Sari la conținut

Drag and drop pozele în gmail ca atașament sau inline

Folosesc gmail-ul, zilnic, și atașez foarte multe jpg-uri și png-uri. Deh, asta îmi este meseria.

De ceva vreme gmail-ul nu mai știa ca prin drag and drop să pună pozele ca atașament și le punea în corpul mailului, ceea ce este enervant când trebuie să trimiți cuiva niște poze, pe care să le și descarce. Sau către cineva care folosește Outlook ca și client de mail.

Găsisem un truc, adică trăgeam în corpul mailului pe lângă fișierele jpg sau png și un fișier text, pe care ulterior îl ștergeam. Așa punea pozele automat ca atașament și nu le băga în corpul mailului.

Ei bine, azi, din greșeală am descoperit că gmail-ul știe să pună pozele inline sau atașate în funcție de zona “în care le arunci”

drag-and-drop-photos-to-gmail

Dacă “arunci” pozele în zona corpului mailului pozele o să fie puse in line, dacă le “arunci” în zona de jos, cea a butonului de send, pozele o să fie atașate.

Depinde unde “le dai drumul”.

drag-and-drop-photos-to-gmail1

Eu acum am descoperit și mă gândeam să vă spun și vouă. Dacă știați… îmi pare rău, treceți mai departe, dacă nu, share-uiți informația pentru că este foarte utilă celor care folosesc gmail-ul, dar mai ales celor care primesc aceste poze.

Sper ca într-o zi să pot găsi, să vă spun, și cum se atașează pozele atunci când trimiteți poze de pe mac, nu de alta, dar cam toate pozele pe care le primesc, trimise de pe mac, vin în corpul mailului și nu atașate. Și e enervant, că nu le poți descărca rapid.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. Catalin Zalog 24 Mar 2016 @ 02:19

    Cum mă din greșeală? :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)