat?? cainele nu judeca, nu se uita la tine si zice, “ete, pe asta o sa-l atac ca nu-mi place mutra lui”. NU, ataca din instinct.
    de ce sa nu aplicam aceste metode si oamenilor? nu-mi place de vecinu’, ia sa-i dau lu puradelu lui o caramea cu o piulita, si sa ma uit cum se chinuie, sa ma simt superior.
    pe mine nu m-a muscat niciodata niciun caine, si am trecut prin mijlocul a haite si de 10 – 15 caini. cum? simplu. GANDIND.
    1. cine v-a zis sa vorbiti cu ei, bine a zis. ii calmeaza. la fel si fluieratul si sunetul gen pupici.
    2. nu indreptati nimic spre ei, nu geanta, nu umbrela, le vor considera amenintati si vor fi intaratati.
    3. cat despre hranit, nu cred ca v-ar costa mult 10 cremvusti la 2 zile, cat sa va considere prieten.
    legat de inmultirea lor necontrolata, asta e si vina oamenilor. de ce stapanii de caini de rasa masculi isi lasa potaile sa calareasca maidanezele in calduri?? ce le pasa lor ca ele vor face cate 5 pui? si, ne doare mana sa chemam asociatiile gen Vier Pfoten, care ii castreaza pe gratis, si in 5 – 10 ani am scapa de tot de ei.
    ne meritam soarta, ca romani, pt ca ne gandim doar cum sa facem rau. de-asta unii isi lovesc semenii in cap cu caramida, pt 100 ron, pt ca suntem RAI si de-asta traim in tara in care traim, pt ca suntem prosti!

    Raspunde
  28. adisor 30 Jun 2010 @ 17:49

    Bag de seama ca traim intr-o lume care pune mai presus viata unui animal decat viata unui OM. Sa fim realisti!

    Toata lumea da din gura, isi da cu parerea dar sa treaca la actiune sunt doar cei disperati de situatie!

    Daka nu s-a rezolvat problema cainilor cand nu eram in criza, in nici un caz nu se va rezolva in urmatorii 5 ani!!!

    Deci …solutia pe timp de criza e “uciderea” acestor gingase vietati

    Asta e parerea mea si nimeni nu poate sa gaseasca alta solutie pe termen scurt.

    Cati adulti si copii tre sa sufere sau sa iasa din casa cu teama din cauza unor animale??

    Si nu ne gandim cum sa facem rau ci ne gandim la binele nostru, raul este un rau necesar dar care nu este aprobat public intr-o societate care se vrea moderna; daka am trai intr-o lume perfecta aceste probleme nu ar exista!

    Raspunde
  29. Lilly 1 Jul 2010 @ 12:35

    Daniela draga, stupizenia si prostia ta sunt sinistre ! Din cauza oamenilor ca tine suntem in cacatul in care suntem.

    Raspunde
  30. daniela 1 Jul 2010 @ 13:28

    Draga, Lilly,

    daca ai zis ca sunt eu proasta si stupida, ia fa-mi placerea si zi-mi si de ce. eu am dat argumente, da-mi si tu. vorbele goale nu fac 2 bani pt mine. dovedeste ca si gandesti.

    Raspunde
  31. liviu_m 2 Jul 2010 @ 02:05

    Am facut un pic de munca de documentare pe aceasta tema si, printre reactiile “iubitorilor” de javre care umplusera 100 de pagini de forum la fiecare subiect deschis pe aceasta tema am aflat ca: nici otrava de sobolani, nici produsele de curatat, nici antigelul nu dau rezultate satisfacatoare. Dureaza mult pina cand javra da coltul si in acest timp se gaseste vre-un prost s-o duca la veterinar. Am auzit ca o solutie eficienta ar fi furadanul dar substanta asta nu o gasesti la hipermarket (e destinat tratamentului semintelor) plus ca te poate lua cineva la ochi si mai platesti vre-o amenda.

    Cu toate ca nu-s sanse sa-mi fac loc printre mesajele off-topic ale ecologistilor totusi as dori ca sa se faca o lista de substante care:
    1) sa fie usor si ieftin de procurat
    2) sa nu fie toxice prin inhalare (n-as vrea sa ajung pe lumea ailalta inaintea ghioarlelor)
    3) sa-si faca efectul imediat (nu in 14 ore ca antigelul)
    4) sa nu lase urme care ar atrage autoritatile sau pe madam’ bardot

    Raspunde
  32. liviu_m 2 Jul 2010 @ 08:09

    P.S. Din cate am citit antigelul omoara in doua zile asa ca nu-i o solutie. Cat as vrea sa vad maidanezii din fata blocului disparuti totusi nu sunt de acord sa se chinuie. Trebuie o solutie mult mai rapida.

    Raspunde
  33. daniela 2 Jul 2010 @ 16:54

    Liviu_m,

    ma bucur totusi ca faci parte din cei care inteleg ca sa chinuim un animal nu este solutia cea mai buna. ma intreb daca a vazut cineva cum se abordeaza aceasta problema in SUA? cu hinghieri special antrenati, cu unitati si facilitati create si sustinute din donatii si sponsorizari. unitatile respective ii aduna (in mod uman, cu un lat, flexibil, ca sa nu-i chinuie si nici sa fie hinghierii pusi in pericol), ii duc la adapost, si daca sunt ok dpdv al sanatatii, timp de 2 sapt sunt dati spre adoptie. daca sunt bolnavi, agresivi sau nu sunt adoptati, atunci sunt eutanasiati prin injectii. aceste unitati se numesc Animal Humane Society. pt ca ii trateaza in mod uman. asta a vrut si “madam” Bardot, dar cum ilustra Marin Preda, romanu isi “belea” calu cu toporul.

    cat despre donsoara/doamna Lilly, observ ca nu ati binevoit sa-mi raspuneti. nu aveti argumente??

    Raspunde
  34. adisor 4 Jul 2010 @ 07:50

    Iti raspund io draga Daniela..uite…de ce nu te muti in SUA!??!!?
    Acolo scapi de frustrari!! Iti garantez! Si nu o sa mai ai timp de propaganda!
    OK ..sunt rau!
    In afara faptului sa te bati cu pumnul in piept…de ce nu te inscrii intr-o asemenea asociatie?? De ce doar ne amintesti de ele? Mergi fata mea akolo si cand avem nevoie de tine te apelam noi aici pe forum! K sweet?!?

    Raspunde
  35. daniela 4 Jul 2010 @ 16:47

    “scumpule” adisor,

    frustrati sunteti voi astia carora va e frica de caini, eu una merg fara frica de caini pe strada, stiu sa ma apar fara sa folosesc violenta. e nevoie doar de putin creier, pt gandit.
    am incercat sa va dau niste sfaturi, ca poate pe viitor daca sunteti atacati de vreun caine, sa nu fiti muscati, desi unii dintre voi meritati cu desavarsire sa fiti muscati >:) vreti sa le luati in seama, bine, nu vreti, iar bine. sa va salutati unii pe altii pe viitor din camera de urgenta, cand veti merge pe acolo pt injectia antitetanos.
    si cu asta am incheiat, voi nu mai meritati niciun minut din timpul meu. la revedere!

    Raspunde
  36. adisor 4 Jul 2010 @ 18:00

    Vad ca esti gramada! Nu ne referim la noi ci la semenii nostrii!!
    Tu nu poti decat sa te duci la semenii tai : cainii vagabonzi!
    Vad ca promovezi vagabondajul! Ha!
    Ne bucuram ca tu esti cea mai desteapta!
    Probabil ca puti a caine jegos din acest motiv nu se hranesc din piciorul tau suculent!
    Ce pot sa mai zic! De oameni ca tine cu vuvuzeaua in KU_R care doar trambiteaza sunt satul draguto! Pleaca dintre noi!

    Raspunde
  37. zgubi1 2 Aug 2010 @ 12:10

    Dragi iubitori de caini vagabonzi, va ivit cu drag la mine in fata blocului, daca va pasa asa de mult de ei. Chiar as dori sa facem o experienta . Va platesc ca seara dupa ce se intuneca sa conduceti oamenii pe strada la casele lor. Ofer leafa buna si tot ce mai decurge de aici, totul legal cu contract. Daca sunteti interesati va rog sa ma contactati. Si daca vreti filmam experienta ca sa aratam si la alti cum se face. Poate stiti voi o metoda mai buna de a ne apara de caini….
    Ca si idee generala…de acord, nu cainele e de vina, ci omul si mergand mai departe pe aceasta linie putem extrapola…nu criminalul e de vina (de ce sa il trimit la inchisoare?), ci, dupa ultimele studii psihologice, societatea care l-a educat, la fel si pentru violatori, pedofilie, etc. Nu sunteti de acord, voi asa zisi “iubitori de animale”?
    Si mai e o chestie, daca pe mine ma musca e una, dar cand vad ca acesti catei frumosi si cuminti ataca netinand cont de nici un atribut gen varsta (cum v-ati simti daca ar ataca un copil sau un batran in fata voastra?, pe cine ati apara? ati avea curajul sa faceti ceva?) pentru ca ei s-au invatat ca acolo unde sunt e teritoriul lor. Asa ca DA, sunt deacord sa ii omoram, la fel cum facem cu soarecii, gandacii, paduchii si alte peste.

    Raspunde
  38. maxim 3 Aug 2010 @ 03:11

    peste tot sunt caini vagabonzi care sar la oameni . este normal sa mergem cu frica pe unele strazi ? mai ales noaptea [ cu siguranta stiti ce zic ] . Din cauza celor care sunt pro cainilor vagabonzi , noi ceilalti , care nu ne face placere sa fim tot timpul atenti la vreun caine gata sa sara , ce avem de facut ? Statul nu ia masuri , nu e normal sa ne protejam singuri ? solutii ?? aparate scumpe si nu prea eficiente, sa mergem inarmati tot timpul sau cateva bilute de otrava ?

    Raspunde
  39. Catalin 15 Aug 2010 @ 21:31

    Ce atata vorba???? La fapte oamenilor!

    Omorat caini: Folositi antigel cu lichid de frana si lapte sau otrava de soareci in chiftele prajite in ulei

    Salvat caini: adoptati cainii de pe strada sau platiti cotizatie la un ONG pentru ca sa-i tina in adaposturi

    Daca lucram impreuna eliberam strazile intr-o luna. Fiecare in felul lui..

    Spor!

    Raspunde
  40. Adi 4 Sep 2010 @ 12:06

    Catalin ai perfecta dreptate. Eu ajung foarte tarziu acasa si am problme cu “gasca mea de prieteni” (8-9) din fata blocului !!!! Nu pot trece insa la masuri deoarece imi este jena de vecini mei pe care ii stiu de o viata. Mentionz ca si eu sunt posesor al unui caine pe care l-am tinut in casa 5 ani de zile pana cand plimbarea lui seara a devenit un sport extrem fiind nevoit ssa il duc la bunici.

    Raspunde
  41. Gigel 22 Oct 2010 @ 09:46

    pentru Simona iubitoare de caini.
    O invit si in imprejurimile Iasului sa devina stapana cainilor.
    Vreau sa zic ca javrele astea nu se gasesc numai in orase ci si in imprejurimi.
    Eu personal nu i-as omori, insa i-as bate pina i-as schilodi. (cu o bata de base-ball si cu sange rece.)

    Raspunde
  42. SaintLo 24 Oct 2010 @ 11:58

    A gasit vreunul dintre voi vreo solutie rapida, eficiena si mai ales finala? Ca ma intereseaza foarte tare cum se numeste si de unde pot s-o cumpar. Am o banda de 6 javre mostenita de la muncitorii care au constuit blocul si de care nu reusesc sa scap cu nici un chip desi am incercat toate metodele mai blande dar AU INVINS: am incercat cu pfier pfoten (aia nici macar nu pot fi contactati, singura pagina care se deschidea pe site-ul lor era aia de donatii), cu primaria (dar n-au serviciu de hingheri), i-am fugarit cu batul, am tras in ei cu un pistol cu bile(zgomotul ii sperie, dar le trece dupa cinci minute iar bilele nici macar nu le trec de blana), am testat pe ei dog-dazzer (nu functioneaza decat atunci cand dorm, cand sunt in actiune nici macar nu-l detecteaza), m-am dat eu la ei, dar in afara de un oarecare respect castigat, in sensul ca o iau la sanatoasa cand ma vad, n-am reusit nici sa-i gonesc definitiv, nici sa-i disciplinez.
    Nu credeam sa ajung in siuatia de a dori moartea unui animal, am o pisica de 6 ani care e piua I in familie, am crescut cu caini si pisici in casa, stiu ce inseamna sa-ti moara catelul in brate, dar javrele astea m-au adus la disperare si m-am saturat sa tot calc in cacatii lor, in pampers-ii plini de rahat pe care-i scot din tomberoane si-i mananca in fata scarii si pe peluza, in resturile de mancare aruncate in mijlocul aleii, m-am saturat sa ma feresc de oasele aruncate de vecinii mei (am ratat milimetric o punga de oase aflata in cadere libera), de asemenea m-am saturat sa intervin intre ei si postasul care face sistematic greseala de a ne aduce facturile, ca sa nu mai spun ca-mi doresc sa dorm si eu o noapte intreaga, fara sa ma mai scol din doua-n doua ore in latraturi furioase.
    Deci, ma poate ajuta cineva cu o informatie exacta? Ce, unde de gaseste si cum se administreaza?

    Raspunde
  43. criserb 24 Oct 2010 @ 19:47

    @SaintLo – incearca sa le dai niste paine inmuiata in antigel. Au incercat niste prieteni si cica merge. Sa ne spui si noua daca ai reusit sa scapi de javre, poate in felul asta ii ajutam si pe altii.

    Raspunde
  44. SaintLo 29 Oct 2010 @ 14:45

    Criserb, multumesc de sfat. Se pare ca prietenii tai au avut totusi de-a face cu o specie normala de le-a reusit metoda, ca la ai mei n-a functionat, ba chiar par sa fie si mai in forma decat inainte. 2kg de bunatati si aproape 1 litru de solutie, basca o cutie de otrava de sobolani (asta chiar era pentru sobolani dar deh, în natura castiga cel mai puternic)si par mai in forma ca oricand. :-w

    Raspunde
  45. criserb 31 Oct 2010 @ 16:20

    Deci e doar un mit asta cu antigelul :(

    Raspunde
  46. M R Maria 24 Nov 2010 @ 18:22

    nu pot decat sa ma mir si sa ma crucesc si sa incerc sa imi imaginez ca nu am citit toate rahaturile astea si ca traiesc intr-o lume macar un pic mai buna.
    Cat de BESTII FARA SUFLET puteti fi? cat de ipocriti, cat de cruzi, cat de …lipsiti de mila si empatie?
    Una zice sa le pui carnati cu otrava. Alta ca a calcat un caine adormit si spera ca a suferit leziuni interne.Altul ca sa-i omori cu antigel.
    Sa va spun ceva? la fel as face si cu VOI. da, cu voi. Pentru ca voi nu sunteti oameni. credam ca acest cuvant, “om” include macar o urma de mila, un rest de empatie, putina inima. Un sadic care ucide asa de usor si se mai si lauda pe net NU E om.
    Ca viitoare medic veterinar , meserie pe care am s-o fac din dragoste pentru aceste fiinte pe care voi le ucideti cu cruzime, nu pot decat sa mi se faca scarba. sincer. imi vine sa vomit, la propriu cand ma gandesc la ce am citit.
    Presupun ca voi ati fi de acord cu un vecin de-al meu care a omorat 3 pui de caine de O LUNA, abia deschisesera ochii, pulverizandu-le spray de gandaci in culcus pana s-au sufocat si au murit in chinuri , cu ochii si plamanii inflamati? as fi mers pana la politie, dar in Romania, cata vreme exista tarani fara inima ca voi nu rezolvam nimic. Ganditi-va putin. Omul ala a omorat niste BEBELUSI. daca maine il enerveaza bebele de deasupra lui, care plange noaptea, ar putea sa-l omoare la fel de usor.
    Sunteti niste ANIMALE , si meritati aceeasi soarta cu cea a fiintelor pe carele-ati ucis.
    si nu , nu imi recomandati sa ii adopt pe toti. Imi dati voi banii? imi dati voi casa si terenul ca sa cresc vreo 20 de caini macar? pt ca daca i-as avea as face-o cu placere. Am deja un caine care e sufletul meu, luat de pe strada, si doua pisici. mai mult nu pot.
    Inca odata lumea mi-a aratat cat de distrusa e … si daca exista vreun zeu, nu inteleg cum nu trimite odata vreun potop sau ceva…

    Raspunde
  47. simi.simone13 2 Dec 2010 @ 15:39

    SA MOARA TOTI CAINII VAGABONZI.PE MINE MA SCOALA DIN SOMN,PE LA 2 ,3 DIMINEATA O HAINA DE PESTE 20 DE CAINI.
    CREDETI-MA CA ACUM IARNA ESTE UN COSMAR PENTRU A IESI DIN CASA.IMI ESTE FRICA.CHIAR ASA AM AJUNS ,DOMNE?SA NE FIE FRICA SA MAI IESIM DIN CASA?IN CE TARA DE CACAO TRAIM!?
    PENTRU ASTIA CARE NE CONSIDERA BA JAVRE,BRUTE,NEBUNI PSIHIC SAMD. LE DORESC SA FIE MUSCATI -)
    VARA,MAI E CUM MAI E,SE INTUNECA TARZIU SI E LUME PE STRADA DAR IARNA….NO COMMENT.
    MA INTREB,CUM DRACULUI TE POTI FERI DE 20 DE CAINI ?ASTIA ATACA CA TE ASTEPTI SAU NU…CUM SA VORBESTI CU 20 DE CAINI?CA SIMTE OMUL DACA II ESTE FRICA?PANA MEA,VRAJEALA.SUNT ANIMALE FARA EDUCATIE.CULMEA,MA BUFNESTE RASUL CAND VB DESPRE EDUCATIA OFERITA CAINILOR.DAR ASA E!ASTIA SUNT EXACT CA BOSCHETARII.ZILELE TRECUTE AM TRECUT PE LANGA O BISERICA UNDE ERA UN BOSCHETAR CU TARIA LANGA SI VREO 4 JAVRE DE CAINI LANGA EL.CULMEA CA ALUIA ,CAINII,NU-I FACEAU NIMIC.BINE,DOAR VINE DIN LUMEA LOR.HEHE.
    SUNT DE ACORD CA:CINEVA SA SE OCUPE MAI REPEDE CU UCIDEREA LOR.
    DA,POT SA FIU INJURATA,DAR M-AM SATURAT DE EI.CONSIDER CA ,SUNT MULT MAI IMPORTANTE NISTE PERS. UMANE DECAT NISTE JAVRE FARA STAPANI.SI CHIAR,CAINII,CARE AU STAPANI,SA NU MAI FIE LASATI DE STAPANI LIBERI,SA LE PUNA LESA SI BOTNITA…ASA E IN STRAINATATE.PLUS, SA LE STRANGA CACATUL ATUNCI CAND POTAILE FAC TREABA MARE PRIN PARCURI,FATA BLOCULUI ETC.
    ASTIA DE IUBESC EXTREM DE MULT CAINII,IN SPECIAL FEMEILE,SCUZATI-MA DAR CRED CA SUNT ZOOFILE.
    MAI BINE CA MINE ,CRIMINALA DECAT BOLNAVA PSIHIC,NIMFOMANA CA ASTEA CARE SI-O TRAG CU DULAII-)ALTFEL NU-MI POT EXPLICA CUM DRACULUI II POT IUBI ATATA.

    Raspunde
  48. Ludmila 18 Dec 2010 @ 19:57

    Eu sunt operata la picior, am un expander sub piele, cind vii acasa de la munca nu stiu pe unde sa o i-au….De 2 ori era cit pe ce sa sara un caine pe mine, nu exagerez cred ca avea 50-60 kg. Mie frica sa ies din bloc, nustiu ce sa fac.Daca m-ar musca de picior mi s-ar sparge expanderul si ar insemna ca am dat ffffff multi bani in vant, si as ramane cu rani,cicatrici smd. Imi plac animalele, dar nu e normal sa sa ne atace pe toti si nimeni sa nu faca nimic…. Iar cei care spun ca cainii st asa din cauza ca nu au avut o casa, familie st niste prosti,idioti. ANIMALEL AU DOAR SENZATII, nu au perceptii,reprezentari,memorie,imagineti,gindire. Cine ma poate ajuta cu vrio metoda de ai omora?

    Raspunde
  49. Adisor 19 Dec 2010 @ 00:01

    Cea mai ieftina metoda si cea mai eficienta.Lenta dar sigura!
    Asta e buna si pentru cei cu caini care ii lasa sa urineze pe rotile de la masini. Io mi-am potolit vecinii sa-si mai lase potaile sa se usureze pe rotile mele si sa isi lase fecalele fix in dreptul usii de la msaina.
    Ingrediente: o mana de carnati+ infuzie cu bolduri.
    Cainele nu mai mesteca delicatesa ci doar inghite!!

    La mine a dat roade! Inclusiv la vecinii mei nesimtiti care nu umbla cu punguta dupa ei..

    Fie vorba intre noi…la o diarie de-aia flescaita la ce bun punguta…ca ramane pe pozitie pana calc io sa alt vecin fix in el!

    Sa avem un oras fara ..javre ordinare…!!

    Raspunde
  50. SaintLo 20 Dec 2010 @ 22:17

    @Adisor. Cat de lenta?

    Raspunde
  51. Valentin 30 Dec 2010 @ 00:42

    Acest comentariu este adresat persoanelor care NU au trait/ nu traiesc in jungla cu animalele salbatice si care considera ca nu este normal ca intr-un oras, oamenii trebuie sa mearga cu frica pe strada din cauza cainilor vagabonzi si ca nu este normal sa suporte mizeria acestor animale, ii rog sa citeasca mai jos, poate reusesc sa va fiu de folos cu ceva. Iar pentru restul, va rog sa ma iertati, sper ca intr-o zi o sa intelegeti ca animalele fara stapan au habitatul lor.
    Avand in vedere ca suntem in Romania trebuie sa gasim solutii pentru a nu fi sfasiati de cainii vagabonizi.

    EU recomand dispozitivele cu ultra-sunete:
    – poti alunga caini;
    – poti chiar sa iti dresezi cainele;
    – nu raneste cainele

    Atentie! NU abuza de aceste dipozitive

    Taizer – nu ataca cainii cu acest dipozitiv, doar activarea lui ii pune pe fuga.

    !!REPET aceste dispozitive trebuie folosite nu pentru a face rau unui caine ci pentru a te apara de acesta.

    http://www.youtube.com/watch?v=S5zwyYGsf5E&feature=related

    IN ALTE TARI EXISTA LEGEA AUTOAPARARII la noi aceasta lege este neclara si te poti alege si cu dosar penal.

    Dar pentru mizeria pe care o produc aceste animale :|. Imi pare rau (noi platim taxe pentru asta).

    Raspunde
  52. Valentin 30 Dec 2010 @ 10:01
    Raspunde
  53. ioana 3 Jan 2011 @ 14:25

    Citesc si nu cred ca avem atatia oameni bolnavi in tara asta,pacat de voi ca nu va tratati.nu va ganditi decat la metode cat mai crude de a ucide,sunteti dezaxati,mai oameni crestini?cine va da dreptul sa ucideti?fiintele astea sunt si ele protezjate de lege si de Dumnezeul care v-a facut si pe voi,bestii cu chip de om.Sunt fericita ca nu sinteti copii mei,si imi pare rau ca parintii vostrii v-au adus pe lume.

    Raspunde
  54. Anti Human Stupidity 4 Jan 2011 @ 15:56

    Fiinte umane care nu va meritati acest statut, va instiintez ca toti cei care incearca si reusesc sa ucida prin diverse tehnici animale comunitare, pot si vor fi pedepsiti. Legea NU este de partea voastra. A UCIDE orice fiinta vie este o CRIMA! Daca nu aveti constiinta si suflet, macar de frica unei amenzi si de faptul ca va va stii tot cartierul drept un CRIMINAL poate veti lua in considerare metode nonviolente de a va apara, pentru ca acestea exista!

    Raspunde
  55. Adisor 4 Jan 2011 @ 23:59

    Anti-supravietuire…..a ma lasa ucis cum se numeste!!???….daka imi aduc bine aminte cu ceva timp in urma un japonez a murit perforat de un caine…si daka era indigen tot era rau..putea sa i se intample oricui..mai ales tie!! Sper sa te vad in spital muscata si cu parearea schimbata!! Sigur asa o sa fie in curand…

    Raspunde
  56. terezia ildiko fogarasi 5 Jan 2011 @ 11:47

    ciinii fara stapin tot din cauza oamenilor au ajuns pe strada, imi pare rau ca nu stii treaba asta
    ignoranta stapinilor, abandonarea ciinilor nedoriti, nesterilizarea ciinilor au permis aceasta situatie
    dar ar fi bine daca m-ar invata cineva cum sa te aperi de hoti infractori, criminali, violatori.
    ar fi bine daca guvernul nu mi-ar fura 25% din salariul meu pentru greselile si ignoranta lor
    pe mine mai mult asta ma deranjeaza, cu cateii fara stapin ma descurc dar cu guvernul nostru nu

    Raspunde
  57. Valentin 5 Jan 2011 @ 19:21

    Revin cu un mesaj de data aceasta adresat persoanelor care doresc sa traiasca alaturi de cainii vagabonzi si care accepta toate micile (marile) nepaceri provocate de aceste animale.

    IN ACEASTA TARA , ATAT OAMENII CAT SI CAINII VAGABONZI NU SUNT APARATI DE LEGE!!!!

    In cazul cainilor vagabonizi, legea care a fost adoptata interzice uciderea animalelor dar permite prezenta acestora pe stazile oraselor oferindu-le o viata mizerabila , lipsita de adapot , hrana … Asta eu NU pot sa numesc aparare ci mai degraba BATAIE DE JOC pe care Statul o ofera atat animalelor cat si oamenilor.

    Canii din Bucuresti se vor inmulti si vor produce mai multe probleme spre disperarea celor care vor sa duca o viata normala ( nu de jungla) si bucuria celor care accepta prezenta acestor animale pe strada si care NU iau in considerare faptul ca nu este de ajuns doar sa le dai dreptul sa traiasca pe stazile oraselor. Aceste animale au nevoie de un stapan, care sa aiba grija de ele si care sa raspunda in fata legi in cazul in care conditiile pe care le ofera acesta nu sunt optime pentru cresterea animalului dorit.

    IN CONCLUZIE (REPET): Sper ca intr-o zi o sa intelegeti ca animalele fara stapan au habitatul lor.

    Raspunde
  58. Valentin 5 Jan 2011 @ 19:43

    RASPUNS

    ciinii fara stapin tot din cauza oamenilor au ajuns pe strada, imi pare rau ca nu stii treaba asta

    1)Ai dreptate dar nu toti oamenii sunt responsabili de asta. Deci…

    ignoranta stapinilor, abandonarea ciinilor nedoriti, nesterilizarea ciinilor au permis aceasta situatie

    2)In alte tari crezi ca se intampla asta ? sau acolo nu se dau legi la misto

    dar ar fi bine daca m-ar invata cineva cum sa te aperi de hoti infractori, criminali, violatori.

    3)Vezi alt forum

    ar fi bine daca guvernul nu mi-ar fura 25% din salariul meu pentru greselile si ignoranta lor
    pe mine mai mult asta ma deranjeaza, cu cateii fara stapin ma descurc dar cu guvernul nostru nu

    4)Nu sunt eu in masura sa comentez asta .

    Raspunde
  59. Ana 11 Jan 2011 @ 09:21

    Ieri am fost si eu inconjurata de 7 dulai la juma de metru de picioru meu.A da si pt iubitorii potailor…eram si eu pana ieri,dadeau din coada cand ma vedeau,traind de 10 ani acolo. dar ieri nu stiu ce-au avut au sarit pe mine.Acum mi-e frica sa mai ies din bloc.Si inca o chestie…chem hingherii,ii ia(intr-un final) dar se gaseste mereu un vecin tignit sa-i aduca inapoi,nu-mi explic cum…m-am gandit sa-mi cumpar un dogchaser…pana atunci sa fie calcati de masina,and God help me!

    Raspunde
  60. Adisor 11 Jan 2011 @ 12:36

    Bine ai venit in randul nostru!
    Dupa ce ca trebuie sa ne facem griji pt. locul de munca, copii, economie, hoti, nenorociti…etc…mai trebuie sa avem si grija animalelor fara stapani ..asta ca sa nu devenim victime!
    Mai in siguranta suntem intr-o padure tropicala decat pe strazile Romaniei!
    —————–
    Deci..carnati cu infuzie de bolduri. Go Go
    —————–
    Ca bani si personal pt caini nu exista…nu au pentru noi dar au pt animale??? Nu cred..

    Ne vedem pe la URGENTA! Bafta!

    Raspunde
  61. George 20 Jan 2011 @ 17:47

    Am patit la fel ca Ana…in fiecare dimineata trec pe langa ei, dar azi-dimineata nu stiu ce i-a apucat si au sarit la mine…si pt iubitorii impatimiti de caini le pot spune ca iubesc cainii doar daca ma “iubesc” si ei pe mine :-|

    Raspunde
  62. SaintLo 28 Jan 2011 @ 20:56

    A mai murit un om muscat de caini. Cred ca indivizii la care iubirea de animale se insoteste cu dispretul fata de oameni se simt acum satisfacuti si razbunati pentru orice greseala pe care omenirea a facut-o fata de ei.

    Raspunde
  63. adisor 28 Jan 2011 @ 21:28

    Si or sa mai moara si altii!!! Numaratoarea continua! Si bucuria este cea mai mare cat i se intampla unui aparator crancen de pe forumul asta!

    Raspunde
  64. Cristina 29 Jan 2011 @ 00:27

    La mine in zona s-au construit tarcuri atat pentru cainii cu stapani cat si pentru maidanezi. Nu credeam ca se pot inmulti atat de repede. Din doua tarcuri, unul este “locuit” de maidanezi. Lumea vine si ii hraneste acolo, ideea e ca macar stau inchisi, iar cei care nu pot fi bagati in tarc, sunt “tranchilizati” intr-un fel sau altul cu nu stiu ce injectie care ii calmeaza. Aveam un caine turbat de furie pe langa bloc, asta pana cand s-a deschis cabinetul veterinar si i-au administrat injectia magica… acum e cel mai cuminte catelus :)) nu stiu ce i-au dat… oricum functioneaza.

    Raspunde
  65. adisor 29 Jan 2011 @ 10:44

    In ce tara s-a intamplat asta??!!!:)):)):)):))

    Raspunde
  66. Andrea S. 29 Jan 2011 @ 11:10

    dupa protestul cu benzina acum ar fi timpul la protestul cu ciinii ;) oare nu e treaba primariei sa isi protejeze cetatenii pe strazile care ii apartin? Ca daca cineva ia banii si nu-si face treaba…in economia de piata…iaca e pus pe tusa..eu as pune mina de la mina si as da in judecata primaria…as face niste plingeri pe unde trebuie…situatia poate fi pusa sub control…daca fiecare face ceva…astia care latra pro ciini pe toate forumurile…sa finanteze un adapost sa faca ore de munca patriotica acolo…sa stea sa le citeasca povesti acolo…oricum ai lua-o locul ciinilor vagabonzi nu este pe strazi si cine aproba asta e inconstient…si cine ii iubeste atit de mult si face doar din tastaura ceva pentru ei…e la fel ca cei care incearca sa ii scoata din circulatie altfel…sint o plaga si trebuie facut ceva…insa trebuie gasite mijloace pentru asta…

    Raspunde
  67. Andrea S. 29 Jan 2011 @ 11:12

    Cristina lamureste-ma si pe mine de ce tarcuri pentru ciinii cu stapini? Ca si eu am unul si-l tin in curtea mea…nu vad rostul la un tarc pentru ciini cu stapini…insa vad necesitatea acelui tarc pentru ceilalti ciini maidanezi…

    Raspunde
  68. SaintLo 29 Jan 2011 @ 12:30

    @Andrea S. Ce prostest impotriva cainilor? Ce protectie din partea primariei? Plangeri si alte chestii? Inutile toate. In conditiile in care avem o lege aberanta dupa care nici macar n-ai voie sa te aperi de caini, primariile dau concerte PENTRU cainii vagabonzi, fac tarcuri prin diverse parcuri in care contribuabilii sunt obligati sa-si duca bichonii si caniche-ii pentru a nu deranja latrinele vagabonzilor de pe tot spatiul verde, suntem pe cont propriu.

    Raspunde
  69. Andrea S. 29 Jan 2011 @ 15:44

    Hai sa-ti explic cum cred eu ca trebuie procedat…daca altii nu respecta omul …omul ca un “animal” ceva mai evoluat…trebuie sa gaseasca modalitatea prin care sa ii educe pe cei mai neevoluati…mai scurt zis trebuie ca multi dintre romani sa reinvete ce inseamna spirit civic. Atita timp cit eu ma comport la fel ca si cei care ma conduc- nu sint cu nimic mai bun decit ei…Eu cred ca e timpul ca cei care au pretentia ca sint mai evoluati pe o anumita scara…sa inceapa sa ii educe si pe cei care din anumite motive nu sint educati.Este vremea ca acel cetatean care vrea sa traisca cu alte valori decit cele actuale…sa stie sa o impuna. Nu esti cu nimic mai bun decit un seaman al tau daca tu gasesti o alta solutie pe linga lege…dar ai puterea prin actiunile tale sa schimbi ceva…modalitatile de a protesta sint diferite…sinteti pe cont propriu pentru ca nu stiti sa va organizati…in fine poveste lunga…asta e parerea mea.

    Raspunde
  70. Andrea S. 29 Jan 2011 @ 15:59

    Apropo…mi se pare ciudat sa afirmi ca statul protejeaza ciinii prin lege…citeste asa ( lectura scurta) din capitolul II al Constitutiei Romaniei…articolul 22…apoi din 23 prima chestie…deci nu mi se pare sa fie cineva neindreptatit de lege.Apoi daca vei lua ca lectura suplimentara si declaratia universala a drepturilor omului in articolul 3 vei gasi din nou cautata siguranta…chestie de interpretare;)…problema romanilor este ca nu respecta legile…

    Raspunde
  71. Cristina 29 Jan 2011 @ 18:16

    @Andreea S: ma refer la tarcurile in care merg locatarii cu cainii… eu stau la bloc, si in zona sunt foarte multi copii. Devenea murdar si periculos pentru cei din jur, asa ca pentru locatarii cu animale s-a facut un tarc special in care sa se duca cu cainii sa se joace si sa-si faca nevoile…

    Raspunde
  72. SaintLo 29 Jan 2011 @ 21:44

    @Andrea S. Hai sa-ti detaliez: acu’ vreo doua luni m-am dus la primarie cu o petitie in care am scris drepturile pe care mi le incalca prezenta pe strada a animalelor salbatice, si le-am atras atentia ca au obligatia sa ne asigure un mediu sanatos, sigur etc. Ce mi-au spus functionarii si primarul: pana sa-i ia careva de gat ca i s-au incalcat drepturile constitutionale, ei sunt asasinati de ong-uri si asociatii de babe iubitoare de animale; sunt depasiti moral si material de problema; nevasta primarului a fost muscata de caini si nu au putut face nimic (daca faceau se interpreta…); cand au trimis hingherii pe teren, au fost sechestrati intr-o scara de bloc de iubareti si a fost nevoie de interventia primarului si a politiei sa-i elibereze; cand s-a auzit ca vor sa prinda cainii sa-i sterilizeze, asociatiile de protectie le-au blocat practic toate liniile telefonice si i-au terorizat luni intregi si altele asemenea. Am plecat spunandu-le ca pot fi oricand dati in judecata de o victima supravietuitoare. Au spus ca stiu asta, dar ca se roaga sa nu-i vina cuiva ideea. Ce mi-au scris drept raspuns la petitie (il am pe undeva, trebuie sa-l caut, dar fac acum un rezumat): exista o lege de protectie a animalelor care interzice eutanasierea si orice act de agresiune fata de un animal (asta inseamna ca daca te pune dracu’ sa-i administrezi javrei care te musca un sut in bot si te denunta careva, platesti de te usuci pentru ca ai agresat animalul; daca faci mai mult, te alegi si cu dosar penal); nu-i pot prinde sa-i duca la adaposturi pentru ca nu au bani si pentru ca adaposturile nu mai primesc caini; unii indivizi nu-si tin cainii in curti si-i lasa sa se imperecheze cu catelele din strada…. Am citit temuta lege si asa am ajuns la concluzia documentata :B ca suntem pe cont propriu.

    Raspunde
  73. Andrea S. 30 Jan 2011 @ 12:08

    ok asta a fost un pas facut..si dupa parerea mea nu unul rau. Eu as continua in locul tau cu o petitie la uniunea europeana…cit te costa un porto…e o incercare. Poti sa o faci si online. Iti garantez ca iti vor raspunde…treaba se va consemna intr-o comisie care va incepe sa se ocupe de problema. Nu ar fi rau sa va uniti putin si voi cei care nu ii mai vor pe strazi…vezi “iubitorii ” sint destul de uniti.Petitia la uniune as scri-o in orice caz in engleza si nu unui reprezentant al romanilor ci mai degraba unui Ombudsman care nu e roman:)
    Deci o convietuire cu un catel este posibila numai controlat. Eu am acasa un Yorkshire…cu care cu siguranta nu ma plimb intr-un tarc- pentru care platesc un impozit anual…dar nici nu deranjez ceilalti oameni…am fost muscata copil fiind de doi ciini si stiu cit timp mi-a trebuit pina am putut accepta un catel linga mine…si trebuie sa recunosc astazi inca- fata de cei mari am inca o frica…dupa experienta cu muscatura mi-a zis un prieten de familie sa incerc cind un ciine se apropie de mine sa ma prefac ca ma aplec sa iau o piatra sa ma preafac ca o arunc dupa el…ciinele va face cale intoarsa- la un ciine eu am incercat si a functionat- la mai multi nu stiu…
    Sint convinsa ca problema este complexa- dar sincer imi doresc sa gasiti solutii care sa readuca respectul fata de om pe strazi…deci eu am vazut fotografii cu ciini in Constanta pe strazi–si sincer nu mi-as dori sa fiu acolo…sa nu ma gindesc sa fiu nevoita sa fiu in mijlocul lor…deci la mine asa zisele “camine” sint finantate in mare parte de privati-din acte caritabile- si ore facute de iubitori…pina sa avem catelul nostru si noi am facut dupa posibilitati plimbari cu catei de acolo…ca idee…oare o colabolare cu acesti iubitori de ciini nu ar fi posibila? Sa zicem…noi neiubitorii sintem de acord sa donam pe luna 4 borcane de mincare – dar voi va obigati sa-i adunati de pe strazi si sa-i tineti linga voi sa vorbiti cu ei;) Chestie de organizare…

    Raspunde
  74. mitza 31 Jan 2011 @ 17:29

    antigel.

    Raspunde
  75. Iulian 24 Mar 2011 @ 15:32

    Este foarte interesant cand citesc forumuri despre cum sa protejam cainii fara stapan. Pana la urma este vorba despre animale periculoase care pot ucide si manca oameni , cand sant infometati. Nu inteleg de ce nu aducem si lupii in oras. Am observat ca majoritatea iubitorilor de caini , scot cate o punga cu resturi de la masa lor si o plaseaza intr-un anumit loc ( unde se hranesc cainii). Nimeni nu gandeste ca toate aceste locuri sant si focare de infectie…( inclusim cutiile de carton folosite ca si custi). Nimeni nu gandeste ca acesti caini au simtul protejarii perimetrului in care traiesc. Sant teritoriali. Un caine nu il va musca pe cel care il hraneste, sau pe cei care locuiesc in zona ( cunoscuti ) , dar cad vine cineva din exteriorul zonei ei in general ataca, latra, incearca sa isi protejeze teritoriul.
    Am crescut caini , imi plac, dar sa ai casa, curte unde sa poata fi liberi si in acelasi timp sa nu deranjeze alti oameni ( ma refer la cei care cresc caini la bloc).
    Iar pentru cei care vor sa faca un bine, ii rog sa se gandeassca la cati copii mor in spitale din lipsa de fonduri. Puteti dona la oricare dintre ele. Dupa ce vom rezolva problemele oamenilor, sa trecem si la animale.

    Raspunde
  76. caine 9 Feb 2012 @ 15:27

    Pe mine nu ma intereseaza cauza.De ce cainii sunt agresivi? Destul ca unii fac rau.Acu,daca un tanar violeaza un baietel,il lasam liber,doar pt ca si el la randul sau a fost violat? Asta e doar un exemplu… Inteleg…sunt caini traumatizati,ataca,musca…suntem umani,iubim viata si intelegem haitele de caini care terorizeaza oamenii.Daca ne musca,ii plangem de mila cainelui.Bietul animal… este traumatizat….Deci,exista pedeapsa pt violatori,criminali.Un caine,daca face rau…il lasam liber,dupa unii…ca de e un biet animal care nu gandeste.Criminalilor li se fac niste teste.Aflam daca respectivul a fost constient de fapta sa… ajunge la inchisoare sau la spitalul de nebuni.
    Din moment ce autoritatile nu fac sau nu pot face nimic,noi ce facem.? Infiintam spitale pt caini nebuni… sau …..
    va las pe voi sa ghiciti…
    Din pacate sunt prea multi caini traumatizati… chiar daca oamenii sunt vinovati nu putem sa-i lasam sa traiasca.Nu putem sa-i mai ajutam.Cainii agresivi trebuie ucisi.E pacat,totusi ca mor si nevinovati….asta e trist.

    Raspunde
  77. adisor 9 Feb 2012 @ 19:22

    In afara de metoda cu bolduri care e prea lenta(unii zic ca a murit de cancer :d) si in afara de antigel (ce !!??? e prost sa manace!!!) ce alte metode de lichidare mai cunoasteti dar care sa fie si accesibile? Va multumesc pentru ajutor! Sa speram la un Bucuresti fara JAVRE ORDINARE!

    Raspunde
  78. Mihai Mateescu 26 Mar 2012 @ 10:45

    Constat ca este muuulta lume nebuna…
    Sunt un individ pacifist si non-violent, insa nu pot pleca de-acasa decat cu masina datorita unei haite pripasite la coltul strazii. Soacra-mea era cat pe ce sa fie muscata, am vazut personal o batranica muscata de unul din caini.
    La stiri s-a vorbit despre un copil de 6 ani din Suceava care a fost muscat mortal de un caine. Pentru carcotasii care comenteaza aiurea: cat de violent poate fi un copil de 6 ani ?!
    Si inca una: probabil trebuie sa aveti o experienta directa cu un caine si dupa aceea sa (mai) vorbiti…
    Este foarte usor sa povestim povesti stand in fata tastaturii, nu ?

    Raspunde
  79. robert 26 Mar 2012 @ 17:22

    si totusi, ce solutie eficienta exista?
    sunt motociclist, dunt terorizat de caini (va vine sa credeti?)
    javrele de pe stradute sunt problematice. am 3 strazi pe care pot ajunge acasa, pe doua dintre ele nu mai pot trece de anul trecut, pe a treia e loterie. ziua nu au treaba cu mine, noaptea se transforma.
    la masini nu e problema, latra la roata, cand sunt pe motor se reped direct la picioare. saptamana trecuta o javra a reusit sa ma muste. problema e ca sunt multi si se si alearga si in fata motorului, si imi e inposibil sa accelerez tare si sa ii las in urma. am ajuns la exasperare, saptamana trecuta am oprit si am lasat motorul in mijlocul drumului si alergam dupa caini, m-au disperat.
    in viata mea nu am dat cu piciorul intr-un caine, dar asa nu se poate, imi pun la propriu viata in pericol. de ce sa stau sa fac injectii din cauza lor? de ce sa risc sa ma infig in vreo masina, sau sa dau motorul pe jos ?
    chiar sper sa gasim o solutie de otravire eficienta.

    Raspunde
  80. Adisor 26 Mar 2012 @ 22:10

    Imi doresc ca urmatorul copil omorat de caini sa fie copilul,fratele sau nepotul vostru.

    Ma refer la aparatorii infocati ai acestui site. Apoi va dau numarul meu de telefon sau mail-ul ca sa va descarcati sufletul.

    Nu meritati sa faceti umbra pamantului mai mult decat acesti caini nevinovati cand puneti viata unui animal mai presus decat cea a aproapelui vostru.

    Raspunde
  81. ........ 24 Apr 2012 @ 23:24

    Salut ! Eu personal iubesc mult animalutele ddaaaarrrrrr am o problema cu cainii turbati din fata blocului ai curvelor tampite iubitoare de caini !!! Deci……trebuie omorati !! ….Eu am citit ceva de stricnina….iar restul din cate am inteles sunt apa de ploaie! …+ avand in vedere ca topicul se numeste ” Cum se ne aparam de cainii vagabonzi ? ” sugerez mai bine “iubitorilor de vagabonzi TURBATI ” sa le manance coada si sa scrie pe alte site-uri !!!
    DECCIIII ……help ca ma mananca…e doar o chestiune de timp….!!!! Astept idei eficiente 100% si mai ales RAPIDE ( ca daca il vede curva ca ii e rau il ia si ii sufla in fund pana se face bine….) …deci rapid=max juma de ora ! :D pllsssss helpppp !!!!!!!

    Raspunde
  82. SaintLo 22 Mar 2013 @ 20:18

    Ricin. 20 seminte fara coaja/ doza.
    Si, dupa cum arata situatia din teren si din parlament, va sugerez sa va faceti plantatii.

    Raspunde
  83. anticaini100000 5 Sep 2013 @ 23:33

    pt cainii ff agresivi..sau turbati nu pt cei cuminti
    antigel cu mici, slanina cubulete cu dop tot de slanina (in scobitura soda caustica, stricnina …..)

    fiecare o face pe raspunderea lui daca incalca vre-o lege in vigoare.

    Raspunde
  84. am cearcane! 12 Sep 2013 @ 06:00

    am 20 de dulai noaptea în cartier.
    ziua 5. ca restu stau in case la babele vaduve.
    scap de la servici la 02.00…deci ciuciu somn!
    mi-au distrus sanatatea!
    nici nu imi mai vine sa va zic de cate ori mi-am fumat tigarea in topoganul cel mai inalt din parcul de langa scara… deh fiintele rationale se plictisesc greu.
    cainii au fost domesticiti pentru binele omului…acum e vremea ca omul sa se salbaticeasca pentru binele urmasilor sai.caci specia dominanta se numeste maidanez.
    ave eradicarea!!!

    Raspunde
  85. Bau_Bau 23 Feb 2014 @ 15:33

    De ce mama dracului iubitorii de animale nu își iau câte 10 maidanezi în apartament (că doar susțin animale de companie) și astfel se rezolva problema cu câinii vagabonzi și atât. Cat despre restul ce sunt contra lor……. fraților ANTIGEL PE PÂINE ca le place-n draci iar rezultatele sunt garantate în 24 de ore. Rețeta asta ar trebuii dată și suedezilor , alți iubitori de animale.

    Raspunde
  86. Mary 7 Mar 2014 @ 00:40

    Pentru Adisor si cei interesati.
    O metoda de omorat jarle maidaneze:

    Mor cu seminte de Ricin. Doza in schimb trebuie se fie mare. Doza LD50 pt. un caine de 20 Kg, este de aproximativ 400 – 600 mg ricin, care inseamna 13-20 grame de seminte pisate, adica 30 – 60 seminte decojite.(2-3 seminte decojite = 1 g.; 1g = 30 mg ricin, LD 50 care omoara jumatate din nr. de animale testate, este 20 – 30 mg/kg. ricin, oral. Atentie: doza orala de ricin este foarte mare, in comparatie cu alte moduri de administrare, pentru ca absortia intestinala a ricinului este foarte slaba, mai ales in cazul cainelui, al carui stomac are aciditate foarte mare. Studii s-au facut pe soareci si sobolani, pe caini doar s-a aproximat. Pentru siguranta foloseste doze mai mari). Se prepara precum mujdeiul de usturoi, amestecate cu pateu aprox. 300-600 grame, facut apoi chiftelute cu mana, care se captusesc cu alt strat subtire de pateu sau untura pentru a nu fi detectat mirosul ricinului, care de altfel nu este foarte puternic iar bine amestecat cu pateu nu se simte. Ricinul pisat bine pana devine pasta trebuie amestecat omogen cu pateul, nu doar pus intr-un loc din chiftea. Chiftelutele trebuie sa fie de marime medie, incat cainele, sa le poata inghitii dintr-o data. La caine important este mirosul. Daca incepe sa manance, inseamna ca nu a detectat nimic. Daca le prepari atent nu va reusi sa detecteze otrava. Chiftelele vor fi 6 – 9 chiar 10 pentru un singur caine. E bine sa ii urmaresti, sa dai pe rand cate unuia, sa fii sigur ca a luat toata doza.
    ATENTIE: Daca ai reusit doar sa ii intoxici si nu au murit, ai incurcat-o. Cu greu vei mai reusi. Poate prin alte metode. Nu vei m-ai reusi prin aceasta metoda, la cainele care a fost intoxicat deja, pentru ca, are capacitatea sa invete mirosul suportului de mancare pe care il folosesti si al semintelor. Ori nu va manca, ori va clantani si va cauta atent cu botul in mancare, refuzand sa manance, indiferent cat de apetisanta va fi, chiar si daca folosesti alt suport de mancare, cum ar fi carnea tocata. Plus ca te recunosc si sunt mult mai atenti la mancarea care o primesc de la tine. Pentru cainii de peste 30 kg, doza ar fi 60 – 90 seminte. Trebuie sa ai mare rabdare sa le prepari. Iti ia mult timp. Depinde cat de hotarat sau suparat esti.
    Daca le prepari corect prima data, orice maidanez le mananca. Ricinul este foarte stabil, poti sa folosesti mainile goale la preparare, fara manusi, doar sa te speli bine dupa, iar vasele in care prepari se pot spala bine si refolosi. Nu se absoarbe prin piele, spre deosebire de alte subatante. Documenteaza-te foarte bine inainte, caci altfel vei de rateuri mari, chiar si cu aceste seminte deosebit de toxicele. Eu am invatat din experienta. Nu am ratat decat doi, dar inca mai lucrez la ei, cu alte metode.
    Planteaza-ti singur si fa stoc de cateva sute, mii de seminte. Cerceteaza si apoi actioneaza.
    Am incercat mai multe subatante si metode. Nici una nu a fost perfecta. Cea mai sigura, acolo unde s-a putut, a fost cutitul, da trebuie sa ai curaj, nu gluma. Si experienta. Rabdare si perseverenta, cum bine spunea cineva. Bafta la Vanatoare.

    Raspunde
  87. Adisor 8 Mar 2014 @ 19:33

    Multumesc!
    Din fericire nu mai este nevoie; a trebuit sa moara un copil ca sa se miste ceva;
    Asa ca fapt divers, bunica de care povesteam, locuieste exact langa locul uciderii acelui copil nevinovat.
    Desi, daca asa a fost sa se intample, imi doresc sa se fi intamplat unui aparator inversunat si peste vreao 50 de ani sa ne povesteasca si noua daca s-a simtit fericit.

    Raspunde
  88. juuky 4 Jul 2014 @ 18:40

    @simona – mai taci dreq cu ideile tale a voastre si mie imi plac cainii si chiar am 3 dar sunt in curtea lor nu latra bezmetici is dresati ingrijiti nu cum are un vecin sclerotic o javra care are un latrat ascutit scarbos si at cand latra mosu o lasa sa iti rupa urechile cainii trebuie invatati”educati” vagabonzii eliminatoli am sa folosesc si eu lichid de frane pe potaia vecinilor

    Raspunde
  89. Bogdan 18 Mar 2015 @ 17:14

    Mai “oamenilor” exista metode civilizate de eutanasiere si exista metode medievale de schingiuire si omor.
    Cred ca neuronul singuratic poate accepta ideea unui omor civilizat si faptul ca nu este nevoie sa omori niste animale prin chinuri.

    Eu zic sa ii chinuiti, sa ii tratati, sa ii chinuiti la loc.. just for fun. asta denota alienare.
    Probabil exista niste frustrari generate de o viata de cacat, lipsita de cele elementare.
    Poate si altii s-au purtat cu voi precum niste caini si de, unde sa loviti.. in aia mai slabi.

    Deci, pentru cei cu ciocul mare: is pro eutanasiere si contra schingiuiala.
    Auzi! bolduri in mancare, otravuri nu stiu de care… hai cu vizita la dr.. ca e necesara.

    Raspunde
  90. ianys 28 Mar 2015 @ 16:33

    bai nenea sufletist și alea bolnav ești tu dacă ți ar desfigurat copilul o javra ce ai face pui mai presus javrele decât oamenii, curățați tara de javre nu au clar ce cauta pe străzii,, ar trebui sa ținem copii în lesa sa umble cainii nestingheriți “scutiți ma cu faza cas animale da sălbatice precum lupii k te ataca în haite,pt domnul intelectual ii doresc sa aibă și dumnealui o experienta cu cainii maidanezi sa vedem dak mai e la fel de convins k nu trebuie exterminați
    @daniela –

    Raspunde
  91. Fara Caini Maidanezi 1 Jun 2015 @ 08:44

    In principiu trebuie sa fi calm foarte atent cu miscari lente sa astepti pana se apropie de tine si atunci ii musti in spit in bot ( metoda mea personala ) sau metoda clasica te apleci in jos ca si cum ai lua o piatra de jos si atunci fug crezind ca vrei sa dai cu piatra in ei . Aparatele cu ultrasunete nu sunt eficiente efectele sunt diferite de la caine la caine .

    Raspunde
  92. Gaia 1 Aug 2016 @ 12:01

    @Sby -Functioneaza la unul din 20 si Acela este o piticanie.

    Raspunde
  93. C>N> 17 Nov 2016 @ 19:00

    @ianys – Asa este romanu! Destept, le stie pe toate si de fapt nu il intereseaza nimic. In ziua in care o sa fim masacrati de cainii vagabonzi si o sa ne desfigureze batranii si copii (Doamne fereste) atunci o sa luam masuri. Nu uitati indiferent de ce religie sunteti ca pana una alta Dumnezeu ne-a pus stapani peste animale, adica avem drept de viata si de moarte asupra lor. Daca ma duceam si imi faceam o casa in salbaricie si ma apucam de omorat animale atunci eram un cretin. Dar cand incept sa atace in plina zi in marile orase ale tarii nu prea vad scuze sa nu fie eutanasiati. E drept ca e trist sa il otravesti sau sa chinuie pana moare, dar ” jmecherii ” care ne conduc au case cu teren luxoase si masini care ii transporta . Ei nu trec prin ce trece un om de rand. Luati si judecati un pic drept si fiti responsabil si nu mai dati vina pe un copil care iese sa se joace si este sfasiat de caini, sau un batran care nu poate alerga…….

    Raspunde
  94. Claudiu 15 Jan 2019 @ 00:20

    @simona –
    Sunt proprietar de câini, am un pechinez imperial si un caine de luptă înregistrat, draga simona dar urăsc câinii vagabonzi nu pentru ca nu au stăpân ci pentru ca sunt agresivi, hai sa iti povestesc o întâmplare de acum cateva saptamani.
    In timp ce imi plimbam cățelul mic, pechinezul, prin spatele blocului un caine lup maidanez imi tot date a târcoale, iar la un moment dat i tr-o secundă a mea de neatenție s-a repezit si mi.a mușcat zdravăn cățelul, efectiv câinele meu era in dintii lui, pana in momentul in care i.am dat un picior in gât ca sa ii dea drumul, mi-am luat câinele in brate l.am dus acasa unde mama a avut grijă de el dar in schimb pitbulul meu nu a fost fericit de ce a pățit prietenul lui asa ca a decis sa iasa cu mine sa discute cu maidanezi, cert e că dupa 5 minute nu mai era nimic din lup.
    Concluzia e ca nu trebuie sa sărit cu gura in curu maidanezilor, sunt proprietar si iubitor de câini dar maidanezi reprezintă o problemă datorită agresivității lor, si te rog sa nu mai vii cu argumente stupide si sa ne explici cat de mult ai vrea sa moara niste persoane, viitorul țării sunt copiii care fug speriați pe scări de bloc fiind alertați de haitele de câini. Baftă.

    Raspunde
  95. Gforge 23 Jul 2022 @ 22:00

    @Lilly – paine cu ciocolata sau mai usor paine cu antigel.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)