Sari la conținut

De unde bagi benzina/motorina?

gas pump L Postul acesta porneste cumva din precedentul in care va povesteam despre problema mea cu pierderea de putere. Incet, incet vad ca comentariile au luat-o in aceasta directie, in directie carburantului. Eu nu am dat niciodata o mare importanta carburantului pe care-l bag in masina pentru ca nu am avut probleme. Am bagat de cam peste tot, nu sunt pretentios insa in 90% din cazuri prefer sa alimentez de la Petrom.

Bag motorina normala, d’aia mai ieftina si din cand in cand mai bag varianta “top” atunci cand trag la o pompa gresita si doar varianta top e disponibila.

Evit benzinariile noname, gen “Nelu Galbenus”. Daca cumva nu am alta in zona alimentez si de acolo, dar putin. Bag cativa litrii cat sa ajung pana la primul peco mai serios.

So…

Pe care candidat îl votezi la prezidenția Romăniei?

View Results

Loading ... Loading ...

In ce masura influenteaza carburantul performanta motorului? Intr-o masura foarte mare?

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
16 comentarii
  1. octavian 28 Apr 2010 @ 11:48

    Eu bag de la Petrom. Am impresia ca este cea mai buna si cea mai ieftina benzina.

    Raspunde
  2. Alexandru Savu 28 Apr 2010 @ 11:56

    OMV. Sprint diesel.

    Diferențe între versiunile aceluiași combustibil în cadrul unei benzinării sunt puține și spre deloc.
    Diferă concentrația de apă și aditivi pe care ți-o bagă pe gât.

    Sunt niște combinații cu combustibilul de te doare capul.

    Am alimentat o dată în Constanța la un Lukoil și am remarcat motorul mai zgomotos la relanti și “parcă” se mișca mai în reluare.

    Ca o regulă de aur, păstrează ultimul bon de combustibil până la următorul plin.
    Astfel în cazul în care ai apă în exces și-ți moare motorul sau pe pomba de motorină se livrează ‘benzină’ să ai dovada de la cine ai cumpărat.

    Nu râde că unii sunt pățiți:)

    Raspunde
  3. cristi 28 Apr 2010 @ 12:02

    eu alimentez in general de la mol sau omv, motorina mai scumpa de fiecare data, poate ma pacalesc, dar am facut un calcul simplu la 10litri dau sa zic 10lei in plus.. la cat imi consuma masina ce mai conteaza 10lei.. oricum sunt super multumit de combustibilul de la omv si mol si sunt convins ca influenteaza performanta motorului, chiar si consumul (dai 10lei in plus dar poate scutesti 5lei+eventuale reparatii)..

    de ex. intr-o iarna super geroasa, acum cativa ani, eram la miercurea-ciuc -24grade, masina a pornit la “sfert” de cheie. tot cam in acelasi timp, la bucuresti, un coleg a ramas cu masina in fata blocului pentru ca super motorina de la agip s-a facut marmelada…

    Raspunde
  4. Ave 28 Apr 2010 @ 12:05

    Si performanta, dar si uzura. Un combustibil cu continut ridicat de apa iti poate “oferi” niste surprize destul de neplacute, si in general atunci cand ti-e lumea mai draga.

    Oricum, in ciuda tuturor reglementarilor in vigoare nu prea iti poate garanta nimeni ca “X” sau “Y” o sa-ti furnizeze combustibil de calitate. Dupa alimentarea rezervoarelor de la cisterna de aprovizionare, statia ar trebui sa nu vanda combustibil (din cel sau cele reaprovizionate) timp de 2 ore, tocmai pentru decantarea eventualului continut de apa (care exista, fii sigur). Arata-mi o statie care sa respecte strict regula asta si o mananc. :D

    Raspunde
  5. Iulian 28 Apr 2010 @ 12:05

    Rompetrol Alto 55..
    Prefer sa dau mai multi bani la un plin decat sa pice un injector…
    Utilizez mereu aceleasi pompe – 2 la numar (exceptie evident cand nu sunt in Bucuresti sau Braila) si pana acum nu am avut nicio neplacere…

    LE: o singura data am alimentat de la Mol, motorina lor EU5 si am regretat amarnic…niciodata nu am simtit masina mai lenta…

    Raspunde
  6. sip 28 Apr 2010 @ 12:19

    In sondaj mai puteai spune ,”de unde apuc” eu cam asa fac .

    Raspunde
  7. alin 28 Apr 2010 @ 12:51

    Mai Domnilor,
    Ma faceti sa rad:)) rau de tot. Toti combustibilii din Romania sunt de la Petrom,Rompetrol sau Lukoil. In rest nimeni nu produce asa ceva in Romania. Asa ca daca bagati de la Mol,Agip,Petrom sau din alta parte nu prea are importanta. Tot de la rafinariile celor 3 de mai sus vine combustibilul. Restul e iluzie. O mica remarca totusi: cica combustibilii de la Lukoil ar avea ceva probleme(asa zice lumea). Eu nu cred. Problema este intr-adevar la statia de alimentare(peco). Daca cei de acolo nu isi fac treaba ca la carte atunci e posibil sa ai probleme. A; si inca ceva: toti aditivii care se baga in combustibilii din toata lumea sunt produsi de Shell. Nimeni in afara de Shell nu produce aditivi. Oficial veti gasi ca fiecare petrolist are aditivi proprii. Vrajeala :)). Iar despre apa in combustibil pe care o tot invoca lumea iar e o prostie. Este normal sa fie apa in combustibil. Acu depinde de cantitate. Totusi masinile moderne au senzor de detectare a apei in exces la filtrul de motorina. Si au si un robinet pentru purjare. Tinand cont ca VW foloseste inca motoare din 1900 toamna este posibil sa nu aiba asa ceva desi cred ca i-a dus si pe ei mintea sa puna un senzor de detectare a apei.
    Acu e normal (poate) sa nu bagam motorina de la “GIGI SRL” ca nu se stie ce surprize are in tancul subteran:( Dar de la petrolistii mari ai surprize doar din cauza angajatilor de la statie care ii doare-n cot. Dar si in cazul asta sunt erori minore. Un petrolist nu isi permite sa faca gafe asa mari.

    Raspunde
  8. sby 28 Apr 2010 @ 13:44

    Numai si numai OMV alpine diesel si Carrera 100 (benzina). Nu cred ca am alimentat la alta benzinarie decat OMV.

    Raspunde
  9. sby 28 Apr 2010 @ 13:47

    @Alin: stiu caz concret de la o benzinarie gen AGIPsau mol (nu mai stiu exact) cand cineva a alimentat cu motorina si cum a pornit si plecat s-a oprit masina, a facut dita mai cicru acolo, au venit unii de la asistenta rapida etc, au scos ce era in rezervor sa constate ca are muuuulta apa. Aia de la benzinare au recunoscut intr-un final ca au avut o problema cu nu stiu ce rezervoare etc etc si au platit reparatia la masina omului (un BMW X5 din 2007)…

    Raspunde
  10. ionut_d 28 Apr 2010 @ 14:01

    Petrom 99+ si Efix Rompetrol

    Dupa ce am alimentat niste luni bune doar cu Carrera 100-OMV m-am trezit cu injectoarele infundate.

    Raspunde
  11. alin 28 Apr 2010 @ 14:52

    @sby: exact ce ziceam. A fost o problema la statia respectiva. Nu carburantul a fost de vina ci angajatii acelei statii care nu si-au facut treaba. Te asigur ca un al doilea accident de genul asta nu o sa mai fie la acea statie. Cineva sigur a raspuns cu varf si indesat.

    Raspunde
  12. Mihai 28 Apr 2010 @ 15:12

    Incearca sa eviti Lukoil pe cat posibil…mama Rusia aduce benzina/motorina cu apa!

    Raspunde
  13. amzis 28 Apr 2010 @ 16:42

    eu am votat rompetrol dar pentru tine,ca e diesel,e buna lukoil

    Raspunde
  14. Costi 28 Apr 2010 @ 16:51

    Eu dupa 3 ani de alimentat la Petrom (benzina) am trecut la Mol
    dupa ce am descoperit ca nu-mi mai tremura motorul asa rau cum tremura
    cu Petrom.In schimb la Mol e mai scumpa si mi-a crescut si consumul.
    Cand mai bagam de la Lukoil nu mai avea demaraj masina si facea ca toti dracii.
    Acum depinde de masina ca am prieteni care baga de la Lukoil ca le merge prost de la altii.
    Odata am bagat 3 litrii de la Rompetrol peste 15 litrii de la Petrom
    si abia am ajuns acasa, se oprea motorul in intersectii.

    Raspunde
  15. Andy 29 Apr 2010 @ 21:32

    Tare, chiar azi cautasem pe gogu’ cine si ce zice despre motorina :) Ce sa zic, eu de cand ma stiu bag OMV Sprint Diesel. Jetta n-a vazut altceva decat o data cand am bagat de la Mol ceva mai scump, din greseala :) Oricum nu am observat vreo diferenta intre cele doua.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)