Sari la conținut

La ING suport te întâmpină, mai nou, bunica senilă a lu’ Siri

Guest post by Dragos

Astăzi am vrut să vorbesc cu un consultat ING, am o problema cu aplicația de mobil HomeBank, am sunat și surpriză, îmi răspunde doamna Maria, un roboțel virtual cu vocea bunicii lu’ Siri.

Vorbesc cu Maria(așa cum îi mai dau indicații prețioase și lu’ Siri) și îmi cere câteva date de autentificare (email, serie ID, CNP), ar fi vrut să mă identifice dar “mulțumită” accentului meu de rârâit, nu a recunoscut datele (aviz rârăiților și sâsâiților) :))

L-am pus pe Cristi să spună el datele mele și într-un final l-a autentificat dar când sa ne dea informația solicitată ne-a întampinat cu “a aparut o eroare în sistem” o să vă transferăm la un consultant.

Nu-s reticent la nou sau tehnologie dar am încercat de 3 ori să mă autentific cu Maria, bunica senilă a lu’ Siri și n-am reușit, am pierdut vreo 10 minute până să vorbesc cu o persoană.

Apreciez la ING progresul (sau strategia de reducere de personal?!) dar cred că trebuia testat sistemul ceva mai mult până să-l implementeze, nu de alta dar dacă o să stea toți clienții ca mine cu Maria pe fir, și după ce își dau toate datele le zice ca a apărut o eroare în sistem, protestele de la Pungești or să se mute pe Bd. Iancu de Hunedoara nr. 48.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Piticu21 15 Jan 2014 @ 15:08

    de ce ai avea nevoie de Maria? Al cui e guest postul? Cat costa internet banking pe luna?

    Raspunde
  2. Dragos 15 Jan 2014 @ 15:27

    @Piticu21 – N-aveam nevoie de Maria, aveam nevoie de o informatie da bunica lu Siri a intrat pe fir si nu m-a lasat pana n-a dat trei rateuri :))

    3lei/luna HomeBank-ul :)

    Raspunde
  3. criserb 15 Jan 2014 @ 15:29

    @Piticu21 – 3 lei pe luna in teorie. In practica este moca pentru ca iti dau inapoi 2% (parca, sper sa nu gresesc) din valoarea facturilor pe care le plateti prin el.

    Raspunde
  4. Titus 16 Jan 2014 @ 11:37

    Și eu am aflat alaltăieri de doamna Maria, first hand. M-am autentificat, dar la capitolul Întrebări e inutilizabilă, așa că am sunat în sucursala unde aveam treabă.

    p.s. Siri e la fel de praf.

    Raspunde
  5. corina 16 Jan 2014 @ 12:58

    Nu ti-a recunoscut datele din cauza accentului tau de franțuz?!!! Nu-mi va ajunge viata sa ma distrez cu peripetii “made in Romania” :) :) :)!
    Pai si daca esti singur si rârâit in momentul respectiv, ce faci? Suni un prieten sa se invoiasca de la serviciu ca sa te ajute?!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)