Sari la conținut

Când vor funcționa și instituțiile statului așa cum trebuie?

shutterstock_127518608

De dimineață am primit o înștiințare cum că datorez o sumă de bani către direcția generală impozite și taxe locale. Din aia urâtă prin care mi se spune că-mi pun poprire pe conturi dacă nu plătesc.

Ideea este că eu am plătit respectiva sumă de bani (o amendă auto) în momentul în care am primit-o. Acum după 7 luni s-au trezit ei că nu au încasat-o.

Mă întreb câte drumuri trebuie să facă un contribuabil și la câte cozi trebuie să stea pentru ca ei să-și facă treaba așa cum trebuie și să înregistreze aceste plăți în sistem?

Acum le-am dat un mail, mă rog, sper că l-am dat unde trebuie. În înștiințare scria să intru pe ditl3.ro că o să găsesc acolo persoana de contact. Este un site făcut prost, greu de găsit ceea ce ai nevoie… se vede că este un site făcut de și pentru instituțiile statului. N-au ei habar ce înseamnă optimizare, ușurință de folosire, nimic.

Mă rog, am găsit acolo două adrese de mail, două doamne care ar trebuie să se ocupe de aceste sume datorate, doamne repartizate pentru strada pe care locuiesc.

Le-am dat mail, le-am atașat dovada plății respectivei amenzi și acum aștept. Cât o să aștept? Habar nu am, o să vă povestesc.

La voi cum este, totul ok?

P.S. Am cont și pe ghiseul.ro și acolo îmi apare că am această amendă neplătită. Mă întreb ce rol are ghișeul.ro dacă nu poți ca la respectiva amendă să atașezi o dovadă a plății? Poți doar să o plătești. Păi fraților, nu vreau să o plătesc, pentru că deja am plătit-o, vreau doar să vă arat că este plătită, de ce nu-mi dați această posibilitate. Păi dacă tot faceți ceva online, ceva în slujba cetățeanului, macar faceți până la capăt. Că online nu presupune să mă duc să ridic mandate poștale pentru o chestie care pentru mine este rezolvată.

Foto taxe via shutterstock.com

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Oana 28 Nov 2014 @ 12:49

    Cristi, am pățit și eu asta. Trimisesem dovada plății la poliție și tot tacâmul, degeaba. Poliția dădea din umeri, spunea că nu are nimic de la mine, DITL dădea din umeri. Culmea e că nu mai găseam nici dovada de la CEC (trecuse aproape un an). Până la urmă am obținut de la CEC un duplicat de la chitanța de plată, după o lună, că mi s-a spus că e greu să se caute în baza de date (!!!). De atunci am învățat ceva (pont vândut chiar de la cineva de la Fisc): când ai de plătit o amendă n-o plătești la CEC sau în altă parte, ci direct la ei, la direcția de impozite și taxe locale (DITL). Asta te scutește de nervi și alergătură. Chiar dacă păstrezi chitanța (ceea ce e oricum recomandat), tot trebuie să alergi să dovedești.

    Raspunde
  2. Adrian 1 Dec 2014 @ 16:23

    Cristi am o veste proasta pentru tine. Nu o rezolvi absolut nimic cu online-ul. Nici telefonic. Nici pe fax. Du-te personal la ei cu dovada platii si cu o adresa scrisa prin care soliciti anularea somatiei, o depui prin registratura si imediat dupa te duci la biroul de executari. Rogi sa rezolve pe loc situatia.
    Cunosc foarte bine sistemul asta tampit.

    Raspunde
  3. criserb 1 Dec 2014 @ 23:58

    @Adrian – la ei unde, asta este întrebarea…

    Raspunde
  4. Adrian 2 Dec 2014 @ 18:38

    La DITL Sector 3. Si sa ai cu tine si procesul verbal pentru ca, in mod sigur, ei nu au ce sa stinga. Mama… si aia de la sector 3 sunt niste acrituri cu totii :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)