Sari la conținut

Eutanasierea cainilor maidanezi

Câinii maidanezi prinşi şi nerevendicaţi vor fi eutanasiaţi. Cei ce hrănesc câinii în spaţii publice, contribuind astfel la creşterea numărului lor, vor fi amendaţi. Proiectul de lege care prevede aceste lucruri va fi supus curând dezbaterii în Parlament

[gandul.info]

http://chronicleoflink.files.wordpress.com/2010/01/tb5_83271712.jpgIn sfarsit un proiect de lege bun. Eu asa il vad. De mult n-am mai auzit de un proiect de lege care sa zic ca a fost gandit. Sunt sigur ca parerile sunt impartite si ca “iubitorii” cainilor maidanezi o sa-mi sara in cap dar…

Daca ii iubesc asa de mult acum au posibilitatea sa-i ia acasa :)

Chiar trebuie sa-i ia acasa pentru ca prin prezentul proiect de lege se doreste ca fiecare caine sa primeasca un cip in care vor fi mentionate datele celui care l-a adoptat. In cazul in care acest caine va fi gasit din nou in strada, proprietarul risca o amenda destul de mare, 5000  ron.

Asta pentru ca si pana acum erau revendicati dar erau eliberati pe strazi…

Banuiesc ca nimeni nu va fi deranjat de acest proiect de lege, iubitorii sunt convins ca o sa-i ia acasa iar restul… inseamna ca nu sunt doriti si… asta este :)

Din datele ONG-urilor, ar fi aproximativ 40.000, din datele administraţiei locale – ceva peste 100.000. În ceea ce priveşte numărul de cetăţeni care au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi, datele sunt clare. În 2009, 11.436 de persoane au ajuns la spital cu muşcături de câini. 7.571 au fost muşcate de câini fără stăpân şi 3.865 de câini cu stăpân. În primul trimestru al anului 2010 au fost muşcate de câini 2.813 persoane, din care 2.175 de câini fără stăpân şi 768 de câini cu stăpân.

Nu e normal ca atatia oameni sa sufere de pe urma unor caini, nu e normal sa ne fie frica sa umblam pe strada…

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
21 comentarii
  1. Alina 29 Apr 2010 @ 13:00

    Greu de zis bun. Este bun intr-o tara cu foarte putini caini vagabonzi si cu sanse mari de adoptie. Dar in Romania sunt foarte multi deja, deci e clar ca daca aplici acum aceasta lege inseamna genocid canin.

    Acum, ce sa zic, nu am vazut organizatii care sa militeze pentru protectia gainilor, porcilor sau vitelor omorate zilnic… deci mi se pare un pic ipocrizie.

    Raspunde
  2. MooNy 29 Apr 2010 @ 13:17

    Au si ele drepturi si li se respecta: li se da dreptul sis ansa de a fi adoptati. Dar intr-o tara unde ptitipoancele toate vor catelusi pufosi de rasa, cainii maidanezi nu au nici o sansa. Pacat ca nu-i putem exporta cum fac bulgarii cu masinile vesticilor.
    Mi-e mila de ei, sunt ca nisite oameni care au ramas pe strazi fara familie, mancand din gunoiae. Insa exact despre asta vorbeam intr-un psot al meu:
    http://moony.sitefrost.com/2010/04/unde-pot-depune-plangere/.
    Nu-i mai suport pe astia de fac turma in fata portii mele de mi-e frica sa intru in casa. Mi-e mila de mine ca la vara daca or sa fie tot 8 caini in zona or sa latre si or sa urle iar de la 2 la 5 dimineata si o sa ma dorm din parti in timpul licentei…

    Si ar mai fi si treaba ca nimeni nu ajuta asociatiile care strag cateii de pe strazi. Apai daca nimeni nu-i ajuta pe aia atunci extremistii sa isi tina gura si sa se duca voluntari, ca e nevoie.

    Sper ca Parlamentul sa fie de acord cu legea asta.

    Raspunde
  3. MooNy 29 Apr 2010 @ 13:18

    ele* animalele… am intrat aiurea “in paine” cu comentariul asta

    Raspunde
  4. A.Dragos 29 Apr 2010 @ 13:32

    Chiar daca sunt fiinte, tot sunt de acord cu aceasta metoda, bine, nu in totalitate.
    In momentul in care ti-e frica sa mergi pe strada ca te poate musca oricand un caine maidanez turbat, situatia nu mai e asa roz, deci totul ia o alta intorsatura.

    Raspunde
  5. Cezar 29 Apr 2010 @ 13:37

    Nici eu nu stiu daca e buna sau rea, insa e o solutie. Si o solutie e mai buna decat nici una.

    Unii zic ca ar fi mai bine sa-i sterilizeze, insa chiar daca s-ar reusi sterilizarea lor in proportie de 80-90% (desi ma indoiesc la cat de eficienti suntem), tot ar dura ceva timp pana s-ar imputina natural (si un caine nu traieste in medie 2 ani, cum zicea mircea badea) si cei mai multi tot agresivi vor fi. Deci n-am rezolvat nimic consistent in urmatorii 5-6-7 ani sa zicem, in afara de faptul ca nu se vor mai inmulti.

    Parca nici sa-i omoram cu mic cu mare nu e foarte ok, insa ma gandesc ca e cam singura solutie de moment.

    Eu as vedea si o solutie combinata intre cele 2: cei mai agresivi si cei mai batrani sa fie eutanasiati, in timp ce astia mai mici sa fie adoptati si sterilizati. Ceva insa trebuie facut, pentru ca sunt prea multi si pusi pe latrat si muscat mereu!

    Raspunde
  6. alin 29 Apr 2010 @ 16:01

    Aici sunt de acort cu tine Cristi. :d
    Dar sa omori atatia caini….. E usor de zis dar cine se baga la asa ceva? Vor sari toate asociatiile PPA in sus. O sa fim declarati criminali(pe langa tigani):(. Trebuie gandita foarte bine legea….

    Raspunde
  7. MooNy 29 Apr 2010 @ 16:36

    Cezar a pus bine punctul pe i, chiar perfect, insa ca sa sterilizezi atatia caini trebuie investitie… Care pun pariu ca nu va exista din motive de “criza”

    Raspunde
  8. VanGhelie 29 Apr 2010 @ 17:32

    solutia e sterilizarea, nu eutanasierea, ca de-aia suntem oameni. e grea lectia de viata de la pisica aia

    Raspunde
  9. Alina 29 Apr 2010 @ 17:39

    Avem militari in Afganistan, dar suntem niste monstrii daca eutanasiem niste caini…

    Raspunde
  10. MooNy 29 Apr 2010 @ 22:09

    @Alina: tu GANDESTI ce scrii? Tu observi ca Romania are printre cele mai mari “populatii” de caini vagabonzi? Tu stii cati copii nu se duc in parculetele de langa blocurile lor pentru ca sunt zeci de caini care stau in locul ala? Tu stii cati copii si adulti sunt muscati zilnic de caini fara nici o vina? Tu stii cum e sa nu poti sa dormi 4-5 luni intregi pe an decat 3 ore din cauza unor caini?
    CEi batrani si cei agresivi trebuie pusi la culcare pentru ca altfel nu se poate. Ceilalti la castrare.

    @VanGhelie: castrare plus tinut in locuri speciale. Ca daca le da la loc drumu` pe strada ce am facut?

    Raspunde
  11. Alina 29 Apr 2010 @ 22:39

    @MooNy, eu zic sa imi mai citesti odata postul inainte de a acuza pe altii ca nu gandesc ceea ce scriu. Cred ca atunci cand mi-ai citit postul si tu erai intr-o pauza de concentrare. Dar e de inteles, ora tarzie….

    Raspunde
  12. MooNy 30 Apr 2010 @ 11:44

    Am citit destul de bine ce ai scris si daca ora 22 ti se pare tarziu, nasol. Iar tu asi scris un comentariu, postul l-a scris criserb, asa cum frumos apare sub postarea sa :)

    Raspunde
  13. Alina 30 Apr 2010 @ 11:55

    MooNy draga, mai usor cu aprecierile personale…Eu tot nu inteleg care a fost problema ta cu “comentariul” meu, ca vad ca ai o problema cu traducerile din engleza a verbului “post”.

    Eu nu am facut decat sa pun accentul pe ipocrizia acestor organizatii care tot dau inaintea cu drepturile animalelor. Inca nu am vazut o organizatie in Ro care sa militeze atat de aprig impotriva trimiterii trupelor in Orientul Mijlociu, unde omoram oameni, nu caini…

    Cat despre ora 10, mai discutam cand o sa ai bebe de 6 luni si job. O sa vedem atunci cat de nasol o sa ti se mai para sa dormi de la ora 10 :)

    Raspunde
  14. Teutzzzza 4 May 2010 @ 20:04

    Cum spunea si Monica Davidescu cand a fost la Realitatea si a vorbit despre asta…..este muult mai costisitor sa eutanasiezi 10 caini deoarece parca 60 euro era pe caine si apoi dupa alte 9 luni din 2 catei care au mai ramas vor iesi alti 12..asa ca nu se rezolva nimic!

    pe cand pentru sterilizare se ia 20 de euro pe caine dar apoi nu vor mai fi altii 12 dupa 9 luni…

    Iar eutanasierea inseamna electrocutarea cateilor…dar in Romania in majoritatea cazurilor acestia sunt omorati in bataie cu batele sau alte metode absolut oribile…

    Eu merg cu bicicleta zilnic si stiu ce inseamna sa se ia de tine o haita de 5 catei…insa merita putin gandita alegerea pentru viitor , alegere intre o solutie pe un termen foarte scurt sau o solutie pentru un termen lung… sunt multe de spus…

    Am vorbit putin si eu despre asta pe o poza pe care am facut-o ieri:
    http://www.ipernity.com/doc/teutzzzza/7955744?from=7955744&at=1272927009

    O seara faina,
    TeO

    Raspunde
  15. Teutzzzza 4 May 2010 @ 20:18

    * nu stiu costurile de eutanasiere/sterilizare sunt exact corecte,insa ideea era aceeasi;)

    Raspunde
  16. Alina 14 May 2010 @ 10:56

    Mai bine de atat nu as putea sa o zic
    http://mitzud.blogspot.com/2010/05/prostie-fara-stapan.html

    Raspunde
  17. Ana 22 May 2010 @ 14:30

    Este oribil !Eutanasierea cainilor este cea mai tampita idee din lume !!!!Iar cei care sunt pentru sunt ****** **** * ***** * **** !!!Oricine are dreptul la viata !
    HANDICAPATI FARA INIMA !

    Raspunde
  18. criserb 22 May 2010 @ 22:17

    Dar omorarea porcilor, a vacilor cum e? Ele nu au dreptul la viata? Sau pe ele le omoram ca le mancam…

    Raspunde
  19. Lilly 29 May 2010 @ 00:25

    Tuturor astora care aoliti cainii si-i pupati in bot, va doresc sa locuiti pe o strada ca a mea, cu o haita de 12 caini vagabonzi, care tot timpul latra de nu poti dormi noaptea, ataca oamenii care trec si murdaresc strada cu cacat. Sa vedeti, dragilor, ce mishto e sa-ti fie teama sa iesi din casa si sa dai nas in nas cu haita, zi de zi, zi de zi, zi de zi…E fantastic ca exista protectia animalelor. Protectia oamenilor poate va exista in alta viata. Pentru oameni nu se poate face nimic. Asociatia pentru administrarea cainilor fara stapan nu administreaza nimic si nu strange cainii de pe strazi, primaria nu face nimic, politia nu face nimic. E ok ca oamenii sa sufere, sa fie traumatizati si muscati, sa trebuiasca sa-si faca vaccinuri dupa muscaturi, sa-si plateasca tratamentul, sa nu poata merge linistiti pe propria strada, sa nu poata dormi de galagia facuta de caini zi si noapte, sa le curete intruna cacatul.
    Pentru caini in schimb trebuie facut totul. Nici sa-i eutanasiem, nici sa-i castram, nici sa-i strangem de pe strazi, eventual sa-i hranim pe draguti si in general sa ne ducem dracului si sa nu le mai incalcam teritoriul, pentru ca se stie, cainii isi apara teritoriul cu strasnicie.
    Caini pentru care nimeni nu-si asuma responsabilitatea si care ranesc si ucid oameni, fara sa se ia vreo masura si fara sa se impiedice acest lucru pe viitor.
    Pentru oameni nu exista protectie. Nu in Romania, in orice caz.
    Nu ma intereseaza ce se intampla cu cainii, atata timp cat sunt ridicati de pe strazi si strazile devin sigure din punctul asta de vedere. M-am saturat sa fiu atacata de ei, sa ma tem de ei, sa nu pot dormi din cauza lor. Vreau sa traiesc civilizat si sa nu-i mai vad vreodata pe strazi.

    Raspunde
  20. EUTANASIATI TOT MAIDANEZII 14 Sep 2014 @ 01:22

    O lege foarte buna si binevenita ( desi cam tirziu , dar e bine si acum ) .

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)