Sari la conținut

E timpul sa va modernizati site-urile

De cand imi caut canapea, pe langa faptul ca am fost de vreo cateva ori prin Ghencea si alte magazine, m-am uitat si pe net.

Din pacate, magazinele de mobila nu prea dau o mare importanta prezentei online. Sunt foarte putine site-uri decente, foarte putine site-uri care stiu sa-si prezinte marfa.

Majoritatea comerciantilor de mobila nu inteleg ca ar putea sa vanda mult mai bine daca ar avea un site in care sa-si puna in valoarea produsele. Sa vezi si tu canapelele alea mari, sa te poti uita din mai multe unghiuri, sa aiba cateva poze la fiecare.

Un site poate sa faca diferenta, in orice domeniu. Am vazut ca sunt domenii in care firmele isi fac foarte bine simtita prezenta pe net, dar cele de mobila nu prea par interesate.

In afara de Mobexpert care chiar are un site misto, mai putem mentiona Neoset-ul care are cat de cat un site ok, Rovere care a aruncat pe site un PDF (bun si ala) si poate mai sunt vreo doua.

Restul varza.

In plus, nu ma ajuta cu nimic daca vad niste poze si nu vad un pret. Macar informativ, pentru modelul expus, daca nu pentru totate optiunile ce le are o mobila.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Iulian 1 Feb 2013 @ 12:06

    Stii care e chestia? Multe firme de genul asta se bazeaza pe faptul ca trebuie sa vii in magazin, sa le vezi pe viu, si acolo baga abureli maxim si au sanse mai mari sa cumperi.

    Raspunde
  2. criserb 1 Feb 2013 @ 12:34

    @Iulian – eu cred ca si-ar atrage mult mai usor cumparatorii in magazin daca ar avea un site cu niste poze reusite. Imi aduc aminte cum am reusit sa inchiriez o garsoniera intr-o singura zi pentru ca i-am facut poze bune. Nu mai aveau loc in casa cei care au mers la vizionari.

    De aia spun, o poza buna face cat 1000 de cuvinte ;)

    Raspunde
  3. Iulian 1 Feb 2013 @ 13:02

    Asa gandim noi, nu ei :D Astia cu iz de salesmani mereu prefera omul in magazin decat sa vada tot ce vrea pe net si sa-si dea seama ca nu asta cauta.

    Raspunde
  4. daniel 1 Feb 2013 @ 13:22

    mai sunt si lemet.ro de unde am fost multumit de ce am cumparat. Nu stiu daca gasesti canapea, poti sa arunci un ochi.

    Raspunde
  5. corina 1 Feb 2013 @ 13:23

    Subscriu la frustrarea data de informatiile limitate de pe siteuri. Eu in perioada asta imi caut mobila pt. un apartament intreg si mi-am scos informatii de pe zeci si zeci de siteuri, dar…nu neaparat informatii relevante, mai ales ca nu prea gasesc preturi :(!

    Raspunde
  6. Leonardo Teleanu 1 Feb 2013 @ 18:38

    Eu cred ca exagerezi :) Fara suparare, dar da un search pe google dupa canapele si deschide site-urile de pe prima pagina. Unele dintre ele chiar au poze din mai multe unghiuri, la unul am vazut pe anumite canapele si video. Ikea sta mult mai bine la capitolul prezentare produse pe site decat mobexpertul (chiar daca nu vinde numai mobilier).

    Nu vreau sa fiu rautacios… Nu erai suparat pe mobexpert (povestea cu statul pe canapea)?
    Vad un link catre ei, dar spre neoset pauza. Plus chestia asta: “Restul varza.”

    Citindu-te de f. mult timp, stiu sigur ca nu duci lipsa de skill-ul numit “online searching”, asa ca… mai incearca inca o data un search :)

    Site cu prezentare video pt canapea
    http://www.mobdeco.ro/canapele-stofa/Coltar-extensibil-dehusabil-Perla/stoc

    Alte site-uri
    http://www.staer.ro
    http://www.tamos.ro
    http://www.vreaumobila.ro

    Si mai era unu’, dar nu il mai gasesc. Avea, daca nu ma insel, toate produsele prezentate 3d… cunosti cu siguranta sistemul… rotesti canapeaua, o invarti, etc :)

    Zi faina.

    Raspunde
  7. Leonardo Teleanu 1 Feb 2013 @ 18:48

    PS. Sa nu se inteleaga gresit. Nu detin nici un magazin, fabrica sau alte activitati legate de acest domeniu.

    Raspunde
  8. criserb 1 Feb 2013 @ 19:40

    @Leonardo – Nu sunt rau, dar eu asa am vazut sitauatia, ceea ce mi-ai dat tu e ok si nu prea. Siteurile prezentate de tine, sa le luam pe rand:

    mobdeco.ro – este cat de cat ok.
    staer.ro – merge si nu merge. Ma uit la poze, unele se incarca, altele nu.
    tamos.ro – are canapele pe care nu le poti vedea. Pe toate pozele alea au trantit un watermark de nu poti sa intelegi nimic din canapelele alea.
    vreaumobila.ro – nu-mi place.

    Dupa mine, toate astea prezentate de tine mai sus sunt siteuri vechi, depasite de ani de zile, siteuri pe care eu le faceam acum 5-7 ani.

    Eu cand am zis ca sunt naspa ma refeream si la design, la felul in care ma fac ei pe mine ca utilizator sa stau pe siteul ala.

    Uite http://www.divanissimi.ro/ este un site naspa si totusi au mobila ok pentru ca am vazut-o. Sunt convins ca daca faceam siteul ala mai ok, sau daca mai adaugau si ei niste poze ar vinde mult mai mult, dar asa…

    ikea, este ok, dar eu nu mi-am pierdut timpul pe acolo. Am fost in Baneasa si am vazut ca nu au ceea ce vreau eu, nici nu m-am uitat pe el.

    Cat despre Mobexpert, ca ai zis ca m-am certat cu ei, asa este, apoi ne-am impacat. Dar nu are nicio legatura una cu alta, siteul lor chiar e misto, sau gresesc? :)

    Raspunde
  9. Leonardo Teleanu 1 Feb 2013 @ 19:47

    Nimic rau despre site-ul mobexpert :) E lucrat bine.
    Ma bucur ca te-ai impacat cu ei. Ai invatat sa stai cum trebuie pe canapea? :D

    Raspunde
  10. criserb 1 Feb 2013 @ 20:21

    @Leonardo Teleanu – nope, nu se schimba omul asa usor. Mi-au dat banii inapoi si acum imi caut alta canapea :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)