Sari la conținut

Hobbitul – O calatorie neasteptata

Hobbit-posterAm avut placerea sa vad ieri prima parte din trilogia Hobbitul, parte ce poarta numele O calatorie neasteptata.

Dupa ce am vazut si cele trei parti din The Lord of the Rings ma asteptam sa vad un film bun, dar in acelasi timp aveam tot felul de intrebari cu privire la realizarea lui. Intrebari ce mi s-au intiparit in minte dupa ce am citit pe tot felul de siteuri ca cei care l-au vazut in premiera in Noua Zeelanda au avut probleme din cauza 3D-ului. Senzatii de greata, dureri de cap si d’astea.

Sincer va spun eu n-am avut nicio problema, cu toate ca n-am vazut filmul din cel mai bun loc din sala, avand bilet in randul 3.

Nu cred ca are rost sa va spun prea multe despre film. Chiar am primit o multime de solicitari de la prieteni si cunostine care-mi sugerau sa nu le povestesc filmul. Am sa le respect dorinta si nu am sa spun nimic.

Va spun doar ca este un film bun, un film pe care o sa-l vada probabil toata lumea, la fel ca pe Lord of the Rings. Este genul ala de film care nu are nevoie de nicio prezentare.

Mergeti sa-l vedeti si nu va fie teama, nu o sa patiti nimic. Nu o sa va doara capaul, nu o sa aveti senzatii de greata.

Va recomand sa-l vedeti totusi la IMAX, incepand cu 14 decembrie, altfel se vede un 3D pe un ecran de 37m x 26m ;)

Acum ca am vazut prima parte, abia astept sa le vad pe urmatoarele, The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013) și The Hobbit: There and Back Again (2014), dar o sa mai am putin de asteptat :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Razvan 12 Dec 2012 @ 11:54

    Am vrut sa-mi fac si eu rezervare la film, dar de unde. Tot weekendul e ocupat.

    Raspunde
  2. Alex 12 Dec 2012 @ 12:02

    Problemele cu greata & co erau cauzate de noua tehnologie 3D HFR, iar la IMAX va fii difuzat doar în 3D. Is vreo 2 cinematografe și la noi unde se va putea vedea în HFR.

    Raspunde
  3. maddy 12 Dec 2012 @ 12:08

    daca da senzatii de greata si dureri de cap 3D`ul atunci trebuie sa fie bun! m`am cam saturat de filme care trag teapa cand vine vorba de calitatea 3D`ului, cum au fost The Last Airbender, Priest, si alte.e
    sambata am facut rezervare pentru Hobbit.

    Raspunde
  4. Nautilus 17 Dec 2012 @ 10:24

    1. Greata, durerile de cap si ameteala sunt perfect reale atunci cand nu privesti exact in centrul ecranului, cel putin la AFI Cotroceni, si mai esti si pe unul din randurile de jos. Disconfortul e amplificat daca ochelarii 3D nu ti se potrivesc perfect.

    2. Filmul e mai slab decat seria Stapanul Inelelor, fiindca o mare parte din personaje sunt exagerate atat fata de primele 3 filme, cat si fata de carte, copilaresti, caricaturale:

    – Cel putin 3 dintre Gnomi, inclusiv Thorin, nu arata deloc a Gnomi, arata a Oameni – Peter Jackson a recunoscut ca a facut asta pentru a avea si personaje mai atractive fata de public;

    – Orcii si Goblinii sunt (exagerat de) diformi, mult mai pociti decat in primele 3 filme. Tolkien insusi cand i-a descris a pretins ca un Orc trebuie sa arate ca un barbar uman, “precum cei mai putin atractivi dintre navalitorii mongoli”, nu ca un monstru si in niciun caz ca un zombie pe jumatate putrezit;

    – Vrajitorul Radagast este o caricatura. Sanie trasa de iepuri!? In carte, cei cinci Vrajitori sunt Maiari, zeitati de mica importanta, chiar daca majoritatea personajelor nu stiu asta. A face pe nebunul ca un bufon nu se potriveste cu demnitatea pe care ar fi trebuit sa o aiba.

    ~Nautilus

    Raspunde
  5. Manuel 7 Jan 2013 @ 14:29

    Am vazut filmul si chiar am ramas dezamagit. Din acest motiv m-am apucat si am terminat de citit cartea in doua zile. Este mult mai frumoasa si foarte diferita de filmul original. Doua exemple marunte, din punctul meu de vedere si sper sa nu fi injurat: Necromantul apare doar mentionat trecator in carte iar numele lui Radagast este pronuntat doar intr-un singur paragraf. Asa ca va recomand sa cititi cartea… (ps: este mult mai scurta decat trilogia Lord of the Rings; este doar o carte dar ca sa se faca vanzari este transformata in trilogie :(( )

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)