Sari la conținut

Ce trebuie sa stim pentru a cumpara cu succes produse la Black Friday-ul eMag?

black-friday-emag

Pentru inceput va dau linkul dedicat Black Friday-ului la emag.

Din experienta anului trecut si din discutiile pe care le-am avut cu cei de la eMag, ar trebui sa invatam cateva lucruri atunci cand vine vorba de Black Friday.

In primul rand, se stie ca din cauza numarului mare de  vizitatori, siteul este posibil sa cada temporar. Cu toate ca eMag a facut investitii de peste 200.000 eur in servere, totusi de la traficul prea mare exista posibilitatea sa fie probleme. Ganditi-va numai la asta:

Daca ar fi sa comparam cu magazinele traditionale, cel mai mare mall din Romania e traversat intr-o zi extrem de aglomerata de cel mult 100.000 de oameni. Niciun magazin offline nu ar putea sa suporte 2 milioane de vizite intr-o singura zi, adica traficul estimat pentru ziua de Black Friday la eMAG.

[via]

Pentru asta va sfatuiesc:

  1. Sa va faceti cont pe site din timp. Daca vreti sa cumparati ceva, creati-va cont de acum. Nu va apucati de facut contul in momentul in care vreti sa cumparati un anumit produs.
  2. Completati tot din timp, adresa de livrare.
  3. Ramaneti logati in cont, ca atunci cand incep reducerile sa puteti da cat mai putine clickuri.
  4. Stati acasa si fiti atenti la promotii din momentul in care incep. Cu toate ca eMag-ul si-a facut stocuri suficiente (au fost niste bloggeri ieri la depozitul central sa vada ce si cum) cu siguranta produsele la preturi bune o sa se dea repede.

Atentie, de Black Friday, toate comenzile si livrarile se fac exclusiv prin curier, acasa sau unde vreti voi sa primiti coletul. Nu se vor face livrari si comenzi la showroom pentru ca toate treburile sa mearga cat mai repede.

Se tot vorbea de promotii. Ca nu sunt reale, ca se creste pretul anterior reducerii, aberatii d’astea. Va spun eu si nu este doar o parere, din ce-am studiat anul trecut la eMag, am vazut ca nu exista vorba de astfel de practici. Pretul unui produs este redus pur si simplu, nu exista o marire inaintea zilei de Black Friday.

Nu mai aplecati urechea in stanga si in dreapta, urmariti un produs cu ochii vostri si o sa vedeti ca am dreptate.

Sa trecem la promotii, majoritatea intrebarilor se refera la La ce categorii de produse vor fi promotii?“. Raspunsul este simplu, la toate categoriile de produse, la toate nivelurile de pret si performanta. Nu vorbim in niciun caz de lichidari de stoc, o sa fie reduceri la produse vandabile in mod normal la pret intreg, de la laptopuri si tablete pana la aparate foto, electrocasnice, televizoare, etc. Chiar si la pachetele de turism, nou introduse pe emag o sa fie reduceri ;)

Mai este putin, stati pe aproape si urmariti reducerile de la emag. Sunt multe chestii care o sa va surprinda intr-un mod foarte placut ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. Julian 22 Nov 2012 @ 14:16

    Salut,

    Multumesc mult de aceste informatii ;)

    Gasisem pe un forum cum ca de Black Friday vom putea cumpara doar un singur produs la reducere, de la al 2-lea produs achizitia fiind la pret normal. Stii ceva in legatura cu asta?

    Mult succes tuturor!
    J

    Raspunde
  2. BellaDiva 22 Nov 2012 @ 14:19

    Am auzit ceva azi dimineata intr-un interviu cum un televizor 3D la 1500 RON sau router la 40 lei :) vedem ce va fi :D

    Raspunde
  3. criserb 22 Nov 2012 @ 14:30

    @Julian – este o gluma. Nu exista asa ceva, Poti sa cumperi cate produse vrei tu la reducere!

    Raspunde
  4. Cami 22 Nov 2012 @ 14:37

    Ai idee la ce ora va incepe marea nebunie la emag? Am pus si noi ochii pe doua produse, un televizor si un aparat foto. :)
    Multumesc.

    Raspunde
  5. Ciprian 22 Nov 2012 @ 14:39

    La evomag.ro e asa cu un produs. La ce ora incepe la emag Black Friday? La 00:01 sau mai spre dimineata?

    Raspunde
  6. skrintitu 22 Nov 2012 @ 14:59

    In mod normal Black Friday incepe la 00:00, dar pentru ca vorbim de Romanica, incepe cand vrea muschiu patronilor. Unii l-au inceput deja, vezi Domo, altii la 5dim, gen emag, altii pe la 6 dim.

    Unii probabil s-au gandit ca romanul tre sa ajunga si la munca….personal era frumos sa inceapa toata lumea la o ora fixa, asa ca Revelionu :D

    Raspunde
  7. Floare 22 Nov 2012 @ 15:08

    Salut.
    Lamureste-ma si pe mine cu un detaliu..simplu: “Toate comenzile de Black Friday vor fi livrate doar acasa”! Si..daca imi pun acolo adresa de la birou..ar aparea vreo problema? :)

    Raspunde
  8. criserb 22 Nov 2012 @ 15:12

    Black Friday incepe maine dis de dimineata ;)

    Raspunde
  9. criserb 22 Nov 2012 @ 15:14

    @Floare – “Atentie, de Black Friday, toate comenzile si livrarile se fac exclusiv prin curier, acasa sau unde vreti voi sa primiti coletul. Nu se vor face livrari si comenzi la showroom pentru ca toate treburile sa mearga cat mai repede.”

    Raspunde
  10. Cami 22 Nov 2012 @ 15:17

    Hm, dis de dimineata nu ma multumeste :)) Dis de dimineata e si la 00 si la 6. Tu stii si nu ne spui si noua, recunoaste! :)

    Raspunde
  11. criserb 22 Nov 2012 @ 15:38

    @Cami – sunt tot felul de zvonuri pe net, eu cred ce zice landingul emag “dis de dimineata”. Pentru mine cred ca este un 5-6-7 ;)

    Raspunde
  12. octavian 22 Nov 2012 @ 19:41

    am inteles ca daca dau click pe pisica neagra de la tine de pe site primesc printre primii mai multe informatii despre reducerile emag, ora/preturi/produse?

    Raspunde
  13. Bucur 22 Nov 2012 @ 21:41

    multumesc pentru articol,bune sfaturile,cu alte cuvinte jaa pe el frateeeee :))

    Raspunde
  14. Vlad Online 23 Nov 2012 @ 12:10

    Nu crezi ca e putin exagerat sa incepi sa faci instructiuni la cum sa folosesti emagul ? Parca suntem niste oi dirijate exact pe calea dorita de emag. Tot scopul e punerea in circulatie a banului si scaparea de produse proaste si ieftine (in mare parte). Sincera mea parere.

    Raspunde
  15. Julian 23 Nov 2012 @ 13:23

    Adineaori gasisem un site cu reduceri unde se poate face comanda doar pt 1 produs/client. revin cu situl respectiv, dupa ce-l gasesc, am inchis fereastra..

    criserb
    November 22nd, 2012 at 2:30 pm
    @Julian – este o gluma. Nu exista asa ceva, Poti sa cumperi cate produse vrei tu la reducere!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)