Sari la conținut

In fiecare an este la fel

Aglomeratie-supermarket

In fiecare an, inainte de sarbatori este super nebunie in oras. Traficul este blocat, magazinele sunt super aglomerate si asa mai departe. Ma intreb de ce.

Ma rog, nu ma intreb, stiu de ce, stiu ca omul este obisnuit sa-si faca cumparaturile numai pe ultima suta de metri, dar de ce?

De ce nu se pot duce si ei sa-si faca cumparaturile din timp, de ce trebuie lasat totul pe ultima suta de metri, de ce nu exista putina organizare?

Eu prefer sa cumpar ceea ce am de cumparat din timp, cu mult timp inainte, sau chiar daca uit, si nu ma organizez chiar din timp, macar cu doua saptamani inainte tot ma duc. Nu pot sa las pe ultima suta de metri pentru ca nu asa am fost invatat.

Oare este o chestie de cum ai fost invatat? Si daca ai fost invatat intr-un fel in care vezi ca nu-ti este tocmai bine, atunci de ce nu incerci sa schimbi asta, de ce nu faci in asa fel incat sa iti fie mai bine?

Oare chiar este cineva care prefera o astfel de nebunie in loc sa stea acasa cu familia? 

Ziceam si eu, nu tre’ sa-mi raspundeti, probabil nu o sa se schimbe niciodata nimic.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Ghiocel07 20 Dec 2013 @ 19:57

    Astazi era mare nebunie si la impozite si taxe la Galati, parca. Tot anul n-au avut oamenii timp sa-si plateasca impozitele si acum s-au trezit ca intra in noul an cu datorii. Ba mai erau si revoltati ca este aglomeratie si nu este bine organizata treaba. Tipic romanesc.

    Raspunde
  2. alexandra 20 Dec 2013 @ 20:55

    nu e vorba ca ne place sa cumparam pe ultima suta de metri.. eu de exemplu am fost azi sa cumpar cateva produse pe care le folosesc pentru Craciun (spre surprinderea mea, a fost destul de lejer in magazin, iar la casa de marcat eram a doua persoana).. si care daca le-as fi luat cu 2 saptamani inainte, mi s-ar fi stricat in frigider :) dar sunt si oameni care intr-adevar se duc si cumpara.. si cumpara.. doar ca sa cumpere, sa-si umple cosurile cu de toate si cam atat .. in schimb sunt si oameni care nu au timp sau au liber de la serviciu, exact inainte de sarbatori.. dar nah, romana tot roman e.. se duce si-si cumpara mancare, pe care mai apoi o arunca.. asta nici eu n-o inteleg

    Raspunde
  3. Yamasha 20 Dec 2013 @ 23:34

    evident ca o sa fie asa… suntem manipulati de dimineata pana seara, ne pregatesc din timp cu “oferte” si lucruri care ne fac sa consumam.

    Raspunde
  4. Cip 21 Dec 2013 @ 09:25

    Ce ma enerveaza astea cu “romanul tot roman”. Asa se intampla peste tot in lume. Oriunde. Oricand. Acum are lumea timp sa isi puna gandurile in ordine si sa decida ce e de luat. Poate mai intra un salariu sa aiba bani si de cumparaturi (SOC! nu toata lumea are bani ramasi de luna trecuta sau prin conturile de economii) poate mai afla unde se duc la masa de craciun/cine vine sa-i viziteze. Sunt o gramada de motive solide pentru care ai amana cumparaturile pe ultima suta de metri.

    Raspunde
  5. alexandra 21 Dec 2013 @ 10:15

    @Cip – ai dreptate in tot ce ai zis mai sus. Eu cand am spus treaba cu “romanul..”, ma refeream la aia care cumpara de milioane si au cosurile pline ochi in fiecare saptamana.. La aia e sarbatoare mereu si aia te fac sa zici si lucruri de genul “romanul tot roman” sau “ne vaitam ca nu avem bani”. Si zic de “romani”, pentru ca suntem romani. probabil daca eram englezi, ziceam “englezul tot englez” :)

    Raspunde
  6. Simina 21 Dec 2013 @ 11:44

    Nici mie nu imi place sa fac cumparaturi pe ultima suta de metri, dar sunt unele produse pe care chiar e mai bine sa le iei in ultimul moment: alimente, peste, legume, fructe… Depinde ce vrei sa pui pe masa de Craciun sau ce pregatesti pentru Revelion. Si cum a spus si Cip, unii chiar asteapta inca un salariu, o prima de Craciun, un ceva… Dar e trist ca foarte multe persoane cumpara “tone” de mancare si dupa sarbatori arunca jumatate la gunoi. Risipa totala.

    Raspunde
  7. Vlad 21 Dec 2013 @ 14:06

    Pe de o parte unii se duc la cumparaturi in ultima clipa deoarece, zic ei, “am fost prea ocupati”. Asta este principala lor scuza atunci cand ii intrebi.
    Pe de alta parte exista un anumit grup de oameni care se duc doar asa sa intre in vorba cu cunostintele prin magazine, sa se mai laude cu una cu alta si in principal sa fie prezenti si ei.. la shopping-ul nelipsit de sarbatori.. deh!

    Raspunde
  8. rivi 23 Dec 2013 @ 12:15

    probabil asta pentru ca romanul munceste mult si se trezeste la cumparaturi exact cand e liber. bineinteles, eram ironic. romanul nu munceste mult si e liber mai mereu :))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)