Sari la conținut

Înțărușarea și studiul topogafic

Ca să mai facem un pas înainte, în timp ce actele sunt depuse pentru obținerea certificatului de urbanism, am găsit omul potrivit pentru a face înțărușarea și studiul topo.

Vă spun că am găsit omul potrivit pentru că până acum am avut vreo 3 oferte și niciuna nu a prea fost pe placul meu.

Până acum am primit oferte de 100 sau 150 lei țărușul, ceea ce mie mi s-a părut cam mult. Mă rog, nu neaparat mult, pentru că am auzit că pe la 100 lei țărușul este prețul pieței, dar noi suntem trei vecini, cu trei parcele una lângă alta și mie mi se părea normal să nu plătim de 2 ori țărușii comuni.

Avem așa cum se vede mai jos, punctele roșii sunt țărușii.

parcele

So, sunt 8 țăruși, după mintea mea un preț corect era 800 lei pentru toate parcelele, deci 266 lei pentru o parcelă. Cei pe care i-am găsit până azi mi-au cerut 400 lei de parcelă sau 600 lei de parcelă și nu au vrut să lase deloc din preț când le-am explicat cum sunt așezate parcelele și că ei trebuie să măsoare de 8 ori, nu de 12 ori ca să iasă prețul ofertat de ei.

Mă rog, n-au vrut, am mai căutat pe net și am văzut și eu aici că era recomandat un topograf ok. Am dat mail, am primit un număr de telefon și m-am înțeles cu omul. Mi-a făcut o ofertă de 250 lei pentru o parcelă. Ulterior i-am spus că suntem trei, că el trebuie să facă o singură deplasare și să ne dea un preț mai bun. Ne-a dat 200 lei. Am fost mulțumit, am bătut palma și azi ne-am văzut cu omul să înțărușeze parcelele.

A venit omul cu o stație Leica, s-a plimbat pe teren până a găsit coordonatele trecute în planul de amplasament și a bătut câte un țăruș de fier (de vreo 50 cm) în fiecare punct. A lăsat afară 5-10 cm să le mai găsim data viitoare când mai trecem pe acolo. A zis că nu lasă mai mult pentru că este posibil să le fure căutătorii de fier vechi. Acum să vedem, sperăm să nu avem norocul ăsta.

Pe lângă înțărușare omul ne-a făcut o ofertă și pentru ridicarea topografică (o chestie solicitată de arhitect – cică sunt curbele de nivel ale zonei, alte terenului nostru și a terenurilor din jurul nostru), și aici un preț bun, față de ceea ce am mai primit. Ne-a cerut 550 lei. Eu zic că-i bine. În câteva zile o să primesc pe mail și această ridicare topografică, în format PDF și în format autocad (bună pentru arhitect).

De asemenea ne-am înțeles că în cazul în care certificatul de urbanism o să-mi solicite actele astea cu viza OCPI se vor ocupa ei și de asta. Deocamdată așteptăm urbanismul și după aia mai vedem. Cică în unele locuri este solicitată această viză de la OCPI în altele nu, depinde de la primărie la primărie.

So, am mai făcut un pas din mulții pe care îi avem până la final.

Urmează studiul geotehnic… și mai vedem.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. jules 8 Sep 2014 @ 14:37

    Deci intarusarea a fost cam mult. Dar totusi, fiind bloager, de ce nu intrebi? De ex mimanu.ro e intarusator profesionist.
    Poti sa apelezi la el pt o ridicare topo. Care ridicare topo nu prea isi are sensul daca nu vorbim de teren in panta si alte minuni.
    Cel putin pentru mine. Te uiti la teren si vezi daca e inclinat sau nu. E important sa stii cum se duce apa de ploaie de pe terenul tau. Si pe unde mai ales. La mine in spatele casei aveam iaz daca nu puneam umplutura si nu lasam un mic canal care sa duca apa mai departe.
    Oricum din ce imi amintesc eu din poza, terenul tau pare drept. Arhitectul nu are neaparat nevoie de ridicare topo pentru pante foarte mici ( gen 10 cm diferenta la 20 m).

    Raspunde
  2. criserb 8 Sep 2014 @ 14:57

    @jules – 200 lei a fost mult? Eu am fost super încântat la ce oferte am primit până în acest moment.

    Îmi trebuie ridicare topo man, am nevoie de ea și pentru certificatul de urbanism, se pare că la mine în zonă este obligatorie chestia asta.

    Și pentru arhitect am nevoie, este adevărat, terenul este aproape drept, dar nu chiar, am vreo juma’ de metru diferență de nivel dintr-un colț în altul.

    Raspunde
  3. Soacra 8 Sep 2014 @ 16:38

    Lucrez in domeniu… Intarusarea este ok ca pret, dar trebuia sa iti dea proces verbal de trasare semnat si stampilat ( cu alte cuvinte sa isi asume munca pentru ca in caz de eventuale greseli poti sa il dai in judecata atat pe el cat si pe autorizatul care ti-a intocmit cadastrul).

    Ridicarea topo este obligatorie pentru obtinerea autorizatiei de constructie ( este piesa ceruta in certificatul de urbanism ), dar ATENTIE ea trebuie avizata la OCPI Ilfov asa ca nu are cum sa ti-o dea avizata in cateva zile… Mai sunt niste taxe de platit la OCPI si dureaza cam o luna pana iti iese toata documentatia. In schimb este foarte ok ca iti trimite DWG-ul pentru proiectant.

    Daca mai ai nevoie de operatiuni Topo – Cadastrale, intreaba-ma… daca mai ai numarul meu de telefon, te pot ajuta cel putin cu sfaturi daca nu se nimereste si cu executia.

    Raspunde
  4. jules 8 Sep 2014 @ 16:45

    @criserb – scuze. e ok pretul.
    @soacra poate stii mai multe ca a trecut ceva vreme de cind am facut pasii, dar ridicarea topo nu cred sa fie obligatorie. Acum fiecare primarie poate cere unele chestii in plus fata de standard la AC.

    Raspunde
  5. Soacra 8 Sep 2014 @ 20:51

    Eu nu am intalnit in ultimii 10 ani de zile constructie cu caracter neprovizoriu pentru care sa nu se ceara “Aviz tehnic OCPI” aka ridicare topo pentru autorizatia de construire

    Raspunde
  6. florin 2 Aug 2015 @ 19:32

    @Soacra – salut. ma intereseaza si pe mine o intarusare momentan. poti sa-mi trimit datele de conatct si un pret? multumesc

    Raspunde
  7. Alex 11 Aug 2015 @ 19:25

    Salut,
    Imi dai si mie te rog numarul de telefon / datele de contact ale tipului care ti-a facut oferta de ridicarea topografică?
    Multumesc!

    Raspunde
  8. criserb 12 Aug 2015 @ 12:54

    @Alex – ai mail.

    Raspunde
  9. FlorinB 13 Dec 2015 @ 17:53

    Salut,
    te rog sa ma ajuti si pe mine cu datele de contact ale tipului cu ridicarea topografica.
    Mersi!

    Raspunde
  10. criserb 14 Dec 2015 @ 14:37

    Salut,

    Ai mail cu datele de contact.

    Raspunde
  11. george 31 Aug 2016 @ 15:30

    @criserb – poti sa-mi dai si mie un contact pentru intarusare?
    Multumesc!

    Raspunde
  12. criserb 31 Aug 2016 @ 16:10

    @george – Badea Claudiu Ionuț
    Tel: 0767 410 819
    Mail: [email protected]

    cu mențiunea că pe finalul casei, când am avut nevoie de castrau și intabulare omul nu a mai fost așa punctual :(

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)