Sari la conținut

Dacă era să mă iau după useri încă lucram pe computere bej

guralivi

Citind pe The Verge de schimbarea pe care a facut-o Google în rezultatele căutării (au scăpat de underline la titluri și alte câteva tweak-uri estetice mici), am navigat mai departe până la contul de Google+ al designer-ului care s-a ocupat de treaba și care anunța modificările pe pagina lui personală (Jon Wiley).

Văd un ditamai cârnatu’ de comentarii și zic hai să citesc câteva, să văd ce zice poporul despre modificări. Atenție, modificările sunt extrem de mici si, din punctul meu de vedere de designer, binevenite, aerisesc pagina foarte mult si intra in linie cu noul design language de la Google.

Să citim mai departe, iau fiecare comentariu la rând și dau de: aaaa mie nu îmi place, mi-e dor de underline, e de căcat, aaa ce-i cu spațiul ăla acolo, titlu e prea mare etc. etc. etc. Mai erau unii care ziceau ca le și place, erau designeri.

Mai departe mă uit la ăia care comentează să văd cu ce se ocupă și văd că mai toți sunt habarniști într-ale designului, care mai de care cu meseria lui paralelă cu designul dar, în schimb, își dădeau maxim cu părerea despre distanța dintre titlu și descriere, la un rezultat. Și ma gandeam că nu numai la noi e sport național datul cu părerea neavizată de către habarniști, oricum, mi-a plăcut cum le-a tăiat macaroana Jon Wiley:

Not everyone will like every change we make, but we’re confident this is the right direction for Google Search.

Sau cum zicea răposatul Steve: Dacă era să mă iau după useri încă lucram pe computere bej.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Cip 15 Mar 2014 @ 00:53

    Trebuie sa fiu designer ca zic ca nu imi place un design? Poate sa nu imi placa Fiat Multipla sau imi trebuie vreo facultate in domeniu? Foie gras poate sa nu imi placa sau trebuie sa fiu bucatar ca sa ma exprim?

    Raspunde
  2. criserb 15 Mar 2014 @ 02:33

    @Cip – nu trebuie să fii designer, dar atunci când îl contrazici pe unul tre’ să te uiți puțin la trecutul lui. Și atunci când vezi că este un designer renumit, care a dat anumite trenduri în industrie să te gândești de două ori înainte să-l contrazici.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)