Sari la conținut

FTW 5-10 lei ca sa iesi din spital?!

spital-paturi-publimedia-shutterstockPe bune? Ce mai e si asta?

Adica pe langa faptul ca serviciile medicale sunt varza, acum (de la 1 aprilie) mai trebuie platita si o taxa la externare. O taxa chiar modica. Asta ma enerveaza, asa vor ei sa descurajeze internarile fictive, cu o taxa de pana la 10 lei.

Ce bani o sa stranga oare statul din taxa asta? Fix 0.

Ori puneau si ei o taxa de 100 lei minim, ori mai bine sa lase toata treba asta asa cum era.

Va dati seama ca 5 – 10 lei in plus, pe langa toti banii pe care ii bagi prin diverse buzunare prin spital este fix 0. Maruntis, frectie la picior de lemn.

Totusi, stau si ma intreb, cum au ajuns la concluzia asta, cat timp s-au scremut unii ca sa inventeze aceasta taxa revolutionara? Pentru toata gandirea asta banuiesc ca si-au luat si bani, nu?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. andreea 22 Mar 2013 @ 11:09

    in germania se plateste 10 euro pe zi. si cum la o operatie minora stai cam o saptamana, se ajunge repede la 100 de euro. banii astia acopera mancarea si alte servicii nemedicale pe care le primesti in spital. oarecum ok. insa serviciile astea au si ele calitatea lor. in romania nu cred ca din 10 lei (pe toata internarea din cate inteleg) poti face ceva de calitate.
    mai bine ar face din spaga pe care oricum o dai niste taxe reale (sa zicem ca o parte ramane la personalul medical si o parte intra in dotarea spitalului) din care sa castige ambele parti.

    Raspunde
  2. criserb 22 Mar 2013 @ 11:26

    @andreea – yep, 5-10 (in functie de spital) pentru toata perioada de spitalizare. O alta aberatie romaneasca.

    Raspunde
  3. amzis 22 Mar 2013 @ 20:37

    Mi-a luat andreea vb din gura. Tocmai ce m am externat si a trebuit sa dau 60 €.stiam ca se plateste 10 € dar nu pe zi

    Raspunde
  4. Mihai 23 Mar 2013 @ 14:00

    “pe langa faptul ca serviciile medicale sunt varza” – eu cred ca te referi la conditiile din spitale, nu la actul medical in sine (adica la ceea ce face doctorul).

    Mi se pare aiurea taxa de 10 lei din mai multe motive. In primul rand e o suma prea mica cu care nu poti face nimic. Si pentru suma asta mica vor trebui tinute evidente, tabele, borderouri, chitante, adica un circ birocratic aiurea. Pe de alta parte la cate internari sunt la noi si la cum multe spitale lucreaza mereu norma intreaga, putin cate putin tot s-or strange niste bani.

    ZIci ca trebuia pusa taxa la cel putin 100 de lei. Ma gandesc la bietii batrani, aia de unde sa scoata 100 de lei pe o internare din pensia lor de 350 de lei?? Plus de asta o taxa de 100 de lei ar reduce drastic numarul de internari, adica oamenii ar prefera sa stea acasa si sa dea 50 de lei unei asistente din cartier/sat pentru niste injectii / perfuzii indicate de medic. In felul asta spitalele ar suferi restructurari, s-ar reduce numarul de paturi si de medici si asistente, ne vom plange ca nu avem destui doctori, spitalele mici s-or desfiinta si tot asa…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)