Sari la conținut

Oare care e solutia cea mai usoara?

Sa va explic o chestie dupa ce priviti poza de mai jos (click pe ea pentru marire).

solutie-birou

Problema e in felul urmator.

Dupa ce-mi vine noul calculator o sa am nevoie sa duc cablul de internet din router la calculator. In momentul in care am facut biroul nu am prevazut si acest cablu, mi-am imaginat ca o sa raman pe wireless toata viata :)

Bun, m-am gandit ca daca tot imi iau un desktop ar fi mai bine sa ma leg pe cablu si nu wireless si cred ca am gandit bine. Nu ma plang de viteza de transfer a wireless-ului dar nu mi-ar strica o viteza ridicata :)

So, routerul il am bagat in rigips in scafa de deasupra biroului, acolo unde indica sageata numarul 1. Am acces la el prin lateralul ala, este acolo o usita. Deci, la router pot sa ajung fara probleme.

Calculatorul o sa-l pun sub birou, in dreapta sau in stanga. Mai sigur in stanga pentru ca acolo o sa fie si un corp d’ala cu sertare si il pun imediat langa corp. Oricum nu e relevant in ce loc o sa-l pun, pana la urma problema se rezolva la fel.

Problema mea este sa duc cablul de la router la calculator fara sa-l duc printr-un loc vizibil.

Locul ideal prin care ar trebui sa duc cablul este de la router (punctul 1) catre punctul 3, prin perete acela lateral din dreapta politelor iar apoi prin placa alba a biroului. Peretele e gol iar biroul e si el gol pe interior.

In punctele 2 si 3 am cate o gaura deci pe acolo as putea sa scot cablul. Fie ca-l scot in sus, fie in jos. Gaura aia traverseaza rigipsul de sub birou si placa aia de lemn in idea de a le permite cablurilor sa treaca de pe birou, sub birou. De ea as vrea sa ma folosesc.

Problema e ca nu pot sa-mi bag capul in nici macar o gaura d’aia sa ma uit in interior, sunt prea mici.

Ma gandesc sa ii dau drumul unei sfori de sus, cu o greutate in capat, prin gaura 1, iar prin gaura 2 sa bag o sarma spre zona unde o sa cada sfoara. Daca imi reuseste miscarea problema e rezolvata dar… in practica sunt convins ca nu o sa fie chiar asa de usor.

Voi vedeti vreo solutie mai simpla?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
19 comentarii
  1. raul 3 Apr 2012 @ 16:55

    nu, dar cand termini sa faci o alta poza sa vedem cum arata :))

    Raspunde
  2. william 3 Apr 2012 @ 17:13

    pai dai 2500 ron pt un calc si te zgarcesti la o placa de retea wireless ?

    mai !!

    Raspunde
  3. william 3 Apr 2012 @ 17:15

    @ vezi ca ai de 2 ori cercul 1

    Raspunde
  4. criserb 3 Apr 2012 @ 17:24

    @william – nu e vorba ca m-am zgarcit, e vorba ca viteza de transfer e mai mare pe cablu :)

    Raspunde
  5. V9 - Timelapse 3 Apr 2012 @ 17:31

    Bine gandit cu sfoara si sarma sper sa-ti reuseasca pare sa fie cea mai buna idee. In orice caz ai putea foarte usor sa-ti cumperi un modem wireless pe usb si sa scapi de probleme cu cabluri. Oricum ai face de sub birou pana la unitate tot o sa se vada asa ca sfatu meu cumperi un modem pe sub wireless bun si ai viteza si mobilitate.

    Raspunde
  6. criserb 3 Apr 2012 @ 17:34

    @V9 – Timelapse – nu o sa se vada nimic man, vezi cu ca pana acum se vedea vreun cablu? Nici de acum nu o sa se vada, iti dai seama, eu urasc cablurile. Vezi ca in text am un link catre birou, daca acolo am gasit o solutie, gasesc si acum ;)

    Raspunde
  7. Piticu21 3 Apr 2012 @ 17:39

    WI-FI N – 300, 450 mbps. Ce pana mea sa vrei mai mult. Same to you eu sunt wifi acasa, la vitezele astea.

    Transferi gigabit in casa?
    Plus ca ai wi-fi-ul ala mic care se blocheaza

    Raspunde
  8. criserb 3 Apr 2012 @ 17:40

    @Piticu21 – ala nu s-a blocat niciodata man, numa’ la tine s-a blocat :) Tu esti de vina!

    Raspunde
  9. Florea Cristian 3 Apr 2012 @ 17:48

    Eu cred că o să ia cablul cursul care trebuie, fără niciun fel de sfoară, pentru că e destul de tare şi dacă-l împingi, o să se curbească în funcţie de locul pe care-l găseşte. În găurile alea din birou îţi încape măcar încheietura mâinii?

    Raspunde
  10. Leytto 3 Apr 2012 @ 17:52
    Raspunde
  11. criserb 3 Apr 2012 @ 18:03

    @Florea Cristian – imi incape, sper. Daca nu imi incape, incape cu siguranta a Danei. Dar cablul nu cred ca o sa ia cursul care trebuie, in biroul ala mai sunt niste profile de rigips, pe care e fixat rigipsul… chiar gol, gol nu e :)

    @Leytto – cum ii ziceam si lu Piticu21 pe FB am cautat o solutie cat mai ieftina pentru ca in acest moment nu vreau sa mai investesc…

    Raspunde
  12. Jteph 3 Apr 2012 @ 18:09

    Ţi-l prinzi cât mai bine de perete, tavan, podea sau pe unde mai trece şi cauţi autocolant care să aibă culorile potrivite şi pam pam nu se vede :)

    Raspunde
  13. Alex 3 Apr 2012 @ 18:17

    In loc de greutate poti sa incerci cu un magnet. Iar pe exterior cu altul cu care sa ghidezi sfoara. Acum nu ma intreba de unde o sa faci rost de magneti :)

    Raspunde
  14. Razvan Rzv 3 Apr 2012 @ 18:26

    imi primul rand felicitari pt birou. e foarte tare. cam aia e singura varianta, cu ata si cu greutatea. Sau poate ai vreun soricel dresat sa iti duca ata printre placile de gips.
    Blatul in ce e ancorat, de rezista asa suspendat?

    Raspunde
  15. ianacosti 3 Apr 2012 @ 21:49

    Mai ai o varianta:

    Scoti intrerupatorul de langa birou, scoti si doza lui care fiind doza pentru rigips iese usor, te prinzi tu cum.

    Bun, acum ai alte doua variante: 1: dupa ce ai scos doza o sa vezi firele de la intrerupator, care daca banuiesc bine iti alimenteaza spoturile de sus, deci trec pe langa router si te folosesti de ele sa-ti tragi in sus cablul utp. (cablul utp sa fie de 2 ori mai lung, ca dupa ce l-ai scos pe usita de la router sa te folosesti de el sa-ti cobori inapoi firele de la intrerupator).

    2: prin gaura de la intrerupator bagi o sufa de plastic sa-ti tragi firul de internet (e speciala pt. tras cabluri, cauta la Hornbach).

    Daca ai ajuns cu cablul la intrerupator mai ramane sa gasesti solutia sa-l tragi unde vrei.

    Ai pus cam nasol routerul acolo, eu l-am pus intr-un tablou deasupra usii de la intrare si mi-am tras utp prin pereti unde o sa fie biroul si la televizor.

    Raspunde
  16. mircea 3 Apr 2012 @ 23:31

    @cristi la mijlocul (unde e gaurit blatul pentru fire) biroului nu ajungem decat cu niste operatii chirurgicale serioase. sunt de strapuns 3 CW 50, pentru primele doua nu ar fi probleme, dar pentru al treilea chiar nu am solutii. in schimb se poate ajunge lejer la intrerupator. oricum cablul ar trebui sa vina sub birou, (banuiesc ca nu o sa pui unitatea pe birou, ci sub birou), la priza de sub birou pot ajunge mai usor decat la intrerupator, si putem inlocui un shuko cu o priza de un modul si cu un modul pentru utp. vin eu duminica la tine la o bere si o rezolvam. intre timp sa cumperi de la dristor cele 2 module mai sus mentionate.

    @razvan rzv peretele din stanga chiar daca nu coboara ca si picior are exact aceiasi rol.
    biroul ala tine linistit 150kg, e facut si testat de mine:)

    Raspunde
  17. william 4 Apr 2012 @ 08:58

    cristi, descarci filme de pe torent ?

    de ce ai avea nevoie de viteza peste 2-3 mb/s ?

    depinde ce router ai … te-ai zgarcit cand l-ai cumparat ? :D

    NU STRICA MOBILA !

    Raspunde
  18. criserb 4 Apr 2012 @ 10:43

    @william – nu, eu sunt om serios, ma uit la filme de pe hbogo.ro ;)

    Raspunde
  19. Narcisa 11 Apr 2012 @ 17:34

    De soricei antrenati special penru asta nu ai aizit? Oare sunt si de inchiriat?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)