Sari la conținut

Atunci când banca refuză să-ți mai dea banii tăi

Citeam acum postul lu Piticu, post în care un client supărat se plângea pe facebook de serviciile BRD.

brd downIn aceasta seara stau nemancat, pentru ca minunata banca BRD nu-mi da banii de pe card. Nici la bancomatele proprii, nici la alte banci, nici la POS-uri. La bancomate nu se specifica nici o eroare, la POS tranzactia este respinsa pe motiv CHIP DECLINE. Nu pentru un singur cont si card, ci pentru 2. Am sunat la call center-ul dvs. unde dupa ce am fost tinut cateva minute in hold mi s-a inchis telefonul in nas. Am sunat din nou si am ales optiunea de a fi sunat de un operator. Au trecut 2 ore si n-a sunat nimeni. Intre timp eu tot n-am ce sa mananc… Am ales BRD, desi costurile sunt absolut nesimtite in ideea ca este totusi o banca mare si serioasa la care sunt mici sansele de a avea asemenea surprize: sa nu poti sa scoti bani, sa te trezesti la casa magazinului ca te faci de ras si trebuie sa returnezi produsele pentru ca nu ai cum sa le platesti. Acum 3 zile nu va mergeau bancomatele, azi din nou… La ce sa ma astept in continuare ? Mie cine imi plateste stresul si frustrarea si bolile de stomac din seara asta ???

piticu.ro

După ce l-am citit mi-am dat seama că în orice moment pot să pățesc și eu treaba asta și atunci ce mă fac?

Cum aș putea să supraviețuiesc o zi întreagă fără niciun leu, pentru că la fel ca omul de mai sus nici eu nu prea umblu cu bani la mine?

Spre deosebire de omul respectiv eu aș avea posibilitatea să folosesc temporar cardurile altor bănci, pentru că am la vreo trei, dar dacă aș avea card la o singură bancă și aia nu ar merge?

Cum m-aș simți la cumpărături să îmi refuze plata, cum ar fi să fiu pe undeva prin mijlocul pustietății și să încerc să-mi bag benzină atunci când rezervorul este gol, și să am aceeași surpriză de a avea cardul refuzat?

Oare cine ar trebui să-și asume toate astea?

Dacă n-aș avea un prieten la care să apelez pur și simplu nu aș avea o altă variantă și asta din cauza unei bănci pe care m-am bazat. Cum ar putea banca să-și spele păcatele în fața unei asemenea probleme?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Cristina P 19 Jun 2014 @ 12:21

    Am patit si eu ieri seara cand am vrut sa plates cu cardul. Scria ca e refuzat de banca emitenta. What?! Am mers la un ATM (era peste drum unul) si ma anunta ca din motive tehnice…e jos. Pe cand sa ma duc spre casa bombanind, vad ca palpaie beculetu si tah dah merge ATM-ul. Am reusit sa scot bani.
    Oricum faza a fost penibila :(
    Am jurat ca voi pune bani de rezerva pe contul de la alta banca sa pot folosi in astfel de situatii

    Raspunde
  2. Fecioru Florina 19 Jun 2014 @ 19:34

    Mamei unui prieten iau furat 400 de lei de pe card pur si simplu, acum 2 luni, Dupa ce a facut cereri peste cereri, a fost plimbata de la o banca la la alta, iau mai dat si o penalizare de 70 lei, plus 6 lei costul cererii, fara nici o rezolvare. Din lipsa de timp pentru ca nu putea sa aiba liber toata ziua intre 09-17 ca sa se roage de fufele de la front-office, si-a anulat cardul de la BRD. Eu am avut mai demult card la ei, dar totul a fost in regula. Am renuntat la el datorita costurilor mari, si pentru ca prin strainatate scazuse raitingul bancii.

    Raspunde
  3. Ionela 19 Jun 2014 @ 21:07

    decat sa imi fure cineva toti banii de pe card prefer sa fie cardul oprit pt o perioada si sa remedieze problemele, nu?

    Raspunde
  4. criserb 19 Jun 2014 @ 21:14

    @Ionela – gândește-te la ce mi-ai zis și când ești în mijlocul autostrăzii soarelui, în peco, și nu mai ai bani de benzină. Să vezi atunci ce preferi…

    Raspunde
  5. Crox 20 Jun 2014 @ 00:15

    Pentru astfel de situatii exista ghiulul de 247 Karate.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)