Sari la conținut

Emag modifica comisioanele afiliatilor, in sus, spre 10%

profitshare2Se pare ca emag-ul tine cont de sfaturile noastre, de ceea ce mai discutam noi prin online si incearca sa acopere cumva scoaterea voucherelor.

Astfel o sa avem comisioane de pana la 10% la o multime de produse, vedeti aici noile comisioane.

Principalele noi modificari pe care le-am semnalat sunt:

Renuntarea la cookiurile pe care le plasau prin newsletterele emag.

Un lucru foarte bun din punctul meu de vedere, daca ii recomanzi unui om un produs si-l cumpara plecand din recomandarea ta, atunci comisionul este al tau. Existau cazuri in care tu ii recomandai un produs si el nu-l cumpara pe loc.

Intre timp primea un newsletter de la emag, iar daca dadea click pe un produs, atunci cookiul tau era sters si inlocuit cu altul emag.

De acum nu o sa mai fie asa, i-ai recomandat unui om un produs si el il cumpara din recomandarea ta, tu incasezi comisionul.

Bani, contract si plata comisioanelor.

Totul online, cu contract iar plata se face automant. Daca se opteaza pentru impozitarea finala de 16% nu mai trebuie sa mergeti sa depuneti nici o declaratie, totul o sa fie online. Ma bucura asta, de drumuri la ghiseuri sunt satul.

Perioada de recurenta devine 10 zile.

O sa ziceti ca este o pacaleala, dar mie mi se pare firesc. I-am recomandat unui om un produs il cumpara in 10 zile. Era totusi aiurea si necinstit sa primesti bani si daca il cumpara dupa 30 de zile, cum era pana acum. Practic cine o sa munceasca si o sa vanda mai multe produse o sa castige. Nu o sa mai functioneze treaba cu plasarea masiva de cookiuri, ca poate o sa cumpere cineva, ceva, la un moment dat.

De Black Friday si alte ocazii se schimba povestea cu plasarea comisioanelor

Astfel emag-ul anunta ca este posibil (mai mult ca sigur ca o sa si fie) sa nu mai ia in seama cookiurile plasate inaintea acestor evenimente si o sa faca niste cookiuri speciale, valabile numai in perioada respectivei promotii. Firesc de altfel, pana acum se plasau mii de cookiuri cu cateva zile inainte, pentru ca se stia ca romanul o sa cumpere orice. Acum… o sa fie mai cinstit. Promovezi ceva atunci, iei banul, nu, nu.

Promovarea emag-ului prin AdWords este interzisa.

Pe mine ma bucura, eu nu o foloseam, deci pentru mine este un plus :)

Mai multe detalii gasiti aici.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Pato Basil 2 Aug 2013 @ 11:17

    cu bune si cu rele, macare comisioanele vor deveni mai umane, termenul de 10 zile…ar fi ok sa fie lucratoare :)) sa iasa 2 saptamani

    Raspunde
  2. criserb 2 Aug 2013 @ 11:23

    @Pato Basil – la amazon perioada de recurenta este 24 de ore ;)

    Raspunde
  3. NICK 2 Aug 2013 @ 11:33

    @criserb, te stiu de om cu capul pe umeri.
    Compari rata de converse pe care o are amazon cu cea pe care o are emag? :)

    Raspunde
  4. Gigel 2 Aug 2013 @ 12:01

    @criserb, nu comparam amazon cu emag da?

    Raspunde
  5. criserb 2 Aug 2013 @ 12:14

    @Nick & @Gigel – dar care este diferenta intre numarul celor care promoveaza emagul si numarul celor care promoveaza amazonul?

    Care sunt sansele ca tu daca promovezi ceva pe amazon sa cumpere omul de la tine si nu de la alti cateva milioane de oameni? :)

    Raspunde
  6. Dan 2 Aug 2013 @ 13:58

    Foarte bine, esti mai motivat

    Raspunde
  7. NICK 3 Aug 2013 @ 15:21

    Ce legatura are numarul afiliatilor cu rata de conversie? Pe acelasi principiu te pot intreba si eu, care este diferenta dintre numarul celor care cumpara de pe amazon si care cumpara de pe emag? :)

    Pe amazon am o rata de conversie de fix 9.4% raportata la putin peste 10.000 unici trimisi. Asta in conditiile in care sunt inca la faza de testare si experimentare. Nici nu vreau sa ma gandesc ce rata de conversie are cineva care face asta de ani de zile.

    Principalul motiv pentru care desi teoretic ai sanse mai mici sa vinzi pe amazon decat pe emag, insa practic este invers probabil este increderea oamenilor in platforma. Citesti un review bine documentat, te convingi de produs, mergi pe amazon unde stii sigur ca gasesti produsul la cel mai mic pret si il cumperi.

    Romanul in schimb, dupa ce ajunge pe emag mai da un search pe google deoarece stie ca emag nu are cele mai mici preturi si asa mai ajunge pe vreun comparator de preturi, pe vreun alt site cu linkuri afiliate sau de ce nu pe link-urile afiliate pe care profitshare nu au binevoit sa puna disallow. Nu mai reseteaza cookie-ul cu newsletterul, reseteaza cu alea. LOL.

    Intre noi fie vorba, daca amazon ar scade recurenta la 12 ore tot ar avea rata mai buna de conversie decat emag. Tot intre noi fie vorba, daca ajunge amazon in Romania, spunem mai repede RIP Emag decat am spus RIP Profitshare : :-$

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)