Sari la conținut

De black friday cine mai munceste?

blackfridayLa cata agitatie vad prin online cu black friday-ul ce urmeaza, imi dau seama cum o sa fie vineri. Probabil nu o sa mai munceasca nimeni, poate doar persoanele care sunt "de cealalta parte a firului", cele care trebuie sa livreze multitudinea de comenzi.

Daca se face o statistica o sa se vada ca ziua de 23 noiembrie este ziua in care se munceste cel mai putin. Si in Ajunul Craciunului o sa se munceasca mai mult ca de black friday.

Si totusi, de ce atata agitatie. Sunt produse care pot fi cumparate si acum, produse care benefiziaza de niste discount-uri considerabile, dar acum nu se mai vinde nimic. Magazinele online, din ce vad din statisticile de pe emag zilele astea cam someaza. Cu toate ca trimit o multime de oameni acolo, vanzarile sunt mici. Banuiesc ca nu sunt doar eu in situatia asta :)

Eu ma intreb daca sunt oameni care asteapta ziua asta de… doua luni sa zicem. In fond este o chestie buna, daca reusesc sa cumpere ceea ce si-au propus, dar daca nu reusesc, sau daca nu este la promotie produsul pe care il cauta?

In general eu nu pot sa astept, sunt mai impulsiv de genul meu si atunci cand vad ceva trebuie sa-mi iau cat mai repede. Asta daca am bani. Daca n-am, nu iau.

Acum insa de black friday ma uit dupa produse pentru casa. Un cuptor cu microunde (stiu, v-am mai zis asta), un espresor, dar in rest… nu stiu ce as putea sa-mi cumpar (nici astea u sunt chiar o necesitate). Sunt putine produse pe care sa mi le doresc si sa astept un an pentru asta.

Bine, asta poate din cauza temperamentului meu impulsiv atunci cand vede ceva ce-i place, probabil sunt oameni mai chibzuiti care asteapta ziua asta cu interes. Ii felicit pe acestia si le doresc sa-si gaseasca ceea ce au nevoie.

Si totusi, in nebunia cumparaturilor de vineri, cine o sa mai munceasca? :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Cojo 21 Nov 2012 @ 15:27

    Site-urile/blogurile de afiliere cred că o să muncească din greu :)

    Raspunde
  2. criserb 21 Nov 2012 @ 15:31

    @Cojo – din greu cred ca este mult spus. Si oamenii de la siteuri/bloguri sunt tot oameni :) si ei o sa fie cu ochii dupa reduceri, chiar daca o sa mai scrie si cate un articol…

    Raspunde
  3. andreea 21 Nov 2012 @ 15:33

    asta inseamna sa fii rupt in cur (si/sau si mai grav , prost): sa alergi dupa reduceri d-astea ca dupa aur.
    desigur nu exista tot anul oferte bune, nu exista shopping karma mai buna si nici buzunarul nu e mai dornic de dat decat de black friday! chiar in halul asta am ajuns?

    si ca iti raspund la intrebare: o sa munceasca aia destepti.

    Raspunde
  4. criserb 21 Nov 2012 @ 15:39

    @andreea – eu nu as fi asa de radical. Sunt produse care poate la un moment dat nu ti le permiti dar daca reducerea este substantiala le iei. Nu vad totusi o problema in faptul ca omul este chibzuit, atunci cand este. Vad insa o problema atunci cand omul isi cumpara ceva numai de dragul reducerii. Nu-ti trebuie o masa de calcat, dar tu iti iei 3 bucati, ca deh, este la reducere.

    Raspunde
  5. Laurentiu Buica 21 Nov 2012 @ 16:03

    Eu. Ca nu am bani de promotii si frecat creierii aiurea. Nu anul acesta cel putin.

    Raspunde
  6. andreea 21 Nov 2012 @ 17:25

    @criserb,
    nu sunt radicala, sunt realista. reduceri substantiale exista mereu. trebuie sa cauti.
    desigur daca vrei sa iti cumperi ultimul iphone, dar n-ai bani, atunci faci frigul pana se deschid magazinele de black friday. desigur e foarte logic si eficient.

    stii cum e? daca nu iti permiti ceva scump, exista si variante mai ieftine. nu trebuie sa te omori intr-o zi din an.

    cat despre cumparatul de dragul reducerii (ai dreptate, e stupid)…. eh, pai am mai fi noi atunci cool daca nu am cumpara?

    Raspunde
  7. BellaDiva 21 Nov 2012 @ 22:06

    Slabe vanzarile in aceasta perioada, cred ca toata lumea asteapta Black Friday :) Anul trecut nu a fost facut prea mare tam tam :)

    Raspunde
  8. maddy 22 Nov 2012 @ 09:23

    am i the only one who doesn`t give a crap about black friday? :-|

    Raspunde
  9. crina 22 Nov 2012 @ 11:27

    nu esti singura, maddy!

    Nici pe mine nu ma mai intereseaza deloc si sunt chiar curioasa cum o sa fie.
    Anul trecut am aflat chiar de aici de Black Friday si pentru ca tot eram in cautari de un aparat de facut poze , mi-am spus hai sa astept…si am pierdut jumate de noapte.
    Pana la urma am ajuns la concluzia ca toata nebunia se face in obisnuitul stil romanesc…adica reduceri de …pana la 60% la cabluri si casti si in rest cam aceleasi reduceri care s-ar putea gasi calm si cu rabdare in timpul anului, inainte de strategicele scumpiri ca sa aiba de unde reduce.

    Ca sa fiu cinstita, am gasit totusi ceva (ultimul aparat dintr-o wish-lista de 6 aparate pe care le-am urmarit), pe care chiar am avut norocul sa il iau redus real la jumatate.
    Dar dupa publicitatea masiva de anul asta am impresia ca o sa fie un mare fas .

    Raspunde
  10. Ajutor-IT 22 Nov 2012 @ 14:50

    maine e ziua cea mare.
    Mi-am “rezervat” pe desktop ce vreau si sunt curios daca coi reusi. Anul trecut din 3 produse am reusit sa iau doar unul

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)