Sari la conținut

Întrebare pentru magazinele din online în legătură cu livrarea produselor comandate de Black Friday

shutterstock_231552508

Înțeleg foarte bine că magazinele nu fac față livrării produselor comandate de Black Friday. Am fost mulți care am comandat și oricât de mult ar dori ele să livreze produsele nu prea au cum. Asta am înțeles-o.

Ceea ce nu înțeleg este de ce atunci când un om are mai multe comenzi la același magazin, cu o parte din produse plătite și o parte de produse neplătite, primele care ajung sunt produsele care nu au fost plătite.

Eu logica o înțeleg. Magazinul știe că omul care a plătit o să renunțe mai greu la o comanda dată, pentru că procedura este mai anevoioasă, și preferă să trimită prioritar produsele neplătite, pentru a lua banul clientului. Dar este oare corect?

Am în jurul meu 3 persoane cu mai mult de o comandă plasată la diverse magazine. Fiecare coleg cu peste 2 comenzi la fiecare magazin. Culmea este că toți colegii au primit până acum numai produsele care nu au fost plătite. Pe cele pe care le-au plătit online… încă nu le-au primit.

Ia să vedem, ne explică și nouă vreun comerciant de ce se întâmplă așa? Oare merită clienții care au plătit pe loc să fie serviți ultimii?

Plată numerar via shutterstock.com

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. csaba 27 Nov 2014 @ 17:48

    Azi am primit un Sms de la ”marele” Emag ,cum ca comanda mea o sa ajunga doar peste 4 zile….desi prima data ei imi scriau ca intre 27-28 nov. vine comanda….Rusinica…..

    Raspunde
  2. Mike 27 Nov 2014 @ 18:22

    E doar o intamplare, eu am comanda ramburs si nu a ajuns. La volumul asta de comenzi nu sta nimeni sa prioritizeze dupa plati, cel putin eu nu cred asta, ar fi resurse consumate inutil.

    Ce ma deranjeaza este ca au anuntat prin sms o data de la care au trecut 4 zile deja, probabil nu eram singurul dispus sa ajung la ei pentru comanda.

    Raspunde
  3. Mihai 27 Nov 2014 @ 19:56

    Eu am avut o problema cu livrarea la o comanda, nu de black friday e drept, si atunci am sunat la emag sa ii intreb de ce dureaza asa de mult pana vine produsul. Mi-au explicat ca in cazul in care platesti la livrare coletele vin mai repede pentru ca doar ce baga produsul comandat intr-o cutie si il predau curierului. Daca tu platesti produsul atunci cand plasezi si comanda (cu cardul sau cu ordin de plata prin online banking), atunci mai dureaza un pic, ei nu trimit coletul pana nu verifica in sistem si la banca daca intr-adevar au intrat banii in cont si daca plata a fost efectuata corect / complet. Ziceau ca verificarea asta mai dureaza o zi, de obicei doua :P De atunci m-am invatat minte, comand doar cu plata la livrare si vin mai repede produsele :)

    Raspunde
  4. Mike 27 Nov 2014 @ 20:34

    @Mihai – plata cu cardul se confirma aproape instant in majoritatea cazurilor (nu spun toate ca mai sunt si unele exceptii si balarii). Doar plata prin op are nevoie de vro’ zi, cand transferul e intre doua banci diferite.

    De BF problema principala este volumul. Bine macar ca nu a venit zapada in perioada asta ca atat ne mai trebuia :))

    Raspunde
  5. andrei 28 Nov 2014 @ 10:05

    este o coincidenta fericita pentru prietenii tai. eu de ex. am comandat ceva de acest BF la emag, in data de 21, la ora 7 si ceva dimineata. e o suma rezonabila (vreo 800 ron), pe care am ales sa o platesc numerar ramburs. Ieri am primit un nou mesaj in care ma anunta ca voi primi coletul peste 2 zile (dupa ce initial au spus 24 noiembrie). Cum peste doua zile e Ziua Nationala si nu va lucra nimeni, il voi primi probabil pe 2 sau 3 Decembrie. Adica dupa aproape 2 saptamani de la comanda, ceea ce este enorm. Probabil voi si renunta sa il ridic, nu au fost reduceri atat de colosale ca sa merite asteptarea. Degeaba fac contract cu 4 firme de curier, degeaba au sistemul informatic updatat sa faca fata la trafic sa nu le pice serverele, daca nu sunt in stare sa rezolve logistica din spate, si sa impacheteze / expedieze N comenzi in ziua de BF. Sunt chiar curios daca regula de 30 de zile retur e de la data comenzii (facturii) sau de la data primirii coletului? Ia despre contactarea emagului, nu stiu unde o faceti, eu unul nu am reusit.

    Raspunde
  6. Mike 28 Nov 2014 @ 14:04

    @andrei – eu nu am primit nici macar al doilea sms si nici raspuns la mail trimis pe [email protected] acum doua zile. Statusul comenzii e acelasi pe site (comanda inregistrata), insa au pus o nota cum ca a fost livrat coletul curierului… Sa vedem mai departe :)

    Raspunde
  7. andrei 28 Nov 2014 @ 21:46

    @mike. practic stai mai bine ca mine. mie mi-au trimis ieri al doilea sms cum ca primesc in doua zile, dar la comenzi inca apare doar inregistrata, inca nu e la curier… inseamna ca pleaca marti si il am miercuri, cred ca il fac retur (daca renunta nevasta-mea la o chestie de acolo), sa se invete minte.

    Raspunde
  8. 230v 1 Dec 2014 @ 15:32

    Eu ma număr printre norocoși se pare. Comandat vineri su primit duminică si luni comenzile. Emag, Orange si clickshop au fost magazinele. Am prieten care a comandat cam pe la aceeași ora cu mine, sta in același cartier si încă nu ia ajuns comanda de la emag. Curios mod de sortare.

    Raspunde
  9. Ovidiu 2 Dec 2014 @ 00:00

    Sunt curios daca au primit comenzile şi cei care au prins “promotia” cu resigilatele la 1 RON de pe Emag .

    Raspunde
  10. zoso 9 Dec 2014 @ 12:56

    Eu nu am atata noroc comandat in 28 inca nu am primit de la Emag !

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)