Sari la conținut

Cum sa faci poze prin geamuri?

lenskirtMa intereseaza chestia asta pentru ca as vrea sa ma duc sa fotografiez si eu Bucurestiul de sus, din cladirea Bucharest Sky Tower. Problema este ca acolo nu o sa fiu pe terasa cladirii, o sa fiu undeva la etajul 34 si trebuie sa fotografiez prin geam.

Cine a incercat pana acum sa faca poze prin geam stie ca nu este chiar un lucru foarte usor. Geamul reflecta si in cadrele trase o sa se vada intotdeauna cate o luminita, cate o umbra, cate o reflexie.

Am cautat pe net niste solutii si cea mai buna solutie pe care am gasit-o o vedeti in filmuletul de mai jos.

Din link in link am ajuns si pe siteul asta, unde se pare ca Lenskirt chiar este o treaba folositoare.

Daca aveti si voi nevoie de asa ceva, acum stiti mai clar de ce aveti nevoie.

Banuiesc ca se poate construi una si in casa, nu pare foarte complicat, 4 ventuze si un material textil inchis la culoare.

Totusi daca vreti sa-l comandati aveti aici siteul de unde puteti face acest lucru.

Daca aveti voi alte solutii, alternative, astept un sfat de la voi.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. valyco 22 Aug 2013 @ 15:05

    Un filtru de polarizare PV iti rezolva problema.

    Raspunde
  2. criserb 22 Aug 2013 @ 15:10

    @valyco – nu-ti rezolva. Iti rezolva problema cand vrei sa fotografiezi intr-un anumit unghi, un filtru de polarizare nu este util in toate ungiurile in care vrei tu sa faci poze printr-un geam.

    Raspunde
  3. Ariel 22 Aug 2013 @ 21:28

    eu când fotografiez prin geam, am filtru de polarizare circulară montat și încerc să lipesc lentila + filtru de geam. Daca nu bate soarele direct în lentilă, nu prea am parte de reflexii. Evident, rotesc de filtru până obțin efectul dorit.

    Tipul ăsta de fotografie e dificil, pt că dacă vrei să fotografiezi ceva spre baza blocului, în cazul tău, între lentilă și geam se va apărea o deschidere și de acolo se cam duce dracului tot. De aceeai ai nevoie de fustița aia neagră de sus.

    Raspunde
  4. mardum 26 Aug 2013 @ 10:05
    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)