Sari la conținut

Două aplicații pentru “seara pe terasă”

De când cu mutatul la țară stau foarte mult pe terasă. Mai ales seara, după ce adoarme prichindelul, stau cu a lui mămică la un pahar de vin, la o bere, la o bârfă cu vecinii.

Ei bine, stând așa într-o seară, mă tot întrebam ce avioane trec pe deasupra mea, la joasă altitudine.

Sunt vreo două, care trec seară de seară, pe la 23, chiar pe deasupra terasei, la o altitudine destul de mică. Eram curios ce avioane sunt, să știu să le identific.

Am căutat pe net și am descoperit o super aplicație. Îi zice Flightradar24 – Flight Traker și este genială. Îndrept telefonul spre cer și-mi zice exact ce avion văd, de unde vine, unde se duce, la ce altitudine este, ce viteză are, iar cu câtva clickuri pot sa văd cam tot ce vreau eu despre respectivul avion/zbor.

Se poate vedea chiar din cabina pilotului, să vezi ce vede și el de acolo de sus. Bine, chestia asta este mai mult o simulare, făcută cu ajutorul poziției avionului și a imaginilor luate din satelit de google, dar este foarte mișto de urmărit.

Am dat pe aplicatie vreo 7 lei (parcă), dar nu regret nicio secundă, mă joc cu ea destul de mult.

Încercați și voi, o să vă placă, asta în cazul în care nu știați deja de ea.

O altă aplicație mișto, descoperită tot căutând avioane, este SkyView. Cu asta te uiți la stele, și înțelegi și tu la ce stele te uiți, la ce constelații, vezi și tu unde sunt zodiile pe cer, și alte planete.

Până acum chiar nu știam că Marte și Jupiter se văd cu ochiul liber, sau dacă știam, nu știam care sunt.

Încercați și aplicația asta, o să vă puteți impresiona iubita :P

Dacă mai știți și altele ok, lăsați un comentariu, seara am timp să experimentez.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Eugen 26 May 2016 @ 13:51

    Da, e chiar misto Flightradar. Am aflat de aplicatia asta anul trecut, din articolul asta http://www.nwradu.ro/2013/12/cum-identifici-avioanele-de-pe-cer-cu-flightradar24-pro/, la care am ajuns de aici http://www.nwradu.ro/2014/04/cum-sa-recunosti-avioanele-si-sa-deosebesti-un-airbus-de-un-boeing/. Faine informatiile din al doilea articol:-)

    Cat despre SkyView, n-am decat cuvinte de lauda. Ma ajuta foarte mult la observatiile astro, in combinatie cu o planisfera. Folosesc aplicatia de cativa ani, si mie mi se pare utila.

    Ia-ti un telescop refractor de 80 sau un binoclu, daca nu ai deja (recomand macar un 10×50, desi un 15×70 sau un 20×80 e net superior, in ciuda faptului ca e ceva mai dificil de tinut in mana si, practic, ai nevoie de un trepied pentru el – unul foto, ceva mai solid, isi face treaba foarte bine). E foarte fain si ca sa te uiti dupa avioane, dar mai ales pentru observatii astro, daca crezi ca te pasioneaza. Daca tot ai mentionat Jupiter, o sa-ti placa sa il vezi cu toti cei 4 sateliti ai sai. O sa fie interesant sa cauti Andromeda si o sa-ti placa sigur sa te uiti minute in sir la Nebuloasa din Orion. Asta pentru inceput. The sky is the limit :-)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)