Sari la conținut

Cum și-a luat BRD-ul țeapă

646x404

În câteva cuvinte:

Au fost niște oameni care au luat un credit de 300.000 euro, credit pe care l-au ipotecat cu o proprietare în valoare de 400.000 euro.

Oamenii au plecat în SUA și nu și-au mai plătit ratele la credit. După o vreme, banca s-a trezit și a dorit să-i execute. Au dat dosarul spre executorii băncii.

A tot trecut timpul și corpul executorilor s-a desființat, dosarul rămânând în plop.

După încă o perioadă de timp, banca s-a trezit că prejudiciul nu a fost recuperat și au inițiat o nouă procedură de executare.

Ei bine, problema aici a apărut, pentru că legea spune că executarea se poate face în maxim 3 ani. Astfel pentru că nu s-au mișcat în acest termen oamenii au rămas și cu banii luati de la bancă, cei 300.000 euro și cu casa cu care au girat. În plus ei nu trebuie să mai plătească nicio rată.

Povestea pe lung o puteți cititi aici.

So, toate astea probabil din cauza unui angajat care a uitat un dosar într-un sertar. Sunt curios dacă o să plătească pentru prejudiciul adus băncii, sau toate vor merge mai departe fără ca cineva să plătească ceva.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Time1 23 Sep 2014 @ 17:03

    Doar ca dupa asemenea patanie nu iti mai acorda alta banca vreun imprumut, cel putin asa sustin unii, oricum f smen pentru ei :)

    Raspunde
  2. criserb 23 Sep 2014 @ 17:25

    @Time1 – băncile o să acorde împrumuturi tot timpul, ăsta este interesul lor, altfel nu au de unde să câștige.

    Raspunde
  3. seba18 23 Sep 2014 @ 20:45

    @criserb – cred că @Time1 se referea strict la persoana în cauză, care probabil nici nu va mai fi interesată să contracteze vreun împrumut de la o bancă din România :)

    Raspunde
  4. Tim 24 Sep 2014 @ 08:20

    Asta e, norocos om ala… proasta banca dar ce e 300000 de euro pt banca, mizilic, este?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)