Sari la conținut

Grădina la jumătatea lui iulie

Treceam de dimineață prin grădină și am făcut niște poze. Să-mi rămână amintire. Să vă arăt și vouă cum mai stă treaba.

E bine, nu am de ce să mă plâng.

Acum o întrebare pentru cei care se pricep. Ce fac cu castraveții și cu roșiile. Sunt destul de înalte și nu prea mai au unde să crească, le tai vârfurile sau ce fac?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Diana 12 Jul 2017 @ 15:48

    Cica le tai varfurile. Se cheama carnire, parca. Ca altfel cresc ca nebunele.

    Raspunde
  2. Elisa 12 Jul 2017 @ 17:32

    Cristi, daca vrei gogonele pentru murat nu faci nimic, le lasi sa creasca, se vor intoarce si sprijini pe suportul acela orizontal care leaga aracii. Daca le carnesti, nu o sa ai gogonele si-i pacat.
    Castravetii, da, le rupi varfurile si ei vor face ramificatii si pe ramificatii multi castraveciori. Spor!
    Chiar voiam sa spun ce gradina faina ai, ce ingrijita este, ce de recoltat ai! Bravo! Si nu pare nimic bolnav, ai scos frunzele vestede/galbene/patate de la rosii? Eu asa fac, le defoliez de jos doar cand sunt galbene ca daca descopar rosiile se ard de la soare si in loc sa se coaca, se pateaza in galben.
    Imi m place sa admir gradini de orice fel si a ta este minunata!

    Raspunde
  3. criserb 13 Jul 2017 @ 10:30

    @Elisa – da, vreau să pun și niște gogonele, deci am să le las să crească. Ceea ce se face mănânc sau fac suc de roșii, ceea ce rămâne verde o să ajungă la borcan :) Merci de info!

    Raspunde
  4. Gabi 25 Jul 2017 @ 11:41

    Ai niste straturi… sa-ti traiasaca! Nu stiu ce sa iti spun sa faci cu rosiile si castravetii, dar am eu doua intrebari:
    1 – ai pus folie de plastic in straturile inaltate inainte de a pune pamant? Stiu ca nu rezista lemnul pe termen lung altfel, dar nu stiu cum se comporta de fapt. De asta eu mi-am facut la un moment dat straturi inaltate din borduri de ciment, dar nu ma incanta aspectul.
    si 2 – sistemul de irigatii il lasi acolo peste iarna?
    Thx. :)

    Raspunde
  5. criserb 25 Jul 2017 @ 12:17

    @Gabi – Uite aici primele două poze, cred că asta mă întrebi. Am pus o folie și până acum a fost bine, e adevărat că sunt doar în al 2-lea an. Când se strică o să le fac mai solide, acum însă le-am făcut din resturi ce mi-au rămas de la gard, deci nu prea am avut costuri.

    Sistemul de irigații nu cred că-l las acolo, îl scot peste iarnă și-l pun la primăvară. Vreau să-l scot și pentru că să pot să pun niște îngrășământ natural în toamnă, să rămână acolo peste iarnă. Așa am citit eu pe undeva că se face, acum nu-s sigur, sunt și eu la început, doar anul 2 de stat la casă.

    Mi-am aruncat un ochi pe blogul tău, mișto, și mi-a plăcut și parte cu căpșunele. Ia uite cum am făcut eu, cam tot ca tine, dar m-am folosit mai mult de gard.

    P.S. Te-am băgat în reader, văd că avem preocupări comune ;)

    Raspunde
  6. Gabi 25 Jul 2017 @ 13:41

    @criserb – exact asta voiam sa stiu, multumesc. :)
    socrii mei au montat un sistem de irigatii ca al tau acum doi ani si l-au lasat in gradina peste iarna, dar ei au mult teren si ar fi fost greu sa le scoata. Am vazut ca si prin parcuri si prin gradinile publice se face cam la fel, dar nu imi pun problema ca i-ar pasa primariei ca se buleste instalatia. Eu am furtun sprinkler pe laterala, pe care am sa il scot la iarna. Am si aspersor cu teava ingropata pe o alta latura, dar acela va ramane afara si sunt curioasa cum va merge in primavara.
    Imi plac capsunile tale :) Eu nu le-am pus pe gard pentru ca nu au destula lumina acolo. Am doar 100 mp de curte, in care convietuiesc doi nuci, un cires, un mar, capsuni, rosii, ardei iuti, o tufa de coacaze, una uriasa de mure uriase (am de dat pui, in toamna, daca ai unde le pune), crini, hortensii si trandafiri. So… se fataie burlanul cu capsuni pe unde se fataie si soarele :)))
    Multumesc pentru ochiul dat pe blog :) sper sa nu fii dezamagit :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)