Sari la conținut

Iubitorilor de caini, cu rahatul cum stati?

Parcs-of-Praha7-Municipality-For-Clean-Parks-3Astazi am calcat intr-un rahat, proaspat de caine.

Mda, firesc, e vina mea ca nu m-am uitat pe unde calc, nici nu vreau sa insinuez ca este vina altcuiva.

Vroiam doar sa va intreb pe voi, astia de aveti caini pe care ii plimbati in fiecare dimineata. Voi le strangeti rahatul sau ii lasati pe altii sa calce in el. Repet, din vina lor, nu a voastra.

Sunt curios, pentru ca stiu ca acum ceva timp se daduse o lege, si parca proprietarii de caini erau obligati sa curete dupa a lor dragi patrupede.

Deci, va pasa de legea aia sau nu este pentru voi?

[poza via]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. Anca Duma 25 Feb 2013 @ 15:28

    Eu strang mereu dupa al meu patruped. Chit ca nu mai am pungi tot rezolv problema cu servetele. Si eu ii injur pe ceilalti propietari ca nu fac treaba cum trebuie. Legat de legea in cauza, ea se aplica in sectorul 1. Trebuie sa ai carnetul cainelui sau o dovada ca sunt vaccinarile la zi, pungute, maturica si faras. Cool, huh?

    Raspunde
  2. criserb 25 Feb 2013 @ 15:31

    @Anca Duma – si cati sunt ca tine Anca?

    Raspunde
  3. miss 25 Feb 2013 @ 15:34

    Locul meu de parcare de la bloc (platit la primarie) este wc public pentru proprietarii de caini din bloc. Cred ca le place, ca e langa o gradinita si cainii trag pe langa gard.
    Drept urmare, eu fac slalom printre ‘podoabe’ de fiecare data cand ma urc sau cobor din masina.
    Acum cateva luni l-am surprins pe vecinul de palier cu cainele pe-acolo, si l-am rugat frumos sa nu il mai aduca pe locurile de parcare, ca nu e o placere sa calc in produsul cainelui sau.
    Ca rasplata, a doua zi am gasit muuuuulte urme de labe de caine, pe capota masinii.

    Fun :D

    Raspunde
  4. Anca Duma 25 Feb 2013 @ 15:34

    In zona parcului Cismigiu unde locuiesc sa stii ca sunt multi ce strang. In schimb pe stradute e teroare. Pana si cainele comunitar s-a autoeducat si face pe spatiul verde, nu pe carosabil. Este ceav ce nu o sa poti schimba. Avem o mentalitate de 2 lei si nu o putem schimba decat daca se aplica amenzile respective.

    Raspunde
  5. criserb 25 Feb 2013 @ 15:39

    @miss – nu e fun de loc :( Dar din pacate nu avem ce face cu astfel de oameni, poate cand calca ei in propriul rahat o sa invete ceva… desi, si atunci cam dubii.

    @Anca Duma – dap, in parcuri am vazut si eu ca lumea mai curata, dar cei care isi scot cainele in fata blocului nu prea :(

    Raspunde
  6. Julian 25 Feb 2013 @ 16:09

    Si in sectorul 6 se aplica (HCGMB nr. 120/2010), dar nu inteleg de ce asta nu este o lege universala.. si eu sunt proprietar de caine de 12 ani.

    “Persoanele fizice si juridice au obligatia sa intretina curatenia si igiena in spatiile de locuit, spatiile de desfasurare a activitatii, curti, spatiul verde din jurul blocurilor. Nerespectarea constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1000 lei la 3000 lei pentru persoane juridice si de la 200 lei la 1000 lei pentru persoane fizice.
    In timpul plimbarilor pe domeniul public, posesorii animalelor de companie au obligatia:
    sa detina asupra lor materialele necesare (faras, matura) pentru curatarea locului – nerespectarea se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 500 lei.
    sa nu permita accesul animalelor de companie pe spatiile verzi din parcuri, gradini publice si cele aferente ansamblurilor de locuinte, in spatiile de joaca amenajate pentru copii, in magazine si piete de desfacere. Accesul cu animale de companie va fi permis numai in spatiile special amenajate. Nerespectarea constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 500 lei.
    mentinerii cainilor in lesa, iar cei din categoria celor agresivi vor purta, obligatoriu, si botnita. Nerespectarea se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 500 lei.
    Posesorii animalelor de companie vor asigura o permanenta stare de curatenie si igienizare a spatiilor destinate cresterii acestora, altfel riscand sanctiuni de la 200 lei la 500 lei.
    Persoanele care detin animale de companie in imobilele cu spatii comune vor asigura protectia si siguranta celorlalti locatari. Aceasta obligatie le revine si in timpul plimbarii animalelor. Nerespectarea acestei prevederi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 200 la 500 lei.”

    Raspunde
  7. raul 25 Feb 2013 @ 17:14

    @miss: si nu simti nevoia sa ii lasi si tu urme de cauciucuri pe cainele lui drept rasplata?

    Raspunde
  8. Adrian 25 Feb 2013 @ 17:53

    La cat de populat este micul Paris de catre patrupezi fara stapani mintea ta prea stralucita s-a gandit cumva ca ar fi putut fi un maidanez ??? Sau tu ai impresia ca traiesti undeva prin Elvetia [ca exemplu] . Ma bufneste rasul si in acelasi timp plansul la citirea articolului tau ridicol….Totusi iti inteleg gandirea, nu aveai pe cine da vina si cu-i spune frustrarile. Te cred si eu mai patesc asta cateodata.

    PS: Nu am animale

    Raspunde
  9. Julian 25 Feb 2013 @ 18:57

    @Adrian, eu chiar nu pot intelege de ce trebuie sa razi ca ….. citind articolul asta?
    Faptul ca ne dorim sa evoluam, sa fim o tara ‘ca afara’ din toate punctele de vedere, nu-ti spune nimic pozitiv?

    Raspunde
  10. Julian 25 Feb 2013 @ 19:02

    si un banc pe tema asta:
    “Mi-am dat seama cat este de ger afara atunci cand in loc sa calc intr-un rahat de caine, m-am impiedecat de el.” :)

    Raspunde
  11. criserb 25 Feb 2013 @ 20:37

    @Adrian – n-am satat sa-l controlez de unde e, poate asta e pasiunea ta, pentru mine era doar un cacat ;)

    Raspunde
  12. Alina 26 Feb 2013 @ 12:44

    Si eu strang dupa catelul meu, si ma enervez cumplit cand calc in rahatul altora. Ar trebui sa se dea amenzi. Mari.
    La fel si pentru aruncatul gumei de mestecat pe trotuar.

    Raspunde
  13. Claus 6 Mar 2013 @ 10:56

    Cred ca in orasul meu nu se prea aplica legea, desi am vazut proprietari de patrupede care curata. Totusi, am patit-o si eu. Iubesc animalele, dar stiu ca trebuie sa port o responsabilitate daca traiesc in societate, deci ma gandesc de doua ori daca sunt mai multe avantaje sau dezavantaje daca imi doresc un caine.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)