Sari la conținut

Certificatul de urbanism – depunere acte

documente

Vă povesteam acum câteva zile (vedeți aici) că am fost la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliara Ilfov pentru obținerea unor acte necesare solicitării certificatului de urbanism.

Ei bine, toate au decurs ok acolo și după 7 zile (pe 01.09.2014)  am fost să ridic:

  • Ortofotoplanul – (taxă 15 lei)
  • Extras de carte funciară pentru informare, actualizat la zi (taxă 20 lei)
  • Cadastru teren – nu aveam un original și am solicitat o copie autentificată. (taxă 5 lei)

Pot să zic că mi-am facut o părere bună despre cei de la OCPI-Ilfov. Mă așteptam să mă plimbe ceva pe drumuri, dar se pare că am scăpat și toate au decurs cât se poate de normal. Ba mai mult am întâlnit acolo oameni foarte ok care au fost de mare ajutor și m-au ajutat să completez cererile respective.

Bun. Cu toate actele de acolo (cele enumerate mai sus) plus actul de proprietate al terenului am fost la primărie (pe 02.09.2014) să solicit eliberarea certificatului de urbanism.

Pe lângă actele de mai sus, a mai trebuit să plătesc o taxă de 15 lei la primărie. Taxă pentru emiterea CU.

Am completat o cerere și am avut și acolo noroc de o domnișoară simpatică care mi-a aranjat actele și le-a verificat ca toate să fie ok. Le-am depus, am primit un număr de înregistrare și mi-a spus că durează vreo 10 zile apoi pot să mă duc după certificatul de urbanism. Totuși, înainte să mă duc m-a sfătuit să dau un telefon, să nu mă plimb aiurea pe drumuri.

Acum să vedem sper să fie așa cum au zis. Pe vineri am să-i sun, să vedem dacă am și acum noroc ca toate să meargă bine.

Update: Continuarea poveștii cu ridicarea certificatului de urbanism o găsiți aici.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Marian 6 Sep 2014 @ 21:27

    In ce zona iti faci casuta?
    Multa bafta si sper sa gasesti constructori buni. Apropo, faci cu firma sau in regie proprie?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)