Sari la conținut

De cand am renuntat la agentiile de turism

N-am mai avut nicio problema.

Va spun sincer ca au trecut ani de zile, multi, foarte multi de cand am renuntat la serviciile agentiilor de turism. Eu n-am renuntat pentru ca am fost tapuit sau ceva, am renuntat pentru ca serviciile oferite nu ma multumeau.

Am descoperit acum multi ani booking.com iar de atunci il folosesc de fiecare data cand am nevoie de o cazare. Pana acum am 67 de cazari facute prin booking, in diferite tari.

N-am avut nicio surpriza neplacuta, ba chiar am avut parte de multe surprize placute.

Cu o agentie de turism romaneasca poti sa patesti asa ceva. Este vorba de agentia de turism “Doar Vacante” pe care din pacate o putem numi “Doar TEPARI” ca sa o citez pe Pyuric.

Sa fiti atenti cand incercati sa va faceti concediul printr-o agentie de turism, e pacat sa va strice concediul. Sunt convins ca sunt si agentii serioase, dar uite ca astea neserioase sunt si ele multe. La cate am auzit in ultima vreme despre agentiile de turism, eu m-am cam ingrozit.

So… sfatul meu, mergeti pe cont propriu, e mai ieftin si mai sigur.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. irina 23 Aug 2012 @ 16:56

    ai dreptate, dar ce faci cand vrei un charter, ca deh asa ai preturi mai mici…?
    sau alta situatie – pe booking.com, hotelul x ofera doar mic dejun, iar prin agentie ai ultra all inclusive…
    eu zic ca poti verifica reputatia unei agentii de turism (net, registrul comertului etc)

    Raspunde
  2. TyT 23 Aug 2012 @ 17:05

    Asa e , dar cand trebuie sa mergi intr-o zona gen Turcia pentru un sejur, si mai ai si copil mic cu tine , atunci mai apelam si la serviciile unor agenti de turism !

    Raspunde
  3. unicornul_vesel 23 Aug 2012 @ 17:52

    Ești părtinitor. Sunt f multe agenții care oferă servicii de calitate. Și prețuri mai bune decât ce găsești de unul singur.
    Am apelat la o agenție care mi-a dat un super preț atât la avion (și nu e vb, de low cost), cât și la cazare (mult mai bun decât booking.com). Și nu doar într-o singură ocazie.

    Plus că…nu toată lumea călătorește în Europa, iar ca să îți faci o vacanță pe alt continent, chiar e nevoie să apelezi la o agenție. Nu e condiție sine qua non, în mod cert, însă este de mare ajutor în multe situații.

    Ok, de acord, în multe cazuri găsești pe booking ce-ți trebuie, dar asta nu înseamnă că o agențiile de turism nu își au locul pe piață doar pentru că sunt și țepari sau pentru că “ne putem descurca și singuri”. Totuși, și booking mai dă nasoale.

    Sfatul meu ar fi să ne informăm din toate sursele. Uneori, de ex, cel mai bine e să intri pe site-ul hotelului/pensiunii/etc. și să ceri ofertă personalizată…și chiar discount. Ați fi uimiți să aflați cât de mulți sunt dispuși să facă acest “compromis”.

    Raspunde
  4. Leonardo Teleanu 23 Aug 2012 @ 17:55

    @irina, asa este. ai dreptate. tu vrei ultra super mega all inclusiv. te duci in concediu sa mananci si sa bei.

    Eu am fost in Corfu anul asta, pe la mijlocul lui iulie si am cheltuit fix, dar fix 700 Euro / 2 persoane. Am fost cu masina cu inca un cuplu (tot cam asa au cheltuit si ei).

    – benzina
    – vinieta bulgaria 2 sapt
    – taxe autostrada grecia
    – cazare
    – mancare
    – bauturi
    – club
    – suveniruri
    total: 700 E pentru 2 persoane

    Nu am facut foamea. Si mai stiu ca am platit la o masa si 45 Euro de cuplu (Restaurant Lemon Garden – Undeva prin nordul insulei – mancarea f. f. delicioasa)

    Avantaje
    – opresc cand si unde vreau (doar sunt cu masina mea)
    – mananc cand vreau
    – ma distrez cand vreau
    – beau ce vreau
    etc….
    Daca nu mergeam cu masina, nu cred ca aveam posibilitatea sa vizitez toata insula (de la N la S si de la V la E)

    Dezavantaje
    10 Euro pt politia din bulgaria :)) si astia au fost inclusi in cei 700 Euro

    Vrei avion? ia-ti din timp si pe urma iti faci rezervare pe booking pt cazare.

    Raspunde
  5. Leonardo Teleanu 23 Aug 2012 @ 17:57

    am uitat sa specific ca am stat 7 zile (fara drum)

    Raspunde
  6. Cristian Pirvu 23 Aug 2012 @ 18:33

    Toata lumea e blocata pe Boobking? Chiar nu vrea nimeni deal-uri mai bune? :-)

    Oricum serviciile agentiilor de turism turoperatoare de la noi, pentru serviciile contactate in tot felul de hoteluri de 2 stele promovate ca avand 4 stele sunt jalnice.

    cristi, pentru o comparatie buna, da-mi un semn cand vrei. Nu dau public pentru ca ar fi reclama incorecta. :-)

    Raspunde
  7. criserb 23 Aug 2012 @ 19:11

    @Cristian Pirvu – eu punctul tau de vedere il inteleg pentru ca te cunosc. Uite, noi doi putem sa vorbim in particular despre problema asta, sunt cazuri in care asa cum zice si @unicornul mai sus ai dreptate. Sunt cazuri in care te duci greu fara o agentie de turism, dar din pacate, la noi in tara sunt foarte multe agentii care lasa omul in curul gol inainte de a pleca undeva.

    Pentru mine nu banii dati ar fi cea mai mare problema ci faptul ca stiu ca maine trebuie sa plec, sunt entuzisat, etc, iar azi aflu ca nu mai are loc excursia… cred ca as face foarte urat.

    Acum, pentru ca stiu ce tu esti de partea agentiilor, te invit sa scrii un post la mine pe blog si sa prezinti situatia din punctul tau de vedere. Poate mai inteleg si altii ca sunt agentii bune si agentii rele.

    Poti sa faci cata reclama vrei tu, nu tre’ sa ma justific in fata nimanui. Ce zici, te bagi?

    Raspunde
  8. crina 23 Aug 2012 @ 20:32

    Depinde de profilul fiecaruia ce cauta, si eu (noi) suntem “fani” booking, obligatoriu cu verificarea review-urilor pe Tripadvisor. Fac abstractie de cel mai dezastrus si de cel mai entuziast comentariu si imi fac o parere despre hotel. Am doar 5 rezervari prin ei, dar niciodata nu am fost dezamagiti, am gasit EXACT ce ne-am asteptat. Oferta de cazare cu mic dejun este ceea ce ni se potriveste, pentru ca in general alegem destinatii pentru a le vizita, nu pentru a lenevi. Iar la mare, cand se serveste micul dejun e cel mai fain de stat pe plaja….deci eu una il platesc degeaba. In plus, intotdeauna aleg o cazare cu anulare gratuita chiar daca e un piculet mai scumpa…pentru ca deh, nu se stie ce urgenta poa’ sa apara si s-a mai intamplat ca sa gasim cu putin timp inainte ceva mai bun.

    So…si eu recomand!

    Raspunde
  9. octavian 24 Aug 2012 @ 12:22

    @Cristian Pirvu toate deal-urile pe care le ofera agentiile sunt fie la hoteluri nashpa (chiar daca au 3-4 stele), fie la hoteluri in afara orasului sau cat mai la periferie, fie in perioade nashpa.

    Eu folosesc pentru rezervari Booking.com si TripAdvisor.com pentru a verifica hotelul.
    Pana acum nu am avut neplaceri in concedii.

    Raspunde
  10. Ioana 24 Aug 2012 @ 16:03

    Pana la urma platesti pentru comoditate: ori iti faci tu vacanta, ori ti-o “face” altul….

    Raspunde
  11. Victor 31 Aug 2012 @ 15:47

    Salutare,

    Am o intrebare: Am facut recent (ieri) o rezervare la un hotel unde nu era necasara cartea de credit si nu mai pot ajunge. Ce se intampla in cazul asta?

    In mail-ul primit se specifica ca voi fi taxat: “30 percent of total price of the reservation will be charged.In case of no-show, the total price of the reservation will be charged”

    Dar pot fi taxat daca rezervarea a fost posibila fara sa introduc datele cardului?
    Sa ma sperii sau e ok?

    Multam!

    Raspunde
  12. criserb 31 Aug 2012 @ 17:02

    @Victor – scrie in principiu in mailul primit de tine toate detaliile in caz ca nu te prezinti sau care sunt conditiile in caz ca te razgandesti. In principiu nu cred ca au cum sa-ti ia banii daca nu ai bagat datele cardului, nu prea au cum.

    Dar e bine sa ii anunti ca nu te poti prezenta, sa nu tina oamenii o camera libera de pomana.

    Citeste cu atentie mailul si undeva pe acolo sunt conditiile de anulare sau poate ai un link catre site unde sunt mentionate.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)