Sari la conținut

L-a mușcat pe fii-miu o căpușă

Nu vă panicați, totul este sub control, vă zic de la început, doar voiam să vă povestesc pățania, să aveți și voi grijă, poate mai multă, pe viitor.

Duminică am fost la un loc de joacă, un loc foarte mișto și bine întreținut în zona de nord a capitalei. Chiar mișto, curat, multe jucării, spațiu de joacă atât în exterior cât și afară.

La un moment dat un amic ne atrage atenția că a văzut 2 căpușe, că-i urcaseră pe picior și le-a îndepărtat/omorât. Ne-a spus să fim atenți să-i verificăm pe copii.

Eh, surpriză. Acasă copilul avea o căpușă înfiptă în braț, chiar în zona vaccinului. Da, l-am vaccinat și e un vaccin ce rămâne lasă un semn pe braț, aveți și voi, bănuiesc.

Am studiat zona, am împrumutat instrumentul de scos căpușe de la pisică și i-am scos-o. Căpușa nu era chiar foarte înfiptă, probabil că nu mușcase de mult.

Cam asta a fost tot. Fără instrument probabil ajungeam cu el la spital, dar așa i-am scos-o foarte ușor.

Acum, după 3 zile nu se mai vede nimic, nicio roșeață, nimic.

Nu săriți, e urmărit și de medic copilul, dar cică dacă îndepărtezi căpușa urgent nu prea sunt șanse să pățească ceva, apoi tre’ urmărită zona, dacă se roșește nu-i bine, dar dacă se vindecă puteți dormi liniștiți.

Despre locul de joacă… ce să zic, oamenii au zis că au dat cu substanțe, că dau regulat. Eu îi cred, dar… se învecinează și eu cu alte terenuri, și na, căpușa nu se oprește la gard. Sunt chestii care se mai întâmplă, n-am de gând să fac scandal sau ceva. Stau și eu la curte și știu cum este.

Ideea este să-i urmărim pe copii și să-i studiem cu atenție de câte ori le facem duș. La ei căpușele se văd mai ușor, mult mai ușor ca la maturi care au zeci de alunițe și puncte pe piele.

Și mare atenție, căpușele sunt extrem de mici, eu i-am scos-o sub lupă, abia o vedeam cu ochiul liber.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Haivas 14 Jun 2018 @ 14:08

    Anu trecut a luat si fi-meo în Kisselef la ceva eveniment pt copii, iar medicul de pe ambulanta n-a vrut să ajute DELOC. Mi-a dat o asistentă ceva spirt și pensetă. Am scos-o repede la scurt timp după ce se prinsese. N-au fost probleme ulterior.

    Raspunde
  2. Bit 15 Jun 2018 @ 07:44

    Da-i antibiotic! Intreaba un medic de ce…

    Raspunde
  3. criserb 15 Jun 2018 @ 11:33

    @Bit – am fost la medic, la infecțioase, si nu trebuie să-i dau nimic.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)