Sari la conținut

Am ridicat certificatul de urbanism

Vă spuneam că am depus actele pentru eliberarea certificatului de urbanism pe data de 02.09.2014 și că trebuia să sun “peste vreo 10 zile” să văd dacă este gata. Am sunat eu așa cum au zis oamenii, dar nu a fost gata. A fost gata doar ieri (22.09.2014), sau cel puțin așa mi-au zis la telefon, că este gata și pot să mă duc după el.

Din datele care apar trecute pe Certificatul de urbanism se vede totuși că a fost gata pe data de 18.09. Ce mai contează totuși două zile în plus sau în minus, mai ales că nu ne grăbim prea tare. În concluzie certificatul de urbanism a fost eliberat în 16 zile calendaristice. Nu știu dacă este mult sau puțin, dacă în alte părți se poate mai repede sau mai încet, știu că legea prevede un maxim de 30 de zile.

L-am scos și vi-l arăt mai jos.

certificat-de-urbanism-pag-01

certificat-de-urbanism-pag-02

certificat-de-urbanism-pag-03

certificat-de-urbanism-pag-04

La o primă vedere nu-mi cere foarte multe avize, așa cum am auzit că ar fi posibil să-mi ceară.

Sunt doar câteva:

  • Aviz de la curent;
  • Aviz de la gaze;
  • Aviz de la salubritate;
  • Aviz de la mediu.

Apoi, pe lângă cele de mai sus pentru eliberarea autorizației de construcție mai am nevoie de:

  • Certificatul de urbanism;
  • Dovada titlului de proprietate;
  • Documentație tehnică D.A.T.C.;
  • Număr poștal;
  • Proces verbal de pichetare a terenului;
  • Declarație notarială cu privire la respectarea retragerilor referitor la trama stradală;
  • Studiu Geotehnic;
  • Calculul coeficientului de izolare termică G;
  • Verificarea documentelor conform legii 10/1995;

Încă nu le-am înțeles pe toate, n-am apucat să vorbesc cu arhitectul, dar eu zic că nu-i chiar mare lucru. Deja m-am obișnuit să umblu după hârtii :)

Partea pe care nu o pricep, este cea cu retragerile, eu am înțeles că trebuie să mă retrag 3m de la gard și cam atât. Nu am terenul pe colț, deci restul la mine nu cred că se aplică, și nu-mi fac nici casa lipită de casa vecinului.

Bun, dacă este ceva ce nu am înțeles, sau dacă credeți că puteți să mă ajutați cu ceva informații lăsați un comentariu, că doar d’aia am scris pe blog, ca să dezbatem probleme și să găsim soluțiile cele mai bune.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. jules 24 Sep 2014 @ 11:37

    Mie imi pare putin ilegal sa-ti spuna intr-un act oficial ca trebuie sa faci contract de salubritate cu o anume firma. Chiar este.
    Contractul de salubritate la care probabil te gindesti tu nu se refera la ridicarea resturilor aparute in urma constructiei. Ci doar la ridicarea gunoiului menajer.
    Contractul pentru ridicarea molozului ( sa folosim un termen general) il poti face cu orice firma doresti tu. Si tine cont ca nu o sa-ti ramina chiar atit de mult moloz, deci poti face unul de forma unde e mai ieftin.

    Retragere: cind spui retragere ar trebui sa te poti uita lejer pe certificat la locul unde sint specificate distantele. Doar ca la tine nu vad. Ceea ce inseamna un drum in plus si intrebat.

    Ai o data retragere gard. Care inseamna ca tu trebuie sa faci gardul pe o parte nu la limita terenului ci la o distanta de probabil 3m(?) de limita in acea parte.
    Restul retragerilor se refera la distanta casei fata de marginea terenului. Si astea ar trebui specificate in CU. Legea spune ceva de genul 1m de gard, daca pe partea respectiva a casei nu ai geamuri care se deschid si sticla clara. Altfel minimul e 3m. Calculeaza bine si tine cont ca se masoara de la limita terenului pina la fatada finisata a casei. Incearca sa le respecti la singe. 20 cm pot duce la mizerii mari de tot in caz de vecini timpiti. (stiu, acum nu sint, dar poate in 10 ani e alta situatie).
    Mai e o distanta fata de limita terenului dinspre drum care ar trebui respectata.
    Problema e ca tot trebuie sa intrebi la primarie si sa obtii o hirtie oficiala de la ei pentru ca legea permite primariilor sa mareasca anumite retrageri in functie de criterii subiective sau locale. Deci acei 3m de mai sus pot sa fie 3,5m sau 4 m.

    Raspunde
  2. criserb 24 Sep 2014 @ 13:02

    @jules – Unde ai văzut tu că mă obligă să fac contract cu o anumită firmă, că mie mi-a scăpat. Cât despre distanțe eu am tras concluzia că trebuie să am minum 3 m față de fiecare margine a terenului. Nu am înțeles bine? La mine o să fie o “clădire izolată”.

    Raspunde
  3. jules 26 Sep 2014 @ 10:59

    Cind vad bifata casuta cu contract de salubritate incheiat cu salserv ecosistem srl, cred ca e de ajuns.
    Una e sa spui adidas si alta e sa spui pantofi sport. Si vezi ca nici arhitectul nu o sa scrie vreodata in plan rigips ci gips carton. Primul e marca a unei firme, denumire de produs, a doua e un tip de material generic.
    E ilegal ca statul sa-ti impuna sa colaborezi cu o anume firma. Si nu doar statul, orice alta entitate privata nu are voie sa te oblige sa colaborezi doar cu un contractant/vinzator anume. Inclusiv la banci cind it faci creditul, nu te pot obliga sa cumperi o asigurare de viata de la ei/cineva anume, nu te pot obliga sa folosesti un notar anume si tot asa.
    Contractul de salubritate se refera la ridicarea molozului si deseurilor rezultate in urma constructiei. Si costa cam 200 lei pentru 2mc. Si il poti face cu orice firma autorizata de salubritate.

    Cit despre retrageri, am vazut ca scrie pe undeva, dar parca nu e 3 m peste tot. Te lamureste arhitectul.

    Raspunde
  4. adi 26 Sep 2014 @ 11:37

    Nu vad nici o prb sa faci contract cu salserv, Oricum in bragadiru nu exista alta firma de salubrizare. Referitor la primaria Bragadiru si eu am fost surprins placut de reactivitatea lor.Am cerut stalp de iluminat si iluminat public in 2 saptamani a fost montat, iar asta iarna toate strazile erau perfect deszapezite .

    Raspunde
  5. criserb 26 Sep 2014 @ 11:38

    @jules – da, ai dreptate, acum am văzut. Totuși poate este singura firmă de acolo, și poate d’aia este trecută acolo. Nush, am să mă interesez.

    Da salubritatea asta nu include și ulterior dusul gunoiului? Poate primăria are contract numai cu ei și na… ăsta să fie motivul.

    Mă interesez și am să-ți povestesc ce și cum.

    Raspunde
  6. criserb 26 Sep 2014 @ 11:44

    @adi – probabil ăsta este și motivul pentru care mi-a fost și impus să fac cu ei, dacă nu există alți…

    Mă bucur că zici de bine de Primăria Bragadiru, eu încă nu am prea avut tangențe cu ei, și nu prea știu cum sunt.

    Raspunde
  7. jules 28 Sep 2014 @ 17:51

    @criserb –
    Pentru gunoiul menajer care se ridica de firma respectiva, te duci frumos la primarie si dai banul, iei chitanta, anunti adresa noua si aia e. In general primariile fac contracte anual pe baza de licitatie cu firmele de salubrizare. Deci primaria face contractul. Tu nu ai treaba cu salubritatea. Tu doar platesti la primarie sa-ti ridice gunoiul. Asta e ce te intereseaza. De restul se ocupa ei.
    Din nou, pentru moloz si alte deseuri de genul asta contractul il poti face cu cine vrei tu. E doar o idee, pentru ca daca pretul e ok, atunci fa cu astia.

    Raspunde
  8. Ral 11 Mar 2016 @ 17:30

    salut,deranjez un pic :-) as vrea sa depun actele pt o casa de lemn k ecokit,documentia tehnica o dau cei de la ecokit sau treb sa o obtin eu separat? ms

    Raspunde
  9. criserb 14 Mar 2016 @ 15:08

    @Ral – la mine toată documentația tehnică a fost făcută de cei de la EcoKit.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)