Sari la conținut

Leapsa: Cand si cum te-a ajutat internetul mobil?

altFolosesc de cativa ani internetul mobil si cred ca fara el n-as mai putea. Pe langa retelele de socializare si mailul pe care le folosesc destul de des cand ma aflu pe drumuri, au fost situatii cand internetul mobil m-a ajutat enorm.

Imi aduc aminte ca eram plecat prin Europa si m-am trezit in Munich fara cazare. Am cautat eu pe la cateva hoteluri din zona in care eram, dar pretul era mult prea mare. Cu ajutorul netului de pe telefon am reusit sa-mi gasesc cazare la un pret convenabil in juma’ de ora. Si cand zic pret convenabil, vorbesc de sume de 3-4 ori mai mici decat cele vazute la hotelurile la care am fost.

Am mai avut o situatie de maxima urgenta undeva prin Austria cand era cat pe ce sa raman in pana prostului :) Computerul de bord imi arata ca mai am de facut 40 de km si eu eram undeva pe autostrada. Am tot sperat ca urmeaza o benzinarie dar pana sa-mi spuna computerul ca mai am 10 km de facut, n-am gasit nimic. M-am panicat, am rugat-o pe Dana sa caute pe net si surpriza, am gasit una la 7 km, undeva in lateral. Trebuia sa ies de pe autostrada sa ajung la ea. Am iesit, am ajuns la pompa am alimentat si totul a fost ok. Daca imi continuam drumul pe autostrada sigur ramaneam in pana prostului pentru ca urmatoarea benzinarie din drumul meu era la 86 km.

M-a ajutat la un moment dat sa-mi surprind un prieten de ziua lui. Era intr-o pensiune pe langa Sibiu, isi pusese o poza pe FB. M-am suit in masina si m-am dus la fix pentru ca poza respectiva avea atasata locatia. A fost o surpriza reusita mai ales ca nu-mi mai vazusem respectivul prieten de cativa ani.

In fiecare zi internetul mobil ma ajuta intr-un fel sau altul. In general imi citesc mailurile cand stau la semafor, in felul asta si timpul petrecut in trafic pare mai scurt si la cum e Bucurestiul, stau destul in trafic.

Daca ai avut si tu un moment in care internetul mobil s-a dovedit de folos, povesteste-ne pana vineri despre asta intr-un articol, lasa un comentariu aici, ca sa stim ca ai scris, iar la Roblogfest poti castiga prin tragere la sorti o tableta Motorola Xoom 2 si o cartela Prepay cu trafic de internet inclus (detalii aici). Nu uita ca in articol sa incluzi motto-ul campaniei: “Gaseste inspiratia in tot ce te inconjoara cu internetul mobil de la Orange!” Daca nu ai blog, poveste-ne intr-un comentariu, pentru ca un premiu identic merge si catre unul din comentatorii din campanie.

P.S. Pentru ca stiu ca o sa le faca placere si banuiesc ca au avut situatii in care internetul mobil i-a ajutat, ii invit pe Piticu, pe Ciprian, pe Madalin si pe Miruna sa ne povesteasca cand si cum i-a salvat pe ei internetul mobil.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
32 comentarii
  1. william 3 Apr 2012 @ 17:18

    ink nu am asa tel destept, dar pe tine te voi cauta primul Cristi, cand il cumpar

    apropo, cum e sticku ? e de calitate ? e ceva de capu lui ?

    Raspunde
  2. criserb 3 Apr 2012 @ 17:25

    @william – e ok, l-am folosit o singura data ;) Eu pentru ca transfera ceva pun direct pe net pe FTP, imi pare cel mai simplu asa.

    Raspunde
  3. Mara Ardelean 3 Apr 2012 @ 20:03
    Raspunde
  4. Modiga Iulian 3 Apr 2012 @ 20:13

    Misto, mie mi s-a intamplat ca intr -o pauza la munca sa nu mearga netul pe pc si am intart de pe tel, nimerind intr-o pagina de mobile cu un concurs am participat si a 2 zi am si castigat;) deci este foarte folositor.

    Raspunde
  5. Ciprian Pardau 3 Apr 2012 @ 21:42

    Salutare, mersi pentru invitatie, insa nu cred ca voi avea cand sa scriu; maine dimineata la ora 5 si jumatate plec la Brasov, Sibiu si Medias si ma intorc sambata dimineata. Daca am noroc si prind conexiune wifi la unul din hotelurile in care ma voi caza, voi relata o intamplare cu drag. Salutare si toate bune!

    Raspunde
  6. Postolachi Dumitru 4 Apr 2012 @ 07:29

    Cum m-a ajutat internetul mobil? In concediu petrecut in tara imi aleg intotdeauna unde ma cazez si criteriul “sa fie inclus in pachetul de servicii si internet”.

    Anul trecut am mers la mare si am ales o pensiune care avea internet wireless in oferta doar ca dupa ce-am ajuns acolo am aflat ca trebuie sa platesc 10 lei/zi in plus daca vreau sa am internet sau… sa ma conectez la vreo retea wireless din vecini daca gaseam vreuna fara parola.

    De gasit am gasit astfel de retele insa viteza de acces amintea de clasicul dial-up, noroc ca am aruncat prin bagaje si stick-ul de internet (nu spun operatorul ca nu conteaza atat de mult) si astfel am avut internet pe cont propriu toata vacanta la o viteza de cativa Mbps si astfel am scapat de sevrajul indus de absenta internetului…

    Raspunde
  7. Alexandru Savu 4 Apr 2012 @ 13:05
    Raspunde
  8. Ciprian Hriscu 4 Apr 2012 @ 16:32
    Raspunde
  9. Cramba Ioana Mihaela 4 Apr 2012 @ 21:33

    Intr-o excursie anul trecut in Londra ne-am pierdut si nu mai stiam cum sa ajungem inapoi la hotelul la care eram cazati. Asa ca noroc cu internetul mobil , am intrat am cautat adresa si cu chiu cu vai am ajuns la destinatie.

    Raspunde
  10. Rizescu Ioana 5 Apr 2012 @ 10:36

    Se intampla in urma cu 6 ani cand am primit cadou de la mama un Motorola V6.
    Un adevarat vis implinit a fost pentru mine caci acest model de telefon era un adevarat trend pe la mine prin liceu.
    In decursul zilelor ii accesam meniul pentru a-l descoperi.Din intamplare si curiozitate am accesat portalul orange.Si navigand printre pagini,citind diverse articolele tipic feminine am intrat pe chatul de acolo.Mi-am creat un username (pe care n-o sa-l zic:) ) si am pornit in explorare.Chatul era impartit pe domenii,am intrat pe fiecare dintre el si in final am ramas pe “societate”.
    Era o noutate pentru mine sa sar de la vechiul mIRC la un astfel de tip de conversatie.
    Stateam in umbra si priveam ce discutau ceilalti…,cand la un moment dat n-am mai suportat atitudinea aroganta a unui tip si i-am adresat cateva cuvinte demne sa-i mai taie din elan.
    Apoi am facut cunostinta cu toti cei de acolo iar pe rivalul meu il tineam de-o parte.
    Mi-a trimis un mesaj privat iar de aici a inceput totul.
    Dupa scurt timp am facut schimb de numere de telefon si poze.
    Am inceput sa ne placem foarte mult si sa ne facem planuri de viitor impreuna.
    Departarea ne-a fost un sfetnic bun (el Bucuresti, eu Tulcea)si desi sufeream enorm ca nu ne puteam atinge si implini iubirea asta ne-a unit pe zi ce trecea.Am vorbit in asa fel aproximativ un an de zile dupa care am decis sa fug la propriu de acasa cu el.
    Am avut mare incredere in el si s-a dovedit ca a meritat.
    Astazi avem 5 ani impreuna si un baietel de 3 ani.
    Ne iubim la fel de mult si suntem recunoscatori internetului mobil de la Orange care ne-a ajutat sa ne intalnim iubirea.
    Gaseste inspiratia in tot ce te inconjoara cu internetul mobil de la Orange!

    Raspunde
  11. Dragoș Asaftei 5 Apr 2012 @ 12:54
    Raspunde
  12. Razvan Ciupei 5 Apr 2012 @ 12:56

    In urma cu 2 ani eram in vacanta, pe teritoriul Austriei. Cautand localitatea in care trebuia sa ajungem…ne-am ratacit. Fiind ora 11 noaptea nu am gasit pe nimeni care sa ne indrume in directia corecta. In acel moment am avut mare noroc cu internetul mobil, care odata activat ne-a indrumat cu mare precizie catre destinatia dorita. In acele momente ne-a fost de foarte mare ajutor internetul mobil. In ultimul rand nu uitati… “Gaseste inspiratia in tot ce te inconjoara cu internetul mobil de la Orange!”

    Raspunde
  13. criserb 5 Apr 2012 @ 13:01

    @Dragoș Asaftei – e perfect ;)

    Bafta tuturor! Chiar sper sa gasim castigatorul pe acest blog ;)

    Raspunde
  14. Caziuc Stefan 5 Apr 2012 @ 13:34

    Cum folosesc eu internetul mobil? Am scris pentru ca să se știe: http://www.dexblog.ro/la-ce-folosesc-internetul-mobil/

    Raspunde
  15. dragomir daniel 5 Apr 2012 @ 18:58

    internetul mobil imi e de mare ajutor atunci cand plec in tara in deplasari; mi s-a intamplat de multe ori sa nu gasesc net la pensiuni asa ca e mai bine sa am un stick de net mobil la mine.

    Raspunde
  16. alice 5 Apr 2012 @ 21:38

    Trebuia sa ajung la un interviu pentru un post de munca, initial ma uitasem pe harta Bucurestiului unde ar fi trebuit sa ajung, m-am urcat intr-un taxi si i-am dat adresa soferului si surpriza mare stiam eu mai multe strazi din Bucuresti decat el(eram mutata in Bucuresti de 3 luni dar norocul meu ca am simtul orientarii destul de dezvoltat). Am deschis frumos telefonul, am cautat o harta si i-am aratat-o acelui “taximetrist”, am ajuns cu 2 minute inainte de ora programata si…..am obtinut locul de munca!

    Raspunde
  17. rares.marcu 5 Apr 2012 @ 23:20

    Era noaptea, tarziu. Imi suna telefonul. Invitatie la “un circ”.
    Accespt invitatia.
    Destinatie: garajul unui prieten.
    Detaliile sau unele detalii erau pregatite de cateva ore, dar nu s-a ocupat nimeni de nimic, asa ca pe ultima suta de metri, tras cablu de current de la un alt garaj, carnea de mici se dezghetase intre timp, buna dispozitie cazuse peste toti participantii.
    Obiecte care fac parte din decor: o dacie pegatita de fier vechi, bancheta spate si scaunele ocupantilor scoase afara, cativa butuci.
    Circul este asigurat de un laptop care avea un singur gen de muzica, un bec, cateva chese de mici si bautura. Dupa vreo ora, lumea se satura de atata dat din cap, iar unul din baieti ne propune sa incercam youtube cu stickul lui. Dupa inca o ora sau mai-stiu-eu cat timp o fi trecut, lumea se satura de clickuri, asa ca am ales un post de radio online si pana in zorii zilei n-am mai avut treaba cu muzica. Aceasta a fost prima experienta cu stickul de la orange.

    Raspunde
  18. Ana Simoniac 5 Apr 2012 @ 23:43

    In ianuarie am mers pana la oradea cu un microbuz care in loc sa ma lase in centru asa cum era normal m-a lasat undeva la intrare in oras.Norocul a fost ca am avut internet pe mobil si am gasit un numar de taxi la care sa sun sa vina sa ma ia… a fost “cea mai mare salvare” in acel moment pentru mine

    Raspunde
  19. Miha Dr 6 Apr 2012 @ 11:22

    Acum cateva zile am mers la Cluj si cu ajutorul internetului mobil am reusit sa gasesc niste obiective turistice,hartile Google m-au ajutat sa ma orientez in oras si programul tv mi-a permis sa vad ce meciuri de fotbal sunt la TV in acele zile:)

    Raspunde
  20. Diana Ciobotea 6 Apr 2012 @ 13:35

    Bună ziua!

    Am povestit și eu pe blogul meu cand si cum m-a ajutat internetul mobil de la Orange.
    Am dat și trackback catre acest articol, dar am zis sa las si un comentariu sa fiu sigura ca e totul in regula. E ok? :)

    http://musicandcultureblog.wordpress.com/2012/04/06/leapsa-cand-si-cum-m-a-ajutat-internetul-mobil/

    Raspunde
  21. criserb 6 Apr 2012 @ 18:09

    Va multumesc tuturor!

    Concursul s-a incheiat, acum urmeaza tragerea la sorti.

    Sa aveti multa bafta!

    Raspunde
  22. Mihai Motrescu 8 Apr 2012 @ 12:34

    cine a castigat?

    Raspunde
  23. omnis 8 Apr 2012 @ 15:51

    eu nu inteleg cum dracu pot bloggerii sa posteze articolele in termenul stabilit de organizator dar organizatorii niciodata nu anunta castigatorii in ziua in care promit…

    Raspunde
  24. criserb 8 Apr 2012 @ 18:01

    Bai fratilor, din cate scrie in regulamentul ala (da’ oare il citeste cineva?) catigatorii o sa fie anuntati live la roblogfest si ulterior pe site. Voi nu credeti ca aia inca nu s-au trezit din betie dupa petrecerea de azi noapte?

    In plus festivitatea de premiere de la roblogfest a fost transmisa live. Daca va interesa de castigator era firesc sa va uitati. Uite, o puteti vedea si acum pentru cine are interes sa o vada http://www.realitatea.net/roblogfest.html

    Nu e nimic secret. Dar hai sa fim oameni, intai sa acceptam si sa citim un regulamentul si apoi sa ne luam de organizatori…

    Raspunde
  25. criserb 9 Apr 2012 @ 12:53

    Bun, avem castigatorii:

    Un premiu merge la Neacsu Alin Emanuel, a particpat la concurs pe blogul lui Visurat si a castigat cu acest comentariu, iar alt premiu merge catre Alexandru Savu care a participat la concurs pe acest blog, cu articolul asta.

    Felicitari castigatorilor!

    Raspunde
  26. Alexandru Savu 9 Apr 2012 @ 14:08

    Am și ridicat tableta, este super interesantă.
    10x criserb ;)

    Raspunde
  27. criserb 9 Apr 2012 @ 14:10

    @Alexandru Savu – chiar astept o poveste (a se citi review) despre ea :) Sa o folosesti cu placere!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)