Sari la conținut

Semafoarele de la Mall Vitan nu merg noaptea

20140314_232636În seara asta am fost la film la Mall Vitan. N-am mai fost la un film în Mall-ul din Vitan de nu mai știu când, probabil sunt câțiva ani, vreo 3-4 :)

Mă rog, nu asta este subiectul acestui post, să trecem la lucrurile serioase.

Cum s-a terminat filmul am dat să mergem spre casă și am stat la semaforul din față mall-ului o vreme. Când am văzut că nu vine nicio mașină eu am trecut, stăteam de ceva vreme și la ora asta (23:30) nu trecea nimeni pe acolo. Cum soția nu trece pe roșu, nici dacă încerc eu să o conving, am așteptat-o pe partea cealaltă a străzii. Și am stat ceva timp și tot am stat. Cum v-am zis, nu trecea nimeni pe acolo de câteva minute, dar soția nu voia să traverseze.

Am zis să-mi verific ceva pe telefon și nu mi-am dat seama cum au mai trecut câteva minute. La un moment dat vine și Dana și-mi spune că a trecut pe roșu pentru că semaforul nu merge. Adică el mergea, dar era în permanență verde pentru mașini și roșu pentru pietoni.

Nu mi-a venit să cred, așa că am mai stat vreo 5 minute să mă uit la semafor. M-am tot uitat și degeaba, tot așa, roșu pentru pietoni și verde pentru mașini.

M-am gândit că poate semaforul este unul din ăla pe care trebuie să apeși pe buton pentru a se face verde, dar soția m-a convins că nu este așa. Ea merge mai mult pe acolo, pe jos, și m-am lăsat repede convins.

Și atunci să-mi spuneți mie cum poate să treacă un pieton strada, în siguranță, dacă semaforul nu merge? Ok, acum era seară, traficul nu prea exista, dar ziua? Cum trece strada un pieton ziua dacă semaforul este stricat? Nu există totuși un risc să-l calce vreo mașină în condițiile în care pietonul așteaptă o vreme, dar apoi trece și el, că deh, nu are timp să aștepte o viață.

În aceste cazuri cine trebuie anunțat? Poliția sau cei de la UTI care se ocupă de semafoare? Am vrut să sun la 112 să îi anunț, dar parcă acolo ar trebui să sun pentru o urgență, am zis să nu îi deranjez cu o chestie care nu este chiar de viață și de moarte.

Și atunci unde să sun? Unde să sun din stradă, atunci când sunt în fața semaforului, că acum din fața calculatorului am mai multe opțiuni. Și dacă sun acum și semaforul și-a revenit ce credibilitate mai am eu?

O situație dubioasă pe care chiar aș vrea să o rezolv într-un fel, dar mi-e teamă că nu prea am cum, cel puțin nu acum la ora asta.

Ați pățit și voi d’astea sau sunt singurul norocos?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Ionut 15 Mar 2014 @ 10:22

    “Am zis să-mi verific ceva pe telefon și nu mi-am dat seama cum au mai trecut câteva minute. La un moment dat vine și Dana și-mi spune că a trecut pe roșu pentru că semaforul nu merge. Adică el mergea, dar era în permanență verde pentru mașini și roșu pentru pietoni.”

    E bine daca sta la verde si trece pe rosu :))

    Raspunde
  2. criserb 15 Mar 2014 @ 11:20

    @Ionut – Ce nu ai înțeles? Semaforul pentru pietoni era în permanență roșu. A trecut pe roșu pentru că verde nu se făcea… când am zis eu că stătea la verde? :)

    Raspunde
  3. Ionut 15 Mar 2014 @ 15:22

    Mai citeste inca o data paragraful care l-am pus eu sa vezi unde este greseala

    Raspunde
  4. Ionut 15 Mar 2014 @ 22:06

    citeste cu atentie paragraful pus de mine sa vezi greseala

    Raspunde
  5. un Prost 16 Mar 2014 @ 16:51

    Suni la 021.9544. Numarul politiei capitalei. La asta poți suna de câte ori au vreo problema.

    Raspunde
  6. criserb 16 Mar 2014 @ 17:00

    @un Prost – Merci, chiar mi-l trec în telefon, nu se știe când o să mai am nevoie de el.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)