Sari la conținut

De ce va bucurati de raul altuia?

Gigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

[via]

gigi-becali-catuse-razvan-chiritaBanuiesc ca stirea de mai sus o cunoasteti, nu? Este pe toate posturile de televiziune, circula cu rapiditate pe net, banuiesc ca a ajuns si la urechile voastre.

Totusi, din reactiile voastre inteleg ca va bucurati si nu inteleg de ce? Gigi este un om bagat la puscarie si voi va bucurati. Va bucurati de necazul altuia si nu stiu daca este cazul.

Nu-i iau apararea, nici pe departe, doar ca nu-mi place fericirea asta ce-o vad in urma condamnarii acestuia.

A facut niste chestii pentru care instanta suprema a gasit de cuvinta sa-l inchida, bun. Asta este stirea si cu asta basta. Nu va mai bucurati, ca nu aveti de ce, nu v-a facut voua nimic.

Apoi, schimband putin subiectul, sa ne referim putin la justitia de la noi. Cata incredere aveti voi intr-o justitie care in prima faza il achita, iar apoi, schimba judecatorii si cei noi il condamnda?

Doua inalte instante cu pareri diferite. Aceleasi probe, acelasi dosar, aceleasi expertize.

Cum este oare posibil ca decizia sa fie diferita in proportie de 100%?

Astea sunt lucrurile care ar trebui sa ne ingrijoreze, pentru ca justita se pare ca este asa cum iti este norocul, si nu-i normal.

Acum, daca este sa vorbim despre Steaua, parerea mea este ca o sa mearga in jos, omul asta pentru care voi va bucurati ca este la inchisoare a facut ceva. L-a facut in felul lui, nu tocmai normal, dar a facut ceva, o sa vedeti acum ce o sa se intample cu Steaua cand nu mai are un conducator.

Sau poate parerea voastra este alta… va astept sa ma contraziceti daca este cazul.

Un lucru va rog sa retineti, nu va mai bucurati de raul altuia, nu este tocmai frumos.

P.S. Sunt dinamovist, ca sa nu existe discutii.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
22 comentarii
  1. Ciprian 20 May 2013 @ 23:34

    Nu cred ca se bucura lumea de raul altuia, ci de faptul ca in sfarsit un escroc a ajuns unde merita. Pentru binele tarii sper sa ajunga macar jumatate din politicieni si asa zisi oameni la afaceri unde e a ajuns Gigi.

    Raspunde
  2. iosup 20 May 2013 @ 23:35

    Lumea normala se bucura ca in sfarsit mai exista un dram de justitie in Romania… Si lumea s-ar bucura si ma mult daca urmatorul pe lista o sa fie Voiculescu.

    Raspunde
  3. Adelin 20 May 2013 @ 23:42

    Oamenii, iar în cazul nostru românii, în general, sunt plămădiţi dintr-un aluat foarte prost. Despre asta e vorba la noi, ne bucurăm de răul altuia, dorim celui de lângă rău să nu-i meargă bine şi tot aşa. Degeaba se chinuie unii să ne arate că oamenii sunt buni… vorb-aia, ştim cu toţii povestea lui Don Quijote. :)

    Raspunde
  4. corina 20 May 2013 @ 23:42

    ai perfecta dreptate. “bucuria” asta malitioasa izvoraste de fapt din pizma pt. ceea ce…are acel om, cu siguranta, nu pt. ceea ce este. gandeste-te daca s-ar bucura cineva ca un literat sau un alt om de cultura ar fi condamnat la inchisoare…
    daca fiecare s-ar pune in locul celuilalt si s-ar gandi la faptul ca celalalt este un om ca si el, care are un suflet care sufera sau se bucura, o viata pe care vrea sa si-o traiasca, o familie in care daruieste si primeste iubire, altfel ar arata lumea in care traim…

    Raspunde
  5. Adriana 20 May 2013 @ 23:45

    Ii dau dreptate lui Iosup! Lumea se bucura pt ca-l mai vezi pe “unu cu bani” bagat la mititica.deci nu poti sa cumperi chiar totul. Sa ramanem in aria fotbalului sa-i ia cu el pe copos,verii, borcea si sa-i mai adauge pe sandu si mitica. Dupa una ca asta vom avea si noi un campionat curat.

    Raspunde
  6. andrei 21 May 2013 @ 00:04

    cine e ăsta de i se acordă atâta atenţie ?

    Raspunde
  7. criserb 21 May 2013 @ 00:06

    @iosup – o intrebare simpla, de unde stii tu ca acest complet de judecata a avut dreptate acum si nu primul care l-a judecat si l-a gasit nevinovat? Pentru ca este Jiji si il stim de la TV sau de unde?

    Raspunde
  8. spanac 21 May 2013 @ 00:13

    un articol bun. si eu sunt dinamovist, dar nu ma bucur de raul lui.
    on topic. romanii se bucura de raul altuia deoarece e la moda.
    e la moda sa te bucuri de raul oricarui roman, e la moda sa zici ca tara e de rahat, ca romanii sunt prosti, ca romancele-s curve.
    e la moda sa zici ca ouatu e un homalau care canta prost.
    e la moda prostia si ipocrizia in tara asta…

    Raspunde
  9. maddy 21 May 2013 @ 08:14

    n`am urmarit stirea, mi`e egal…ar terbui sa`i fie rusine fatza de familie, are si copii, ce exemplu le da? ma intreb cum se impaca in mintea lui credinta cu faptele ilegale pentru care merge la inchisoare.

    Raspunde
  10. FaraSuparare 21 May 2013 @ 11:09

    ma bucur pentru ca un infractor a ajuns dupa gratii.
    ma bucur pentru ca banii i-a facut furand (si) de la stat, deci implicit si de la mine.

    si, cel mai important, de fiecare data cand un personaj important ajunge la puscarie, cum a fost ieri cazul lui Becali (dar chiar mai important si al lui Babiuc si Cioflina), stiu ca mai creste putin frica in ceilalti hoti ca s-ar putea sa pateasca aceeasi soarta.
    Si, din acest motiv, cu cat mai multi ajung la puscarie, cu cat creste aceasta frica, cu atat cresc si sansele ca unii sa nu mai fure.

    Raspunde
  11. Marius 21 May 2013 @ 15:36

    Cred ca mai degraba se bucura lumea de faptul ca in sfarsit si cei plini de bani fac puscarie. Acest lucru vine dupa o perioada foarte lunga de condamnari cu suspendare si NUP-uri.Era frustrant, era un patern care in sfarsit dispare.

    Raspunde
  12. Crox 21 May 2013 @ 18:47

    Pentru orice om, incarcerarea este o drama. Ma bucur mai degraba pentru faptul ca i se pune sechestru pe avere pentru a acoperi o parte din dauna cauzata statului.
    Eu cred ca este vinovat in dosarul acela. La fel cred ca si cei care au scapat de condamnare in aceeasi zi, primisera pedepse mult prea aspre raportat la fapte, la prejudicii.
    Daca nu ar fi avut deja o condamnare cu suspendare, noua pedeapsa ar fi fost tot cu suspendare. E clar ca omul a gresit si greseala se plateste. Singurul vinovat pentru care se afla acum la inchisoare este doar el. Nu justitia.

    Raspunde
  13. liana 21 May 2013 @ 19:01

    Mi se pare o ineptie puscaria pt un om care nu omoara , nu da-n cap, nu loveste.
    Unul ca Becali trebuie sa plateasca ce a incasat ilegal plus alte sume gen amenda, daune etc.Ia-i cateva milioane de euro si pa, nu ani de puscarie care nu servesc la absolut nimic.

    Raspunde
  14. lee 21 May 2013 @ 19:01

    Dupa mine, “excrocul” asta macar era un mic Robin Hood. Nu tinea totul pentru el. A facut destul bine la omul sarman, a facut destul bine si cu Steaua, care sper sa nu aibe soarta lui Rapid. S-a vazut. Oricum, mai aratati-mi mie un “excroc” care sa fi facut “un strop de bine”. Nimeni. E, acest excroc a fost inchis, iar pentru restu s-a oferit libertate pana la prescriere.
    Asta e Romania.

    Raspunde
  15. dan28 21 May 2013 @ 21:15

    Cand societatea in care traim il considera un model , In Ro era promovata smecheria, furtul, o saracu a furat dar a ajutat pe multi altii , tot furt se numeste. S-a ascuns dupa imunitatea parlamentara dar acum a venit timpul sa plateasca pentru frauda si greselile pe care le-a facut.
    E un exemplu ca justitia functioneaza in Romania . Da poate prima instanta l-a gasit nevinovat dar poate sunt mai multe probe acum in dosar.
    Romania trebuie sa dea exemple de oameni care muncesc din greu si reusesc nu de hoti si de imbogatiti din contractele cu statul.

    Raspunde
  16. alin 21 May 2013 @ 22:27

    Ma Cristi, o astfel de MAIMUTA CERCOPITECA nu ar fi existat intr-o alta tara decat Romania !!! Fiindca acolo ar fi murit de foame, acolo nu putea sa existe pur si simplu !!! Fiindca acolo nu se nasc REBUTURI ALE NATURII ca Jiji !!!!

    Raspunde
  17. FaraSuparare 22 May 2013 @ 13:55

    liana. .tu te-ai gandit si putin mai departe de “saracul gigi” cand ai zis ca “e o ineptie puscaria pentru un om care nu da-n cap”?
    Aplicand rationamentul tau, hai sa mergem toti la furat, la un mic contract cu statul, la o escrocherie mica. Ce ne opreste? Daca avem ghinionul sa ne prinda, dam banii inapoi si aia e, mai incercam inca o data. Poate a doua oara nu ne mai prinde nimeni.

    Raspunde
  18. FS 22 May 2013 @ 14:58

    eu ma bucur pentru ca prostul asta a crezut ca-i Dumnezeu in Romania

    Raspunde
  19. sip 22 May 2013 @ 18:25

    Isi merita soartasi ca el sunt multi …

    Raspunde
  20. liana 26 May 2013 @ 12:25

    @farasuparare.
    N-am zis nicaieri “saracul gigi”.,intelegi gresit.
    Ne opreste al naibii daca ni s-ar cere fluturasii de salar si ni s-ar confisca tot ce depaseste suma primita legal de cand ne-am angajat si pana azi.
    Dar becali va sta cateva luni la inchisoare, ca si adrian nastase, iar milioanele de euro vor ramane tot familiei lui, care culmea, cica niciunu dintre ai lui n-are niciun venit…Tu crezi ca becali se va angaja ,la iesirea din puscarie, conform celor 4 clase ale lui si va trai ca un om corect si cinstit ?
    Nu intelege acum ca eu afirm ca toti trebuie sa fim bugetari,nici vorba de asa ceva, ci faptul ca orice venit poate fi dovedit , daca e cinstit obtinut.
    Daca insisti,continui, ok, faci si puscarie, dar DOAR puscarie cand tu ai 4 clase, un miliard de euro,palate aurite etc …e ineficient.
    Nu mai vorbesc de aberatia de lege care permite unui asemenea om nescolit sa fie europarlamentar,parlamentar roman,apoi chiar si-n situatia in care e condamnat definitiv (ma rog, fie si cu suspendare cum fusese, tot condamnat era).
    Aaaa..si as fi tare curioasa sa stiu cam ce pensie incaseaza babiuc, acum, incarcerat fiind!
    Si as mai fi curioasa cati dintre avocatii , notarii ,functionarii de la primarie,care au incheiat/vazut/inregistrat etc actele ilegale legate de schimburile alea,si n-au spus nimic, sunt si ei incarcerati !

    Raspunde
  21. FaraSuparare 27 May 2013 @ 11:20

    @liana
    Asta cu confiscarea tuturor banilor pentru care nu poti justifica provenienta am avut-o si eu ca idee, am si scris despre ea. Din pacate in Romania nu se poate aplica, cauza fiind caracterul licit al averii stipulat in constitutie.
    Cu toatea astea, in sentinta este specificata si pedeapsa si recuperarea prejudiciului. Atata tot ca prejudiciul dovedit este doar acea mica parte cu care l-au prins si cu care a reusit sa isi creasca averea ulterior.

    Si ai dreptate, DOAR puscarie e ineficient. Dar DOAR confiscarea averii ilicite e si mai prost.

    Raspunde
  22. liana 27 May 2013 @ 17:12

    Ne cramponam de forma si nu intelegem fondul.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)