Sari la conținut

Dropbox e genial

dropbox-logoNu stiu cati dintre voi folositi dropbox-ul dar vreau sa va zic ca este o chestie super tare care azi m-a salvat.

Pentru cine nu stie, dropbox este un serviciu de stocare a informatiilor pe care le ai pe calculator online + sincronizari.

Functioneaza in felul urmator: ai un folder pe computer caruia ii zice dropbox, acel folder este in permanenta sincronizat cu spatiul pe care il ai alocat la ei pe site. Din cate stiu, 2GB sunt gratuiti, pentru mai mult trebuie sa platesti. Eu am un cont de 100GB de care sunt foarte multumit.

In momentul in care fac ceva pe calculator, la birou sa zicem, chestia respectiva se pune automant online si pe toate celelalte calculatoare pe care le am sincronizate cu contul meu de dropbox. Ma duc acasa si am si acolo ceea ce am facut la birou, fara a fi necesar vreun click in plus sau ceva de genul. Cum dau save intr-un loc, se salveaza automat pe toate calculatoarele conectate la respectivul cont.

In plus e bun la backup, daca imi crapa calculatorul acum, tot ceea ce e  in foderul dropbox se pastreaza online si pe celelalte calculatoare sincronizate.

Bun, sa va zic ce-am descoperit azi si de ce sunt asa de fericit ca folosesc un serviciu ca dropbox.

Faceam un banner si dupa cateva ore de munca mi-a crapat flash-ul. S-a blocat. Teoretic am pierdut tot ceea ce am lucrat pentru ca dupa ce am redeschis flash-ul fisierul meu era gol, se salvase aiurea.

Am intrat online pe dropbox si am vazut ca el imi salveaza nu doar ultima versiune ci si toate versiunile pe care le-a avut un fisier vreodata.

dropbox1

Am putut sa-mi aleg care versiune vroiam eu sa o vad si sa o folosesc, astfel incat, in loc sa-mi pierd cateva ore de munca, mi-am pierdut doar 5 minute. Mai facusem o salvare cu 6 minute in urma.

Dupa cum vedeti mai jos, sunt o lista intreaga de versiuni ale fisierului salvate pe dropbox.

De acum nu am de ce sa-mi mai fac griji, am sa gasesc totul pe dropbox.

dropbox2

Poate chestia asta cu versiunile nu e o noutate, eu auzisem de ea, nu mai stiu de unde, dar pana azi n-am testat-o. S-a dovedit o chestie foarte utila.

Asa ca, pentru cei care folosesc mai multe calculatoare si vor sa aiba tot pe toate calculatoarele pe care le folosesc, va recomand cu incredere sa folositi serviciile oferite de dropbox.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Gerhald 8 Apr 2011 @ 14:50

    Eu am o metoda ceva mai complicata, dar la fel se sigura. Urc fisierele respective pe transfer.ro.

    Raspunde
  2. Ciprian 8 Apr 2011 @ 15:00

    Transfer.ro sucks, imi pare rau sa o spun dar nu prea are legatura.

    Dropbox daca te chinui putin ajungi pe la 4-5gb spatiu care este suficient pentru un developer si proiectele in curs. Face sincron pe toate statiile pe care lucrezi indiferent de os si are versiune si pentru mobile (nu iti transfera continutul pe tel).

    Iar treaba cu versiunile este dementiala.
    Eu il folosesc de un an si jumatate si pot spune ca este tot ce am nevoie.

    Trebuia sa iti pui link-ul de referral in post si mai da si pe la prieteni.

    Raspunde
  3. ionu 8 Apr 2011 @ 15:40

    de 7 luni stiu de el si il folosesc … genial

    Raspunde
  4. criserb 8 Apr 2011 @ 15:43

    @Gerhald – Ciprian are dreptate, nu poti compara transfer.ro cu dropbox, fac lucruri diferite.

    Avand dropbox instalat am dai save si ai ceea ce ai salvat pe toate calculatoarele, instant, fara ca tu sa faci nimic. Chiar nu le poti compara… unul e de tranfer altul e de backup/sincronizare.

    @Ciprian – nu are rost sa pun linkul de referrar, am asa cum ti-am zis 100GB, imi ajung cu vars si indesat :)

    Raspunde
  5. Manuel 9 Apr 2011 @ 00:21

    Folosesc dropbox si e super fain. mai ales ca poti face sincronizare intre mai multe calculatoare. inainte foloseam wuala, serviciu bun si el, dar care iti ofera doar 1gb.

    Raspunde
  6. yoso 9 Apr 2011 @ 01:54

    stai să descoperi sugarsync sau syncplicity

    Raspunde
  7. SIP 9 Apr 2011 @ 09:06

    Interesanta informatia !

    Raspunde
  8. Ciprian 17 Apr 2011 @ 04:16

    Nu strica ceva spatiu in plus :) poate vrei sa renunti candva la plata.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)