Sari la conținut

Deszapezire Glina

420895_2876396281553_1609361783_2567628_1402231102_n

Am vazut ca weekendul asta niste oameni sufletisti au fost sa deszapezeasca cainii de la Glina. Foarte frumos din partea lor.

Sunt curios daca acesti oameni si-au deszapezit si strazile din jurul blocului in care locuiesc.

As paria ca nu. Cainii sunt mai importanti decat copiii, batranii sau ghinionistii care pot sa alunece si sa-si rupa gatul…

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
24 comentarii
  1. eugen plesa 30 Jan 2012 @ 16:51

    Cum să nu îți vină să emigrezi?! “Oameni civilizați/sufletiști” O, da!

    Raspunde
  2. Ionascu Ana 30 Jan 2012 @ 17:15

    Era vorba de vreo 300 de suflete care ar fi murit sub zapezi. Sunt sigura ca de strazile din jurul blocului au avut timp sa se ocupe si cei care nu au astfel de preocupari filantropice. Sau autoritatile. Si da….animalele sunt uneori mai importante decat unele categorii de oameni.

    Raspunde
  3. SIP 30 Jan 2012 @ 17:49

    Noi avem oameni care ne mor de fome si de frig si in schimb bagam banii in caini …
    A inebunit chiar totat lumea in tara asta ?

    Raspunde
  4. criserb 30 Jan 2012 @ 17:59

    @Ionascu Ana – pentru tine cainele e mai important decat mama/tatal/copilul/vecinul tau?

    Raspunde
  5. Paul 30 Jan 2012 @ 22:00

    Domnule SIP,
    DA!

    Raspunde
  6. Dan 30 Jan 2012 @ 22:04

    @Criserb: e primul si cred ultimul comentariu pe care il fac aici.. am mai citit sporadic acest blog, insa doar din curiozitate. Nu consider insa ca este etic sa postezi astfel de pareri nefundamentate.. Tu de exemplu ai deszapezit ceva in jurul blocului ca sa poti comenta? – este o simpla intrebare…

    @SIP: Stimate domnule, in primul rand multi dintre cei de care amintiti dvs cred ca ar putea foarte bine sa nu munceasca insa prefera cersitul. In al doilea rand, nu vad ce bani baga statulo roman in acest adapost.. faptul ca unii oameni doresc sa sponsorizeze aceste suflete cred ca este alegerea lor, din cate tin bine minte e inca democratie in Romania si fiecare poate face ce vrea in limitele stabilite ale bunului simt si chiar ale legilor

    Si ca sa explic si ultima intrebare: Da, pentru mine CAINELE MEU E MAI IMPORTANT DECAT VECINUL. Iar legat de un caine vagabond, parerea personala e ca e mai important decat un vecin oarecare… Legat de animalul de companie, fie el pisica, catel sau altceva, consider ca acesta este un membru al familiei stapanului… sau ar trebui sa fie

    Raspunde
  7. Looloo 30 Jan 2012 @ 22:53

    Ana a spus “unele categorii de oameni”. Sigur niciunii dintre ei nu si-ar fi lasat mama/tatal/copilul etc sub nameti ca sa sape dupa caini.
    Dar in conditiile in care cainii erau in pericol imediat, adica clar ar fi murit, cred ca pericolul potential, pentru oameni care, totusi, pot avea grija de ei, e mai jos pe scara prioritatilor.
    Am inteles ca tie nu iti plac cainii (comunitari), dar problema e pusa putin subiectiv si rautacios in articolul tau.
    Cat despre ce face fiecare cu banii… asta e chestie, la fel, de prioritate. N-o sa salvezi toti orfanii din lume daca renunti la a da bani pe animale. La fel de bine s-ar putea spune: X alege sa bea 10 beri saptamanal in locul unei jucarii pt un copil sarman.
    Toti suntem obligati sa alegem in viata. La fel cum unii se simt ‘obligati’ sa condamne alegerile altora :)

    Raspunde
  8. octavian 30 Jan 2012 @ 23:10

    Sunt curios cate strazi ai dezapezit tu cristi, cat ai dat la lopata in fata blocului, poate ne dai un raspuns, si nu ma refer la locul de parcare!

    Fac oamenii un bine si tu ii arati cu degetul… foarte frumos.

    Cainii aia puteau sa moara foarte usor daca nu erau ajutati. La fel si copiii, batranii de care vorbesti tu… Ideea e sa ajuti, nu sa te iei de cel care face un bine, indiferent cui il face.

    Raspunde
  9. mOntecOre 30 Jan 2012 @ 23:41

    I go with Looloo here.
    De fel condamn ipocrizia dar daca oamenii astia s-au dus unde era nevoie si au ajutat nu cred ca trebuie sa ne gandim prin comparatie ca nu sunt buni cetateni. Insa daca vecinii lor, ai tai, ai mei… ies la dat zapada si tu stai ca manechinu si eventual ii supervizezi de la geam atunci clar meriti sa fii dat exemplu negativ.

    Hai 2 secunde sa te opresti sa te gandesti ca noi oamenii avem cum sa ne descurcam pentru noi iar javrele alea nu au cum. In afara celor napastuiti de soarta sunt altii care au stat toata viata si din varii motive isi plang soarta acum si asteapta sa fie ajutati…ma refer la oameni…de ce i-am plange si pe astia de mila?

    Raspunde
  10. criserb 31 Jan 2012 @ 00:14

    Alo, alo… ia cititi ce am scris eu sus. Cum ati vazut ceva de caini v-ati aprins asa fara rost. Am zis ca “bravo lor” si ma refeream la aia care au fost la Glina. Am intrebat daca ei au deszapezit si zona de la ei de la bloc… atata tot. N-am acuzat pe nimeni. Sau voi vedeti ca am acuzat? :)

    Cat am deszapezit eu… aveti un link chiar in postul asta, ce sa va zic mai mult? :)

    Oameni, eu zic sa nu va aprindeti aiurea pentru ca nu vad cu ce am atins eu pe cineva ;)

    Raspunde
  11. unicornul_vesel 31 Jan 2012 @ 00:34

    Am vazut ca weekendul asta niste oameni au fost sa deszapezeasca cainii de la Glina.
    Sunt curios daca acesti oameni si-au deszapezit si strazile din jurul blocului in care locuiesc.

    As paria ca nu. Cainii sunt mai importanti decat copiii, batranii sau ghinionistii care pot sa alunece si sa-si rupa gatu/asta au citit,au sarit cateva cuvinte

    Raspunde
  12. Crox 31 Jan 2012 @ 01:25

    Ingrijrea cainilor vagabonzi in adaposturi precum cel de la Glina ne face sufletisti, nimic mai adevarat. Dar ne mai face si primitivi. Exista persoane, cu probleme zic eu, care pun viata unui animal inaintea vietii unui om. Imi plac animalele, dar am alte prioritati. Fara sa generalizez, toti extremii iubitori de animale pe care i-am cunoscut aveau probleme, sa le zicem asa cu blandete. Aceasta dragoste fara margini si irationala fata de animale aproape intotdeauna mascheaza un defect comportamental, un mare regret personal sau inabilitati sociale, afective, emotionale interpersonale. Scriind astea m-au dus cu gandul la sociopatiei, dar observ ca pica 100% pe definitie, dar nici departe nu este descrierea.
    Poate exista si altfel, dar n-am cunoscut inca.
    Se mai vorbeste si despre etica mai totdeauna cand vine vorba de iubitele noastre patrupede. Este o falsa argumentatie. Pentru mine este mai lipsit de etica sa privezi de libertate si sa mentii in viata in conditii precum cele de la Glina decat sa privezi de viata acele animale.

    Raspunde
  13. Iulian 31 Jan 2012 @ 08:56

    @Dan: Daca intrebi asa ceva, e clar ca nu ai citit blogul, dai putin mai jos pe pagina principala si o sa vezi ce au deszapezit Criserb si cu Dana!

    Raspunde
  14. jules 31 Jan 2012 @ 09:33

    @Ionascu Ana : draga mea. Zilnic sintem spalati pe creier si ni se induc diverse idei si concepte in cap. Asa functioneaza lumea. E normal.
    Insa e bine sa gindesti putin inainte de a te atasa de o idee.
    Si pentru ca ai luat-o aiurea, parerea mea, iti recomand cu drag ca atunci cind te referi la ciinii comunitari fara stapini sa nu mai folosesti termenul de “suflet”.
    In loc de “suflet” spui ciine fara stapin. E un pas mare in a nu te afunda intr-un extremism de doi lei.
    Deszapezirea in jurul blocului ar trebui sa fie ceva normal pt locatari. Doar ca nu o fac. Eu o faceam de fiecare data, cit am locuit la bloc. Eu cu mina mea. Ca aveam timp. Daca era weekend ieseau si vecinii.

    Raspunde
  15. octavian 31 Jan 2012 @ 09:58

    Cristi inteleg ca ti-ai dezapezit doar partea ta, zona ta, nu?(blocul ta, masina ta, parcarea ta) adica pe altii nu i-ai ajutat?
    Oamenii aia au facut ceva dezinteresat, asta ar fi trebuit sa faci si tu inainte sa faci “scandal”.

    Cand zici: “Cainii sunt mai importanti decat copiii, batranii sau ghinionistii care pot sa alunece si sa-si rupa gatul…” e clar ca te iei de cei care iubesc cainii.

    Iar cand zici: “Sunt curios daca acesti oameni si-au deszapezit si strazile din jurul blocului in care locuiesc. As paria ca nu. ” – e clar ca nu ii apreciezi, asa ca nu o mai da la intors!

    Raspunde
  16. criserb 31 Jan 2012 @ 10:52

    @octavian – ma, eu doar vreau sa atrag atentia ca tara asta arata ca un cur din cauza lenesilor care nu curata in zona in care locuiesc. Nu-ma intereseaza daca i-au scos pe cainii aia de sub zapada, nu la asta ma refeream, ma refeream strict la ceea ce au de facut in spatele blocului acolo unde e posibil sa-si rupa gatul…

    Cat despre faptul c-au fost la Glina, repet, bravo lor.

    Pe mine ma nemultumeste ca ii doare in cur de semenii lor, atata tot…

    Raspunde
  17. elaul 31 Jan 2012 @ 11:17

    Cristi, atunci poti schimba putin si tiltu , ca induce lumea in eroare:))

    Raspunde
  18. elaul 31 Jan 2012 @ 11:20

    uite si varinata..”pisiceasca”:)
    http://www.ziare.com/life-style/pisici/cum-sa-ajuti-pisicile-maidaneze-pe-timpul-iernii-1148044
    inca nu m-am prins daca acest articol este o ironie sau nu:-))))

    Raspunde
  19. garetbora 31 Jan 2012 @ 11:44

    Iti zic eu ca astia DA (‘Sunt curios daca acesti oameni si-au deszapezit si strazile din jurul blocului in care locuiesc’), cel putin majoritatea.

    Raspunde
  20. criserb 31 Jan 2012 @ 11:58

    @garetbora – ce bine ar fi sa fie cum zici tu dar nu prea pot sa cred. La mine in cartier n-am vazut pe nimeni sa deszapezeasca. Ori eu am ghinionul de a sta intr-un cartier cu lenesi ori iesitul in strada cu lopata e o raritate….

    Raspunde
  21. bamse 8 Feb 2012 @ 00:18

    Draga Criserb, prin afirmatiile tale “Sunt curios… As paria ca nu. Cainii sunt mai importanti…” contrazici scuza penibila ulterioara “N-am acuzat pe nimeni”. E drept ca unii citim in diagonala, pe fuga sau cu neglijenta, dar nu ne suspecta chiar pe toti de prostie. Afirmatia ta a fost vadit tendentioasa, iar faza cu “vreau sa atrag atentia ca tara asta arata ca un cur din cauza lenesilor care nu curata in zona in care locuiesc” e de-a dreptul penibila. Ce-are primaria cu prefectura? Nu-ti convine? Pune afise la intrarea in blocurile din zona ta sau plange-te autoritatilor. You’re barking at the wrong tree, vorba polonezului. Imi pare rau ca n-am gasit articolul mai devreme…

    Raspunde
  22. criserb 8 Feb 2012 @ 01:25

    @bamse – este tendentioasa pentru ca as aprecia sa nu ne mai laudam cu “ce buni suntem noi” cand noi nu putem iesi din bloc de zapada. Suntem buni si oameni atunci cand facem si fara sa ne laudam. Cat despre curatenia in propria ograda si grija pentru semeni… eu n-am prea vazut…

    Raspunde
  23. bamse 8 Feb 2012 @ 09:49

    Sa nu ne lasam luati de val. E o diferenta intre a te bate cu pumnii in piept si a face publica activitatea ta, de orice natura ar fi ea. Se numeste promovare si cu ea poti, la o adica, convinge si pe altii sa faca la fel ca tine.
    In definitiv, tot lauda de sine se numeste si postul legat de deszapezirea aleilor din fata blocului tau; si n-am vazut pe nimeni sa se planga de asta, cu atat mai putin pe tine – normal.
    As sugera o focalizare dinspre pai spre barna (cea din ochi, zic).

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)