Sari la conținut

Ghiseul.ro e online pe naiba

ghiseul

Pentru ca suntem in secolul online-ului am zis a incerc sa-mi platesc si eu impozitele online. Am intrat pe atat de mediatizatul site ghiseul.ro si am vrut sa-mi fac cont.

Observ ca nu exista aceasta posibilitate si ca ar trebui, conform spuselor de acolo sa primesc un user si o parola in plic in momentul in care primaria de care apartin se inscrie in sistem. In lista cu primariile inscrise, observ ca primaria sectorului 3 este inscrisa.

Pentru secțiunea de plată cu autentificare vă sunt necesare credențiale (nume de utilizator și parola), care se generează automat în momentul în care s-a finalizat procesul de înregistrare a primăriei de care aparțineți în sistem. Credențialele vă vor fi transmise în plic sigilat prin mijloace sigure de către instituția publică, ulterior înregistrării în SNEP.

[sursa]

Sunt la primaria de care apartin si le spun ca eu n-am primit nimic.

Imi spun ca… aaa, pai trebuie sa veniti la noi, in Lucretiu Patrascanu, sa completati o cerere scrisa si ulterior o sa primiti un user si o parola.

Deci un alt serviciu "online" romanesc.

Oare astia n-au inteles ca online inseamna sa stau acasa, in fata calculatorului si sa nu trebuiasca sa ma deplasez?

Dar chiar m-au facut curios, o sa ma duc sa duc respectiva cerere scrisa sa vedem daca sistemul de care vorbesc chiar merge. Partea proasta e ca probabil trebuie sa ma duc cu Dana acolo, pentru ca mai nou fiecare cu ROL-ul lui. Daca imi fac eu cont o sa pot plati impozitele mele, ale ei nu, ca ea are un alt ROL…

In loc sa facem un serviciu functional (pe banii contribuabilului) noi tot de birocratie ne lovim.

Oare cand o sa faca statul asta ceva normal, ceva ce o sa ne ajute, nu mai mult sa ne incurce? Numa’ intreb…

Chiar sunt curios, exista oare vreo persoana care a primit acel plic prin posta si care poate sa-si plateasca impozitele online?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. ciprig 5 Mar 2012 @ 16:27

    Am primit plicul (fara sa-l solicit). Am platit impozitul online (catre Primaria Targu Mures). Am incercat sa il folosesc pentru plata impozitului pentru o locatie din Cluj Napoca dar nu am reusit.

    Raspunde
  2. criserb 5 Mar 2012 @ 17:07

    @ciprig – esti un fericit. Norocul tau e ca esti din Targu Mures, aia e o zona civilizata, nu ca Bucurestiul, astia sunt mai cu mot…

    Raspunde
  3. Iuli 5 Mar 2012 @ 23:15

    Eu am primit invitatie anul trecut sa vin sa-mi ridic plicul cu parola (sector 6). Teoretic trebuie sa mergeti amandoi dar exista si exceptii, poti incerca – a fost doar nevasta-mea, a semnat un formular pentru amandoi si a luat plicurile cu parolele direct de acolo.
    Am si platit impozitele. In cont ai un fel de “inbox” in care gasesti sumele datorate, fiecare impozit in parte fiind detaliat elegant: datele casei (adresa, suprafata, etc), ale masinii (serie sasiu, cmc), etc
    Intr-un cuvant, merita efortul – du-te si fa-ti cont :-)
    Pe site am vazut ca exista si posibilitatea platii fara sa ai cont – pana rezolvi cu contul, poti plati asa.

    Raspunde
  4. klaus 5 Mar 2012 @ 23:17

    Am primit acum aproape 1 an un plic in care mi se aducea la cunostinta exista sistemului si daca vreau user & parola sa le solicit asa cum ai spus si tu.
    Anul trecut mi-am platit totusi impozitele la case(Bucuresti) online insa fara sa fie nevoie de vreun user si parola ci doar pe baza cnp-ului doar ca imediat dupa aceea s-a scos si-au introdus minunatul sistem cu user si parola ce trebuiesc ridicate dupa n-spe cereri scrise.

    Raspunde
  5. criserb 6 Mar 2012 @ 12:56

    Am fost si eu azi pana acolo sa-mi iau userul si parola. In principiu nu-ti da pentru sotie daca nu este si ea prezenta dar daca zambesti frumos pana la urma se poate.

    Le-am luat azi si mai pe seara o sa vad ce si cum. Sper sa nu am surprize :)

    Raspunde
  6. dan 8 Mar 2012 @ 11:42

    In Baia Mare se poate altfel: https://epay.baiamarecity.ro/
    Asta e chiar online 100%

    Raspunde
  7. criserb 8 Mar 2012 @ 12:25

    @dan – Baia Mare e oras civilizat :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)