Sari la conținut

Pereții și acoperișul de la căsuța lui Alex

După o seară de muncă și cu ajutor de la vecinul George am făcut acoperișul.

L-am pus pe bârne de 10×10 la distanță de 50cm între ele. Ține, sper să țină. Pe mine m-a ținut cât am stat pe el, sper să țină și zăpada. Cel puțin până am să o dau jos.

Ieri seară și un vânt de nu-ți venea să ieși afară din casă, am mai făcut 2 pereți. Acum am 3, aproape gata și unul de făcut în seara asta. Dacă am timp și dacă nu cumva Dana îmi trasează altă sarcină.

Sper să reușesc să o termin până la prima ploaie, sper.

Apoi o să fac acoperișul, am să pun o folie, mai am de la terasă și peste pun șindrilă bituminoasă.

De vopsit am să o fac albă, ca ulterior să pot veni peste alb cu tot felul de forme colorate, deh, este căsuța copilului. Să vedem ce o să-mi ceară dă-i pictez pe ea. Sper că nu pe Mickey Mouse :)

Mă gândesc să-i fac și pereții interiori, să fie și ăia mai prezentabili, să-i pun eventual niște plăci de OSB. O să o închege mai bine, acum dacă sar mai tare prin ea se simte că se mișcă.

Am pus niște contravânturi în interior, e mai bine ca fără ele, dar cred că mai trebuie să pun.

Pe terasă o să fac o balustradă din lemn, ceva în genul ăsta. Nu o sculptez, nici chiar așa, am să pun niște pătrate de lemn, sau cilindrii, că-s mai ușor de montat. Zic eu acum, până acolo poate mă mai sucesc.

Probabil am să-i mai decupez un geam și pe peretele opus ușii, că-mi pare cam întunecat înauntru. Îmi părea cel puțin azi-noapte, când am terminat.

Echerul ăsta, de mai jos, este MI-NU-NAT. Vă recomand să vă luați dacă mai meșteriți și voi din când în când. Totul e mai ușor cu el, te miști mai repede, sari peste niște etape migăloase. (trasat-măsurat etc). Cât despre ușurința cu care tai nu mai vorbesc. Este un ghid foarte bun atât pentru pendular cât și pentru circular.

Când o să fie gata? Nu știu, însă sper ca în 2-3 zile să fie gata căsuța, apoi mai vedem și cu terasa și cu partea de dedesubt pe care vreau să o închid pe 3 laturi, să nu plouă/ningă din lateral, iar în față intenționez să pun o prelată pe care să o cobor doar când plouă și peste iarnă.

Dacă vă mai vin idei, dacă mai aveți vreun sfat, sunt aici să le recepționez și dacă-s idei bune promit că le pun și în practică.

Cost, până acum, 730 lei. Doar lambriul și dușumeaua am cumpărat-o, restul le-am recuperat de la o magazie, am primit o grămadă de grinzi de la vecinul Cristi și OSB-ul de la vecinul George. E bine să ai vecini, nu? :) Vă mulțumesc, dragilor, Alex o să fie fericit.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. radu 29 Sep 2017 @ 13:18

    salutare, de unde ai luat acel echer?

    Raspunde
  2. criserb 29 Sep 2017 @ 14:27

    @radu – de aici.

    Raspunde
  3. dorel 6 Oct 2017 @ 00:30
    Raspunde
  4. Rares 31 Jan 2018 @ 12:33

    Foarte dragut proiectul si ma bucur ca a iesit asa cum v-ati frumos! Tocmai am dat si eu comanda pentru acel echer. Multumesc frumos pentru sursa.

    Raspunde
  5. criserb 31 Jan 2018 @ 12:42

    @Rares – eh, încă mai am la ea, m-a apucat iarna și nu mai am chef să lucrez în frig, plus că e cam noapte când ajung acasă.

    Echerul este foarte bun, mă ajuta mult în muncă, sper să fie la fel și pentru tine.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)