Sari la conținut

Ghișeul.ro are o nouă interfață

Cei de la GovITHub au făcut o ultimă treabă faină înainte de a înceta colaborarea cu noul guvern, au refăcut site-ul ghișeul.ro, pentru ca omul de rând să-și poată plăti mai ușor taxele.

De acum înainte… Dumnezeu cu mila.

„Bursierii GovITHub își încheie colaborarea cu Guvernul Grindeanu.
În urma adoptării ordonanței de urgență (OUG) prin care sunt modificate Codul Penal și Codul de Procedură Penală privind abuzul în serviciu și a proiectului de lege privind grațierea, bursierii GovITHub se declară indignați și refuză să își continue activitatea sub coordonarea actualului guvern și a echipei sale de miniștri.
Programul guvernamental GovITHub a fost creat în 2016 ca urmare a unei inițiative de implicare civică a specialiștilor IT din mediul privat care își doresc să contribuie în mod activ la digitalizarea instituțiilor publice și la îmbunătățirea relației cetățeanului cu statul.
Principiile care guvernează activitatea GovITHub au la bază transparența, implicarea civică și un sistem deschis de colaborare cu societatea civilă, de tip open source, care a făcut posibil ca în doar 4 luni de activitate GovITHub să dezvolte proiecte cu impact național, care în alte condiții ar fi costat statul român peste 1 milion EURO.
În acest context, deciziile guvernului actual luate în noaptea de 31 ianuarie / 1 februarie 2017, precum și modul în care acestea au fost adoptate, invalidează misiunea GovITHub și contravin flagrant atât principiilor care au pus bazele acestui program, cât și valorilor personale ale bursierilor. Așadar, bursierii GovITHub au luat în regim democratic hotărârea să înceteze colaborarea cu actualul guvern.
Prin această poziție oficială ne exprimăm îngrijorarea pentru direcția periculoasă în care se îndreaptă România și tragem un semnal de alarmă privind valorile democratice ce trebuie protejate.”

Și e normal, să plece, să-și vadă de ale lor. Cu anumiți oameni nu poți lucra.

De acum proiectele astea se vor face pe bani mulți, probabil cu firmele lui Ghiță sau ale altora ca el, cum s-a făcut și până acum.

De ce să meargă ceva bine în țara asta, când poate să nu meargă?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)