Sari la conținut

Iti place gandacul? Stiu ca-ti place…

7a9254983c3de52fadb2382052eebee3_a3e8419f81Compania Starbucks a confirmat într-un comunicat citat de CNN că folosește un extract dintr-o specie de gandaci la prepararea unei băuturi. Este vorba despre Frappuccino de căpșune, iar substanța folosită- cârmâz- este cea care îi dă culoare de roz puternic.

"La Starbucks, ne străduim să facem produce care respectă o varietate mare de diete și stiluri de viață. Deși nu este un produs vegan, substanța respectivă ne-a ajutat să nu folosim coloranți artificiali", se arată în comunicatul companiei.

[sursa]

Daca la noi cei care mancam tot felul de prostii nu ma gandesc prea mult, ma gandesc in schimb la vegetarieni care pana acum n-au stiut ca mananca extract dintr-o insecta.

Totusi e bine ca pana acum au trait cu impresia ca mananca numa’ vegetale. Ma intreb, la auzul acestei stiri, daca o sa treaca cu vederea si o sa continue sa mearga la Starbucks?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Elena 30 Mar 2012 @ 17:20

    Cristi, carminul este folosit in industria alimentara din Romania, este aprobat de cine trebuie, e doar un extract. Daca ai timp, recomand: http://en.wikipedia.org/wiki/Carmine

    Raspunde
  2. Denisa 30 Mar 2012 @ 17:21

    Oh come on, dacă e safe să-l folosească ditamai compania, înseamnă că-l găsim şi în alte produse alimentare. Şi frappuccino ăsta nu se face cu lapte? Sau ce, veganii se aşteaptă să bea frappuccino cu lapte de soia?

    Întreabă-te, mai bine, ce-i în parizerul rozosin pe care-l găseşti la orice alimentară. Sau ce-i în cremwurşti. :D

    Raspunde
  3. Denisa 30 Mar 2012 @ 17:22

    Sau aşa, cum zice Elena. :P

    Raspunde
  4. criserb 30 Mar 2012 @ 17:36

    @Elena – n-am zis ca nu e si ca e toxic sau ceva de genul. Ma intrebam daca vegetarienii stiu ce consuma? Atata tot.

    @Denisa – mie imi plac cremwurstii :P Stiu ca nu sunt tocmai ok, dar daca imi plac? :)

    Raspunde
  5. Elena 30 Mar 2012 @ 17:54

    Din tonul articolului tau mi se parea ca vrei sa zici altceva. :) Eu cred ca o parte stiu, discutia asta cu carminul e mai veche. Ma mir ca inca reprezinta o stire si ca ziarele au preluat asta.

    Raspunde
  6. dan 3 Apr 2012 @ 02:42

    Problema e ca unii s-au plans (in special vegetarieni care au stomacul mai sensibil) ca ii doare stomacul dupa ce consuma bautura aia. De la asta a plecat scandalul.

    http://inhabitat.com/starbucks-admits-its-strawberry-drinks-are-colored-with-crushed-parasitic-beetles/

    aceeasi substanta se gaseste si in rujul de buze:

    http://inhabitat.com/lipstick-contains-the-same-red-bugs-that-are-in-starbucks-drinks/

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)