Sari la conținut

Examenul final

In cele din urma mi-am dat si ultimul examen si l-am luat cu brio :)

lectia-10

V-am tot povestit eu despre economisire si despre tot felul de sfaturi economice. Poate n-am fost eu cel mai potrivit sa faca asta, dar la fel ca si voi, mi-am insusit fiecare lectie, mi-am dat fiecare examen, pana acum la final.

Azi am avut timp sa parcurg si ultimele doua etape, sa parcurg lectia 9 si sa-mi dau examenul final. L-am luat si ma bucur pentru asta. Sincer sa va zic nu a fost un examen usor, dar daca ati parcurs lectiile de pana acum si nu le-ati parcurs doar asa se poate lua ;)

Cand m-am apucat de lectii mi s-a parut usor, credeam ca le stiu pe toate dar… pe masura ce am avansat, mi-am dat seama ca nu e chiar asa. Am invatat multe lucruri noi si chiar ma bucur ca m-am apucat de treaba asta.

Ca sa revenim, azi am facut lectia 9, in care este vorba despre piata de capital. Am invatat despre niste lucruri mai putin cunoscute mie:

  • ce este piața de capital și cum funcționează;
  • ce sunt acțiunile și obligațiunile și care sunt avantajele/dezavantajele lor;
  • cum începi să investești la bursă și cum devii un investitor bun, în timp;
  • ce risc este mai potrivit pentru tine și cum să îți structurezi portofoliul de investiții.

Sunt lucruri care m-au facut sa-mi dau seama ca in scoala nu le-am invatat chiar pe toate, sau poate ca, la varsta respectiva, nu am fost pregatit pentru informatiile astea. Acum insa, lucrurile au avut o anumita logica si le-am acumulat mai usor.

Am invatat despre actiuni si despre obligatiuni, am vazut care sunt mai rentabile si care sunt avantajele de a investi in unele sau altele. Voi stiti care sunt mai bune si de ce ati investi in una sau alta?

La finalul acestor lectii, imi sunt mult mai apropiati termenii: planificare financiara, budget planner, calcul buget, buget familie, lucruri pe care pana acum nu le intelegeam asa cum trebuie.

Sunt niste lectii gratuite pe care ar fi pacat sa nu le faceti. Asta daca va pasioneaza banii, economiile si investitiile ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Dragos 30 May 2012 @ 18:35

    Cat ai luat pe postul asta? :))

    Raspunde
  2. Premiantul 30 May 2012 @ 21:18

    superb…m-ai convins si pe mine..daca ma ajuta intr-un mod simplu si interactiv sa inteleg unele lucruri din piata de capital……sigur o sa incerc..
    Desi pare prostesc ce intreb: care e timpul mediu alocat fiecarei lectii ? (stau foarte prost cu timpul)

    Raspunde
  3. criserb 30 May 2012 @ 22:12

    @Premiantul – asa am zis si eu. Niste lectii interactiva nu au de ce sa-mi strice. In medie cred ca dureaza pana la 10 minute o lectie dar daca vrei sa aprofundezi poti sa pierzi si mai mult. Eu mai faceam tot feul de calcule pe acolo (au si niste simulatoare) si pot sa zic ca mi-am pierdut mai mult timp la unele lectii ;)

    Raspunde
  4. Premiantul 30 May 2012 @ 23:04

    @Dragos – Conteaza ? Pentru mine nu. Pentru mine e important ca am aflat despre un lucru care imi poate dezvolta niste abilitati,ma poate face sa inteleg cum functioneaza anumite lucruri si ma poate ajuta sa eficientizez mai bine un “buget” subtiat putin de vremurile actuale.

    Raspunde
  5. Dragos 30 May 2012 @ 23:05

    Premiantule relax, glumeam, stau in birou zilnic cu Cristi ;)

    Raspunde
  6. Premiantul 30 May 2012 @ 23:17

    @Dragos – pentru mine era evident ca va cunoasteti(pentru ca altfel erai deja moderat) si sunt total relaxat.Ti s-a parut ca am fost cam “acid” ?

    Raspunde
  7. TyT 31 May 2012 @ 02:14

    Felicitari pentru examen, masterul cam pe cand ?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)