Sari la conținut

Eu plătesc utilitățile la semafor!

Guest post by Dragos L.

Am scris postul ăsta despre noul sistem de suport de la ING (îl știți, cu bunica senilă a lu’ Siri :)) ) și îmi zice Cristi: bă, acum mă întreabă lumea de HomeBank-ul ala de la ING, e mișto? costă? Ia scrie cîteva cuvinte!

Acum vreo 4 ani aveam cont la Alpha Bank, cu autentificare cu certificat, cu stick USB, user, token și certificatul meteo îți trebuia să te loghezi online (cică nici acum nu-s departe:)) ), între timp, mi-au mai trecut prin mână soluții de internet banking și de la BCR, BRD și Reiffeisen, dar vă zic, ABSOLUT NICIUNA, da nicio soluție de internet banking nu se compară cu ING. E singura banca care trăieste in prezent din punct de vedere tehnologic. Chiar mă întreb dacă mai e vreunul din generația Y care n-are cont la ei.

Să vă zic de HomeBank, e foarte ieftin, 3 lei pe lună administrarea și la utilizarea de pe PC, laptop (desktop use) ai nevoie de token, pe mobil doar de o parolă, fără token. Mai nou, pe langă parolă e nevoie și de confirmare prin SMS la tranzacții cu sume mari.

Când faci tranzacții de pe desktop, interfața e aproape perfectă, pe lângă faptul ca e extrem de utilă și intuitivă folosește și termeni UMANI. Cred că râdeți acum, dar interfața de la BCR24 arată ca un admin de soft de bancă.

Aveți liste predefinite cu aproape toți furnizorii, dai click pe furnizor, bagi suma, confirmi cu token și plata e gata. Ai lista cu MY PAYMENTS, care e disponibilă și pe mobil, e listă comună. Ai schimb valutar instant, alimentare cartele mobile, îți deschizi conturi noi INSTANT, îți muți banii dintr-un cont în altul INSTANT la ORICE ORA și încă o chestiune tare, atât dacă ai conturi personale cât și comerciale, le administrezi pe toate din aceeași interfață (un singur user, un singur token) iar mutarea banilor dintr-un cont în altul (atenție, de la tine la firma sau invers) se face instant pana în ora 19:00 și după 19:00 de pe o zi pe alta.

Când faci tranzacții de pe mobil e și mai simplu, descarci aplicația din AppStore (sau Google Play), ai doar o parolă cu care te loghezi și cu care confirmi tranzacțiile, de cele mai multe ori faci plăți către furnizori sau “contacte” din my payments și astea se fac în cel mult 10 sec o plată, asta pentru că nu mai ai nevoie de confirmare cu token.

De cele mai multe ori eu îmi transfer bani de pe un cont pe altul sau fac plați la semafor, mai ales la ăla de la fântâni de la Unirii, am timp să plătesc utilități pentru tot blocul :))

Alte opțiuni

  • Direct debit – de fiecare dată când ți se emit facturile la utilități dacă ai activat Direct Debit îți ia banii direct din cont și nu mai ai nicio treabă.
  • Scanezi facturi cu telefonul și le platești instant fără să mai bagi sume, dau ID-uri.
  • Ai harta cu toată rețeau ING din țară.
  • Alerte pe SMS pentru toate tranzacțiile din cont mai mari de 100 lei. (4lei/lună taxa de administrare)
  • Plată rovignetă și asigurări de călătorie

Și în final, profit de ocazie să le zic celor de la ING ca merită sa facă un update la aplicație la Retina Display pentru iOS, sunt cam blurate icon-urile. :D

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. paraschiv doru 17 Jan 2014 @ 18:24

    Jos palaria in fata celor de la ING. Cei mai tari din piata la ora actuala( lucrez cu ei din 2004 si de atunci platile la firma se faceau on-line… absolut grozav ) Cind sunt plecat afara nu am nici o problema in privinta banilor din card…pot alimenta de absolut oriunde ma aflu…chiar de pe plaja ….normal, daca am conexiune internet !!

    Raspunde
  2. Claudiu 17 Jan 2014 @ 23:57

    Intre conturile tale(PJ->PFA) am facut transfer instant si la 02:00 noaptea, L-V. Sambata noaptea nu a mers.
    Am vaga impresie ca am mai primit un transfer instant de la cineva la 02:00 prin noiembrie.

    Raspunde
  3. OZ 18 Jan 2014 @ 08:22

    Suna bine!
    Serb, comparand, cum ti de pare Solutia de Internet Banking si Mobile Banking de la UniCredit, fata de cele spuse de Dragos?

    Raspunde
  4. Adrian 18 Jan 2014 @ 12:17

    Periculoase tranzactionarile astea online..de pe telefon, laptop etc…
    Eu ma simt mereu in pericol sa mi se fure informatii…

    Raspunde
  5. criserb 18 Jan 2014 @ 13:21

    @OZ – Din punct de vedere al functionalitatii merge ok si UniCredit-ul, dar acolo inca sunt unele probleme. Ma enerveaza ca atunci cand fac o plata nu-mi dispar banii din cont. Dureaza ceva timp pana dispar, chiar cateva zile, lucru foarte enervant. Din ce am fost informat problemele astea sunt pe cale sa se rezolve.

    Apoi mi-as dori ca in aplicatia de la UniCredit sa am toti partenerii pe care ii am creati in online, sa nu trebuiasca sa-i mai creez si acolo ca este aiurea, se pot sincroniza si ei.

    Raspunde
  6. criserb 18 Jan 2014 @ 17:38

    @Adrian – si sa treci strada este periculos, dar mai tine si de felul in care o faci. Asta este viitorul man, cu putina grija totul este ok.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)