Sari la conținut

Grecii sunt lenesi

DSC_6903

Ar fi mai multe lucruri de spus despre lenea grecilor, dar pentru moment am sa ma limtez la unul singur. In restaurante ei nu stiu sa stranga mancarea de pe masa, termini de mancat si ramai cu farfuria in fata. Poti sa mai stai tu 2 ore la masa, sa bei o bere/vin ca grecul nu o sa-ti debaraseze masa. Sau ma rog, poate sunt si exceptii dar alea sunt rare.

Poza de mai sus este facuta in celebra taverna Lighthouse din Zakynthos de unde se vede cel mai frumos apus.

Mancarea aia a stat pe masa mult timp dupa ce au plecat turistii si pisica s-a apucat sa se serveasca singura.

La ei nu sunt caini ca la noi, dar e plin de pisici :)

Nu stiu ce e mai ok, cainii nostri sau pisicile lor?

P.S. Nu va reocmand taverna respectiva, nu a fost nici mancarea cine stie ce,  iar servirea a fost de-a dreptul execrabila.

P.P.S. Sa nu va speriati acum, sunt atatea lucruri frumoase in Grecia pe care am sa vi le povestesc ulterior, am inceput cu uratul pentru ca asta a fost mai putin si am zis sa scap de el ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. TyT 14 Aug 2012 @ 16:49

    Pe langa faptul ca sunt lenesi ii si doare undeva de UE ! Marea majoritate a carciumelor din Grecia nu respecta nici o norma europeana !!! Ei au zis ca UE si au facut ca ei ;)

    Raspunde
  2. maria 14 Aug 2012 @ 17:30

    cand am vazut tiltul m-am indignat, pt ca nu poti generaliza..am un prieten grec, care este cel mai muncitor si mai ambitios om pe care-l cunosc:). dar…apropo de taverna ta, se vede ca ai fost pt prima data in Grecia pt ca una din regulile de aur este ca nu trebuie sa te asezi in locurile cu mult marketing, gen “cel mai frumos apus, rasarit, etc” ci trebuie sa cauti cele mai ascunse taverne..acolo te vei simti cel mai bine:)

    Raspunde
  3. Cristina 14 Aug 2012 @ 17:54

    ah la ei nu e ca la noi sa te uscheasca de la masa cand achiti …am fost in taverne in atena si mi s-a parut chiar dragut ca nu tb sa ma simt prost sa plec.
    in arad, vine la masa, face curat , si nu iti vine sa mai stai ca te simti prost.
    si ps: imi plac de mor pisicile lor :) si in atena era plin de ele.

    Raspunde
  4. criserb 14 Aug 2012 @ 17:57

    @maria – N-am fost pentru prima data in Grecia, e cred a 4-a sau a 5-a oara :) Ceea ce zici tu, cu localurile din locurile foarte cunoscute este adevarat, dar na… era aproape de unde eram, si am zis “hai”. Sa-mi fie invatatura de minte.

    Cat despre localurile alea de nu dai 2 bani pe ele, e adevarat ca acolo am mancat cel mai bun souvlaki de pe insula. Localul era urat, nu aveam asteptari prea mari dar ne era foame. Cand am vazut cat este de buna mancare am revenit intr-o alta zi, si a fost la fel de buna :)

    Si nu, nu vreau sa generalizez dar sunt multe exceptii care dau impresia asta.

    Raspunde
  5. Crox 14 Aug 2012 @ 23:43

    Un titlu corect ar fi fost: “Grecii nu exceleaza in servicii”.

    Raspunde
  6. SuZy 15 Aug 2012 @ 00:23

    Si eu tot numai pisici am vazut in Grecia, am inteles ca sunt cam “sfinte” pe la ei (n-am primit mai multe detalii asa ca nu comentez mai mult :)

    Eu una n-am avut probleme cu servirea in Grecia, ba dimpotriva. Dar, fiecare cu “norocul” lui :)

    Raspunde
  7. criserb 15 Aug 2012 @ 00:28

    @SuZy – in mare si la mine a fost ok, problema a fost cu locurile turistice, in care chiar faceau ce vroiau ei, in rest, a fost perfect :)

    Raspunde
  8. Simona 21 Jun 2018 @ 08:57

    @maria – De acord în totalitate cu tine. În plus dacă pt concediu cauți curățenie absolută și serviciu ireproșabil mai bine te duci într-o țară gen Germania. Grecia este unica prin peisaje, istorie, tradiție, unicitate…..

    Raspunde
  9. Simona 21 Jun 2018 @ 08:58

    @Crox – ???

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)