Sari la conținut

Cum mă ține pe mine bateria trei zile la telefon

Am tot zis că am să vă povestesc cum mă ține pe mine bateria trei zile la telefon, în special prietenului Ciprian i-am zis asta, dar n-am avut timp până acum. 

Chiar dacă mă ținea și înainte o zi întreagă fără să am probleme, din acest punct de vedere, am zis că se poate mai mult și am încercat câteva soluții. Până la urmă am ajuns să folosesc două aplicații care mă ajută mult în acest sens, fără a simți vreun impediment sau a mă limita la ceva.

AutomateIt Pro (există și versiunea free) este o aplicație care îmi permite să setez tot felul de chestii automate pentru a-mi ușura viața și pentru a economisi din baterie. De exemplu în momentul în care ajung acasă sau la muncă (sau în alte locuri în care merg frecvent și am wireless), oprește datele și pornește wireless-ul. Apoi când plec din aceste locuri îmi oprește wireless-ul și îmi pornește datele.

Chestia asta să știți că economisește destul de multă baterie, pentru că un wireless pornit este într-o permanență căutare, chiar daca tu ești pe stradă. Le fel și cu datele, de ce să fie pornite dacă telefonul stă conectat pe wireless?

Aplicația asta mai știe multe, practic poți să-ți setezi tot felul de automatisme. Știe ca într-un interval orar să-ți dea sonorul la un volum minim, maxim sau cum vrei tu să-l setezi. Știe să-ți pornească orice aplicație în funcție de ceva. De locul în care te afli, de coordonata geografică, de senzorii telefonului.

Poți de la distanță să-l scoți din mute dacă l-ai lăsat așa și nu îl mai găsești prin casă. Trimiți un SMS predefinit către telefon și îți pune telefonul pe sonar maxim, sau ce setezi tu să facă la textul care vine pe SMS.

De asemenea mai știe să îți trimită pe mail două poze, una făcută cu camera din față, una făcută cu camera din spate și coordonatele GPS ale telefonului tot în urma unui SMS predefinit. Nu se știe niciodată când ai nevoie de așa ceva.

Știe să facă chestii automate dacă ești în mașină, dacă te plimbi pe jos sau dacă stai. Sunt o mulțime de lucruri pe care le poți face automat, fără să îți mai bați capul.

Mai știu pe unii care și-au pus un sonor mai redus de îndată ce s-au conectat la wireless-ul de la birou, să nu deranjeze, apoi și-au dat volumul la maxim atunci când se plimbă pe strada. Mă rog, sunt o mulțime de lucruri care poți să le faci cu aplicația.

Totuși este o chestie pe care eu nu am reușit să o fac, o chestie pentru care am cumpărat de fapt aplicația. Voiam să îmi pornească GPS-ul de îndată ce dau drumul la Waze, dar din păcate nu merge. La unii merge din câte am citit, dar la mine nu vrea să meargă… poate totuși la următorul update. Se pare că de când cu versiunea 4.2 este mai limitat accesul la anumite chestii ale telefonului și GPS-ul este una dinte ele.

Battery Doctor este cea de-a doua aplicație de care vă ziceam. Asta îmi folosește foarte mult pentru că știe să îmi închidă automat tot felul de aplicații care stau pornite aiurea. Mă joc ceva, sau pur și simplu deschid o aplicație, aia rămânea pornită. Acum nu mai este cazul, aplicația închide tot și lasă pornit doar ceea ce ai pus tu în “White list”. Tot ce este acolo e pornit non-stop, restul… nu contează.

Fain este și controlul aplicațiilor care pornesc odată cu telefonul. Se știe că sunt o grămadă de chestii care pornesc fie că ai tu nevoie de ele, fie că nu ai. Acum nu mai sunt, pur și simplu lasă să pornească doar ceea ce va este util și nu toate aplicațiile instalate by default de producător.

O listă mai lungă cu ceea ce știe să facă aveți mai jos:

– Disable unnecessary apps that drain your battery!
– Task Killer kills tasks with one click!
– Kill apps when screen is off!
– Accurate battery remaining time!
– Accurate charging remaining time!
– Schedule power saving modes for work/class/sleep and more!
– Unique 3 Stage Charging system!
– Wifi/Data/Bluetooth toggle!
– Brightness control!
– CPU Management (for rooted phones)!
– Battery temperature!
– Charging Tips!
– 15 languages supported!
– Simple easy-to-use interface!

Mai jos aveți câteva screenshot-uri din aplicație:

Și un mic review video:

Sunt două aplicații pe care eu le recomand pentru a vă ține bateria mai mult. Sunt ușor de folosit, trebuie instalate și configurate o singură dată și apoi își fac treaba singure.

Am ajuns la performanța de a mă ține bateria și 5 zile, dar asta a fost o excepție. De regulă mă tine 2-3 zile, mai mult spre 3 cu o utilizare de 3:30 de ecran aprins, asta vine cam 1:10 pe zi.

În general eu stau pe telefon, mai bine zis pe netul de pe telefon dimineața când mă trezesc, până îmi beau cafeaua și citesc toate știrile. Poate mă mai joc și vreo 5 vieți de Candy Crush :) Apoi, de fiecare dată când mai fumez câte o țigară iar întru pe net și verific tot felul de chestii, atunci am mai mult timp liber. Pe lângă asta îl mai folosesc și pe drum spre muncă, atunci când mă las dus de Waze.

Nu pot să zic că stau foarte mult pe mobil, intru destul de des pentru a verifica chestii, dar în rest stau pe calculatoare, acasă sau la birou.

În schimb, atunci când plec undeva, cam stau toată ziua pe telefon, aș putea să zic că ore bune la rând. Eh, nici în acele momente, când nu am un calculator lângă mine și depind numai de telefon, nici atunci nu rămân fără baterie până seara când ajung la o priză. Sau daca cumva nu am nici seara priză, așa cum am mai pățit, atunci apelez la bateria minune de la Momax.

Menționez, pentru cei care nu știu, că folosesc aceste aplicații pe un Note 3.

Dacă voi aveți alte aplicați care vă îmbunătățesc durata de viață a bateriei vă învit să lăsați un comentariu și să mai facem schimb de experiență, sunt convins că mai sunt și altele la fel de bune, poate chiar mai bune, dar n-am auzit eu de ele.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Stefan 3 Apr 2014 @ 09:40

    Pentru problema cu Waze vad ca exista un plug-in. Ai incercat?
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smarterapps.automateitwazeplugin

    Raspunde
  2. criserb 3 Apr 2014 @ 10:34

    @Stefan – Am încercat și pluginul ăla, dar nu merge. Face ce zice că știe să facă, dar nu știe nici el să îmi pornească GPS-ul în momentul în care dau drumul la Waze.

    Raspunde
  3. Daniel 3 Apr 2014 @ 11:20

    Singura aplicatie care te ajuta cu adevarat sa salvezi baterie este Greenify (+ Root ). Orice task manager din asta nu face decat sa opreasca servicii care sutn schedulate sa porneasca automat. Si ce se intampla cand astea tot pornesc si task managerul le opreste ? Se consuma mai multa baterie decat daca ar sta pornite. Simple as that.

    CU greenify faci frezee acestor servicii si nu mai pornesc ca autorun decat daca le lansezi tu.

    Raspunde
  4. criserb 3 Apr 2014 @ 11:23

    @Daniel – Am să o testez, nu știam de ea.

    Nu vreau să greșesc acum, dar parcă și Battery Doctor face același lucru daca ai root. La mine cel puțin așa îmi face impresia, totuși am să mai atent la chestia asta.

    Raspunde
  5. Daniel 3 Apr 2014 @ 11:33

    @criserb – Daca ai root si face asta e perfect atunci.

    Raspunde
  6. Fire 3 Apr 2014 @ 16:31

    incearca tasker pentru automatizari mai profi.

    Raspunde
  7. criserb 3 Apr 2014 @ 17:00

    @Fire – Știe să-mi pornească automat GPS-ul când dau drumul la o aplicație?

    Raspunde
  8. Gerbil 10 Apr 2014 @ 14:03

    @criserb – aveam si eu aceeasi problema cu waze. Am cautat putin si-am gasit la ei, undeva scris mic :) : http://automateitapp.com/faq-support/ (vezi raspunsul la ultima intrebare) . Am instalat busyBox si mi-au disparut multiplele probleme (reguli care se activau partial sau nu se activau) si acum am la pornirea waze – gps on, data on. la oprirea waze – gps off, data off (eu nu reusesc sa obtin decat o zi de baterie, cu mari dificultati, de-aia opresc si datele) . Incearca si imi multumesti dupa :)

    Raspunde
  9. criserb 11 Apr 2014 @ 08:55

    @Gerbil – l-am pus și tot nu merge. A instalat el tot ce era ok, dar au mai rămas unele cu roșu, nerecomandate pentru a fi instalate. Tu le-au instalat și pe alea sau doar pe cele default?

    Raspunde
  10. criserb 11 Apr 2014 @ 10:23

    @Gerbil – hai că și-a dat drumul, se pare că acum merge. Merci mult de sfat, chiar m-ai scăpat de un stres :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)