Sari la conținut

Fratilor, daca ninge nu este sfarsitul lumii

A cazut prima zapada in Bucuresti si deja a inceput traficul cu 20km/h.

Sa va spun un secret, daca ninge nu trebuie sa mergeti cu 20km/h. Puteti sa mergeti si mai tare, problema apare atunci cand calcati pedala de frana pana la fund.

Folositi frana de motor si incercati sa va deplasati mai repede. Timpul nu sta in loc pentru ca ninge.

Iar daca nu stiti sa circulati, stati acasa. O sa fie mai sigur pentru toata lumea.

P.S. Filmuletul este la viteza 4x

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
17 comentarii
  1. Andi 12 Dec 2012 @ 08:02

    Indiferent ce vrei sa obtii cu articolul asta, n-o sa reusesti :)
    Ca sa faca ce ti-ar placea tie (si mie), ar trebui sa se concentreze la condus. Atat.
    Da’ pentru colegii de trafic, asta este exclus. Daca au o masina in fata, asta-i ambuteiaj. Daca e ambuteiaj, facem ceva sa ne umplem timpu’ (telefon, ipad, laptop, carti, harti, scobit in nas sau taiat unghii) si contribuim la ambuteiaj. Civilizat.

    Raspunde
  2. raul 12 Dec 2012 @ 09:19

    bai deci DA. sa stea in “rude decedate” lor acasa… era un prost azi in fata mea, pe banda 2 mergea cu 25 maxim cred si in fata liber sute de km… ii urasc.

    astea sunt momentele in care incalc legea la greu, pentru ca ceilalti ma obliga!!

    Raspunde
  3. andreea 12 Dec 2012 @ 09:32

    intrebarea e daca astia au cauciucuri de iarna sau daca se bazeaza pe faptul ca mergand cu 20kmh ar fi scutiti de obligatia cauciucurilor?

    Raspunde
  4. raul 12 Dec 2012 @ 09:45

    @andreea: au, da i dracu de prosti, ca altfel nu ieseau cu ea din parcare la cat sunt de ratati. faza e ca sunt speriati de bombe… daia care le trebuie 6-8 minute sa faca o parcare laterala si lasa masina stramba..

    Raspunde
  5. iulian 12 Dec 2012 @ 11:28

    Daca oamenii nu au incredere in “fortele” proprii si nici “reactiile” masinii pe care o conduc nu le cunosc in conditii noi pentru ei, nu cred ca trebuie sa ii obligi sa mearga mai repede si nici sa stea acasa, ca daca stau acasa nu vor invata niciodata capacitatile masinii personale, nu isi vor dezvolta reflexe, nu isi vor spori viteza de reactie…
    Din punctul meu de vedere ce zici tu suna ca si un indemn de a interzice emiterea de permise de conducere noi, sa li se retraga permisele celor care nu au mai condus demult, sa ramana regii soselelor doar cei care au deja permis si conduc zilnic…
    Da-le voie sa apese frana si mai incet si mai tare, sa vada cum e mai bine, ca poate ii ajuta abs-ul daca de frana de motor nu au auzit…
    Sa zic drept si pe mine ma deranjeaza cand merg in paralel masini cu viteza “subliminala” ocupand toate benzile disponibile si nu am pe unde sa le depasesc, dar ma enerveaza si ala care vine din spate si ma flash-uieste pe mine, cu toate ca nu am unde sa ma duc nici in stanga, nici in dreapta, nici inainte.

    Raspunde
  6. maddy 12 Dec 2012 @ 11:32

    sfaturi de bun simt. eu am cauciucuri all season dar n`au inscriptia M+S. de cand a inceput sa ninga am lasat masina in garaj si ma duc cu taxi sau pe jos sau cu masina sotului care e echipata corespunzator. decat sa primesc amenda sau sa am probleme ca derapez/nu mai pot pleca de pe loc/sa ma chinui sa dau cu lopata de fiecare data cand scot masina din garaj, mai bine ma menajez pe mine si pe altii si gasesc alte modalitati de a ma deplasa.

    Raspunde
  7. criserb 12 Dec 2012 @ 12:05

    @iulian – nu oblig pe nimeni, dar este pacat sa faca vreo prostie daca ei nu stiu sa conduca. Cat despre mersul pe benzi, cred ca nu este cazul sa mai discutam, aici toata lumea merge pe banda vrea, nu conteaza ca au toti aceeasi viteza. Din pacate mersul in conditii de iarna nu este pentru oricine. Sa nu mai zic de parcari. Daca vara nu stiau sa parcheze o o masina drept, iarna o lasa direct in mijlocul drumului, pentru ca deh, este umilitor sa dai la lopata…

    Raspunde
  8. Alexandru Savu 12 Dec 2012 @ 12:05

    Foarte bune sfaturile, pe zăpadă și polei hai să facem curse mai ales când majoritatea conducătorilor auto n-au minime abilități șoferistice și totuși se încăpățânează să șofeze fie vară fie iarnă.

    Eu zic că e bine că merg cu 20 km/h că astfel ne dăm și noi seama cine e praștie și cine nu și putem conduce cum trebuie.

    Raspunde
  9. raul 12 Dec 2012 @ 12:05

    @iulian: frate, tu poate ai multe vieti la dispozitie. eu vreau sa ajung AZI la munca, acasa sau in locatia inspre care plec. daca nu ai incredere in masina sau in fortele proprii atunci te duci si faci scoala de soferi pe bune si dai inca o data de permis… PE BUNE

    eu in primele 2 luni dupa ce mi am luat permisul, m a prins o ninsoare adevarata (nu ca cea de aseara) utilajele pe strazi erau pauza si eram cu masina lui taica miu cu cauciucuri all seasons. nu am dormit si nici nu am facut accident, dar nici prost nu sunt. ieri era un cretin pe pantelimon cu skoda… a facut stanga pe banda 3 de pe a 2-a, in conditiile in care ambele erau libere pana la semaforul urmator care era situat la 500 de metri. ala mergea cu 25 la ora… ESTI NEBUN? cu 25 la ora nu mergi nici pe scoala..

    Raspunde
  10. criserb 12 Dec 2012 @ 12:13

    @Alexandru Savu – tocmai asta este ideea, n-au habar sa conduca, dar ies cu masina. Sa incurce pe toata lumea, sa parcheze in mijlocul drumului si sa mearga cu 20km/h. Si bineinteles sa mearga cu toata masina plina de zapada…

    Raspunde
  11. adrian c 12 Dec 2012 @ 12:19

    toti v-ati nascut niste mici Schumy care goniti pe soselele din oras cu super-masina voastra luata in leasing pe 7 ani. Sincer mi-e scarba de ce abereaza unii

    Raspunde
  12. Eugen 12 Dec 2012 @ 12:21

    Hmm…vazand filmul constat ca toti se deplaseaza cu o viteza relativ egala, doar tu faci slalom printre ei :). Deci, ca o constatare logica, pot presupune ca ei mergeau “normal” iar tu mergeai mai repede decat majoritatea. Deci nu ei mergeau incet, tu mergeai repede :)
    Just saying…
    Cat despre ideile dictatoriale ca daca cineva nu face/conduce cum zici atunci “sa stea acasa” … fiecare conduce cum se simte confortabil. Eu personal il prefer pe ala care merge mai incet dar nu se opreste in “curu'” meu decat pe ala care ma impinge in mijlocul intersectiei fiindca a “apreciat” gresit frana de motor… Ca sa nu mai spun de ce prefer cand sunt pieton…
    Nu-ti convine cum conduce cineva, depaseste-l… (daca nu ai loc sa il depasesti inseamna ca 99% nici el nu are loc sa conduca dupa placul tau mai repede)

    Raspunde
  13. criserb 12 Dec 2012 @ 12:35

    @Eugen – ma refer la aia care merg incept pe benzile superioare. Crede-ma in tot filmuletul ala eu n-am depasit 50-60km/h. Totusi, nu este drumul lor. Dar atunci cand nu iti cureti masina, este normal ca nu vezi si ca mergi cu 2 la ora… e de bun simt sa dai zapada jos cand pleci de acasa, nu de alta, dar sa vezi este esential atunci cand conduci.

    Raspunde
  14. iulian 12 Dec 2012 @ 12:42

    @raul(e): Cred ca tu te-ai nascut invatat. Eu unul nu am invatat la scoala de soferi cum sa circul pe zapada, gheata, polei, cu toate ca am facut scoala de soferi iarna sperand sa invat sa conduc si in conditii din astea, dar nu s-a nimerit sa ninga. Asa ca degeaba ai da examen de tzshpe ori, daca in luna in care faci scoala nu te lovesti de zapada. Eu am dat de prima zapada la 1 an dupa ce am luat permisul, si am dat de “voi” care le sugereaza celor care nu stiu sa conduca, sa stea acasa si mi-am luat injuraturi ca incurc circulatia; eu nu am stat acasa, am incurcat circulatia pe 1 straduta, ca nu am reusit sa parchez prea usor masina, ca sub zapada era gheata. Daca stateam acasa, nu stiam nici pana azi cum sa merg in situatii de genul asta.
    Eu zic doar ca nu e normal sa judeci oamenii, ca poate au motivele lor pentru care merg asa, poate chiar vor sa invete, si la zapada urmatoare nu te vor mai incurca in trafic.
    Acum, pe de alta parte, sunt convins ca 90% din ei nu vor invata niciodata cum sa conduca iarna… dar sa ii injuri si pe ceilalti 10% nu mi se pare corect.

    Raspunde
  15. criserb 12 Dec 2012 @ 12:46

    @iulian – exact aia 90% sunt problema :( Nimeni nu se leaga de incapatori, aia mai au si bulina aia galbena pe masina. Cei care au cap si isi dau seama ca ii protejeaza si ca nu este o rusine.

    Raspunde
  16. Eugen 12 Dec 2012 @ 12:58

    Asta cu zapada pe masina tine de nesimtirea specifica natiei noastre, pe care nu o neg.

    Daca raman la subiectul initial, si anume viteza de deplasare, ceea ce ai spus cu benzile superioare se aplica in principal la drumuri inafara orasului. In oras, pe zapada, este greu sa se respecte. Poate omu’ vrea sa faca stanga peste 1 km si se incadreaza din timp fiindca are vizibilitate redusa, ninge, este aglomerat, nu se pricepe :) Drept urmare o sa fie postat pe ultima banda (prima din stanga) si o sa mearga incet…Sau poate din cele 2 benzi pe sens el merge pe a doua fiindca prima are obstacole (gropi, autobuze in statie, parcati ilegal etc)

    Eu inteleg nemultumirile cand cineva nu conduce cum iti doresti (sunt motociclist si le “vad” mult mai personal in trafic)…dar trebuie tinut cont ca, atata timp cat este legal, este dreptul fiecaruia sa conduca cum se simte confortabil. Viteza minima nu este impusa prin lege. Cum ziceam mai sus, prefer unul care merge incet si nu omoara pe nimeni decat unul care merge mai repede decat poate (fiindca il “grabeste” unul din spate) si risca sa faca o belea.
    Si in plus la discutia asta este deranjant “tonul” unor “frati” :D care se cred mega-soferi. Nu este ciudat ca astfel de soferi sunt intotdeauna nemultumiti de cel putin 2-3 alti soferi cand fac un drum de 15 minute pana la munca? Adica..chiar toti prostii se strang in jurul lor sau sunt ei exagerati? Poate ei sunt in “plus” prin felul lor de a conduce….

    Raspunde
  17. raul 12 Dec 2012 @ 13:05

    hai ca imi place discutia cu iulian, macar el vine cu argumente.

    @iulian(e): nici pe mine nu m a invatat la scoala cum sa circul pe polei. dar ghici ce… nu este polei. zapada NU ESTE polei. aseara la 19 pe pantelimon nu era polei. repet: era un bou cu o skoda, care avea liber in fata 500 de mentri (si nu ti exagerez) si care a schimbat banda si a continuat sa mearga la fel de incet, undeva pe la 25 km. in spatele lui se facea coloana. l am depasit pe banda 2 si surpriza: in fata era gol. i am dat “talpa” cum ar zice Alexandru Savu si am ajuns la uimitoarea viteza de 50 km…simteam cum creste nivelul adrenalinei. apoi am ajuns la stop. m am oprit usor fara frane bruste si cand s a facut verde am demarat iara in treomba ca nebunul.. ala cu skoda inca nu ajusese la semafor :|

    eu nu vb acum la modul general cum zic astia mai sus. eu ma luam de cazul acela. repet: 20 km pe ora…. liber in fata. imi pare rau, dar am vazut azi oameni cu (!) in geam care mergeau atent, drept si rapid…

    @adrian c: ca esti la fel de destept ca ala cu skoda:
    nu am masina in leasing. este cumparata din banii mei nu de la parinti. am avut un accident urat acum 6 luni din cauza unui adormit ca cel de mai sus si nu sunt shumy. dar nu e nimic, e nevoie si de oameni ca tine. altfel nu am avea noi ceilalti bani :))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)