Sari la conținut

LG Flex review

Dupa cum v-am zis, acum o saptamana am primit in teste de la Orange un telefon LG Flex. Am apucat atunci sa fac cateva poze cu el pentru a va arata cum sta treaba cu camera lui.

Acum ca a trecut ceva timp de cand il folosesc as putea sa va spun totusi mai multe. Nu am sa-i fac cine stie ce review complicat, nu am sa vorbesc de specificatii tehnice, alea le gasiti pe net, am sa va spun ce mi-a placut mie si ce nu, asa cum v-am obisnuit.

De cum l-am scos din cutie am observat marimea lui. Este un telefon mare, mai mare decat Note-ul meu. Nu cu mult, dar este putin mai mare. Daca va place Note-ul probabil o sa va placa si LG-ul. Diferenta dintre ele o vedeti mai jos.

DSC_0416

 

Apoi, dupa ce am trecut de marime nu am putut sa nu ii remarc forma curbata. Sincer sa fiu nu inteleg prea bine de ce l-au facut asa, doar sa ne arate ca se poate sau mai exista si un alt motiv?

Dupa ce l-am pornit am sesizat imediat ca are o rezolutie mai mica decat Note-ul, lucru nu neaparat deranjant, ba chiar folositor pentru cei care vor sa vada textele scrise putin mai mare. Asta mi-a placut, apoi ma gandesc ca rezolutia mai mica il face si mai rapid. In plus ecranul este extrem de luminios, se vede foarte ok in plin soare.

Daca tot este sa vorbim despre viteza, va spun ca intre Note si LG Flex nu exista nicio diferenta. Ambele se misca la fel de bine. Fara lag, raspunde prompt la fiecare comanda, lucru de apreciat pentru ca altfel mi-ar fi fost greu sa ma obisnuiesc cu el.

O alta chestie care nu este pe placul meu este spatele telefonului. Este facut dintr-un material care il face sa revina la forma initiala in urma zgarieturilor fine, dar pentru tinut in mana nu este prea comod. Respectivul material este alunecos si trebuie sa fii mult mai atent cu telefonul, poate oricand sa-ti alunece printre degete.

Forma curbata nu deranjeaza, chiar daca nu ii vad rostul, este destul de cool asa si toata lumea te intreaba cum ai reusit sa-l indoi, ceea ce este fun. Totusi, trebuie sa precizez ca pentru tinut in buzunarul de la spate forma asta este mult mai buna decat cea clasica. Telefonul se multeaza mult mai bine pe fund si nu il simti deloc. Asa il tin de cand il am si nu ma deranjeaza cu nimic, iar el este destul de rezistent din cate am observat. Nu se zgarie, nu-l deranjeaza daca se indoaie prea tare, este ok. Totusi eu nu v-as sfatui sa mergeti cu un telefon de top in buzunar prin metrou, pericolul sa dispara este destul de mare.

Daca insa vrei sa-l pui intr-un alt buzunar, asa cum a fost cazul meu, cand am fost la snowboard – deh chiar nu voiam sa cad pe el si sa-l sparg – forma curbata nu este cea mai buna alegere.

Din pozele de mai sus puteti vedea ca telefonul are un singur buton pe spate, ala este foarte misto plasat acolo, este exact in locul in care iti vine degetul aratator si poate fi actionat mult mai usor in acea pozitie. In rest, telefonul nu are butoane pe lateral. Cel mare de pe spate si doua mai mici, unul mai sus si unul mai jos, pentru volum, pe spate.

In cazul in care nu va este comod butonul de pe spate, nu trebuie sa va speriati, telefonul poate fi foarte usor deblocat si de pe fata prin doua atingeri succesive ale ecranului. De asemenea si pentru blocare se procedeaza la fel, doua click-uri rapide intr-o zona libera a ecranului si telefonul se blocheaza.

DSC_0420

LG-ul vine cu putine aplicatii instalate by default, una din ele este telecomanda. Este o aplicatie foarte misto care mi-a recunoscut instant televizorul Panasonic si boxul Humax de la RDS. Pare o fiță, dar este misto sa ai telefonul in mana si din 2 click-uri sa poti schimba postul la TV fara sa te mai apuci sa cauti telecomanda prin casa. Aici telefonul are un mare plus de la mine.

Despre experienta pe care o ai cu telefonul nu am ce sa-i reprosez, este foarte ok, se misca foarte bine si datorita ecranului mare (6 inch) poti sa scrii foarte usor pe el. Am scris mailuri intregi de pe telefon, am scris posturi pe blog si pot sa va zic ca experienta este placuta. Apoi viteza internetului, LG Flex-ul are 4G si practic nu prea exista timpi de asteptare in momentul in care vrei sa incarci o anumita pagina, se misca aproape instant.

Bateria pe mine m-a tinut peste 2 zile in conditiile in care l-am supus la tot felul de teste. Nu prea l-am lasat din mana in perioada asta pentru ca am vrut sa-l testez asa cum trebuie si sa-mi fac o parere cat mai clara despre el. Cand il pui la incarcat dureaza undeva la 2 ore sa se incarce, ceea ce pe mine oricum nu ma deranjeaza pentru ca am obiceiul sa-mi pun telefoanele la incarcat peste noapte, deci… nu conteza cat dureaza.

Daca va place sa ascultati muzica atunci vreau sa va spun ca jack-ul este pozitionat in partea de jos a telefonului, nu sus cum se regaseste la majoritatea celorlalte. Chestia asta este utila tot pentru momentul cand telefonul se afla in buzunarul din spate, este mai natural sa-i vina firul pe acolo decat pe sus.

DSC_0405

In concluzie este un telefon de top, un telefon dedicat celor care vor sa uimeasca cu forma lui si care au nevoie de un ecran mare. O sa-mi sara multa lume in cap pentru ca am spus ca este la fel de rapid cu Note-ul, dar asta este feelingul meu. Eu nu am sesizat nicio deosebire intre ele.

Daca vreti sa-i testez ceva special, daca va intereseaza un anumit lucru nu ezitati sa ma intrebati, il mai am cateva zile si pot sa ii fac ce teste doriti voi.

Ah, pentru ca multa lume m-a intrebat, telefonul se poate “indrepta”, daca te apesi cu palma pe el si depui putina forta il indrepti. Cum iei mana isi revine la forma care l-a consacrat, dar ideea este ca este flexibil. V-am spus asta pentru ca multi prieteni au incercat treaba asta, erau ei curiosi daca se rupe sau nu :)

Nota: Telefonul LG Flex este primit in teste de la Orange prin programul Orange Smartphone Tester.

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Coffee 14 Feb 2014 @ 12:49

    Nu inteleg ce poate sa fie interesant la un telefon curbat. Mi se pare enervant.

    Raspunde
  2. criserb 15 Feb 2014 @ 01:10

    @Coffee – este chestie de gusturi. Cum am zis, telefonul este interesant, sunt oameni carora le plac lucrurile mai speciale, mai rar intalnite. In plus telefonul se misca impecabil. Daca nu este pentru mine sau pentru tine, nu inseamna ca nu o sa aiba succes, din ce-am auzit (asta daca nu am auzit eu aiurea) primele care au venit la Orange s-au dat instant.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)