Sari la conținut

De ce nu putem proba castile?

castiO prietena imi spune ca vrea sa-si cumpere niste casti si din pacate, dupa ce a dat o raita prin tot felul de magazine, a ajuns la concluzia ca nu se pot proba.

Pe buna dreptate acum, daca vreau sa-mi iau niste casti de ce sa nu le pot proba? Si nu ma refer la cele care se baga in urechi, unde sa zicem ca nu este igienic, dar nici macar astea mari?

De unde sa stie un om cand intra in magazin ce inseamna acele specificatii tehnice la niste casti? Omul isi ia castile, cel putin asa cred eu, dupa cum se aud si dupa cum se simt pe cap.

Pana si sutienele se pot proba, castile de ce nu? Oare exista vreun magazin unde se pot proba sa o directionez pe prietena mea?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Aurel Dragut 4 Apr 2012 @ 12:27

    Poate ca se merge prea mult pe ideea ca intr-un numar maxim de zile de la cumparare poti returna produsul daca nu esti multumit(a) de el. Ceea ce ar parea mai rentabil pentru magazine in comparatie cu ideea de a expune produse spre test care se uzeaza in timp.

    Raspunde
  2. ovi sirb 4 Apr 2012 @ 12:30

    Eu am vazut standuri de probat casti, insa in magazine specializate pe sunet si muzica (i.e. in magazine care pe langa casti ofera si instrumente, boxe, tobe, platane, cine stie ce alte minuni, nu casetofoane de masina si PS3-uri).

    Parerea mea e ca e simplu: castile low-end, de mase, suna toate la fel. Ce ma intereseaza cand imi iau o pereche de casti pentru ascultat la computer sau la telefonul mobil e: forma, daca au si microfon, daca au volum pe fir – atat. Si astea-s criteriile dupa care cumpara majoritatea oamenilor casti. Textele, numerele si specificatiile de pe cutie sunt la fel de utile ca o sanie vara (in afara de, eventual, lungimea cablului), tocmai pentru ca nu sunt importante.

    Raspunde
  3. Iulian 4 Apr 2012 @ 12:36

    Problema la casti apare la sursa de sunet. Degeaba ii desfaci produsul in showroomul Emag de exemplu, daca nu ai o sursa de sunet de calitate. Daca le pui pe placa onboard, cine stie ce melodii la 92kbps, nici eu nu le-as cumpara pentru ca nu se vor auzi la calitatea pentru care sunt facute. Cel putin alea scumpe, ca sa fim serios, daca cumperi casti la 50 ron, nu te intereseaza prea mult sa le probezi. Ca sa poti sa oferi proba la niste casti serioase, trebuie sa dispui ori de o statie, ori de o placa de sunet dedicata si de calitate, precum si de niste sampleuri bune.

    Raspunde
  4. Iulian 4 Apr 2012 @ 12:37

    Am uitat ceva: gandestete cum ar fi sa vrei sa probezi un pickhammer, sau un polizor :D

    Raspunde
  5. vali 4 Apr 2012 @ 12:45

    din acelaşi motiv pentru care nu poţi proba chiloţii.

    Raspunde
  6. criserb 4 Apr 2012 @ 13:07

    @ovi sirb – da, priceput. Magazine specializate in muzica ;) Aia care vand chitari, sau poate chiar la magazinul muzica. Buna idee si probabil ca ai dreptate, acolo pot sa gasesc ;)

    @Iulian – ai si tu dreptate cu sursa. Daca sursa e naspa poa’ sa fie orice casti ca degraba… pai atunci sa puna la dispozitie si o sursa, omu’ sa-si poata alege.

    Raspunde
  7. ipo 4 Apr 2012 @ 13:13

    Le ia de la emag si le returneaza daca nu ii plac. Nu e mai simplu?

    Raspunde
  8. pantera mov 4 Apr 2012 @ 14:12

    Pe mine ma intereseaza casti mai ok, nu cele de 50 lei. Am testat casti Dr Dre si chiar sunt excelente, dar pretul e exagerat dupa parerea mea. O alternativa sunt cele Skullcandy care costa si ele destul, in jur de 2 milioane si as fi vrut sa le incerc inainte. Pe astea pana la urma le-am imprumutat de la cineva dar as vrea si alternative.
    Mi se pare stupid sa cumpar si sa returnez, e pierdere de timp, bani si nervi. Iar pentru un magazin serios de electronice nu mi se pare cine stie ce paguba sa aiba expusa cate o pereche, in special la headphones-urile mai scumpe. Sau sa le poti testa macar la cerere, si nici asta ‘nu a fost posibil’ la niciunul din magazinele de electronice in care am fost.
    Tocmai pentru ca pana acum am avut numai casti ieftine acum vreau sa stiu ca iau o decizie buna, pe termen mai lung.

    Raspunde
  9. Jteph 4 Apr 2012 @ 15:49

    E un magazinaş mic în centrul Clujului. Foarte amabili acolo. Tot timpul m-au lăsat să testez produsele. Să le conectez, să ascult şi toate cele. Aveau expuse produsele pentru “probă”.

    Raspunde
  10. Valentin Palconi 4 Apr 2012 @ 20:54

    Eu stiam ca nu se pot proba sutienele. Adica am vazut afise in magazine. Pana la urma, daca iti cumperi niste casti mai scumpe, nu cred ca este nevoie sa le probezi.

    Raspunde
  11. Iulian 4 Apr 2012 @ 22:56

    Cred ca se incurca putin magazinele de electronice cu cele de IT. La un magazin gen Audio Systems din Galati, poti proba ce vrei, echipamente super din punct de vedere al calitatii. Si cam asta se intampla in magazinele de electronice. Din pacate, nu stau bine la capitolul diversitate, adica marci putine. Si asta din cauza marelor magazine de IT, care au contracte semnate cu furnizorii si carora le cer o oarecare exclusivitate la produsele unei marci. Si acum, in magazinele de IT, castile sunt considerate accesorii, si ca urmare, nu ceva important. Ca sa poti testa pe bune niste perechi de casti este vorba de o investitie in echipament, apoi de un spatiu destinat pentru treaba asta, apoi de o persoana care stie cu ce se mananca. Si toate astea se aduna frumos, si iesa prea mult ca si investitie, pe care un manager al unui showroom nu va considera ca o va recupera.

    In urma cu vreo 8-10 ani, era in Galati un magazin in care se aduceau numai produse ale producatorilor cu renume: Akai, Technics, Panasonic, Sony, Bang & Olufsen, Philips. Era de dimensiunea unui Lidl. Absolut tot ce iti puteai inchipui in mare de sunet, plsu reviste de prezentare. Era o placere sa intri, stateam cate 3-4 ore. Mi-e dor…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)