Sari la conținut

Pierdere de putere

Pentru cine nu stia deja, conduc un VW Polo 1.9 TDI, 130 CP. Eh, ne intorceam duminca de la Focsani si dupa ce-am facut vreo 60 km, intr-o rampa destul de lunga cu 2 benzi pe sens m-am apucat sa depasesc tot felul de masini. Eram pe banda a II-a si depaseam una dupa alta.

La un moment dat, cand motorul era destul de turat, eram in viteza a 5-a am simtit ca masina nu mai are demaraj, dintr-o data. Practic mi-am pierdut puterea instant. Masina mergea in continuare dar oricat o acceleram nu se intampla nimic… nu mai putea.

Am tras pe banda 1 si am incetcat sa o accelerez dar nimic, mergea constant fara sa raspunda de nici o culoare la pedala mea apasata.

Pana la Bucuresti am venit incet, (80 – 120km/h) fara ca Fortosul sa dea vreun semn de revenire. Se accelera dar foarte incet, intr-un timp indelungat.

L-am sunat pe prietenul Seby (mult mai priceput la masini ca mine) care mi-a zis ca e posibil sa se fi dus ambreajul.

Ajuns la Bucuresti, am traversat tot orasul pana acasa, m-am oprit la nenumarate semafoare si am constatat ca ambreajul e ok, nu el este de vina. Daca era ambreajul dus trebuia ca motorul sa se tureze dar masina sa nu plece. La mine era totul normal atata timp cat o acceleram treptat. Daca acceleram puternic masina mergea la fel, accelera foarte lin.

A doua zi cand am plecat spre birou am avut surpriza ca totul sa-si revina la normal, mi-am recapatat puterea. Mergea de parca nu se intamplase nimic cu o zi in urma.

Ajuns la birou Seby mi-a legat masina la calculator si totul parea ok. Nu aveam nici o eroare inregistrata pe computerul de bord.

Azi m-am dus la Petre, mecanicul meu. S-a uitat si el la ea dar nu a vazut nimic. Mi-a zis ca nu are ce sa fie mecanic si masina sa se repare singura. Daca s-a stricat ceva mecanic trebuie reparat…

Mi-a dat un numar de telefon al unui tip priceput in electronica, care lucaraza zilnic cu VW-uri, urmeaza sa-l sun sa vedem, poate ma ajuta el.

Am zis sa-i mai fac niste teste si de la Petre, din Branesti am luat-o spre Fundulea apoi pe autostrada pana in Bucuresti. Intentionam sa o testez in aceleasi conditii de “forta” ca in momentul in care mi-am pierdut puterea… dar nimic. Cu toate ca am dus-o aproape de limita nu mi-a dat nici un semn. Fortosul pare sa functioneze normal.

Imi dau seama ca e o problema mai cu dichis si am sa-i gasesc cazua destul de greu, mai ales acum ca ea functioneaza normal. Ma streseaza, pentru ca nu imi vine sa plec la drum cand stiu ca in orice moment se poate, din nou, sa-mi pierd putere… si nu as vrea sa mi se intample asta intr-o depasire “mai fortata”.

Daca cineva se pricepe la masini si poate sa-mi dea un sfat sau sa ma indrume intr-o anumita directie e binevenit…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
111 comentarii
  1. KooKooL 27 Apr 2010 @ 22:28

    simptomele descrise par sa semene cu un defect de Turbo. poate fi electronica poate fi mecanica de turbo (scotea fum alb ?) ?

    Si eu am avut o problema de turbo la un landcruiser si simptomele erau asemanatoare. adica nu erau permanente si comportament identic. Insa la acea masina era o problema cunoscuta si schimbata de garantia internationala de la toyota…

    Raspunde
  2. criserb 27 Apr 2010 @ 22:32

    Nu scotea fum, nu tziuia… cum am auzit ca ar trebui sa faca turbo-ul. Si in plus eu stiu ca Turbo intra peste o anumita turatie. Eu nu puteam accelera la nici o turatie. Deci nici la una mai mica la care Turbo (dupa cum stiu eu) nu intra.

    Poate ca nu am precizat mai sus, nu am avut aprins nici un martor pe bord, nimic.

    Raspunde
  3. Radu 27 Apr 2010 @ 22:43

    Am un prieten care patise ceva asemanator cu un Opel Astra. In cazul lui era ceva legat de turbina. Se crapase ceva si intra aer pe unde nu trebuia si nu se mai facea presiune in turbina. Din cate am inteles chestia asta s-a reparat rapid prin schimbul piesei respective. Am sa incerc sa-l intreb si sper sa revin cu mai multe detalii :P Succes!

    Raspunde
  4. Alexandru Savu 27 Apr 2010 @ 22:43

    Unii au mai pățit-o de la combustibilul prost cu apă sau aditivi în exces.

    Nu mi-aș face prea multe griji.

    Alimentasei recent ? Sau erai pe ultimul sfert de combustibil ?

    Raspunde
  5. criserb 27 Apr 2010 @ 22:54

    @Radu – Multumesc

    @Alexandru – Alimetasem la plecare din Bucuresti. Am fost pana la Focsani si intamplarea a fost la intoarcere. Deci consumasem maxim 15l de motorina.

    Raspunde
  6. alin 27 Apr 2010 @ 23:09

    Posibil sa fie de la turbo. Sau de la pompa de injectie. Ai sistem Common rail? Masinile moderne Diesel au sisteme “Dive by wire” adica de la pedala de acceleratie la pompa de injectie nu au cablu; ci au un senzor la pedala si unul pe pompa. Cele doua sunt corelate astfel incat sa lucreze impreuna. Dar ti-am zis asta e la masinile moderne Diesel Common Rail:d VW stiu ca inca folosesc sistemele primitive de injectie directa sau pompe injector:d Acum serios vorbind este posibil ca senzorul de la pedala de acceleratie (daca exista) sa fi avut o scapare.

    Raspunde
  7. alin 27 Apr 2010 @ 23:11

    Sau cel de pe pompa. Beleaua este ca daca nu se inregistreaza nicaieri vreo eroare nu ai decat sa astepti sa cada acea piesa:(.

    Raspunde
  8. eBogdan 27 Apr 2010 @ 23:12

    E posibil sa-ti fi taiat pe moment alimentarea si din cauza asta nu o puteai accelera, se intampla foarte des in momentul in care esti in zona rosie a turometrului, sau mai e posibil sa fi avut o problema la ambreaj ..

    Raspunde
  9. alin 27 Apr 2010 @ 23:16

    Nu e de ambreiaj. Ambreiajul cade o singura data nu de doua ori. Ambreiajul nu se repara singur. Mai degraba a fost o problema electrica

    Raspunde
  10. TDI Master 27 Apr 2010 @ 23:17

    Salutare, am postat problema ta pe acest forum, sper sa-ti fie de ajutor: http://www.automotorclub.com/forum/viewtopic.php?p=60563#60563

    Raspunde
  11. amzis 27 Apr 2010 @ 23:23

    de unde ai alimentat?ce benzinarie?e posibil sa fi fost motorina proasta?i-ai facut de curand vreun schimb de filtre la masina ? ai luat-o de noua ?
    ma gandesc sa nu fie cum spuneau baietii mai sus de pe la filtru de aer sau ceva.
    dar parca tot problema cu motorina e mai plauzibila. ma gandesc sa nu fi fost proasta.
    eu nu conduc masina diesel dar am auzit ca cea mai buna e de la lukoil

    Raspunde
  12. Alina 27 Apr 2010 @ 23:27

    Am patit si eu acelasi lucru, pe autostrada spre Lyon, dar nu a durat decat vreo 2 minute, eu ii dadeam gaz si ea nimic. Panta in sus nu era, ca incepusem sa cred ca vad eu aiurea. Dar intr-adevar era dupa o serie de dealuri, un and down, destul de abrupte.

    Si eu zic ca e injectia, nu ambreiajul. O fi vreo protectie? Desi nu ajunsesem pe rosu.

    Uitasem, e micuta masinuta, o Nissan Almera de 100cp.

    Raspunde
  13. alin 27 Apr 2010 @ 23:34

    Nu e nici o protectie. Masinile din ziua de azi sunt pline de electronica. Asa ca mai au si bug-uri care se manifesta cand nu te astepti:(. De obicei daca opresti motorul si il repornesti ii trece. Asta daca nu e ceva mai grav. Daca e bug asta e solutia. Sau o resoftare.

    Raspunde
  14. Alina 27 Apr 2010 @ 23:39

    Da, dar daca te lasa in vreo depasire? Mi se pare tare dubios.

    Si aceeasi problema la o masina nemteasca si una japoneza(a mea chiar e din ultimele facute in Japonia, inaine sa ii preia Renault).

    Cea mai mare tampenie pe care au putut sa o faca la masinile e sa nu lase un buton de reset fizic, sa nu fie totul controlat din electronica. Sunt masinile astea noi care nici macar frana de mana nu mai au… Nu mai zic ca nu poti sa le opresti din mers…

    Raspunde
  15. alin 27 Apr 2010 @ 23:48

    Asa este. Masina moderna este controlata ca avioanele de electronica. Daca observi la unele masini nu mai exista nici macar frana de mana( ca o maneta de care tragi zdravan in caz de ceva). Acu au un fel de buton cam ca cel de deschis geamul care este bineinteles controlat electronic.

    Raspunde
  16. x 28 Apr 2010 @ 00:05

    motorina naspa.nu mai alimenta de la mol.

    Raspunde
  17. Alina 28 Apr 2010 @ 00:13

    Eu din cate stiu, dar ma pot insela, nu sunt tare pasionata de masini, de fapt nu mai exista circuit separat pentru frana de mana, e aceeasi frana cu cea de la pedala. Si intra automat cand stationezi. Deci daca ti se busesc franele, adio oprit cu frana de mana.

    Raspunde
  18. criserb 28 Apr 2010 @ 00:23

    @alin – Nu cred ca am sitem Common Rail, nu cred :) Cat depre erori, am zis, nu s-a inregistrat nici o eroare pe computer.

    @eBogdan – Si sa nu-si mai revina cca 120 km cat am facut cu ea pana in Bucuresti?

    @TDI Master – Multumesc, am sa urmaresc subiectul.

    @amzis – Tot timpul alimentez de la Petrom. Car despre filtre, toate filtrele erau noi, le-am schimbat acum 500 – 700 km. Deci nu cred ca poate sa fie de la filtre. Masina am luat-o de noua acum 3 ani, azi are 105.000 km.

    Raspunde
  19. Andy 28 Apr 2010 @ 00:25

    Mergi cu ea la drum si daca se mai intampla opreste-te la primul service VW ;)

    Raspunde
  20. Marius P. 28 Apr 2010 @ 01:35

    La WV (am avut si eu vreo 3) pica des turbo.

    Te invat o mare smecherie si scapi de belea, ca daca te duci la service te innebunesc astia cu… sa sckimbam turbo, sau debitmetru de aer… etc

    Daca iti mai face kestia asta, te duci in afara orasului si o tii pret de 15 …20 km in turatie mare, mergi cu a 2-a sau a 3-a maxim si o tii in turatie maxima, aproape de zona rosie si ai sa vezi ca nu-ti mai face asta. Poti sa pui in rezervor la fiecare plin facut solutie de curatare injectoare tip METABOND, nu alte panarame.

    Cauta pe net un distribuitor METABOND din Bucuresti, daca nu gasesti iti trimit eu din Suceava. E productie Germania si e super garantata. Eu am cumparat din Germania de la BMW si mi-au spus ca sunt reprezentante si in Romania. E mult mai tare decat DURA LUBE.

    Succes

    Raspunde
  21. Valentin 28 Apr 2010 @ 03:04

    Simptomele pe care le-ai descris indica o problema intalnita la VAG TDI numita “Limp Mode”. Iti recomand sa citesti despre ea. O sursa ar putea fi urmatoarea: http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=36676
    Pana nu gasesti cauza (poate fi turbina, debitmetru sau vreun furtun crapat) consider, din proprie experienta, ca e inutil sa apelezi imediat la solutii gen Metabond.

    Raspunde
  22. matei garici 28 Apr 2010 @ 09:26

    sigur este de la turbina. fie este “murdara” si trebuie curatata fie ai alta problema la ea. daca era o chestie de electronica, in mod normal, dupa repornirea motorului, ar fi trebuit sa ai din nou “putere” o perioada.

    sfaturile gen: mergi cu ea turata x km sunt “romanisme” (eu am traversat austria si un pic din germania cu un sharan avand aceeasi problema si nu s-a remediat de la sine).

    NU “turna” nici un fel de solutie “magica” in motor, pentru ca nu are nici o leg cu problema ta (daca erau asa benefice solutiile “magice”, fi sigur ca producatorii mari de uleiuri aveau in gama lor de produse solutii de acest tip).

    problema nu este nici de la combustibil prost. exista filtre pe masina care au rolul de a preveni “murarirea” motorului cu impuritati. daca ai facut reviziile la timp, nu ai dc sa-ti faci griji si chiar daca ai pus combustibil prost, acest lucru influenteaza masina in alt mod.

    daca folosesti aceasta masina in mare parte pentru deplasari in oras, mergand zi de zi bara la bara, atunci trebuie sa te astepti ca periodic sa te duci si sa-ti cureti turbina. spun acest lucru pentru ca mersul subturat sau in regim de bara la bara, “dauneaza” turbinei care se “umple de funingine”. o alta cauza care contribuie si ea la “umplerea cu funingine” este mersul cu diesel precum “taximetristu” sau “la consum”, practica care este complet gresita avand in vedere ca motorul diesel trebuie sa ruleze in general la peste 2.000 ture.

    iti recomand sa ignori toate sfaturile “indigene” si sa cauti un service bun de unde sa nu pleci pana nu-ti remediaza problema oferindu-ti si garantie (ca sa ai cu cine sa te certi daca reparatia nu este ok).

    Raspunde
  23. amzis 28 Apr 2010 @ 09:51

    parerea mea ca petrom au cei mai prosti carburanti(e parerea mea ).incearca sa pui din alta parte.poti sa mai intrebi si cred ca majoritatea o sa-ti spuna ca nu e buna de la petrom.daca le-ai pus acum 500-700 km poti sa te duci si sa verifici la service daca au fost puse corect. e posibil sa nu fi fost puse bine.o simpla greseala

    Raspunde
  24. Alina 28 Apr 2010 @ 10:50

    @matei Eu nu am turbina, e amarata masinuta :)

    Raspunde
  25. criserb 28 Apr 2010 @ 11:13

    @matei garici – o sa tin cont de sfaturile tale. Dar problema cu subturatul o stiam, asa ca eu merg pe cat posibil peste 2000 ture.

    @amzis – Eu de cand ma stiu bag de la Petrom. M-am obisnuit cu ei si nu am avut niciodata probleme cu carburantul. Nu sunt obsedat de Petrom, mai bag si de la altii atunci cand nu gasesc petrom :P

    Cat despre filtre le-am schimbat la acelasi om la care de schimb de fiecare data, ma indoiesc sa fi gresit el sa le monteze…

    Raspunde
  26. unu 28 Apr 2010 @ 11:22

    eu am o masina pe benzina si cam aceeasi problema cand e umezeala (ceata sau ploua) iar vara merge ca unsa… am facut 20.000 de km si inca nu a crapat nici o piesa ca sa-mi dau seama de la ce e, iar cand o duc in service se incapatzaneaza sa mearga ca unsa.

    Raspunde
  27. alin 28 Apr 2010 @ 11:24

    Cristi,
    Nu baga in rezervor altceva decat motorina. Are dreptate cineva mai sus unde zice sa nu bagi solutii minune. Este posibil sa fie de la turbo dar nu bag mana in foc. Cred in continuare ca e ceva electronic. Daca o masina VW de 3 ani si 100000 km cedeaza asa usor… asta nu e bine. Ma astept sa cada turbo la unii care au 45 la pantof si care cred ca au masina de raliu; dar in cazul tau cred ca mergi normal cu ea :) nu? Eu nu mi-as face griji asa mari. Cand o sa cada ceva o sa vezi sigur:d si atunci o sa mergi la service si gata.:d/

    Raspunde
  28. Andrei 28 Apr 2010 @ 12:51

    Masina ta are filtru de particule (DPF)? Pentru ca daca are, ala se infunda de la mersul subturat prin oras si nu apuca sa se curete (e cu autocuratare catalitica). Cand ECU-ul sesizeaza ca filtrul respectiv e infundat porneste un program de curatare in timpul caruia iti creste consumul enorm si masina nu mai trage bine. Mi se mai intampla si mie din cand in cand la Astra mea 1.9 CDTI. Asta pe langa celelalte cauze posibile, debitmetru, turbo, valva EGR infundata (desi asta e putin probabil la simptomele descrise de tine) :)

    Raspunde
  29. Crox 28 Apr 2010 @ 13:18

    Si eu am patit la fel cu un Logan.
    Venind de la bunici, chiar in preajma Craciunului, masina nu mai reactiona la apasarea pedalei. Simptome identice cu cele descrise de tine. Am ajuns acasa cu bine, am scos cei doi porci din portbagaj, dar nu am atipit toata noapte, cu gandul la nenorocirea ce se abatuse asupra Loganu-ului.
    Apoi, surpriza!
    A doua zi, parea ca nu s-ar fi intamplat nimic.
    Nici pana azi nu am elucidat misterul. Poate ma ajuta cineva.

    Raspunde
  30. Radu 28 Apr 2010 @ 15:04

    L-am intrebat pe prietenul respectiv ce problema a avut si mi-a spus ca un capac din plastic de undeva din tot sistemul turbo era crapat. Dupa ce l-a schimbat totul a revenit la normal. Nu-s expert dar din ce am citit aici si eu as merge tot pe turbina. Cel mai bine e sa mergi la un service bun si care macar sa-ti dea un diagnostic ok. Bafta!

    Raspunde
  31. Evz 28 Apr 2010 @ 15:40

    Infundat catalizatoru sau ceva pe teva de esapament… cred… am patit…

    Raspunde
  32. TDI Master 28 Apr 2010 @ 23:28

    NU are cum sa fie turbina, daca era turbina efectiv functiona bine pana ajungeai la turatia la care intra Turbo.
    E posibil sa fie precum spunea si colegul, legat de filtrul de particule, la peugeot am mai intalnit astfel de cazuri, doar ca acolo nu era vb de turatie ci efectiv masina nu urca mai sus de 110km/h.
    Ideea este ca dintr-un anumit motiv, pe care nu-l stim, tie ti-a taiat alimentarea. EU zic sa nu-ti faci griji si sa mergi mai departe cu masina chair si pe distante mai mari.

    Raspunde
  33. dan 29 Apr 2010 @ 03:37

    Acelasi simptom l-a avut un prieten la un Ford Mondeo, problema era de la un senzor de depasire. Exista asa ceva la VW ?

    Raspunde
  34. criserb 29 Apr 2010 @ 10:00

    @Andrei – sincer sa fiu nu stiu daca are filtru de particole. Teoretic are pentru ca am citit ca au fost introduse pe VW din 2006. Polo-ul fiind din 2007 banuiesc ca are…

    @Radu – “Service bun” uite asta e cea mai mare problema a mea…

    @TDI Master – incep sa nu-mi mai fac griji. Am turat-o in ultimul timp non-stop, am mers aproape “pe rosu” si vad ca nu s-a mai intamplat nimic…

    @dan – habar nu am :)

    Raspunde
  35. Bogdan Epureanu 29 Apr 2010 @ 19:50

    Si eu cred ca a fost ceva de la combustibil… altfel daca era o problema aparea o eroare in memoria computerului de bord sau se vedea in service.

    Raspunde
  36. micutu 19 Nov 2010 @ 20:09

    aceasi problema am si eu incearca sa-i iei contactul si punel la loc si vezi ca isi revine ,din cite am inteles de la mecanici este de la valva metering din pompa ia dozeaza motorina in rampa injectoare

    Raspunde
  37. marius 27 Nov 2010 @ 12:08

    aceiasi problema o am si eu dak o opresti si o pornesti o sa vezi k nu iti mai face probleme dar nu pentru multi km, eu am o astra h si cred ca nu motorina e problema, cei de service mi-au zis ca e turbina eu cred ce astia nu sunt sanatosi te pun sa schimbi ceva doar ca astra cred ei, normal dak nu mai era buna turbina nu mai mergea dupa repornire nu? tin sa mentionez ca am curatat egr si degeaba :-(

    Raspunde
  38. criserb 27 Nov 2010 @ 12:20

    La mine chestia asta s-a intamplat o singura data, acum cateva mii bune de km. De atunci nu am mai avut problema so… e posibil ca am avut ceva motorina mai proasta sau o impuritate pe undeva… Daca avea turbina ceva ma gandesc ca trebuia ca problema sa se repete, zic eu.

    Raspunde
  39. dan gavrila 8 Dec 2010 @ 21:43

    Aceeasi problema am depistat-o si eu la Passatul meu asta vara cand mergeam la mare. M-am intors din drum si cand am repornit-o sa ii arat cuiva problema si-a revenit.In perioada aia am patit-o de cateva ori si am sunat n mecanici si nu spuneau doi acelasi lucru.ba alimentarea,ba motorina,ba turbina…fel si fel de probleme,cred ca daca as fi cumparatat cate mi s-au spus imi asamblam alta noua.Acum eu simt ca nici nu prea mai trage cum tragea si am mai vb cu alt mecanic,asta ar fi cam vestit si mi-a spus sigur ca e de la turbina.Cica e murdara si se infunda nush ce pas pe acolo pe langa vacuum si nu stiu cum se face ca se comanda din niste motive scaderea brusca a alimentarii cu aer si de aia nu moare practic.Ciudat e ca nu mi-a mai facut figuri de vreo 2 luni,dar oricum voiam sa curat turbina si poate imi descopera ce e cand o desface

    Raspunde
  40. dan gavrila 8 Dec 2010 @ 21:45

    am vrut sa zic ca moare de fapt,nu ca nu moare :D dar nu am gasit buton de edit

    Raspunde
  41. dorel 14 Mar 2011 @ 20:07

    salut sunt dorel si locuiesc in franta de mai bine de 10ani .de ce spun asta pt ca aici combustibilul este ff bun si asta e exclus ca ar fii motorina proasta. eu am avut un VW BORA AN 2003 19 TDI 115 CH.VREAU SA SPUN CA AM PATIT ACEEASI PROBLEMA CA SI TINE .EXACT ASA .mergeam pe autoruta si deodata sa taiat puterea motorului si m am speriat pe moment pt ca nu patisem nicodata asa ceva.am accelerat eu fiind pe liber dar se tura foarte greu ;apoi fiind in viteza a 6sea am bagat in a 4tra dar motorul se tura foarte incet de parca nu facea frana de motor.pt ca ma pricep la mecanica am iesit la prima iesire ;am oprit si sa verific daca era ceva in neregula la motor.am oprit motorul iar dupa ce l-am pornit masina mergea perfect de parca nu a avut nici macar o problema ceea ce ma facut sa ma linistesc .vreau sa spun ca nici mie nu mi sa afisat nimic la bord.daca mai ai masina vreau sa iti spun sa stai linistit ca masina nu are nimic si dece spun asta .cand a luat masina avea 150 000 DE KM;chestia asta mi sa intamplat pe la 180 000 DE KM. DE ATINCI AM FACUT NENUMARATE DRUMURI IN ROMANIA .SPANIA .OLANDA .BELGIA IAR IN FINAL AM VANDUT MASINA LA UN CUNOSCUT LA 325 OOO DE KM .VREAU SA SPUN CA MASINA MERGE FF BINE SI ACUM IAR DE ATUNCI NU A MAI FACUT ASA CEVA; ASA CA MULT CURAJ SI STAI LINISTIT

    Raspunde
  42. nicu 27 May 2011 @ 16:09

    aceeasi problema am avuto si eu si a fost un furtun din camera sua locul unde e motorul si locul unde vine filtrul de polen ,.precizez ca e un furtun tip ciuperca care inbina doua furtune si in momentul in care nu sunt etanse pierde putere motorul eu am un TDI1.9,,,,,130 CAI ASTA A FOST LA MINE SPER SA AJUTE

    Raspunde
  43. BBD 21 Oct 2011 @ 13:37

    La fel am patit si eu. Problema in cazul meu a fost din cauza instalatiei de vacuum. Cred ca daca ai fi oprit/pornit motorul si-ar fi revenit.

    Cum am observat? La fel ca tine .. mergeam pe autostrada si dintr-o data a inceput sa scada viteza si nu urca mai mult de 2500 RPM. Cand am ajuns acasa, a doua zi nu mai avea nimic.

    Dupa cateva investigatii am descoperit un furtunas de vacuum care era in aer. Practic facea parte dintr-o imbinare de tip “T” si cu o valva unisens. Cu cateva luni inainte schimbasem ambreiajul iar la aceasta operatiune se coboara motorul. Probabil ca atunci s-a intamplat evenimentul.

    Rezolvarea: Cumparat sistem nou de la PBN, cost ~110 RON.

    Mare atentie ca instalatia de vaccum afecteaza si franele.

    Raspunde
  44. lupului 17 Nov 2012 @ 00:04

    am si eu un nissan pathfinder 2.5 dci din 2008
    acelasi lucru mi sa intamplat si mie
    masina nu mai tragea desi are 170 de cai si alearga destul de bine
    eram intra treia cu pedala la fund si ajungea la 40 cand ea trebuia sa se infiga in conditi normale …
    dupa aceea am turat masina pe loc si se tura slab undeva pe la 3500 maxim
    am oprit motorul si am rugat pe cineva sa se uite daca scaote fum
    am pornit motorul si sia revenit
    era ca si noua
    am dat o tura cu ea mergea asa cum trebuia
    foarte ciudat

    Raspunde
  45. Andrei 27 Apr 2013 @ 12:30

    Salut. Simptomele astea le are motorul atunci cand il fortezi iar turbina nu face fatza. Masina ta, fiind motorul solicitat in rampa, a intrat in LIMP MODE. Acesta apare in momentul in care turbina e pe duca sau vreun furtun de la ea crapa si intra aer pe acolo. Daca nu ai rezolvat problema intre timp, data viitoare cand problema reapare, opreste motorul si reporneste-l. Daca e LIMP MODE atunci dupa repornire, motorul tau va merge bine din nou pana in momentul cand vei forta turbina si o va lua de la capat cu modul de protectie al motorului (limp mode). In cazul asta, verifica toate furtunurile care intra in turbina, de la cel mai subtire pana la cel mai gros, curata vanele turbinei cu ajutorul cuiva care se pricepe sau in cel mai rau caz si costisitor, schimba turbina cu una noua!Succes!

    Raspunde
  46. Tomytza 25 Jul 2013 @ 16:32

    Salut! Am 16 ani si inca nu am carnet dar tata conduce un passat 1.9 TDI si din cand in cand are aceeasi problema. Cum zicea in baiat mai sus daca o opreste si o reporneste isi revine. Dupa ceva timp a2a sau a3a oara cand a facut sa dus cu ea la reprezentanta iar cei de acolo iau zis ca la o anumita turatie 3 mi, 3 mi 500 turbo iti taie gazul …. sau cadin cand in cand se mai misca cate un furtunas de la turbo.

    Raspunde
  47. manu 27 Oct 2013 @ 09:39

    Calculatorul a depistat suprapresiune in turbo si a decuplat-o, apoi la repornire sa facut reset si a mers ,se poate face resetul chiar in momentul cand pierzi puterea prin oprire motor.Ciudat ca nu a iesit la diagnoza “limita superioara de reglaj depasita” la turbo, depinde cu ce soft de diagnoza ai facut testarea.E posibil pe viitor sa-ti faca figuri geometria infundata, asta explica faptul ca o masina nu se repara singura, ci sa realzat un reset de calculatorul masini.

    Raspunde
  48. gabriela 1 Nov 2013 @ 19:40

    Am un Peugeot 307cc benzina,(2004),la inceput a aparut martorul de motor.Dupa ce au fost schimbate bujiile si un injector ,ca urmare a unei diagnoze(service Peugeot)a aparut din nou martorul,in plus aleator masina nu poate fi accelerata.Alta diagnoza cu recomandarea de schimbare a canistrei de vapori de benzina care s-a efectuat.Dupa un rulaj de 150 km,problema a aparut din nou chiar in momentul unei depasiri.Azi cei de la Peugeot au facut din nou o diagnoza si cred ca e ceva decalaj la distributie desi le-am spus ca nu a fost schimbata distributia.In plus dimineata la prima cheie degaja miros puternic de benzina si 2,3 minute motorul trepideaza.Daca v-ati confruntat cu asa ceva ,va rog,un sfat.Va multumesc!

    Raspunde
  49. cristi 9 Nov 2013 @ 08:35

    Salut am avut si eu problema la un wv sharan insa puterea mi se taia in momentul cind acceleram brusc cam 10 sec si mai mult de 110 km la ora nu prindea daca acceleram usor si trecea de 130 km nu mai avea nici o problema am fost la o multime de servicuri si tot asa turbina,pompa,egr,filtru,etc cum zicea cineva trebuia jumate de masina .Aveam viteza cam 100km la ora si a trebuit brusc sa fac frina de motor (sa terminat asfaltul in Romania) sa constat ca in relantiu aveam o bataie puternica cum bagam in viteza disparea am fost la service si mi-a zis sa cumpar volanta cu ambreiaj si sa remediat total defectul cu speranta ca pot sa ajut pe cineva cu respect.

    Raspunde
  50. cristi 9 Nov 2013 @ 08:44

    Sa va mai zic ceva cu chestia cu semnalizarea semnului bujiei mie de exemplu la acest wv sharan daca nu schimb viteza la timp si merg subturat incepe sa fileze becul cu semnul bujiei .Mi sa zis si mie ca de multe ori sint legati si alti senzori la acest martor cu respect.

    Raspunde
  51. geani 16 Dec 2013 @ 14:44

    eu am un ford focus 2 motor 1600 din 2007 .pe autostrada in rampa mi sa ìntìmplat aceasi chestie am accelerat la maxim dar nu mergea mai tare ìn schimb scadea viteza.dar pe drum drept se acelereaza,si oprita se acelereaza.poate cineva sa ìmi zica care ar fi cauza

    Raspunde
  52. daniel 15 Jan 2014 @ 17:11

    Salut.am cumparat si eu un opel Astra g 1998 si am si eu o problema.cand se incalzeste motoru si opresc la semafor sau stationez ai misc de volan i-mi scade turatia la 500 in mers nu ae intampla nimic.va rig ajutatima.multumesc

    Raspunde
  53. catalin 17 Jan 2014 @ 18:20

    @dan gavrila – eu am curatat turbina si tot degeaba cand nu mai vrea moare….trebuie sa iau contactul si sa repornesc…..prin curatarea turbinei am rezolvat o singura problema,faptul ca nu mai moare la o anumita turatie.:2600-2800trm murea in orice viteza eram,am uitat sa mentionez masina….Passat 1.9 tdi pompe diuze 115 cp din annul 2000.
    Urmatoarea solutie va fi ultima…o stropesc cu benzina sii dau focccccccccc.
    Oricum ptr cei cu aceeasi problema nu va panicati….este o chestiune electronica ceva in legatura cu senzori,valvole jumate electrica jumate mecanica…etc….
    Bafta la toata lumea……din cate am citit aici toti suntem cu probleme cu rezolvarea nu a venit nimeni pana acum….

    Raspunde
  54. geani 17 Jan 2014 @ 19:43

    @catalin – eu am rezolvat problema aveam un tub care nu era strìns bine cel dintre turbo si filtru de aer controleaza bine sa nu ai vre -untub crapat sau nu e strìns bine

    Raspunde
  55. catalin 22 Jan 2014 @ 15:33

    @geani – am controlat toate tuburile si tubusoarele ….nimic…..cum vede un pic de dealsi o scap sub 2000trm moare
    am fost de sarbatori in romania si pe autostrada mergand pur si simplu nu conteza cati km aveam la ora 110-120-130-150….cand nu mai vroia se taia ca maioneza…..mentionez ca de multe ori cand era un pic de deal dar si pe drum drept.
    oricum mersi Geani…..ramane totusi ultima solutie…….benzina si focccccc :::))))))

    Raspunde
  56. alexx 9 Feb 2014 @ 18:08

    salut eu am un seat toledo tdi 90 de cai din 2001 si a mea face in felul urmator.merg cu ia bine pana la o 3000de turati in a 2 cand ii dau a 3 pana in 3000 se taie si de ce ii dau o treapta mai mare deaia se taie mai rpd .o popresc si o pornesc iarasi isi revine iarasi incerc sa ii dau turatie se taie iarasi demaraju .si nuj ce poate sa fie .?

    Raspunde
  57. DMS Auto 17 Feb 2014 @ 15:20

    La fel am ptit si eu cu un ford mondeo masina functiona excelent, am alimentat cu motorina de la mol intr-o dimineata si am plecat din timisoara spre baia mare, si dupa vreo50 km masina nu se mai tura peste 2500 de turatii era foarte lenesa, am mers cu ea asa pana a ramas pe rezerva si am alimentat din alta parte si pe urma a fost ok, gandeste-te ce bine era pe dealuri cu masina aia, dar e posibil sa aiba aceleasi simptome si daca ai probleme la racire, ex sa nu porneasca termocupla… daca se supraincalzeste motorul si nu porneste ventilatorul nu mai are forta masina si cand se raceste isi revine.

    Raspunde
  58. sebi 3 Oct 2014 @ 20:59

    detin Passat din 2001cu 74kW pompe duse. am aceiasi problema, pierde putere si isi revine dupa repornire, schimbat sensor presiune turbo, MAF, curatat EGR. am citit mai sus ca nici curatat turbia nu rezolva problema…astept eu cat si restul cu problema asta niste rezolvari…

    Raspunde
  59. dan 11 Oct 2014 @ 22:39

    Salutare! Am un golf iv 1.9 tdi alh, 90cp, cipuit, acum am cam 130cp zic ei. Merg asa cu ea f bine de cel putin 5 ani. Am si eu aceeasi problema. Ce am observat: daca accelerez constant (tin pedala de acceleratie in acelasi punct) mai mult de 5secunde sa zic…paff imi taie forta…scade pana nu mai pot merge si tre sa-i dau reset, dar in schimb daca accelerez ca un handicapat cu parkinson (pedala sus jos, miscari de dute-vino, nu radeti) pot sa ma duc cu ea asa si in 200km/h. Ciudat nu?

    Raspunde
  60. Eugen 4 Nov 2014 @ 11:06

    Motorul nu mai trage,mai ales in panta.La inceput smucea,viteza se micsora apoi isi revenea.Acum nu mai trage,nu trec de 60 km la ora.E vorba de Remault !,4 Clio.Mesterul mi-a zis ca e abbreiajul,dupa ce a facut o proba in teren.Voi ce ziceti?

    Raspunde
  61. cristi 14 Nov 2014 @ 11:13

    problema poate sa fie de la senzorul presiune turbo care se afla pe galeria de admisie

    Raspunde
  62. Mihalcescu 25 Nov 2014 @ 20:34

    Salut,am un bmw 320d 136cp si am aceasi problema daca trec de 3000 de turatii nu mai trage si am reconditionat turbo si tot asa face .Ma poate ajuta cineva?

    Raspunde
  63. Liviu 8 Feb 2015 @ 23:57

    daca simtomele se arata doar cand afara este umezeala s-ar putea sa fie de la cablaje. La astra h computerul este amplasat in spoiler undeva jos in stanga, l-am curatat de mizerie si am dat cu spray de contact si nu am mai avut probleme, (eroarea zicea ca e intrerupt circuitul pedalei de acceleratie= limp mode )

    Raspunde
  64. florin 22 May 2015 @ 18:52

    am o zafira din 2002 101 cp si am fost foarte multumit de ea dar cum multumirea nu dureaza saptamana trtecuta sa rupt vibrochenul.suparat dar m-am incurajat si am zis ca dupa 580000 de km fara probleme e normal.Am cumparat un alt motor l am montat (la servis) motorul merge super ,dar la proba când ajunge la 2500 ture are momente de pierdere a puterii.punem testerul si ne da o intarziere a turbiinii din cauza tijei.Curatam aranjam si …..acelasi fenomen.blocaj total in service,eu si m ai suparat vreau sa plec in concediu.MENTIONEZ CA AM UN MOTOR 2.0 101 CP……CINE STIE CARE E PROBLEMA ROG DIN SUFLET SA MI SPUNA DE CE FACE ASA SI CUM POT REZOLVA .ASTEPT RASPUNSUL VOSTRU .MII DE MULTUMIRI

    Raspunde
  65. Eduardo 17 Jul 2015 @ 06:52

    Am un Audi A4 1.8Turbo quatro am schimbat turbo dara am o problema in treapta mica atrage de zici ca I nebuna iara cand ajung la 80/mile/ora si acceleraz mai fortat se schimba glasul motorului ca si cum a intrat turbo dara nu trage cum trebuie,ce poate fi?

    Raspunde
  66. Cosmin 24 Jul 2015 @ 18:40

    Am și eu un passat 1.9tdi și deasemenea am pățit merg cu el 150 și după un timp scade turația nu mai merge mai mult apăs accelerația la maxim dar nimic. Am pus-o pe un test și mia dat sa schimb debitmetru de aer,și acum rămâne să-l schimb sa vad dacă merge..

    Raspunde
  67. ciprian 4 Nov 2015 @ 22:11

    @TDI Master – salut.am si eu un peugeot 406 2.0 HDI si la fel am probleme mai mult de 3000 de turatii nu merge e ca si cum moare motorul nu mai trage si merge constant 100-110 .e din 99 masina si e full option stii cumva carei problema

    Raspunde
  68. Mary 9 Jan 2016 @ 15:33

    Am si eu aceeasi problema…..am un vw pollo TDI ……care de vreo luna a inceput sa aiba ceva probleme: sunt zile in care il pornesc di merge bine…. dar sunt zile in care il pornesc si nu are fortza, practic accelerez , schimb vitezele…dar masina e fara putere. Am observat ca s-a dublat si consumul de conbustibil in zilele cand ea nu mergea bine. Pana acum masina a fost controlata de 5 serviss- uri dar la nici unul nu s-a aratat vreo eroare.
    Poate sa ma ajute cineva cu un sfat?

    Raspunde
  69. George 28 Jan 2016 @ 01:09

    Bună seara, am un golf 4 1.9 tdi alh Am o problema și as vrea dacă se poate câte păreri în viteza a 3.4.5 dacă o calc mai tare adică peste 2800 3000 se plafonează și nu mai trage îmi taie putere se accelerează foarte greu am fost cu ia la tester și mi-a zis ca e supapa de presiune sau ceva de genul am schimbo și tot degeaba la fel face și la test tot asa da eroare… Ce poate fi în condițiile în care toate furtunasele sunt schimbate turbo curățat la fel și egr

    Raspunde
  70. copilu :) 11 Feb 2016 @ 04:34

    @criserb – EGR-ul rebuie curatat si vacumatica care actioneaza o tija de la egr la turbo pentru gazele nearse

    Raspunde
  71. copilu :) 11 Feb 2016 @ 04:35

    @George – boost senzor ai zice ala trebuie curatat

    Raspunde
  72. cristian 17 Feb 2016 @ 14:04

    buna. am un sharan 19 tdi 2001. am o problema interesanta , motorul functioneaza normal aprix10 minute apoi scade cc50 de ture si merge putin altfel. si are un consum mai mare. daca opresc si repornesc dupa 10 minute iara o apuca. nam gasit nimic pe tester eroare

    Raspunde
  73. Ricardo 17 Feb 2016 @ 17:32

    Salut,am si eu o problema la un passat b6. Cu cateva luni in urma in timp ce acceleram cu a 5-a pur si simplu mi-a taiat toata puterea si mi s-a aprins workshop engine check. Am mers la service si acolo am schimbat actuatorul,insa de atunci nu mai trage ca inainte. Parca ar fi continuu in limp mode. Poate fi o ajustare gresita a tijei sau montarea gresita? Precizez ca am pus testerul acum 2 saptamani si nu are nici o eroare la boost sau la altceva

    Raspunde
  74. Bogdan 18 Feb 2016 @ 12:32

    Salut am si eu o intrebare am un passat 1.9 tdi 90 cp la 2800 3000 rmp mi se in infraneaza o simt cu se opreste brusc si nu se mai accelereaza nu duge mai lult de 120 kmp ce poate fi.

    Raspunde
  75. Catalin 24 Feb 2016 @ 19:39

    Salut eu am un Ford Transit din 2008 porneste foarte bine la sfet de chee ,dupa care merge in relantiu cateva secunde si dintr-o data se opreste brusc fara sa ii fac ceva si cate odata la drum lung in mers se intampla sa nu mai aiva putere sa traga iar dupa ceva timp isi revine incet care ar putea sa fie problema lui?

    Raspunde
  76. Silvester 29 Feb 2016 @ 13:06

    @Valentin – furtun crapat si senzor defect . Viteza 4 2900 ture . Depistat furtun crapat ,problema principala. Senzorul poate fi consecinta a unei citiri eronate. Eroarea este : charge pressure control . Ce mai poti sa mi spui te rog frumos.

    Raspunde
  77. Costynel 12 Mar 2016 @ 10:20

    Salutare! Aceeasi problema am patito si eu la un Ford Focus 2 din 2005 cu motor de 2.0 TDCI, de 136 cp, eram pe autostrada in Germania, am mers cu ea turata cu viteza intre 100-160km la ora, si dintro data mam trezit ca nu se mai tureaza mai mult de 2000 de rotati si nici de 80 km la ora,am oprit intro parcare mam uitat la motor nimic deosebit, am pornit si nu mai avea nimic masina, dupa vreo 10km parcursi din nou acelasi lucru, am oprit si pornit din mers, nu mai avea nimic, inainte de drumu asta eu am schimbat , filtrele toate, uleiul, distributia cu pompa de apa cu tot.apoi ma lasat pompa de motorina din rezervor, am dat jos rezervoru, lam curatat si spalat cu motorina curata, am pus pompa noua si degeaba tot aceiasi treaba,scadea turatia din mers, am schimbat si bujiile iam pus buji BERU, cica sunt cele mai bune, si cele mai scumpe, degeaba aceiasi treaba, pe tester nu apare nimic, si am fost in 4 locuri la testere, degeaba nu aparea nimic.Nu stiu ce sa fac si unde sa ma duc cu ea, are momente care fac cate 2-3mi de km.si nu are nimic, cate o data face treaba asta din 1 in 1 km.am mers cu ea si turata degeaba.

    Raspunde
  78. Tudor 24 Mar 2016 @ 09:09

    Din descrierea simptomelor, la majoritatea, defectul este la senzorul de impulsuri, arbore cotit – limitarea la aprox. 3000 rpm, pierdere putere, ne-accelerare.

    Raspunde
  79. Costel 28 Mar 2016 @ 23:10

    Bai baiete e de la turbina.este murdara si are joc paletii turbine si astfel la turatii mai mari se blocheaza paletii si nu mai deschide . Daca opreai motorul in timp ce mergeai si reporneai isi revenea .

    Raspunde
  80. marius FCD 1 Apr 2016 @ 00:22

    E de la furtunu de la turbo e spart si intra aer la mine nu trece de 120 km h

    Raspunde
  81. Denis 3 May 2016 @ 15:25

    Salut. Vreau sa va spun ce mi s-a intamplat, dar din o anumita cauza, ceea ce nu cred ca li se intampla la majoritatea. De 2 ori dupa ce am spalat masina ziceai ca merge in 3 pistoane si scotea fum albastru, sau negru probabil consuma ulei, sau motorina ne arsa.. Nu mai stiu.. Apoi dupa o zi isi revenea. Penultima data m-am enervat ca iar facea la fel tot dupa o spalare, si am pornit-o de cateva ori pana reuseam sa o turez ca altfel mi se oprea, si am plafonat-o cateva zeci de secunde, am lasat sa vad daca se opreste dar nu mi s-a mai oprit si am mai continuat sa o turez sa se incalzeasc sau eu stiu :)
    Dar azi, ploua afara, m-a depasit o masina si m-am luat dupa ea avand undeva la 80 km/h, fiind aproape de cel din fata, plouând si fiind carosabilul ud, toata apa venea spre motor, ma refer cea de la rotile masinii din fata.. de atunci, in 10 secunde am simtit ca apas pedala dar nu pleca mai tare.. Am ajuns pe un drum mai bun si am inceput sa ma dau la ea, culmea ca de obicei undeva la 1800, 2000 de turatii simteam cum pleaca de “sub mine” , dar acum urcau turatiile greu (avand pedala la podea) pana la 2800-3000 turatii, iar de la 2800-3000 pana pe rosu, 5000-5200 turatii simteam ca zboara asa cum zbura cu cateva zeci de minute inainte pe la 2000 de turatii .. Astept sa treaca ploaia si ii dau forjă prin oras sa vedem daca isi revine ! Eu zic ca e ceva electronic si face scurt, sau filtrul de aer intrand umezeala pe undeva… Mentionez modelul masinii: Audi A4 B6 2003 1.9 Tdi 131 CP cod motor AWX … Vă Salut!

    Raspunde
  82. sergiu 12 May 2016 @ 10:50

    @Denis – salut Denis ai reusit sa aflii care ti a fost promblema.si eu dupa ce o spalam sau ploua mult pateam la fel.Porneam motorul si cand vrea sa pornesc de pe loc murea motoru.O mai lasam un pic isi revenea porneam cu ea de pe loc dar nu prea mai tragea motoru de multe ori pica in nas.Dupa o peridica si cred ca se usca masina isi revenea normal si mergea brici.tu ai reusit sa i dai de capatu problemei ?

    Raspunde
  83. Gabriela 8 Jun 2016 @ 14:49

    Am aceeasi problema cateodata ma asteapta lumea si eu nu reusesc sa plec de la semafor dar mie imi da eroare la bord am mers au controlato la computer zicea ca turbina am schimbat turbina a mers si mai rau gen inainte pierdea puterea dupa a4a acu abia ajung la a 3a mi-a mai schimbat nu stiu ce senzor nu imi amintesc acum asteptam alta piesa senzor de la catalizator sa o schimbe mecanicul zice ca asta ar fi ultima piesa care o schimba daca face la fel nu stie ce sa ii mai faca debimetru e ok l-a controlat! Am facut mereu la timp schimb ulei filtre de curand am schimbat distributia! È un motor de 2000 motorina! Sambata va schimba ultima piesa va anunt daca va fi o schimbare!

    Raspunde
  84. bmw 320d 30 Jun 2016 @ 08:21

    Salut postez și eu o problema ce apare la bmw ul pe care l detin 320d 136cp break an 2000. După ce i am dat un pic forja intr o seara cativa km dar nu foarte tare ,când am intrat în oraș, nu mai trecea de 2500 de ture. Cu pedala la maxim nimic. 2500 și parcă asta era tot ce poate. Nu am ajuns încă la service cu ea. Mi e sa nu fie turbina. Poate ne ajuta cineva cu vre un răspuns. Mulțumesc.

    Raspunde
  85. CV DSGN 4 Jul 2016 @ 17:06

    @Crox – :))))

    Raspunde
  86. Catalin 13 Aug 2016 @ 14:33

    Am si eu problema la un passat b6 din 2005 -2006 mi sa aprins filtru de particule in bord si mi.a luat din puterea motorului puteti sa imi spuneti ce pot sa fac ?

    Raspunde
  87. Lucian 5 Sep 2016 @ 18:21

    Salut.
    Am si eu un vw golf5 din 2008, motor BMM 2.0 tdi cu 140 de cai, iar de cateva zile simt ca isi pierde puterea, nu mai are acelasi cuplu care te baga in scaun, desi eu o turez si pana in 3500 de ture. Nici nu se mai tureaza asa rapid, parca trag de ea… Cum sa va spun…parca are caii obositi.
    Daca mai are cineva aceleasi simptome, va rog sa imi ziceti daca ati rezolvat in vre-un fel sau altul, sau ce trebuie sa fac.

    Raspunde
  88. virgil 19 Sep 2016 @ 19:53

    @Catalin – suna te rog la 0730141141 am aceeași problema

    Raspunde
  89. Daniel 4 Dec 2016 @ 13:59

    Am si eu audi a4 2009 can e in viteza se tureaza la maxim cand e pe liber nu se tureaza mai mult de 2200 de ce! Are cinEva un raspuns! .

    Raspunde
  90. Bolintineanu ciprian 29 Dec 2016 @ 00:51

    Buna ziua Ma numesc Ciprian si as vrea sa va povestesc ceva care poate va ajuta Am un ford focus 2.0tdci din 2009 136 hp Am avut si eu o problema cu aceasta masina avea momente in care ramaneam fara acceleratie in mers .Dupa andelungi cautari si dintr-o intamplare am descoprit defectul Antre filtrul de aer respectiv debitmetru si intrarea an turbina este un racord de plastic gofrat sub acest racord este un manunchi de cabluri electrice. Din acest manunchi ieseau doua fire cu o mufa care duceu la valva de control presiune rampa de pe pompa de injectie. Colierul furtunului gofrat aflat deasupra a frecat cele doua fire si le punea an scurt din cand an cand producand fenomenul cu pricina An speranta ca v-am ajutat va doresc toate cele bune

    Raspunde
  91. a4 b6 tdi 29 Dec 2016 @ 20:40

    a4 b6 tdi- salut baieti.eu ma un a4 b6 1.9 tdi motor avf de 131 de cai.tin sa precizez ca a fost resoftat.de cand l-am luat am tot avut problema cu limp mod-ul.dupa ce lam rsoftat nu am mai avut aceasta problema pana acum vreo 6 luni decand imi tremura in relanti si imi scoate fum albastru innecacios tare.am schimbat turbo,valve, furtunase de vacum,senzori..nimic.aceeasi problema.cum pun ulei in2 timpi in rezervor numi mai da limpuri.o fi de la injectoare?

    Raspunde
  92. a4 b6 tdi 29 Dec 2016 @ 20:43

    tin sa mai precizez ca atunci cand tremura parca ar merge in 3 cum se zice..cum ridic un pic turatiile putin peste 1000 nu mai trepideaza.

    Raspunde
  93. Seby 11 Jan 2017 @ 00:55

    Problema ca nu mai trage este limp mod e un mod de a se protejamasina si de obicei este de la unii senzori se poate verifica vizual daca nu se pierde vacum prin unelele furtunase, debitmetrul sau cum e la mine senzorul de presiune cel ce masoara presiunea furnizata de turbo la mine insa turbina face suprapresiune peste 3 atmosfere pe cand senzorul masoara max 2.6 in acest mod intra in protectie limp mode nu mai trage si nu depaseste 130 la altele 120km/h pana iei contactu si il pui dinnou

    Raspunde
  94. Ciprian 17 Jan 2017 @ 16:01

    Sal.Vreau sa zic ca eu am pățit cu doua masini același lucru sa îmi taie accelerația si au fost doua probleme diferite,la una ia trebuit resetat softul masini si la una schimbat senzorul de la filtrul de aer.

    Raspunde
  95. Alex 19 Feb 2017 @ 13:19

    E din cauza catalizatorului gazelor de esapament Euro 2,3,4 etc, care trebuie de urgenta schimbat si de verificat turboturbina, ca sa lucreze bine geometria sau de schimbat o torboturbina noua. Am patito personal la un Vw Sharan 2003 1.9tdi. Cred ca va va fi de folos

    Raspunde
  96. Felicia 12 Aug 2017 @ 11:20

    Buna! Am si eu o problema cu un wv lupo 1.4 16 v cand sunt temperaturile astea mari in timpul mersului masina pierde din putere! Eram in vit.4-a si nu mai raspundea acceleratia desi apasam pe pedala deacceleratie la maxim apoi ii dadeam a 3-a ca sa o turez dar la un moment dat nici asa nu mai vrea si am ajuns sa merg cu vit a 2a …! E benzinar!

    Raspunde
  97. Dinu 25 Aug 2017 @ 23:37

    Salut. Am un Audi A4 din 2000 , 116 cp si de un timp mi se pare ca nu mai are putere si inainte cand o “calcam” de la 1700 de turati intra turbo si basina avea un sprint ca te baga in scaune iar acum o calc si nu mai are putere acul turometric nu mai urca de la 1700 de turati la fel ca inainte si mi se pare ca scoate un zgomot mic nu tare modificat cand o accelerezi . Deci ce ar putea avea ? Se poate sa fie turbo sau o supapa ceva sa nu mai primeasca comenzi cand ar trebui sa intre turbo ? Astept un raspuns !

    Raspunde
  98. Dinu 25 Aug 2017 @ 23:39

    Am uitat sa specific (19 tdi)*

    Raspunde
  99. Costea Florin 3 Sep 2017 @ 21:47

    schimbati electrovalva de la turbo,ea comanda turbina,e 250 de lei,e sub farul dindreapta,pe unde e halogenul din bara daca aveti,intra 2 furtune mici in ea si iasa alte doua si se duc in turbo

    Raspunde
  100. constantin 6 Dec 2017 @ 17:35

    Verifica cele 2 furtunase care intra in turbo .Sigur cel putin unu este taiat si trage aer fals. Eu am patit-o.Dupa schimbare totul OK !

    Raspunde
  101. constantin 6 Dec 2017 @ 17:42

    Eu ,am urmatoarea problema.AM UN a4 an de fabricati 2000,1,9 tdi.Mai ales in perioada rece porneste foarte gru dimineata, dar dupa pornire acul vitezometrului trmura vizibil odata cu motorul. Dupa cateva minute totul intra in normal .Pot fi murdare sau arse bujiile,poate fii filtrul de combustibil,filtru de aer sau ce …credeti ?Va rog daca cineva sa intalnit cu aceasta problema cum a rezolvat-o ?Astept o sugestie . Multumesc !

    Raspunde
  102. Dan 16 Dec 2017 @ 16:44

    @KooKooL – dacă nu te superi cum ai rezolvat problema la Toyota pentru că am și eu una și are același simptome

    Raspunde
  103. Marius 5 Jan 2018 @ 18:31

    Salut ai reusit sa afli ceva? Eu am un vw lt 35 si acelasi simtom il are cand ploua afara, taie pedala, nu se mai accelereaza , dami un mesaj 0758149353

    Raspunde
  104. Turboservice 2 Mar 2018 @ 21:10

    “Limp mode” este o limitare putere la o anumita viteza
    geometria variabila VNT VGT poate fi blocata
    furtunase vacum sparte
    furtune aer sparte / intercooler spart
    Supapa vacuum defecta
    pentru mai multe detali apelati la un specialist in turbine 0754.455.425

    Raspunde
  105. ion 2 Sep 2018 @ 22:37

    Salutare Criseb, ce s-a mai intamplat cu masina/ problema asta?
    Au mai aparut “gatuiri” sau ai vandut masina?
    Intreb pt ca mi-a aparut si mie ceva asemanator la un Ford din 2009.
    P:. sint curios daca apare doar la diesel sau si la benzina?
    Multumesc.

    Raspunde
  106. Ion Antonescu 11 Aug 2020 @ 00:03

    Va rog frumos.. Am nevoie de ajutorul dumneavoastră.. Am un ford transit 2.2 fabricație 2012.. Nu se tureaza mai mult de 2000 de rotații în treapta a 6 și se plafonează la 100 km.. 1 2 3 4 se tureaza normal.. Am fost cu mașina la reprezenta ford și mi-a spus ca trebuie schimbat bujiile incandescente și mașina va reveni la normal este posibil asa ceva?

    Raspunde
  107. Crs 26 Oct 2022 @ 21:06

    Am un audi a4 b6. Când calc frana se pierde presiunea de vacuum și turbina nu mai merge. Am schimbat furtunile ramificațiile și servofrana dar degeaba. Presiune de vacuum am dar când calc frana scade și revine foarte greu. Am schimbat și electrovalva n 75 dar degeaba

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)